RejsRejsRejs » Rejsemål » Europa » Danmark » Kongernes Nordsjælland: 5 udflugter for hele familien
Danmark Sjælland og øer

Kongernes Nordsjælland: 5 udflugter for hele familien

Danmark Hornbæk havn rejser
Her er fem forslag til en dag, hvor hele familien kan være med på udflugten. Denne artikel vandt i årets skrivekonkurrence - tillykke til Maiken Ingstrup og god læselyst.
Skodsborg banner Tropical islands Berlin

Af Maiken Ingstrup

Skov, Natur, Danmark

1: Skovskolen i Nødebo, Nordsjælland

Kun 9 km fra Frederiksborg Slot ligger Danmarks næststørste skov: Gribskov i Nordsjælland.

I skoven ved den lille landsby Nødebo – og tæt ved Esrum Sø – ligger Københavns Universitets ‘Skovskolen’, hvor de uddanner have- og parkingeniører, skov- og landskabsingeniører, friluftsvejledere og naturteknikere.

Her er fri adgang til universitetets skovområde, som blandt meget andet byder på forskellige spændende naturlegepladser, bålpladser og hængebroer højt oppe i træerne.

Du kan reservere et bålområde til private arrangementer som fx børnefødselsdage. Hvert år arrangerer de studerende Skovens Dag og Julemarked. I øvrigt kan du for en rimelig pris bestille en naturvejleder, som vil guide dig og fortælle om skovens mange muligheder.

Rejsetilbud: Smukke omgivelser i Nordsjælland

Fugl papegøje natur rejser

2: Fuglepark, fiskeauktioner, historie og caféer i Nordsjælland

Fra det smukke Fredensborg Slot i Fredensborg, som stod færdigbygget i 1722, og hvor Dronning Margrethe i vore dage bor en stor del af året, kører du 24 km nordpå af landevejen til Gilleleje.

Ruten her i Nordsjælland byder på mange små og større seværdigheder undervejs, fx Nordens største fuglepark i Græsted, der rummer over 2000 fugle fra hele verden og en del padder og krybdyr. Hver dag er der flyveshow med kakaduer og papegøjer.

I Gilleleje er der turister hele året. Her er havnen det store mødested for rigtig mange besøgende. De kommer lige fra morgenstunden, når de daglige fiskeauktioner går i gang klokken 7 på alle hverdage, til når folk derefter søger ned mod de mange hyggelige fiskerestauranter og caféer for at nyde de mange fristende lækkerier – fra den lune fiskefrikadelle til den lækre hummer.

Oppe øst for byen ligger den lille smukke hvide Gilleleje Kirke fra 1538.

Til højre for indgangen til kirken er der lagt en mindesten af det jødiske folk som tak for den store indsats, mange indbyggere i Gilleleje gjorde for de danske jøder under 2. verdenskrig. Dengang gemte borgerne de forfulgte jøder på lofter og i kirkens menighedsrum, inden de lokale fiskere sejlede jøderne til Sverige i sikkerhed for nazisterne.

Indvendigt er kirken smuk på en enkel måde med 20 grå træbænke, alter og altertavle samt et par kirkeskibe hængende ned fra loftet.

Her er et god tilbud på overnatning på Fredensborg Vandrerhjem

Nordsjælland, skov, natur, Danmark

3: Nakkehoved Fyr, museum og vild natur

Nakkehoved Fyr ligger 5 km fra Gilleleje, og er du på cykel, kan den smukke fyrsti belønne dig med en særdeles flot udsigt over havet.

Du kan også vælge at tage bilen til den store P-plads, der ligger kun 300 m fra Nakkehoved Fyr.

Fyrtårnet ligger flot oppe på en klint med udsigt til både Kattegat og Øresund. Det er muligt at komme op i Fyrtårnet samt besøge det lille museum, der ligger i fyrboligen. Udenfor i læ bag fyrtårnet er der borde og bænke, hvor den medbragte mad kan indtages, mens du nyder den smukke udsigt.

find et godt tilbud banner 2023
Kyst vand hav rejser

4: Flæskestegssandwich på Smidstrup Strand

Kør tilbage ad Kystvejen mod Gilleleje og videre mod Rågeleje Strand. 50 m inden skiltet, der viser ned til Smidstrup Strand, ligger den lokale grillbar Store Klaus, hvor jeg synes, man kan købe nogle af Nordkystens bedste flæskestegssandwich.

Danmark Nordsjælland Lynæs Kitesurfing Rejser

5: Farverige strandhytter og kitesurfing i Rågeleje Strandpark

Derefter går de næste 7-8 km gennem fyrretræsplantager og sommerhusområder, og vupti er du på Kystvejen i Rågeleje Strandpark med havet liggende blot 40 m fra vejen.

Rågeleje har 300 m strand, hvor der står de sødeste små stribede ‘strandhytter’ på 1×1 m, som benyttes til omklædning og opbevaring af strandstole.

Det, jeg elsker allermest ved Rågeleje, er det helt unikke lys, som nok kun ellers findes ved Skagen og Rørvigs strande, og som er hele køreturen værd.

Der er næsten altid store bølger, og havet bliver flittigt brugt af kitesurfere.

God tur til Nordsjælland.

Om forfatteren

Maiken Ingstrup

Maiken er 59 år og elsker at rejse, hun har besøgt 83 lande på 6 kontinenter og har sin egen lille rejseblog: www.gingittravels.com og på facebook Gingit Travels. Næste rejse går til Laos.

Tilføj kommentar

Kommentér her

Nyhedsbrev

Nyhedsbrevet sendes ud flere gange om måneden. Se vores datapolitik her.

Inspiration

Rejsetilbud

Facebook coverbillede rejsetilbud rejser

Få de bedste rejsetips her

Nyhedsbrevet sendes ud flere gange om måneden. Se vores datapolitik her.