RejsRejsRejs » Rejsemål » Europa » Danmark » Sjælland og øer » Bornholm » Wellness-vandring på Bornholm
Bornholm Danmark Sjælland og øer

Wellness-vandring på Bornholm

Danmark - Bornholm - Rø - plantage - skov - Rejser
Tag med til Bornholm, og se hvordan vandreferie i Danmark også kan være en luksus-oplevelse.
Skodsborg banner Tropical islands Berlin

Wellness-vandring på Bornholm er et sponsoreret indlæg. Denne artikel er skrevet i samarbejde med Helle Mogensen fra Destination Bornholm, som er ekspert i Bornholm. Enkelte billeder er leveret af Destination Bornholm.

Af Redaktionen, RejsRejsRejs

Danmark - Bornholm - Højlyngsstien - kort - vandring - Rejser

Aktiv afslappet ferie: Vandring på Bornholm

Bornholm finder du en fantastisk natur.

Øen er den perfekte destination for en aktiv ferie, da der er masser af muligheder for vandring på Bornholm – både rundt om øen eller tværs over. Kyststien er 120 km lang, og følger kysten rundt om Bornholm.

Der er også den nyåbnede Højlyngssti på 67 km. Den går tværs over Bornholm.

Hvis du ikke skal være på Bornholm i lang tid kan det klart anbefales at nøjes med dele af ruterne. På den måde får du både tid til vandring og afslapning på en enkelt weekend.

Efter du har været aktiv i Bornholms unikke natur har du fortjent lidt ekstra luksus, og vi kan anbefale, at forkæle dig selv på et af de fantastiske overnatningssteder på øen. Mange forbinder vandring med at sove i shelter i naturen, eller camping, men en vandreferie kan sagtens kombineres med mere luksuriøs overnatning. Bornholm er nemlig ikke større, end du altid er tæt på små byer med dejlige hoteller. Vi kalder det wellness-vandring, og det bliver man glad for.

Du behøver heller ikke gå ned på kvalitet, når du skal spise på din vandreferie, for Bornholm er verdenskendt for gode lokale råvarer. En vandretur behøver med andre ord ikke at betyde kedelige madpakker og lunkent vand.

På restauranterne er det tydeligt at kvaliteten er i top, og det er den i den grad også i gårdbutikkerne og hos de lokale fødevareproducenter. Så udnyt tiden på øen og smag på hvad Bornholm kan tilbyde af lokale delikatesser.

Du kan finde hyggelige steder at overnatte på Bornholm her

Danmark, Bornholm - rejser

Kyststien tager dig rundt

Kyststien følger kysten hele vejen rundt om Bornholm. Den 120 km lange vandretur går gennem mange både små og store byer på øen, og hvis du går hele turen, vil du også komme forbi 30 havne og fiskelejer. Der er med andre ord fuld smæk på udsigter og hygge på denne vandretur på Bornholm.

Da de fleste ankommer i Rønne er det en oplagt idé at starte eller slutte turen der. Du kan selv vælge om du tager ruten højre eller venstre om øen. Det kan være en fordel at kigge forbi Bornholms Velkomstcenter på Rønne havn, hvor de med glæde giver gode lokale råd til turen. I Rønne er der også mulighed for at leje bil, så man kan køre til sit hotel et andet sted på øen hvor man så kan lave dagsudflugter fra.

Hvis man gerne vil have endnu mere viden om området er det muligt at købe en guide til Kyststien. Du kan også hente en app, der er lavet til Kyststien, hvor du kan finde information om de steder du kommer forbi på vandreturen. Det er da smart.

Find billige flybilletter til Bornholm fra København eller Jylland

Danmark Bornholm Spa hotel Griffen rejser

Velfortjente stop undervejs

Det kan være nødvendigt at dele den lange sti op i mindre etaper. Hvis du starter i Rønne, så kommer du til Gudhjem når du er cirka halvvejs. Her kan du fx tage en overnatning på det skønne Stammershalle Badehotel. Hotellet har åbent en del af året.

