RejsRejsRejs » Seneste indlæg » Rejsefavoritterne » 15 oversete destinationer i Europa
Estland Europa Grækenland Holland Kroatien Letland Malta Montenegro Polen Portugal Rejsefavoritterne Rumænien Slovenien Spanien Tjekkiet Ungarn Østrig

15 oversete destinationer i Europa

RejsRejsRejs Banner
 

Der er rigtig mange som tager til Paris, Palma de Mallorca eller Barcelona, og selvom det er fede destinationer, er der også mange oversete destinationer i Europa. Mastercard har spurgt rejsebloggere over hele Europa, og her er deres samlede bud på 15 destinationer i Europa, hvor der er (relativt) få besøgende og store oplevelser.

1. Spanien – Asturien og Covadonga-klosteret

Asturien - covadonga klosteretAsturien byder på uspolerede strande med klart vand, fantastiske vandreruter i smukke omgivelser, lækker mad og masser af kultur. Det er uden tvivl nummer 1 på listen. Mens man er der, skal man klart besøge Covadonga-klosteret (som også fungerer som indgang til Picos de Europa Nationalpark). Eftersom Asturien er en overset turistdestination i det nordlige Spanien, er priserne overkommelige.

Læs mere om Spanien her

 

2. Malta – Mdina og Zebbug

Malta - mdinaSelvom Malta er det 9. mindste land i verden, har det meget at byde på og tonsvis af attraktioner. Alt fra utrolige strande, turkise laguner og spektakulære klipper, til kulturelle middelalderbyer som bærer aftryk af den arabiske besættelse. Mdina kan prale med fantastisk barok-arkitektur, historiske steder og forskellige paladser, mens byen Zebbug er kendt for dens “festas” (festmåltider) – festligheder der varer 3 eller flere dage og har hundredvis af besøgende.

Malta er også tidligere blevet kåret som “Mest oversete destination i Europa” af Lonely Planet.

3. Østrig – Hallstatt-søen, Salzkammergut regionen

Østrig - hallstatt søenGemt væk i hjertet af den charmerende Salzkammergut-region i det nordlige Østrig ligger den idylliske sø Hallstatt, tæt på Salzburg. Det er uden tvivl en af de mest betagende alpesøer i landet. Udover de smukke omgivelser har området meget at byde på af aktiviteter og sport, uanset om du besøger Hallstatt i vinter- eller sommerperioden. Tag sporvognen til den dramatiske grotte Mammoth, der ligger ved Obertraun, eller de ligeså imponerende Dachstein isgrotter. Du kan også tage toget gennem bjergene og besøge de historiske saltminer og få en lækker frokost lavet med ingredienser fra lokalområdet. Himmelskønt.

Læs mere om Østrig her

 

4. Portugal – Azorerne

Portugal - azoerneAzorerne er en uafhængig region bestående af 9 øer beliggende i Atlanterhavet, og er stadig uberørt af masseturisme. Regionen byder på vulkaner, vandfald og billedskønne fiskerlandsbyer, og landskabet i dette paradis er dybt fascinerende. Øerne er ofte beskrevet som ‘Atlanterhavets Hawaii’, og er hjemsted for Ponta do Pico, som er det højeste bjerg i Portugal.

Læs om andre spændende destinationer i Portugal

5. Montenegro – Perast

montenegro - perastMontenegro er alle budgetrejsendes drøm, fordi du kan få en ekstravagant rejseoplevelse for en fornuftig pris. Den hyggelige og smukke by Perast er stadig relativt uberørt af masseturismen, med dens billedskønne venetianske arkitektur og krystalklare vand. Man kan også tage på udflugt til Adriaterhavets eneste kunstige ø, Our Lady of the Rocks og øen St. George.

6. Tjekkiet – Lednice-Valtice

Lednice castleLednice-Valtice regionen ligger tæt på Østrig, og er på UNESCOs Verdensarvsliste. Det kan bedst beskrives som en 200 kvadratkilometer stor have. Det er Europas største menneskeskabte naturområde, og hjemsted for Lednice Castle, et meget højt palæ der ligner noget taget ud fra et eventyr. Bygningen har en fascinerende historie. Det var oprindeligt en renæssance villa og er blevet udvidet mange gange, for nylig i en neo-gotisk stil. Der er alt fra ruiner fra et middelalderslot til en 60 meter høj minaret, man kan kravle op i. Man kan også tage en bådtur på floden og være heldig at spotte vadefugle.

7. Kroatien – Pag

Kroatien - PagPag er en ø i det sydlige Kroatien, og med dens smukke omgivelser, er det en af de mest dramatiske og unikke steder ved Adriaterhavet i Kroatien. Der bliver blandt andet på øen produceret lokale vine og gedeost, der er overkommelige priser, og beboerne på øen tager varmt imod besøgende.

