RejsRejsRejs » Rejsemål » Europa » Danmark » Oplevelser i Danmark: 5 oplevelsesrige endagsture
Danmark

Oplevelser i Danmark: 5 oplevelsesrige endagsture

Danmark, Stevns, Holtug Kridtbud, Trampestien, rejser
Danmark er spækket med spændende oplevelser og byer, som passer helt perfekt til dagsudflugter. Her får du 5 oplevelsesrige endagsture.
Skodsborg banner Tropical islands Berlin

Oplevelser i Danmark: 5 oplevelsesrige endagsture er skrevet af Alberte Munch Ekstrand.

kort over Danmark - danmarkskort

Hvad kan man egentlig opleve på 24 timer?

Der er masser af oplevelser i Danmark, der er et perfekte til endagsture og udflugter, fordi langt det meste er inden for rækkevidde, hvis du er villig til at bruge nogle timers transporttid. Så har du en fridag eller en ledig weekend, er det bare om at komme afsted. Men hvor skal man egentlig tage på udflugter til?

Danmark har syv attraktioner på UNESCOs Verdensarvsliste, 26 Michelin-restauranter, smuk natur i mange afskygninger og massevis af attraktioner over hele landet. Det handler blot om at tage på opdagelse i vores eget land med turistens nysgerrighed.

Derfor har vi samlet et lille udpluk af udflugter rundt omkring i Danmark, med hvad dertil hører af oplevelser, seværdigheder og spisesteder. Vi guider dig igennem 5 danske byer – og hvis en enkelt dag ikke er nok, fortæller vi også, hvor du kan overnatte.

Danmark, Store Heddinge, Stevns Klint, rejser, endagstur

Trampestien – endagstur med snørede vandrestøvler

På Stevns – godt en times kørsel fra København – finder du Trampestien, som strækker sig fra Bøgeskoven Havn i nord til Rødvig i Syd. Her ligger attraktionerne som perler på en snor på den godt 22 kilometer lange vandrerute. Hvis du leder efter oplevelser i Danmark, der både gavner sjælen og kroppen, er det her en af de udflugter, du skal tage på.

Trampestien følger kysten ved Stevns Klint, og her går du bogstaveligt talt på historien. Både den nyere af slagsen og den, der går millioner af år tilbage. Stevns Klint rummer historien om dinosaurernes udryddelse for 66 millioner år siden, mens det underjordiske koldkrigsmuseum Stevnsfortet giver dig indsigt i en af Danmarks vigtigste forsvarsbrikker under Den Kolde Krig.

Derudover kommer du forbi Højerup Gl. Kirke, som ligger helt ude på klintens kant og Stevns Fyr, hvor du får en fantastisk udsigt over vandet. Hvis du er naturinteresseret, skal du gøre holdt i Holtug Kridtbrud og ved Mandehoved. Her har du mulighed for se sjældne dyr og planter eller spotte fugle fra fugletårnet.

Bliver 22 kilometer for lang en gåtur, kan du enten tage Klintebussen, når fødderne bliver ømme eller leje en af de ‘landcykler’, du finder langs hele ruten. De fleste steder er det dog også muligt at køre til i bil.

I Rødvig er der flere spisesteder, du kan besøge, og der er også mulighed for at få gode is på havnen. Hvis du ikke er klar til at tage hjem endnu, kan du tage en luksuriøs overnatning på Rødvig Kro & Badehotel, og har du sovepose med, kan du overnatte i shelter i Boesdal Kalkbrud.

Danmark, Rønnede, Skovtårnet, Camp Adventure, rejser, endagstur - Oplevelser i Danmark - udflugter

Vilde oplevelser i Danmark – Udsigt og adrenalinsus i Skovtårnet

Skal dine udflugter byde på unik udsigt, udfordrende aktiviteter og adrenalinsus, skal du plotte Rønnede ind på GPS’en. Her er der nemlig eventyr for hele familien – unge og gamle, og alle derimellem. Midt inde i Gisselfelds skove på det sydlige Sjælland tårner det 45 meter høje Skovtårn sig op over træerne.

Naturoplevelsen starter med tur igennem skoven på den 3,2 kilometer lange gangsti, som bugter sig gennem den bløde skovbund. Herefter begynder opstigningen i det timeglasformede tårn. Rundt og rundt og rundt. 12 cirkler skal rundes, før du når udsigtsplatformen 140 meter over havets overflade.

