RejsRejsRejs » Rejsefavoritterne » Ferie i Europa: 15 oversete rejsedestinationer
Estland Europa Grækenland Holland Kroatien Letland Malta Montenegro Polen Portugal Rejsefavoritterne Rumænien Slovenien Spanien Tjekkiet Ungarn Østrig

Ferie i Europa: 15 oversete rejsedestinationer

Kort Atlas planlægning rejser
Europa er fuld af kendte steder - men også fuld af ukendte. Kom med til 15 af de bedste oversete rejsemål i Europa.
harzen banner Hotel Skt. Annæ banner

Ferie i Europa: 15 oversete destinationer er skrevet af Redaktionen, RejsRejsRejs.

Europakort - kort over europa - europa kort - rejser - atlas - atlas kort - europe map - map of europe

Ferie i Europa: Få besøgende, store oplevelser

Der er rigtig mange som tager til Paris, Mallorca eller Barcelona, og selvom det er fede destinationer, er der også mange oversete rejsedestinationer i Europa.

En stribe rejsebloggere over hele Europa er blevet spurgt, og her er deres samlede bud på 15 rejsedestinationer i Europa, hvor der er relativt få besøgende og mange store oplevelser.

konkurrence tropical islands

Læs med og bliv inspireret til din næste ferie i Europa.

Asturien - covadonga klosteret - ferie i Europa

Asturien – smuk natur og fantastisk vandring

Asturien byder på uspolerede strande med klart vand, fantastiske vandreruter i smukke omgivelser, lækker mad og masser af kultur. Det er uden tvivl nummer 1 på listen.

Mens man er der, skal man klart besøge Covadonga-klosteret, som også fungerer som indgang til nationalparken Picos de Europa.

Eftersom Asturien er en overset turistdestination i det nordlige Spanien, er priserne overkommelige.

Malta - mdina

Mdina, Zebbug og den mest oversete rejsedestination i Europa

Baden-Württemberg, banner, 2024, kampagne, europa-park, europa-park resort

Selvom Malta er et af de mindste lande i verden, har det meget at byde på og stribevis af attraktioner. Det lille land ligger lige syd for Sicilien og nyder godt af det samme fantastiske klima.

På Malta finder du alt fra turkise laguner og spektakulære klipper til kulturelle middelalderbyer, som bærer præg af den arabiske periode.

Mdina kan prale med fantastisk barokarkitektur, historiske steder og forskellige paladser, mens byen Zebbug er kendt for dens ‘festas – som betyder festmåltider. Festlighederne varer 3 eller flere dage og har tusindvis af besøgende.

Malta er også tidligere blevet kåret som mest oversete rejsedestination i Europa af Lonely Planet.

Østrig - hallstatt søen - ferie i Europa

Tag til Hallstatt-søen og oplev sand idyl på din ferie i Europa

Den idylliske sø Hallstatt ligger gemt væk i hjertet af den charmerende region Salzkammergut i det nordlige Østrig tæt på Salzburg. Det er uden tvivl en af de mest betagende alpesøer i landet.

Udover de smukke omgivelser har området meget at byde på af aktiviteter og sport, uanset om du besøger Hallstatt i vinter- eller sommerperioden.

Princess cruises banners

Området er fantastisk til både en vinterferie eller en sommerferie i det centrale Europa. Tag sporvognen til den dramatiske grotte Mammoth, der ligger ved Obertraun, eller til de ligeså imponerende isgrotter i Dachstein.

Du kan også tage toget gennem bjergene og besøge de historiske saltminer og få en lækker frokost lavet med ingredienser fra lokalområdet. Himmelskønt.

Hallstatt er ikke så overset mere, som den har været, så her skal du planlægge dit besøg i god tid.


Azorerne – hold ferie i det yderste Europa og besøg Atlanterhavets Hawaii

Azorerne er en uafhængig region i Portugal, og består af 9 øer i Atlanterhavet. Azorerne er stadig ret uberørt af masseturisme, selvom du sagtens kan komme dertil.

Azorerne byder på vulkaner, vandfald og billedskønne fiskerlandsbyer, og landskabet i dette paradis er generelt dybt fascinerende.

Øerne er ofte beskrevet som ‘Atlanterhavets Hawaii’, og er hjemsted for Ponta do Pico, som er det højeste bjerg i Portugal.

                                                                 

Vidste du: Her er 7 af de bedste lokale madmarkeder i Danmark!

7: Grønt Marked i København
6: Økomarked i Randers
Få nummer 1-5 med det samme ved at skrive dig op til nyhedsbrevet, og kig i velkomstmailen:

Nyhedsbrevet sendes ud flere gange om måneden. Se vores datapolitik her.

                                                                 

Hvis din ferie i Europa går til Portugal, er Azorerne et fantastisk bud på en destination.

montenegro - perast - ferie i Europa

Perast – venetiansk arkitektur og krystalklart vand på budget

Montenegro er alle budgetrejsendes drøm, fordi du kan få en ekstravagant rejseoplevelse for en fornuftig pris.

