RejsRejsRejs » Seneste indlæg » Rejsemål » Europa » Danmark » Kongernes Nordsjælland: 5 udflugter for hele familien
Nordsjælland, kirke, Danmark
Danmark Sjælland og øer

Kongernes Nordsjælland: 5 udflugter for hele familien

Denne artikel deltog i årets skrivekonkurrence og vandt - tillykke til Maiken Ingstrup og god læselyst.

De fleste har hørt om Kronborg, Fredensborg Slot og Frederiksborg Slot, men Nordsjælland er meget mere end disse smukke slotte. Her er fem forslag til en dag, hvor hele familien kan være med på udflugten.

Nordsjælland, strand, beach, Danmark

1: Skovskolen, Nødebo

Kun 9 km fra Frederiksborg Slot ligger Danmarks næststørste skov, Gribskov i Nordsjælland. I skoven ved den lille landsby Nødebo, og tæt ved Esrum Sø, ligger Københavns Universitets “Skovskolen”, hvor der bl.a. uddannes have- og parkingeniører, skov- og landskabsingeniører, friluftsvejledere og naturteknikere.

Her er fri adgang til universitetets skovområde, som blandt meget andet byder på forskellige spændende naturlegepladser, bålpladser og hængebroer højt oppe i træerne.

Det er muligt at reservere et bålområde til private arrangementer som fx børnefødselsdage. Hvert år arrangerer de studerende Skovens Dag og Julemarked. I øvrigt kan du for en rimelig pris bestille en naturvejleder, som vil guide dig og fortæller om skovens mange muligheder.

Sådan kommer du afsted

Der er flere danske rejsebureauer, som kan hjælpe dig med rejsen, uden at det bliver dyrere af den grund. Find dem her: Rejsetilbud

Hvis du er på udkig efter bæredygtige rejser, så se her: Rejs bæredygtigt

Har du brug for tips og tricks til, hvordan du planlægger din rejse, kan du læse vores store rejseguide her. Du kan også tilmelde dig vores nyhedsbrev, der kommer 1-2 gange om måneden, hvis du vil holde dig opdateret med tips og tricks til rejser

I denne boks er der links til en eller flere af vores samarbejdspartnere. Hvis du vil læse mere om, hvordan det foregår, så se her.


2: Fuglepark, fiskeauktioner, historie og cafeer, Gilleleje

Fra det smukke Fredensborg Slot i Fredensborg, som stod færdigbygget i 1722, og hvor Dronning Margrethe i vore dage bor en stor del af året, køres der 24 km nordpå af landevejen til Gilleleje.

Ruten her i Nordsjælland byder på mange små og større seværdigheder undervejs, fx Nordens største fuglepark i Græsted, der rummer over 2000 fugle fra hele verden, og en del padder og krybdyr. Hver dag er der flyveshow med kakaduer og papegøjer.

I Gilleleje er der turister hele året. Her er havnen det store mødested for rigtig mange besøgende. Lige fra morgenstunden når de daglige fiskeauktioner går i gang kl. 7 på alle hverdage, til når folk derefter søger ned mod de mange hyggelige fiskerestauranter og cafeer for at nyde de mange fristende lækkerier – fra den lune fiskefrikadelle til den lækre hummer.

Oppe øst for byen ligger den lille, smukke hvide Gilleleje Kirke fra 1538.

Til højre for indgangen til kirken er der lagt en mindesten af det jødiske folk, som tak for den store indsats mange indbyggere i Gilleleje gjorde for de danske jøder under 2. Verdenskrig. Dengang gemte borgerne de forfulgte jøder på lofter og i kirkens menighedsrum inden de lokale fiskere sejlede jøderne til Sverige i sikkerhed for nazisterne.

Indvendigt er kirken smuk på en enkel måde med 20 grå træbænke, alter og altertavle, samt et par kirkeskibe hængende ned fra loftet.

Nordsjælland, skov, natur, Danmark


3: Nakkehoved Fyr, museum og vild natur, Nakkehoved, Gilleleje

Nakkehoved Fyr ligger 5 km fra Gilleleje, og er du på cykel, kan den smukke fyrsti belønne dig med en særdeles flot udsigt over havet.

Du kan også vælge at tage bilen til den store P-plads, der ligger kun 300 m fra Nakkehoved Fyr.

Fyrtårnet ligger flot oppe på en klint, med udsigt til både Kattegat og Øresund. Det er muligt at komme op i Fyrtårnet, samt besøge det lille museum, der ligger i fyrboligen. Udenfor, i læ bag fyrtårnet, er der borde og bænke, hvor den medbragte mad kan indtages, mens den smukke udsigt nydes.

4: Flæskestegssandwich, Smidstrup Strand

Kør tilbage ad Kystvejen mod Gilleleje og videre mod Rågeleje Strand. 50 m inden skiltet, der viser ned til Smidstrup Strand, ligger den lokale grillbar Store Klaus, hvor jeg synes, man kan købe nogle af Nordkystens bedste flæskestegssandwich.

5: Farverige strandhytter og kitesurfing, Rågeleje Strandpark

Derefter går de næste 7-8 km gennem fyrretræsplantager og sommerhusområder, og vupti, er du på Kystvejen i Rågeleje Strandpark med havet liggende blot 40 m fra vejen.

Rågeleje har 300 m strand, hvor der står de sødeste små stribede “strandhytter” på 1×1 m, der benyttes til omklædning og opbevaring af strandstole.

Det jeg elsker allermest ved Rågeleje er det helt unikke lys, som nok kun ellers findes ved Skagen og Rørvigs strande, og som er hele køreturen værd.

Der er næsten altid store bølger, og havet bliver flittig brugt af kitesurfere.

God tur til Nordsjælland.

Om rejseskribenten

Avatar

Maiken Ingstrup

Maiken er 59 år og elsker at rejse, hun har besøgt 83 lande på 6 kontinenter og har sin egen lille rejseblog: www.gingittravels.com og på facebook Gingit Travels. Næste rejse går til Laos.

Kommentér

Kommentér