visit østrig, visit austria, banner
RejsRejsRejs » Rejsemål » Europa » Danmark » Camønoen og 8 andre vidunderlige vandreture i Danmark
Vandring, skov, gå, vandre, rygsæk, kvinde, rejser
Danmark

Camønoen og 8 andre vidunderlige vandreture i Danmark

Danmark har masser af skøn natur, som du kan opleve på de mange vandrestier, der findes rundt om i landet. Du skal blot snøre vandrestøvlerne, så guider vi dig til de bedste ruter.
visit østrig, visit austria, banner

Camønoen og 8 andre vidunderlige vandreture i Danmark er skrevet af Alberte Munch Ekstrand.

Danmark Nordsjælland Kikhavn Knud Rasmussens hus Skansen Rejser

Oplev Danmark til fods

Vandring og smukke gåture er virkelig blevet populært. Danskerne vil ud og opleve den danske natur, og nye ruter dukker op. Særligt den spanske pilgrimsrute Caminoen har givet meget inspiration til navngivningen af de mange nye vandreruter. Du og dine vandrestøvler kan eksempelvis både prøve kræfter med Camønoen og Amarminoen. Eller hvad med Kaninoen?

Banner, engelsk banner, top banner

Vi har samlet ni vandreture rundt om i Danmark. Nogle kan klares på nogle timer, mens der til den ambitiøse vandrer også findes ruter, der tager flere dage.

Så på med vandrestøvlerne – nu går vi.

Danmark Møn Residens Møen hotel rejser, Camønoen

Camønoen

Camønoen er 175 kilometer lang, og den er opdelt i 10 etaper, som strækker sig over Møn, Nyord og Bogø. Ruten guider dig langs vandet, inde i skoven og gennem små landsbyer. Du har mulighed for at opleve Danmarks smukkeste nattehimmel, finde vættelys på stranden og opleve klinten, som Møn er så kendt for. Man deler typisk Camønoen op over 4-5 dage, men man kan også sagtens nøjes med at gå en enkelt etape.

Se de bedste rejsetilbud her

Find de billigste flybilletter til destinationen her

kaninoen

Kaninoen

På øen Endelave kan du gå Kaninoen. En 21 kilomenter lang vandrerute, hvor du går øen rundt langs kysten. Øens helt store kendetegn er de tusindvis af vilde kaniner, der befolker den lille ø. Udover stor mulighed for at spotte øens pelsklædte beboere, får du smuk udsigt over Kattegat, og i klart vejr har du udsyn over Jylland, Fyn, Æbelø, Samsø, Tunø og Sjælland.

For at komme ud til øen, skal du med færgen fra fiskelejet Snaptun i Horsens Fjord, og overfarten tager en times tid. Ruten starter og slutter ved øens havn, og selve gåturen tager 4-5 timer.

Her finder du alle vores rejsetilbud til Europa

Danmark, Amager, Fasanskoven, Amarminoen, vandreruter, rejser

Amarminoen

En af de nyere vandreruter finder du på Amager. Amarminoen strækker sig over 27 kilometer og går fra DR Byen i nord, ned om Sydpynten og ender ved Dragør Fort i øst.

Blot et stenkast fra byens larm og støj finder du natur og frisk luft på Amager Fælled, fuglereservater på Kalvebod Fælled, lys skov i Kongelunden og uspoleret kystlandskab ved Dragør.

Turen tager omkring 6 timer og kan gås i begge retninger. Men ønsker du følelsen af at lægge byen bag dig og overgive dig til naturen, så bør du starte turen i DR Byen. Så kan du også nyde en lækker frokost i Dragør, når benene skal hviles bagefter.

Udforsk Danmark i dit eget tempo – se meget mere her

2022 bliver et fantastisk rejseår – hvis du følger de her 5 rejsetips…

Banner - Backpack - 1024
Danmark, Silkeborg, sø, bænk, rejser

Krominoen

Hvis man kan tale om luksusvandring, så er det det, Krominoen er. Kongensbro Kro har nemlig sammensat en all inclusive vandreoplevelse; her er inkluderet madpakker, kørsel, overnatning og morgenmad.

Krominoen er på 35 kilometer og bides over i to. Første dag går man 21 kilometer fra Silkeborg langs den historiske træksti ved Gudenåen, til man når Kongensbro. Hvis benene er i vandreform fortsættes turen 14 kilometer gennem Vejrslev Mose og Ormstrup Skov, til du når Tangeværket ved Bjerringbro.

Find de bedste og billigste flybilletter her

visit østrig, visit austria, banner
Danmark - Mønsted Kalkgruber - rejser

Kalk Kaminoen

Drømmer du om at opleve den jyske hede, så er det Kalk Kaminoen, du skal vælge til din næste vandretur. Kalk Kaminoen strækker sig mellem Stoholm og Skelhøje vest for Viborg og er 30 kilometer lang.