Læs om andre spændende destinationer i Kroatien

8. Estland – Øsel

EstlandSaaremaa – med det danske navn Øsel – er Estlands største ø, beliggende i det Baltiske hav. Øen er hjemsted for de fascinerende Kaali kratere; en serie bestående af ni store kratere, der er resultatet af et meteor-nedslag for 3500 år siden. Det største krater er i dag den unikke, grøn-tonede Kaali sø; faktisk anser lokale søen som hellig, og der lever stadig mange myter og legender i området. Øens eneste by Kuressaare, ligger ved Rigabugten, hvor du kan finde det smukke middelalderslot, som også huser Saaremaas lokalmuseum.

9. Grækenland – Volos og Pelion

Grækenland - PelionBeliggende i Thessalien, halvvejs mellem Athen og Thessaloniki på østkysten, er Volos et skattekammer med arkæologiske områder, barer og gode steder at spise. Her er også idylliske strande med turkis vand på den ene side, og Pelion-bjerget på den anden. Havnebyen Damouchari var rammen for den kendte film Mamma Mia, og det dramatiske landskab i Volos og Pelion regionen, giver besøgende en mulighed for at slippe væk fra masseturismen andre steder i landet.

Læs om andre spændende destinationer i Grækenland

10. Slovenien – Velika Planina

Slovenien - Velika PlaninaSelvom Slovenien er et lille land, er det tætpakket med smukke steder man kan besøge. I Velika Planina finder du bjerg-enge, kun en time fra hovedstaden Ljubljana. Her ligger en af de ældst bevarede stammelandsbyer i Europa, og det ligner noget fra Lord of the Rings. Lige syd for ligger Kamnik Aple, hvor der afholdes over 60 festivaler om året, bl.a. sport events, blomster-shows, og en skønhedskonkurrence, hvor nationalkostumerne bliver vist frem.

11. Polen -Kasjubien

Polen - KasjubienKasjubien er en smuk region i det nordlige Polen, tæt på Gdansk. Regionen har flere små, traditionelle landsbyer, og ikke mindst sten-cirkler, kendt som det “Polsk Stonehenge”. Det er  antikke, hellige steder for religiøse ritualer og gravpladser. De blev også brugt som en astronomisk kalender en gang mellem det første og tredje århundrede, og nogle tror at de har helende kræfter. Den nærliggende sø Wdzydze, er et paradis for vandsport og udendørsaktiviteter, og priserne for både mad og overnatning er stadig rimelig lave ifht. resten af Europa.

12. Holland – Naarden

Holland - Fæstning - NaardenNaarden er en bemærkelsesværdig stjerneformet fæstningsby fra det 16. århundrede, og den ligger kun 30 kilometer fra Amsterdam. Det er den eneste fæstning i Europa med dobbeltmure og voldgrave. Byen har mange hyggelige huse, og er generelt en rigtig charmerende by at besøge og udforske. Du kan for eksempel gå langs fæstningerne, eller tage en sejltur rundt i voldgraven. Med meget historisk arkitektur, store kirker og spændende museer, er Naarden et must-see for alle der besøger Nordholland-provinsen.

13. Letland – Domesnæs

LetlandDomesnæs ligger lige der hvor Rigabugten og det Baltiske Hav mødes, i Slitere nationalparken. Næsset er hjemsted for et fascinerende naturfænomen: Det er der hvor de to have mødes, og derfor dannes der fantastiske mønstre når de forskelligfarvede strømme samles og fletter sammen, lidt i stil med Skagen. Domesnæs var en militærbase under Sovjetunionen, og har derfor ikke været tilgængeligt for offentligheden i årtier, og er endnu ikke blevet opdaget af masserne. Dette gør Domesnæs til et roligt og uspoleret sted, med relative lave priser.

14. Rumænien – Donau-deltaet

Donau-floden er Europas andenstørste flod, og deler sig i utallige kanaler, der løber igennem skov, marskland og sandbanker i deltaet. Området blev en nationalpark i 1938, og er hjemsted for en masse forskellige planter, fugle og ferskvandsfisk. En del af deltaet er også på UNESCOs Verdensarvsliste, og besøgende vil blive glædeligt overrasket over de mange forskellige og prisvenlige overnatningsmuligheder der er, lige fra luksus spa-hoteller til hyggelige små gæstehuse.

15. Ungarn – Balaton

Ungarn - BalatonsøenNationalparken Balaton-felvidéki ligger kun et par kilometer nord for Centraleuropas største ferskvandssø, Balaton. Det er Ungarns svar på Provence eller Toscana. Det er et område med betagende udsigter, undergrundssøer, antikke små landsbyer med små hvide huse, og et væld af skønne steder man kan overnatte.

Europa er stort og mangfoldigt

Det var en liste over de 15 mest oversete destinationer i Europa, men der er så mange fantastiske steder i Europa som bare venter på at blive besøgt. Hvis du fx endnu ikke har været i Transsylvanien, i Harzen eller på Færøerne har du flotte naturoplevelser tilgode, og så er det nemt og billigt at komme derhen.

God rejse.

Om rejseskribenten

Redaktionen Rejs Rejs Rejs

Redaktionen Rejs Rejs Rejs

Læs mere om redaktionen her

Kommentér

Kommentér

Show Buttons
Hide Buttons