Går du på Kyststien ‘med uret’ rundt kommer du til at gå den sidste strækning på cirka 19 kilometer fra Boderne Havn inden du igen vender tilbage til Rønne. På den afsluttende del af vandreruten går du langs strand og klinter, og du kommer igennem både skov og sommerhusområder. Turen tager cirka 4 timer.

På vejen kommer du forbi Arnager, hvor den lokale restaurant Arnager Røgeri venter på dig. Restauranten åbner allerede klokken 12 og er derfor et perfekt sted at nyde en lækker frokost.

Efter en aktiv dag kan du fx velfortjent forkæle dig selv på Griffen Spa Hotel i Rønne, som er åbent hele året rundt.

Find gode restauranter på Bornholm her

find et godt tilbud banner 2023
Bornholm - Hammeren - opalsøen - sø - rejser

Nyåbnet rute tager dig tværs over Bornholm

Den 1. september åbnede den helt nye vandrerute Højlyngsstien. Den 67 km lange rute går tværs over Bornholm. Stien går fra Hammerknuden over Slotslyngen, Rutsker Højlyng, Rø Plantage, Almindingen, Ølene og slutter i Paradisbakkerne.

Når man går turen, passerer man mange af Bornholms største attraktioner som Opalsøen, Hammershus, Rokkestenen, Rytterknægten, Ekkodalen og Bisonskoven.

Denne nye rute giver øens vandreglade gæster en tur med høje klipper, flot skovnatur samtidig med man kan se de populære attraktioner. Stien starter og slutter ved Kyststien, hvilket giver en god mulighed for at kombinere sin tur med begge stier.

Find færgebilletter til Bornholm her

Danmark - Vandring på Bornholm - ekkodalen - skov - Rejser

Hyggelig afslutning på Bornholm

Du kan også starte vandreturen på Højlyngsstien tæt ved Sandvig, så slutter du ruten imellem Svaneke og Nexø.

Hvis du vil overnatte tæt på Sandvig inden vandreturen starten, så kan vi anbefale det skønne Hotel Nordlandet, som har åbent en stor del af året.

Kombiner din aktive ferie med mulighed for at slappe af inden du skal hjem. Du kan for eksempel slutte af i Svaneke, hvor der er mulighed for at overnatte på Hotel Siemsens Gaard. Redaktionen anbefaler også at du tager et smut forbi Svaneke Bryghus, hvor du kan nyde et lokalt måltid med en velskænket fadøl til. Det har du fortjent efter en masse vandring på Bornholm.

Hvis du gerne vil dele vandreturen op kan vi anbefale at tage en pause i Aakirkeby. Her finder du den genopståede michelin-restaurant Kadeau, som kan anbefales, hvis du godt kan lide at forkæle dig selv med mad af højeste kvalitet.

Det er en god idé at tjekke åbningstider på både hoteller og restauranter. Meget har åbent en stor del af året. Når du besøger Bornholm uden for højsæsonen har du også den fordel at der er god plads. Og efteråret er et ret dejligt tidspunkt til vandring.

God wellness-vandring på Bornholm.

Find alle vores rejsetilbud til Bornholm og resten af Europa her

Om forfatteren

Redaktionen, RejsRejsRejs

RejsRejsRejs.dks faste redaktion deler både egne personlige tips og tricks og fortæller om alt det, der sker i rejseverdenen.
Vi skriver artikler og guides, laver konkurrencer og giver dig de bedste rejsetilbud, rejseforedrag og rejsesjov.

Tilføj kommentar

Kommentér her

Nyhedsbrev

Nyhedsbrevet sendes ud flere gange om måneden. Se vores datapolitik her.

Inspiration

Rejsetilbud

Facebook coverbillede rejsetilbud rejser

Få de bedste rejsetips her

Nyhedsbrevet sendes ud flere gange om måneden. Se vores datapolitik her.