Den hyggelige og smukke by Perast er stadig relativt uberørt af masseturismen, og byen er prydet med billedskøn venetiansk arkitektur og krystalklart vand.

Man kan også tage på udflugt til Adriaterhavets eneste kunstige ø, ‘Our Lady of the Rocks’ – Gospa od Škrpjela på montenegrisk – og øen St. George/Sveti Đorđe.

Tjekkiet - Lednice castle - ferie i Europa

Lednice-Valtice: Verdensarv og en kæmpestor have

Den tjekkiske region Lednice-Valtice ligger tæt på grænsen til Østrig og er på UNESCOs verdensarvsliste. Det kan bedst beskrives som en 200 kvadratkilometer stor have. Det er Europas største menneskeskabte naturområde og hjemsted for Lednice Slot; et meget højt palæ, der ligner noget taget ud fra et eventyr.

Bygningen har en fascinerende historie. Det var oprindeligt en renæssancevilla og er blevet udvidet mange gange og senest i neo-gotisk stil. Der er alt fra ruiner fra et middelalderslot til en 60 meter høj minaret, man kan kravle op i.

konkurrence tropical islands

Man kan også tage en bådtur på floden og være heldig at spotte vadefugle.

Kroatien - Pag - Rejser - ferie i Europa

Pag – fyld din ferie i det sydlige Europa med lokal vin og gedeost

Pag er en ø i det sydlige Kroatien, og med dens smukke omgivelser er det en af de mest dramatiske og unikke steder ved Adriaterhavet.

Der bliver blandt andet produceret lokale vine og gedeost på øen, der er overkommelige priser, og beboerne på øen tager varmt imod besøgende.

Her kan du nyde din ferie i Europa i ro og mag.

Estland - Øsel - ferie i Europa

Øsel i Estland: Meteorer, myter og middelalderslot

Nyhedsbrevet sendes ud flere gange om måneden. Se vores datapolitik her.

Saaremaa – med det danske navn Øsel – er Estlands største ø beliggende i Østersøen.

Øen er hjemsted for de fascinerende Kaali-kratere; en serie bestående af ni store kratere, der er resultatet af et meteornedslag for 3500 år siden.

Det største krater er i dag den unikke grøn-tonede sø Kaali; faktisk anser de lokale søen som hellig, og der findes stadig mange myter og legender i området.

Øens eneste by Kuressaare, ligger ved Rigabugten, hvor du kan finde det smukke middelalderslot, som også huser Saaremaas lokalmuseum.

Grækenland - Pelion - ferie i Europa

Volos og Pelion i Grækenland – følg i Mamma Mias fodspor

Med sin placering i Thessalien halvvejs mellem Athen og Thessaloniki på Grækenlands østkyst, er Volos et skatkammer med arkæologiske områder, barer og gode steder at spise, når du er på ferie i Europa. Her er også idylliske strande med turkisblåt vand på den ene side og Pelion-bjerget på den anden.

Havnebyen Damouchari var rammen for den kendte film Mamma Mia, og det dramatiske landskab i Volos og Pelion-regionen giver besøgende en mulighed for at slippe væk fra masseturismen.

Slovenien - Velika Planina - Rejser - ferie i Europa

Velika Planina – en af de ældste stammelandsbyer i Europa

Selvom Slovenien er et lille land, er det tæt pakket med smukke steder, man kan besøge.

I Velika Planina finder du bjergenge kun en time fra hovedstaden Ljubljana. Her ligger en af de ældste bevarede stammelandsbyer i Europa, og det ligner noget fra Ringenes Herre.

Lige syd for ligger Kamnik Alpe, hvor der afholdes over 60 festivaler om året, herunder sportsarrangementer, blomstershows og en skønhedskonkurrence, hvor nationaldragterne fra hele Slovenien bliver vist frem.

Polen - Kasjubien

Kasjubien – Stonehenge på polsk

Kasjubien er en smuk region i det nordlige Polen tæt på storbyen Gdansk.

Regionen har flere små traditionelle landsbyer og ikke mindst stencirkler, der er kendt som det polske Stonehenge. Det er hellige antikke steder for religiøse ritualer og gravpladser.

De blev også brugt som en astronomisk kalender en gang mellem det første og tredje århundrede, og nogen mener, at de har helende kræfter. Et must see på din ferie i Europa.

Den nærliggende sø Wdzydze er et paradis for vandsport og udendørsaktiviteter, og priserne for både mad og overnatning er stadig rimelig lave i forhold til andre rejsedestinationer i Europa.

Europa Holland - Fæstning - Naarden Rejser

Naarden – en stjerneformet fæstning tæt på Amsterdam

Naarden i Holland er en bemærkelsesværdig stjerneformet fæstningsby fra det 16. århundrede, og den ligger kun 30 kilometer fra Amsterdam. Det er den eneste fæstning i Europa med dobbeltmure og voldgrave.

Byen har mange hyggelige huse og er generelt en rigtig charmerende by at besøge og udforske.