Mærk suget i maven, når du nyder udsigten over skov og marker. Hvis du er heldig og kommer på en klar dag, kan du se helt til København og Malmø, der ligger mere end 50 kilometer væk.

Kan du godt lide adrenalinsus og actionfyldte eventyr, er dagen slet ikke slut endnu. Lige ved siden af Skovtårnet finder du nemlig Danmarks største klatrepark og Danmarks længste svævebane. Efter kyndig vejledning af en instruktør kan du prøve kræfter med klatring under trætoppene. Mellem bøgetræerne finder du 10 forskellige baner i forskellige højder og sværhedsgrader. Så uanset om du er barn, begynder eller Tarzans efterkommer, er der en bane, der passer til dit niveau.

Om du blot vil afsætte nogle timer til at klatre eller ønsker at bruge hele dagen er helt op til dig. Man kan gå til og fra banerne i hele klatreparkens åbningstid, og der er masse af pausespots, hvor du kan nyde en medbragt madpakke eller spise streetfood fra de forskellige madboder.

Skal dagen afsluttes med en overnatning midt i skoven, kan du sove i luksuriøse telte inspireret af de mongolske jurter. Uanset om du er til udsigt, klatring eller glamping – eller en kombination af det hele – er vores råd at booke turen på forhånd, så du er sikker på, at der er plads.

Danmark - Tåsinge, Svendborg, endagstur, Valdemars Slot - rejser - Oplevelser i Danmark

Frisk havluft og musik i gaden – på endagstur til Svendborg

I Svendborg på Sydfyn finder du maritim charme, et summende kulturliv og betagende natur. Byen har det hele – og så er Svendborg tilmed kåret som Danmarks hyggeligste handelsby. Her er der liv på den virkelig dejlige måde, og så er det en perfekt destination for en endagstur.

Kører du til Svendborg fra Jylland, må du endelig tage et smut forbi bageriet i Nørre Aaby på vejen. De laver prisvindende romkugler, der smager så englene synger. Det er en af de oplevelser i Danmark, der smager ekstra godt.

Svendborg kaldes også øhavets hovedstad, og det med god grund. Byen lægger ikke skjul på sin maritime historie, så har du saltvand i årerne – eller nyder du bare den friske havluft – bliver du ikke skuffet. På havnen ligger Danmarks Museum for Lystsejlads, der fortæller om mere end 150 års lystsejlads og sejlsport i Danmark.

Det er også muligt sejle en tur ud i Det Sydfynske Øhav med veteranskibet M/S Helge, eller selv padle sig frem i bølgerne i havkajakker eller på SUP-boards. Husk også at kigge efter Svendborgs helt eget kæledyr, delfinen Delle, som har slået sig ned i Svendborg Havn.

Inde i Svendborg by er der liv og leben, og en slentretur gennem Svendborgs handelsgader er et absolut must, når du er her. Gå på opdagelse i de mange gallerier og specialbutikker, hvor du kan købe kunst og keramik af de lokale kunsthåndværkere. Bagefter kan du stille sulten på ”Sundet”, som Restaurant Svendborgsund kaldes i folkemunde.

Musik har også en helt særlig plads i Svendborg. Derfor finder du mange barer med livemusik, og byen har også flere musikfestivaler, du kan besøge om sommeren. Skal du slukke tørsten efter en oplevelsesrig dag i Svendborg, kan du tage ned på Kammerateriet ved det gamle skibsværft. Om du er til kølige cocktails i baren eller en kold Odense Classic med tæerne i sandet på strandbaren er helt op til dig.

Efter en oplevelsesrig dag kan du indkvartere dig på Hotel Ærø, der trods sit lidt misvisende navn, ligger helt centralt i Svendborg.

find et godt tilbud banner 2023
Danmark, Randers, Randers Regnskov, Lemur, unsplash, rejser - udflugter

Oplevelser i Danmark – Rock ‘n Roll i Randers

Ud til Randers Fjord og med Gudenåen i baghaven ligger Randers omgivet af flot natur. Randers er desuden en af Danmarks gamle købstæder, og inde i byen kan du gå ad charmerende middelaldergader og besøge hyggelige butikker i gamle bindingsværkshuse, der danner hyggelige rammer for udflugter.