Landskabet i rutens nordlige ende bærer særligt præg af århundreders kalkbrydning i området. Har du tid, er Mønsted og Daugbjerg Kalkgruber absolut et besøg værd. Her kan du gå i de gamle kalkminer, og hvis du er heldig, kan du spotte en af de flere tusind flagermus, som overvintrer i kalkgruberne. I den sydlige del af ruten åbner det flade hedelandskab sig.

Slutter du turen i Skelhøje, har du mulighed for at forlænge ruten ved at følge Hærvejen, som går lige forbi. Uanset hvad så byder Kalk Kaminoen på unik natur og steder med stor kulturhistorisk værdi.

Her finder du gode tilbud på solskinsrejser

Danmark, Hadereslev, blomster, rejser

Camino Haderslev Næs

I Sønderjylland finder du den 106 kilometer lange Camino Haderslev Næs, som forbinder 9 smukke kirker. Ruten er lavet ud fra devisen om altid at vælge den smukkeste og mest interessante vej gennem landskabet. Derfor er det også kun meget få dele af ruten, der går langs hovedveje. I stedet bliver du guidet ad skovstier, grusveje og landeveje gennem det bløde sønderjyske landskab. Langs hele ruten er der mulighed for overnatning på både hoteller og i shelters.

Se vores webshop her, hvor du blandt andet kan få rejseudstyr og visum til dine rejser

vandring, sti, rejser

Camino Frøs Herred

Ruten er 120 kilometer og tager dig igennem det gamle Frøs Herred, som består af 9 sogne, hvor de i alt 10 kirker fungerer som pejlemærker på vandreruten. Du bliver både ført ad højderyggen mellem Kongeåen og Gram Å og langs den gamle grænse fra 1864. Camino Frøs Herred er opdelt i 11 etaper, så man kan nemt finde en distance, der passer til ens temperament, hvis man ikke ønsker at gå hele ruten. Der er overnatningssteder langs ruten til ethvert budget – både den slags, der inkluderer morgenmad, og den under åben himmel.

Gå på opdagelse i de bedste rejser og de bedste priser lige nu

Danmark, Hundested, Lynæs, strand, landskab, rejser

Gastrominoen

Gastrominoen er på 140 kilometer og går igennem Nationalpark Kongernes Nordsjælland. Ruten går fra Hillerød til Hundested, og her er det de lokale gastronomiske oplevelser, der har været med til at tegne ruten.

På ruten kommer man forbi Thornæs Destilleri i Helsinge, hvor man kan tage til whiskysmagning, og man kan da også snuppe en fire-retters frokost på Møllecaféen. Det er med andre ord den oplagte vandrerute for livsnyderen. Er man en cykelmyg, kan ruten også sagtens tilbagelægges på to hjul.

Find et godt tilbud på overnatning i Nordsjælland her – tryk på “se tilbud” for at få den endelige pris

Danmark - Sønderjylland, skilt, Gendarmstien (VisitSønderjyllands billede) - rejser, vandring

Den Danske Pilgrimsrute

Hvis du virkelig vil have en udfordring i stil med med den traditionelle Camino, så er det Den Danske Pilgrimsrute, du skal prøve kræfter med. Med sine 985 kilometer kan du tage på en ægte pilgrimsrejse gennem hele Danmark – bogstaveligt talt. Vandreturen guider dig gennem Sjælland, Lolland, Falster, Fyn og Jylland. Flere steder er ruten kombineret med andre og kortere vandreruter. Det er derfor en oplagt vandrerute for den ambitiøse vandrer, der vil opleve Danmark til fods.

Det vrimler med skønne vandrestier i Danmark, og opfordringen om at snøre vandrestøvlerne og komme ud i naturen er hermed givet videre.

Læs alle vores artikler om Danmark her

Rigtig god tur!

Dette indlæg indeholder links til nogle af vores samarbejdspartnere. Hvis du vil se, hvordan det foregår med samarbejder, så kan du trykke her.

nyhedsbrev rejsrejsrejs banner rejser

Banner, engelsk banner, top banner

rejsebureauer, rejsrejsrejs, grafik 2022
rejsebureauer, rejsrejsrejs, grafik 2022
rejsebureauer, rejsrejsrejs, grafik 2022
rejsebureauer, rejsrejsrejs, grafik 2022
rejsebureauer, rejsrejsrejs, grafik 2022
rejsebureauer, rejsrejsrejs, grafik 2022

Om rejseskribenten

Alberte Munch Ekstrand

Alberte har særligt oplevet verden fra vandsiden - blandt andet et års langturssejlads tværs over Atlanten til Caribien i familiens hjemmebyggede båd.

Kommentér

Kommentér

Nyhedsbrev

Nyhedsbrevet sendes ud flere gange om måneden. Se vores datapolitik her.

Læs mere om:

Inspiration

Facebook coverbillede rejsetilbud rejser

Rejsebilleder fra Instagram

Få de bedste rejsetips her

Nyhedsbrevet sendes ud flere gange om måneden. Se vores datapolitik her.