RejsRejsRejs » Seneste indlæg » Rejsefavoritterne » Europa: 15 oversete destinationer
blank
Estland Europa Grækenland Holland Kroatien Letland Malta Montenegro Polen Portugal Rejsefavoritterne Rumænien Slovenien Spanien Tjekkiet Ungarn Østrig

Europa: 15 oversete destinationer

Europa er fuld af kendte steder - men også fuld af ukendte. Kom med til 15 af de bedste oversete rejsemål i Europa.
Østeuropa - gastronomibanner - rejser blank

Af Jens Skovgaard Andersen

Der er rigtig mange som tager til Paris, Mallorca eller Barcelona, og selvom det er fede destinationer, er der også mange oversete destinationer i Europa. En stribe rejsebloggere over hele Europa er blevet spurgt, og her er deres samlede bud på 15 destinationer i Europa, hvor der er (relativt) få besøgende og mange store oplevelser.

Asturien - covadonga klosteret

1. Spanien: Asturien og Covadonga-klosteret

Asturien byder på uspolerede strande med klart vand, fantastiske vandreruter i smukke omgivelser, lækker mad og masser af kultur. Det er uden tvivl nummer 1 på listen. Mens man er der, skal man klart besøge Covadonga-klosteret, som også fungerer som indgang til Picos de Europa Nationalpark. Eftersom Asturien er en overset turistdestination i det nordlige Spanien, er priserne overkommelige.

Læs mere om at rejse i Spanien her

Tjek det her rejsetilbud ud: Yoga i Spaniens bjerge

Her er et godt flytilbud til Bilbao – tryk på “se tilbud” for at få den endelige pris

Malta - mdina

2. Malta: Mdina og Zebbug

Selvom Malta er det 9. mindste land i verden, har det meget at byde på og stribevis af attraktioner. Alt fra utrolige strande, turkise laguner og spektakulære klipper til kulturelle middelalderbyer, som bærer aftryk af den arabiske periode.

Mdina kan prale med fantastisk barokarkitektur, historiske steder og forskellige paladser, mens byen Zebbug er kendt for dens “festas” (festmåltider) – festligheder der varer 3 eller flere dage og har hundredvis af besøgende.

Malta er også tidligere blevet kåret som “Mest oversete destination i Europa” af Lonely Planet.

Charterrejse tilbud: Rejs virkelig billigt fra Billund til Malta, læs mere her

Her er et godt flytilbud til Malta – tryk på “se tilbud” inde på siden for at få den endelige pris

Østrig - hallstatt søen

3. Østrig: Hallstatt-søen, Salzkammergut-regionen

Gemt væk i hjertet af den charmerende Salzkammergut-region i det nordlige Østrig ligger den idylliske sø Hallstatt tæt på Salzburg. Det er uden tvivl en af de mest betagende alpesøer i landet.

Udover de smukke omgivelser har området meget at byde på af aktiviteter og sport, uanset om du besøger Hallstatt i vinter- eller sommerperioden. Tag sporvognen til den dramatiske grotte Mammoth, der ligger ved Obertraun, eller de ligeså imponerende Dachstein isgrotter.

Du kan også tage toget gennem bjergene og besøge de historiske saltminer og få en lækker frokost lavet med ingredienser fra lokalområdet. Himmelskønt.

Læs meget mere om vilde oplevelser i Østrig her

Her er et godt flytilbud til Salzburg – tryk på “se tilbud” inde på siden for at få den endelige pris

Portugal - azoerne

4. Portugal: Azorerne

Azorerne er en uafhængig region bestående af 9 øer beliggende i Atlanterhavet og er stadig uberørt af masseturisme. Regionen byder på vulkaner, vandfald og billedskønne fiskerlandsbyer, og landskabet i dette paradis er dybt fascinerende. Øerne er ofte beskrevet som ‘Atlanterhavets Hawaii’, og er hjemsted for Ponta do Pico, som er det højeste bjerg i Portugal.

Læs om andre spændende destinationer i Portugal

Her er et godt flytilbud til Azorerne – tryk på “se tilbud” inde på siden for at få den endelige pris

Er du samtidig på udkig efter et godt hoteltilbud, så kig her

montenegro - perast

5. Montenegro: Perast

Montenegro er alle budgetrejsendes drøm, fordi du kan få en ekstravagant rejseoplevelse for en fornuftig pris. Den hyggelige og smukke by Perast er stadig relativt uberørt af masseturismen med dens billedskønne venetianske arkitektur og krystalklare vand. Man kan også tage på udflugt til Adriaterhavets eneste kunstige ø, Our Lady of the Rocks (Gospa od Škrpjela), og øen St. George (Sveti Đorđe).