Du kan for eksempel gå langs fæstningerne, eller tage en sejltur rundt i voldgraven. Med meget historisk arkitektur, store kirker og spændende museer er Naarden et oplagt sted at udforske for alle, der besøger provinsen Nordholland.

Europa Letland Domesnæs Rejser

Domesnæs: Sovjetisk militærbase og Letlands svar på Skagen

Domesnæs i Letland ligger lige der, hvor Rigabugten og Østersøen mødes i nationalparken Slitere – et perfekt sted til udendørs ferie i Europa.

                                                                 

Vidste du: Her er de 7 bedste madbyer i verden ifølge Tripadvisors millioner af brugere!

7: Barcelona i Spanien
6:  New Delhi i Indien
Få nummer 1-5 med det samme ved at skrive dig op til nyhedsbrevet, og kig i velkomstmailen:

Nyhedsbrevet sendes ud flere gange om måneden. Se vores datapolitik her.

                                                                 

Næsset er hjemsted for et fascinerende naturfænomen: Det er der, hvor de to have mødes, og derfor dannes der fantastiske mønstre, når de forskelligfarvede strømme samles og fletter sammen; lidt i stil med Skagen.

Domesnæs var en militærbase i Sovjetunionen, og området har derfor ikke været tilgængeligt for offentligheden i årtier. Det er derfor endnu ikke blevet opdaget af masserne. Dette gør Domesnæs til et roligt og uspoleret sted med relativt lave priser.

Europa Rumænien Flamingo Donau

Donau-deltaet: Lokale gæstehuse og luksuriøse spa-hoteller

Donau er Europas næststørste flod, og den deler sig i utallige kanaler, der løber igennem skov, marskland og sandbanker i deltaet. Området blev en nationalpark i 1938 og er hjemsted for en masse forskellige planter, fugle og ferskvandsfisk.

En del af deltaet er også på UNESCOs verdensarvsliste, og besøgende vil blive glædeligt overrasket over de mange forskellige og prisvenlige overnatningsmuligheder, du finder her; lige fra luksuriøse spa-hoteller til hyggelige små gæstehuse.

Rumænien er desuden et spændende land, som byder på mange og billige oplevelser.

Europa Ungarn - Balatonsøen

Balatonsøen – et klart must see på din ferie i Europa

Nationalparken Balaton-felvidéki ligger kun et par kilometer nord for Centraleuropas største ferskvandssø, Balatonsøen.

Det er Ungarns svar på Provence eller Toscana.

Det er et område med betagende udsigter, underjordiske søer, antikke små landsbyer med små hvide huse og et væld af skønne steder, man kan overnatte.

Balatonsøen er som sådan et kendt turistområde, men den er også stor og der er masser af plads udenom, så du kan sagtens finde et fredeligt hjørne i dette område.

Færøerne - Grønt Bjerg, rejsedestinationer europa - rejser

Rejsedestinationer i Europa: Stort, mangfoldigt og helt fantastisk

Det var en liste over de 15 måske mest oversete rejsedestinationer i Europa, men der er også virkelig mange andre fantastiske steder i Europa, som bare venter på at blive besøgt.

Hvis du fx endnu ikke har været i Harzen eller på Færøerne, har du flotte naturoplevelser til gode, og så er det nemt og billigt at komme dertil.

Du kan altså få nogle helt utrolige oplevelser på budget, hvis du tager på ferie til et af disse oversete rejsedestinationer.

God rejse til de oversete steder i Europa.

Oversete rejsedestinationer i Europa:

 • Asturien
 • Malta
 • Hallstatt-søen
 • Azorerne
 • Perast
 • Lednice-Valtice
 • Pag
 • Saaremaa
 • Volos
 • Velika Planina
 • Kasjubien
 • Naarden
 • Domesnæs
 • Donau-deltaet
 • Balatonsøen

Vidste du: Her er de 7 byer i Europa med flest solskinstimer

7: Nice i Frankrig – 342 timer/måned
6: Valencia i Spanien – 343 timer/måned
Få nummer 1-5 med det samme ved at skrive dig op til nyhedsbrevet, og kig i velkomstmailen:

Nyhedsbrevet sendes ud flere gange om måneden. Se vores datapolitik her.

Der kan være links til samarbejdspartnere i denne artikel - du kan se hvordan det foregår her
Baden-Württemberg, banner, 2024, kampagne, europa-park, europa-park resort
  Princess cruises banners

Om forfatteren

Redaktionen, RejsRejsRejs

RejsRejsRejs.dks faste redaktion deler både egne personlige tips og tricks og fortæller om alt det, der sker i rejseverdenen.
Vi skriver artikler og guides, laver konkurrencer og giver dig de bedste rejsetilbud, rejseforedrag og rejsesjov.

Kommentarer

Kommentér her

Nyhedsbrev

Nyhedsbrevet sendes ud flere gange om måneden. Se vores datapolitik her.

Inspiration

Rejsetilbud

Facebook coverbillede rejsetilbud rejser

Få de bedste rejsetips her

Nyhedsbrevet sendes ud flere gange om måneden. Se vores datapolitik her.