visit østrig, visit austria, banner
RejsRejsRejs » Rejsemål » Asien » Filippinerne » Rejse til Filippinerne: 5 steder du bør besøge

Nyhedsbrev

Nyhedsbrevet sendes ud flere gange om måneden. Se vores datapolitik her.

Inspiration

Facebook coverbillede rejsetilbud rejser

Rejsebilleder fra Instagram

Få de bedste rejsetips her

Nyhedsbrevet sendes ud flere gange om måneden. Se vores datapolitik her.

Filippinerne Bantayan ø rejser
Filippinerne

Rejse til Filippinerne: 5 steder du bør besøge

Filippinerne er den perfekte destination til rejsende, der ønsker sol, varme og hvide sandstrande.
visit østrig, visit austria, banner

Rejse til Filippinerne: 5 steder du bør besøge er skrevet af Anne Marie Simonsen

Filippinerne, kort, asien, kort over filippinerne, filipinerne, fillipinerne kort, filippinerne kort, asien kort, rejser

Derfor skal du rejse til Filippinerne

Filippinerne er stadig forholdsvis uspoleret og et rigtig godt alternativ til de efterhånden meget turistede destinationer i Thailand og på Bali. Så hvis du trænger til at komme lidt væk fra gråvejr og hverdagen, så er Filippinerne et rigtig godt bud.

Banner, engelsk banner, top banner

Filippinerne er nok mest af alt kendt for sine hvide sandstrande. Landet byder dog også på en rig historie og kultur og fantastiske naturområder. Filippinerne består af mere end 7000 øer, og klimaet er varmt og tropisk.

Filippinerne - strand, personer - rejser

Hvornår skal du rejse til Filippinerne?

Der er normalt tre årstider, men som udgangspunkt er der ikke noget dårligt tidspunkt at besøge landet på. Selvom du kommer i regntiden, som ligger fra juni til november, regner det som regel kun et par timer om dagen. Du får derfor stadig masser af sol for pengene.

Det er nemt og relativt billigt at rejse til Filippinerne, og det er også nemt at rejse rundt på øerne – både hvad angår transport, men også sproget, da alle taler engelsk. Det giver dig en unik mulighed for at komme helt tæt på lokalbefolkningen, som er noget så søde og hjælpsomme.

Jeg er kommet i Filippinerne de sidste 15 år. Selvom jeg har været de fleste steder i Sydøstasien, er Filippinerne min absolutte favoritdestination. Her er mine 5 bedste anbefalinger til hvad du skal opleve, når du overvejer at rejse til Filippinerne – værsgo!

Se de bedste rejsetilbud her

Find de billigste flybilletter til destinationen her

Filippinerne - Manila, skyline, nat - rejser

Manila – den historiske kulturperle i Filippinerne

De fleste på deres rejse til Filippinerne skynder sig ud af hovedstaden Manila, der med sine 21 millioner indbyggere er en af verdens mest befolkede byer. Manila kan uden tvivl være overvældende og uoverskuelig.

Byen rummer dog en del af Filippinernes kulturperler, som er værd at se for at få en bedre forståelse for landets interessante og til tider voldsomme historie.

Start med at besøge det nye Ayala Museum i finansdistriktet Makati. Her vil du få indblik i den kulturelle smeltedigel, Filippinerne er. Filippinerne har tidligere været under spansk herredømme og siden amerikansk.

Det ses og høres tydeligt, hvor stor indflydelse vesten har haft på landet. Manila byder, ligesom Bangkok, på fremragende og billig shopping og et væld af spændende restauranter.

Her er et godt flytilbud til Filippinerne – tryk på “se tilbud” inde på siden for at få den endelige pris

Filippinerne - Manila - rejse til Filippinerne, udsigt - rejser

At rejse til Filippinerne er også at opleve Manila

Næste stop er Rizal Park og Intramuros, som er byens ældste og oprindelige bydel. De gamle bymure blev bygget af spanierne i det tidlige 1500-tal, og det er imponerende, hvor velholdt alt er. Her bliver det tydeligt, hvor stor indflydelse spanierne havde.