Her er et godt flytilbud til Montenegro – tryk på “se tilbud” inde på siden for at få den endelige pris

Lednice castle

6. Tjekkiet: Lednice-Valtice

Regionen Lednice-Valtice ligger tæt på Østrig og er på UNESCOs Verdensarvsliste. Det kan bedst beskrives som en 200 kvadratkilometer stor have. Det er Europas største menneskeskabte naturområde og hjemsted for Lednice Slot; et meget højt palæ, der ligner noget taget ud fra et eventyr.

Bygningen har en fascinerende historie. Det var oprindeligt en renæssancevilla og er blevet udvidet mange gange – for nylig i neo-gotisk stil. Der er alt fra ruiner fra et middelalderslot til en 60 meter høj minaret, man kan kravle op i. Man kan også tage en bådtur på floden og være heldig at spotte vadefugle.

På udkig efter billeje for at få set mere af Tjekkiet? Så find et godt tilbud her

Her er et godt flytilbud til Tjekkiet – tryk på “se tilbud” inde på siden for at få den endelige pris

Europa Kroatien Pag Rejser

7. Kroatien: Pag

Pag er en ø i det sydlige Kroatien, og med dens smukke omgivelser, er det en af de mest dramatiske og unikke steder ved Adriaterhavet i Kroatien. Der bliver blandt andet på øen produceret lokale vine og gedeost, der er overkommelige priser, og beboerne på øen tager varmt imod besøgende.

Her er et godt flytilbud til Kroatien – tryk på “se tilbud” inde på siden for at få den endelige pris

Læs om andre spændende destinationer i Kroatien

8. Estland: Øsel

Saaremaa – med det danske navn Øsel – er Estlands største ø beliggende i Østersøen. Øen er hjemsted for de fascinerende Kaali kratere; en serie bestående af ni store kratere, der er resultatet af et meteor-nedslag for 3500 år siden.

Det største krater er i dag den unikke, grøn-tonede sø Kaali; faktisk anser lokale søen som hellig, og der findes stadig mange myter og legender i området. Øens eneste by Kuressaare, ligger ved Rigabugten, hvor du kan finde det smukke middelalderslot, som også huser Saaremaas lokalmuseum.

Her er et godt flytilbud til Estland – tryk på “se tilbud” inde på siden for at få den endelige pris

Grækenland - Pelion

9. Grækenland: Volos og Pelion

Med sin placering i Thessalien halvvejs mellem Athen og Thessaloniki på østkysten er Volos et skatkammer med arkæologiske områder, barer og gode steder at spise. Her er også idylliske strande med turkis vand på den ene side og Pelion-bjerget på den anden.

Havnebyen Damouchari var rammen for den kendte film Mamma Mia, og det dramatiske landskab i Volos og Pelion-regionen giver besøgende en mulighed for at slippe væk fra masseturismen andre steder i landet.

Se mere om at rejse i Grækenland her

Her er et godt flytilbud til Athen – tryk på “se tilbud” inde på siden for at få den endelige pris

Europa Slovenien - Velika Planina Rejser

10. Slovenien: Velika Planina

Selvom Slovenien er et lille land, er det tætpakket med smukke steder, man kan besøge. I Velika Planina finder du bjerg-enge kun en time fra hovedstaden Ljubljana. Her ligger en af de ældste bevarede stammelandsbyer i Europa, og det ligner noget fra Ringenes Herre.

Lige syd for ligger Kamnik Alpe, hvor der afholdes over 60 festivaler om året, herunder sportsarrangementer, blomster-shows og en skønhedskonkurrence, hvor nationalkostumerne bliver vist frem.

Her er et godt flytilbud til Slovenien – tryk på “se tilbud” inde på siden for at få den endelige pris

Polen - Kasjubien

11. Polen: Kasjubien

Kasjubien er en smuk region i det nordlige Polen tæt på storbyen Gdansk. Regionen har flere små traditionelle landsbyer og ikke mindst stencirkler, der er kendt som det “polske Stonehenge”. Det er hellige antikke steder for religiøse ritualer og gravpladser. De blev også brugt som en astronomisk kalender en gang mellem det første og tredje århundrede, og nogen tror, at de har helende kræfter.

Den nærliggende sø Wdzydze er et paradis for vandsport og udendørsaktiviteter, og priserne for både mad og overnatning er stadig rimelig lave i forhold til resten af Europa.

