RejsRejsRejs » Seneste indlæg » Rejsemål » Europa » Danmark » Fanø: Fuld fart frem
Danmark

Fanø: Fuld fart frem

Med hyggelige landsbyer, utrolig sej Vadehavsnatur og et stort udvalg af aktivitetsmuligheder er det svært ikke at blive lidt fan af Fanø.

Vi kastede os over blokart – et af Fanøs mange vindafhængige adrenalinkicks. Stranden på Fanøs vestkyst er flere hundrede meter bred. Henover stranden suser vogne og boards i alle afskygninger, og de har i den grad fart på.

Fanø - blokart strand natur danmark - rejser

Blokarts er, som navnet antyder, gokarts med et windsurf-sejl. Efter en kort instruktion om noget med ‘op mod vinden’, ‘parallelt med vinden’, ‘slæk linen’ og ‘stram linen’ var vi en smule forvirret. Men ikke desto mindre, så var vi fuldstændig klar. Vi kastede os derfor ud i det, drønede op og ned af stranden, skreg og grinede, væltede et par gange, og ja, alt i alt, havde en forrygende time.

Se mere om forfatteren Tine Tolstrup her

 

En klokkeklar anbefaling, hvis man kommer forbi Fanø og kan lide vind i håret. På jagt efter mere adrenalin tog vi også en tur forbi Fanø Klitplantage, der indbyder til lange gåture og ro i skoven. Derudover så fandtes her heldigvis også et fremragende mountainbikespor, som vi susede igennem.

Se mere om de danske øer her

 

Senere, for at få pulsen og temperaturen ned igen, kan det klart anbefales at spadsere en tur og nyde en is i en af Danmarks hyggeligste landsbyer, Sønderho. Er du ude efter noget andet end is, så kan det klart anbefales at slå sig ned på det hyggelige Fanø Bryghus, med de kolde, kreative øl i den nordlige ende af øen.

Fanø - bryghus hus øer danmark - rejser

Men selv om tiden forsvinder hurtigt i godt øl-selskab, så glem ikke at komme ud til stranden igen ved lavvande. Der kan man nemlig gå kilometervis ud af den flade og tørre havbund, og være heldig at se nogle af de flere hundrede sæler, der befinder sig omkring øen.

Læs mere om vores Fanø-tur her

Du kan se videoen fra Agersø øverst på siden.

Om rejseskribenten

Tine Tolstrup

Tine Tolstrup

Tine er uddannet geograf fra Københavns Universitet med fokus med miljøforvaltning og har et solidt kendskab til det danske natur- og kulturlandskab, byudvikling og bosætningsmønstre.
Fra marts til september 2018 drager hun sammen med Sarah Steinitz på opdagelse i ø-riget og rejser rundt til 37 øer i Danmark. Det bliver et eventyr. Et eventyr, de kalder Ødysséen. De er en del af en generation, der flyver verden rundt efter bogen “1000 steder du skal se, før du dør”, men stadig aldrig har været på Avernakø eller kørt over Storstrømsbroen. De vil opsøge de eventyr, der venter rundt om hjørnet – på Fejø, Fanø, Fur og de 34 andre øer, som de rejser rundt til på deres Ødyssé.

Kommentér

Kommentér