De gamle koloniale huse er holdt i spansk stil med parker, åbne pladser og kirker samt to store imponerende katedraler. Det anbefales at få en guidet tour i Intramuros. Book gerne i god tid over nettet, da de guidede ture er meget populære.

De fleste får hurtigt nok af hektiske Manila. Brug derfor ikke mere end en dag eller to i megabyen, før turen går enten nord- eller sydpå.

2022 bliver et brag af et rejseår! Se hvordan her

Banner - Asien - 1024
Filippinerne - Banaue, risterrasser - rejser

Banaue – verdens ottende vidunder

Banaue i det nordlige Filippinerne er et område, som er kendt for sine 2.000 år gamle risterrasser. De er optaget på UNESCOs verdensarvsliste og kan ses på Filippinernes 20 pesos-pengeseddel. Filippinerne selv kalder dem ”verdens ottende vidunder”, og man forstår godt hvorfor, når man står der. De er imponerende.

Risterrasserne dækker 10.000 km². Det siges, at hvis man lagde terrasserne ud i en lang linje, ville de gå halvvejs rundt om jorden. Selvom det er en forholdsvis lang tur fra Manila, og der kun er få gode hoteller i området, så er det hele turen værd.

Jeg vil helt klart anbefale at blive en nat i Banaue, før turen går nordpå til nogle af de mere øde strande. Jeg endte selv med at booke et hus gennem AirBNB med udsigt over Banaue. Det kostede det halve af hotellerne i området og var mindst ligeså godt. Et godt tip til din rejse til Filippinerne

Her er nogle gode hoteltilbud i Banaue – tryk på “se tilbud” for at få den endelige pris

visit østrig, visit austria, banner
Filippinerne - Taal vulkan - rejser

Taal-vulkanen – oplev en aktiv vulkan

Filippinerne har 37 vulkaner, hvoraf en del er aktive og lukkede. Andre har ikke været i udbrud i mange år. En af de nok mest kendte er vulkanen Taal, som er aktiv, men som du stadig kan besøge.

Hvis du kommer fra Manila, kan du nemt leje en chauffør til at køre dig til Taal – medmindre du selv har mod på at prøve at køre i den kaotiske filippinske trafik.

Taal-vulkanen, som ligger cirka 2 timers kørsel syd for Manila, er 400 meter høj og befinder sig på en ø i en kratersø. For at komme ud til krateret skal du derfor ud på en cirka 20 minutters sejltur.

For at komme op til toppen kan du enten vælge at gå eller leje en hest. Vi lejede godt nok nogle heste, men endte med at gå et godt stykke. Vi syntes, det var synd for de små heste, at de skulle bære på os hele vejen op i det varme vejr. Der er en helt utrolig flot udsigt fra toppen, og det er noget af et vidunder at stå på en stadig aktiv vulkan.

Her er nogle gode hoteltilbud i Manila – tryk på “se tilbud” for at få den endelige pris

Boracay, båd, skumring - rejser, rejse til Filippinerne

Boracay – den smukkeste strand på din rejse til Filippinerne

Boracay ligger i det nordvestlige hjørne af Panay Island, der hører til øgruppen Visayas. Boracays ‘White Beach’ bliver hvert år udråbt som en af verdens smukkeste strande, og det er der en grund til.

Jeg besøgte Boracay for første gang i 2004 og besøgte øen igen sidste år, og der er sket noget de sidste par år. Det er nu blevet et af landets mest populære turistmål og en international turistdestination for både asiatiske og vestlige turister.

Jeg vil uden tvivl anbefale at bo på den nordlige del af øen ved strandene Diniwid Beach, Punta-Bunga Beach eller Bulabog Beach. Det er meget mere lokalt og mindre turistet. Igen brugte jeg AirBNB. Her fandt jeg det skønneste sted med udsigt over vandet og ejet af en svensk-filippinsk familie.