Men man kan næppe sige Randers uden også at nævne Randers Regnskov. En af byens helt store attraktioner er nemlig den 3.200 kvadratmeter store tropeudstilling. Når du træder ind kuplerne i regnskoven, mærker du den varme og fugtige luft og hører dyrelyde, man forbinder med en anden verden. Her kan du se alt fra lemurer og dovendyr til kvælerslanger og jaguarer. Det er med andre ord en must see på din endagstur til Randers.

Randers har dog mange flere oplevelser at byde på. Kører du en tur ned af Graceland Randers Vej, finder du intet mindre end Danmarks eneste Elvis Presley-museum. Memphis Mansion er en tro kopi af Graceland i USA, som engang var Elvis’ bolig. Her kan du høre sjove anekdoter om rock ’n roll-legenden, se en af de 10 største Elvis-samlinger i verden og spise autentisk sydstatsmad i dineren.

Trænger du til total afslapning på din endagstur, kan du også tage på spaophold på Water & Wellness Randers. Her kan du både gå i dampbad og sauna, svømme rundt i varmtvandsbassinet eller nyde en afslappende massage.

Bagefter kan du spise og overnatte på Hvidsten Kro. Kroen er blandt landets ældste kroer og rummer spændende historiefortællinger. Det var blandt andet her, Hvidstensgruppen holdt til og planlagde modstandsbevægelsens aktiviteter under 2. Verdenskrig. Hvis du leder efter historiske oplevelser i Danmark er det i hvert fald en oplagt destination til udflugter.

Danmark - Als, Nordborg, slot - rejser - Oplevelser i Danmark - udflugter

Endagstur i det sønderjyske

På en endagstur til Sønderborg på Als kan du opleve den ægte Sønderjyske stemning. En helt særlig stemning, der kun findes her i Grænselandet og er præget af områdets dansk-tyske historie. Både krigen i 1864 og 2. Verdenskrig har sat dybe spor i Sønderjyderne. For den historieinteresserede er der masser af seværdigheder at besøge i området. På Historiecenter Dybbøl Banke og Frøslevlejrens Museum kan du opleve Sønderjyllands dystre fortid.

Skal turen også favne de mindste i familien, er Universe Science Park et oplagt sted at besøge. Her kan du lege dig klogere på naturfænomener og gå på opdagelse i en virtuel verden. Og er der Ringriderfest i nærheden, er det et absolut must see for alle aldre.

Noget af det, Sønderjylland er allermest kendt for, er det såkaldte kaffebord. Trods navnet er det de traditionelle sønderjyske kager, der er centrum for begivenheden. Der er en bestemt rækkefølge, man spiser lækkerierne i, og skal du opleve et autentisk kaffebord i Sønderborg, skal du besøge Als Kloster. Og når du så har slået mave, kan du spise gourmetmad på Restaurant Syttende, hvis du da har mere appetit.

I Sønderborg kan du også få en overnatning ud over det sædvanlige. Hos Well Hausboot kan du nemlig sove i en husbåd og få førsteparket ned til vandet.

Uanset hvor du befinder dig henne i landet, lyder vores opfordring: Oplev Danmark med turistens nysgerrighed. Der er nok af oplevelser i Danmark at kaste sig ud i.

God endagstur ud i det danske land!

De bedste oplevelser og udflugter til en endagstur i Danmark

  • Vandretur på Trampestien på Sjælland
  • Nyd udsigten i Skovtårnet på Sjælland
  • Oplev sydfynsk charme i Svendborg på Fyn
  • Tag en tur til varmen i Randers Regnskov i Jylland
  • Oplev ægte sønderjysk stemning på udflugter til Als

Om forfatteren

Alberte Munch Ekstrand

Alberte har særligt oplevet verden fra vandsiden - blandt andet et års langturssejlads tværs over Atlanten til Caribien i familiens hjemmebyggede båd.

Tilføj kommentar

Kommentér her

Nyhedsbrev

Nyhedsbrevet sendes ud flere gange om måneden. Se vores datapolitik her.

Inspiration

Rejsetilbud

Facebook coverbillede rejsetilbud rejser

Få de bedste rejsetips her

Nyhedsbrevet sendes ud flere gange om måneden. Se vores datapolitik her.