RejsRejsRejs » Seneste indlæg » Rejsemål » Europa » Tyskland » Berlin højdepunkter – en insiderguide
Tyskland

Berlin højdepunkter – en insiderguide

Berlin højdepunkter – en insiderguide skrevet af Ulrik Kristiansen

Friedrichshain langs floden i Berlin, Spree

Når du kommer forbi de sidste rester af Berlinmuren, verdens længste udendørsgalleri; de 1,3 km East Side Gallery, bliver her interessant.
Strandbaren YAAM er Berlins første strandbar. Strandbar, som at du kan se vandet og mærke sandet – svømmeturen må du tænke dig til. Caribisk/afrikansk inspireret rastafari-bar med musik, mad og drikke. Stort område med liggestole og en ret lille bar. Søndag er her Young African Art Market – YAAM. YAAM er rigtig hyggelig i eftermiddagssolen og super cool om aftenen.

Nyhedsbrevet sendes ud flere gange om måneden. Se vores datapolitik her.

Holzmarkt, fælleskab midt i Berlin

Fortsætter du et par hundrede meter længere, møder du seneste skud på stammen, kooperativet Holzmarkt, der byder på urban kreativitet og fællesskab midt i byen. Området er opbygget som en landsby med forskellige projekter og virksomheder inden for kunst, kultur, restauration, fødevarer – og en børnehave.

Find de billigste flybilletter her

Se månedens bedste rejsetilbud her

…Også om aftenen

Her er urban farming, livemusik – lokale bands tilbydes faciliteter til at optage liveoptræden – strandbar, caféer, bageri, optræden og træning af artister, yoga, sprogkurser og danseundervisning. Ned til floden er der sågar mulighed for at se bævere i deres naturlige omgivelser. Om aftenen er her lejrbål, udendørs barer og ikke mindst den uforglemmelige gourmetrestaurant Katerschmaus.

Her er et godt flytilbud til Berlin – tryk på “se tilbud” inde på siden for at få den endelige pris

Urban Nation i Schöneberg

Urban Contemporary Art Museum skulle være verdens første ‘street art’-museum. Museet er sponseret af Berlins største almennyttige boligselskab og viser en fantastisk samling af street art. At street art ikke bare skal forsøges lukket inde i et museum, viser Urban Nation tydeligt ved også at vise vej til, hvor i byen du også kan se urban street art.
Urban Nation åbnede i efteråret 2017, og der er gratis adgang til udstillingen af de mere end 150 internationale kunstværker.

Find lækre hoteller i Berlin her

Blomster, Tyskland, Rejser

Klunkerkranich i Neukölln

Det mundrette ord Klunkerkranich er tysk for ‘vortetrane’. En ikke særlig gammel, men noget træt udseende butiksarkade i Neukölln har fået byhave på parkeringsdækket på taget. Fra denne tagterrasse er der fantastisk udsigt over Berlin. En Klunkerkranich lever i grønne omgivelser, og her har den bygget rede med bæredygtig byhave på taget, økologisk café, bar og rigtig fed stemning med bar og musik om aftenen.

Her finder du gode tilbud på afbudsrejser

Tyskland, Berlin, rejser

Potsdamer Strasse, Schöneberg

Postdamer Strasse lige syd for Potsdamer Platz har meget længe set meget slidt ud. Men pludselig er her gang i renovering; i baggårde og mod gaden skyder fine gallerier, dyre butikker, vin- og cocktailbarer op. Det er her, danske Sticks’n’Sushi og Hotel Lulu Guldsmeden har valgt at placere sig. Postdamer Platz er en af forklaringerne, og en anden er nok den store koncentration af nybyggede luksuslejligheder i gaderne ned mod Gleisdreieckpark og den deraf følgende købekraft. Potsdamer Strasse er ved at vende sig fra en tvivlsom gade til et hovedstrøg.

Find billige flybilletter her

Tyskland, Berlin, rejser

Gleisdreieckpark mellem Schöneberg og Kreuzberg

På det gamle jernbaneterræn er godstrafik afløst af park med skaterrampe, træningsfaciliteter og grøn beplantning. En sand storbyoase.
I Kreuzbergsiden af parken ligger BRLO Brewhouse, interimistisk men samtidig meget stilrent opbygget i skibscontainere. En fantastisk restaurant med egen ‘craft beer’. BRLO er et lokalt ølmærke, som er “Handcraftet with Berlin Love”

Læs mere om Tyskland her

Tyskland - Berlin - gade - rejser

Markthalle – torvehallerne i Berlin

Jeg kan rigtig godt lide at opleve Berlin gennem byens mange street food-markeder. Her er stemning – nogle gange underholdning – og jeg får stillet både nysgerrighed og lækkersult. Derfor besøger jeg gerne Berlins Markthalle i Kreuzberg og Moabit. Hallerne er fra slutningen af 1800-tallet, og de gamle haller emmer af stemning og nostalgi. Især det månedlige Breakfast & Vinyl plademarked i Markthalle Neun kan anbefales.

Her finder du gode tilbud på pakkerejser

Brunch-sejltur på Spree

Sæt dig roligt ned og nyd en tre-timers sejlads rundt i det centrale Berlin, mens du har god tid til at nyde brunchen ombord. Her er ingen guide, der snakker, her er ingen, der forstyrrer. Nyd Berlin fra vandsiden – det er faktisk en rigtig flot oplevelse. Og brunchen er rigtig god. Turen går ad Landwehrkanal gennem Kreuzberg, Schöneberg, Tiergarten og Charlottenburg og ud i floden Spree gennem Mitte og langs Friedrichshain retur til Kreuzberg. Undervejs passeres forskellige sluser, og der er fin udsigt til mange af byens seværdigheder. En afslappende måde at tilbringe en lørdag eller søndag formiddag.

Her finder du gode tilbud på overnatninger

Dette indlæg indeholder links til nogle af vores samarbejdspartnere. Hvis du vil se, hvordan det foregår med samarbejder, så kan du trykke her.

Nyhedsbrevet sendes ud flere gange om måneden. Se vores datapolitik her.

Om rejseskribenten

Ulrik Kristiansen

Ulrik Kristiansen driver Berlinblog.dk, hvor han deler sine oplevelser med Berlin og sine synspunkter om byen.

Kommentér

Kommentér

Nyhedsbrev

Nyhedsbrevet sendes ud flere gange om måneden. Se vores datapolitik her.

Rejsebilleder fra Instagram

Få de bedste rejsetips her

Nyhedsbrevet sendes ud flere gange om måneden. Se vores datapolitik her.