Diniwid Beach er blot en 10 minutters gåtur langs stranden fra White Beach. Der er fyldt med restauranter, caféer og barer og er et fint sted at tage hen, hvis du har brug for lidt liv og en tur i byen. I forbindelse med White Beach ligger ‘D-Mall’ med masser af små caféer, spændende butikker og et mylder af liv.

Her er nogle gode hoteltilbud i Boracay – tryk på “se tilbud” for at få den endelige pris

Boracay, Puka, strand - rejser

Puka og Iligan Beach

Bortset fra at dase ved vandkanten på stranden og tage en dukkert i det krystalblå hav kan du også leje en af de traditionelle både og sejle rundt om øen.

Du kan gøre holdt for at nyde de lækreste lokale retter med friskfanget fisk ved Puka og Iligan Beach. Alternativt på din rejse til Filippinerne kan du komme nemt rundt med en af de lokale motorcykeltaxaer – det er hurtigt, billigt og utrolig støjende.

Lej bil og oplev endnu mere af Filippinerne her

Bohol, chokolate hills - rejser, rejse til Filippinerne

Bohol – bjergene der ligner chokoladetoppe

I det centrale Visayas, ikke langt fra Cebu, ligger øen Bohol Island. Og selvom øen ikke er stor, byder den på store naturoplevelser. Bohol er nok mest kendt for de sjove ‘Chocolate Hills’, som er mere end 1000 små runde bakker. I den tørre periode skifter de farve og ligner kæmpe chokoladetoppe.

På Bohol kan du også være heldig at spotte den mindste abe i verden, tarsier-aben eller spøgelsesaben. Den er lille og sky med store runde øjne. Ved Balicasag Island er der også rigtig god snorkling. Det kan anbefales at tage sit dykkercertifikat her. Det er en del billigere end i Danmark, men stadig af høj international standard.

Så hvis du har rigelig med tid eller for eksempel flyver til Cebu, så er turen til Bohol utvivlsomt et must. Malapascua er en anden spændende mulighed fra Cebu.

Men husk nu at besøge Filippinerne, før det er fuldstændig overrendt med andre danske turister. Rigtig god rejse til Filippinerne!

Palawan Strand Rejser, rejse til Filippinerne

Hvad skal man se i Filippinerne? Seværdigheder og attraktioner

  • Hovedstaden Manila
  • Ayala Museum – Kunst, kultur og historie
  • Rizal Park og Intramuros
  • Risterrasserne Banaue
  • Vulkanen Taal
  • Paradisøen Boracay
  • Puka og Iligan strand
  • Bohol Island

Dette indlæg indeholder links til nogle af vores samarbejdspartnere. Hvis du vil se, hvordan det foregår med samarbejder, så kan du trykke her.

nyhedsbrev rejsrejsrejs banner rejser

Banner, engelsk banner, top banner

rejsebureauer, rejsrejsrejs, grafik 2022
rejsebureauer, rejsrejsrejs, grafik 2022
rejsebureauer, rejsrejsrejs, grafik 2022
rejsebureauer, rejsrejsrejs, grafik 2022
rejsebureauer, rejsrejsrejs, grafik 2022
rejsebureauer, rejsrejsrejs, grafik 2022

Om rejseskribenten

Anne Marie Simonsen

For Anne Marie er det at rejse meget mere end en passion - det er en livsstil. Hun er vokset op i en familie, der er spredt over hele jordkloden, så det at rejse og udforske verden har altid været en naturlig del af hendes liv. Hun har været bange for at flyve og måtte i et par år stille rejselysten ved at rejse Europa tyndt i tog, men efter at have rejst rundt i hele Bangladesh i små gamle lokale propelfly er skrækken ved at være kureret.

Anne Marie har en helt særlig forkærlighed for Sydøstasien og Vestafrika, hvor hun har boet og arbejdet i en årrække, og derved kommet helt tæt på lokalbefolkningen. Hun rejser altid med sin notesbog og kamera for at indfange det lokale liv på bedst mulig vis.

Kommentér

Kommentér