Her er et godt flytilbud til Gdansk – tryk på “se tilbud” inde på siden for at få den endelige pris

Europa Holland - Fæstning - Naarden Rejser

12. Holland: Naarden

Naarden er en bemærkelsesværdig stjerneformet fæstningsby fra det 16. århundrede, og den ligger kun 30 kilometer fra Amsterdam. Det er den eneste fæstning i Europa med dobbeltmure og voldgrave.

Byen har mange hyggelige huse og er generelt en rigtig charmerende by at besøge og udforske. Du kan for eksempel gå langs fæstningerne, eller tage en sejltur rundt i voldgraven. Med meget historisk arkitektur, store kirker og spændende museer, er Naarden et must-see for alle, der besøger provinsen Nordholland.

Her er et godt flytilbud til Amsterdam – tryk på “se tilbud” inde på siden for at få den endelige pris

Europa Letland Domesnæs Rejser

13. Letland: Domesnæs

Domesnæs ligger lige der hvor Rigabugten og Østersøen mødes i nationalparken Slitere. Næsset er hjemsted for et fascinerende naturfænomen: Det er der hvor de to have mødes, og derfor dannes der fantastiske mønstre når de forskelligfarvede strømme samles og fletter sammen – lidt i stil med Skagen.

Domesnæs var en militærbase under Sovjetunionen, og området har derfor ikke været tilgængeligt for offentligheden i årtier. Det er derfor endnu ikke blevet opdaget af masserne. Dette gør Domesnæs til et roligt og uspoleret sted med relativt lave priser.

Her er et godt flytilbud til Riga – tryk på “se tilbud” inde på siden for at få den endelige pris

Europa Rumænien Flamingo Donau

14. Rumænien: Donau-deltaet

Donau-floden er Europas andenstørste flod, og den deler sig i utallige kanaler, der løber igennem skov, marskland og sandbanker i deltaet. Området blev en nationalpark i 1938 og er hjemsted for en masse forskellige planter, fugle og ferskvandsfisk.

En del af deltaet er også på UNESCOs verdensarvsliste, og besøgende vil blive glædeligt overrasket over de mange forskellige og prisvenlige overnatningsmuligheder, der er; lige fra luksus spa-hoteller til hyggelige små gæstehuse.

Her er et godt flytilbud til Bukarest – tryk på “se tilbud” inde på siden for at få den endelige pris

Europa Ungarn - Balatonsøen

15. Ungarn: Balaton

Nationalparken Balaton-felvidéki ligger kun et par kilometer nord for Centraleuropas største ferskvandssø Balaton. Det er Ungarns svar på Provence eller Toscana. Det er et område med betagende udsigter, underjordiske søer, antikke små landsbyer med små hvide huse og et væld af skønne steder, man kan overnatte.

Her er et godt flytilbud til Ungarn – tryk på “se tilbud” inde på siden for at få den endelige pris

Færøerne - Grønt Bjerg - rejser

Europa er stort og mangfoldigt

Det var en liste over de 15måske mest oversete destinationer i Europa, men der er så mange fantastiske steder i Europa, som bare venter på at blive besøgt. Hvis du fx endnu ikke har været i Transsylvanien, i Harzen eller på Færøerne, har du flotte naturoplevelser tilgode, og så er det nemt og billigt at komme derhen.

God rejse.

blank

Om rejseskribenten

Jens Skovgaard Andersen, redaktør

Jens Skovgaard Andersen, redaktør

Jens er en glad rejsenørd, der har rejst i over 60 lande fra Kirgisistan og Kina til Australien og Albanien. Jens er uddannet i Kinastudier, har boet i Kina i 1½ år og er medlem af De Berejstes Klub. Han har en omfattende erfaring med rejseverdenen som rejseleder, foredrag, rådgiver, forfatter og fotograf. Og naturligvis vigtigst af alt: Som rejsende. Jens går ofte efter steder, hvor der også er mulighed for at se en god fodboldkamp i selskab med andre inkarnerede fans og har en særlig forkærlighed for Boldklubben FREM, hvor han sidder i bestyrelsen. For de fleste er det oplagt at se op til Jens (han er knap to meter høj), og så er han 14-dobbelt mester i TV-quizzen Jeopardy og stadig single, så hvis du ikke kan finde ham ude i verden eller på et fodboldstadion, kan du nok finde ham ude at turnere i det københavnske quiz-miljø.

1 kommentar

Kommentér

  • Skøn artikel om Europæiske destinationer – der er virkelig mange steder rundt omkring i Europa der er værd at besøge, så tak for en god og inspirerende artikel! 🙂