Salzburgerland Banner 2022
RejsRejsRejs » Rejsefavoritterne » Ferie i Europa: 15 oversete rejsedestinationer
Estland Europa Grækenland Holland Kroatien Letland Malta Montenegro Polen Portugal Rejsefavoritterne Rumænien Slovenien Spanien Tjekkiet Ungarn Østrig

Ferie i Europa: 15 oversete rejsedestinationer

Kort Atlas planlægning rejser
Europa er fuld af kendte steder - men også fuld af ukendte. Kom med til 15 af de bedste oversete rejsemål i Europa.
Montenegro banner    

Ferie i Europa: 15 oversete destinationer er skrevet af Redaktionen, RejsRejsRejs..

Nyhedsbrevet sendes ud flere gange om måneden. Se vores datapolitik her.

Europakort - kort over europa - europa kort - rejser - atlas - atlas kort - europe map - map of europe

Ferie i Europa: Få besøgende, store oplevelser

Der er rigtig mange som tager til Paris, Mallorca eller Barcelona, og selvom det er fede destinationer, er der også mange oversete rejsedestinationer i Europa. En stribe rejsebloggere over hele Europa er blevet spurgt, og her er deres samlede bud på 15 rejsedestinationer i Europa, hvor der er (relativt) få besøgende og mange store oplevelser. Læs med og bliv inspireret til din næste ferie i Europa.

Asturien - covadonga klosteret - ferie i Europa

Asturien – Til en budgetvenlig, men spændende ferie i Europa

Asturien byder på uspolerede strande med klart vand, fantastiske vandreruter i smukke omgivelser, lækker mad og masser af kultur. Det er uden tvivl nummer 1 på listen. Mens man er der, skal man klart besøge Covadonga-klosteret, som også fungerer som indgang til Picos de Europa Nationalpark. Eftersom Asturien er en overset turistdestination i det nordlige Spanien, er priserne overkommelige.

Malta - mdina

Mdina, Zebbug og den mest oversete rejsedestination i Europa

Selvom Malta er det 9. mindste land i verden, har det meget at byde på og stribevis af attraktioner. Alt fra utrolige strande, turkise laguner og spektakulære klipper til kulturelle middelalderbyer, som bærer aftryk af den arabiske periode.

Mdina kan prale med fantastisk barokarkitektur, historiske steder og forskellige paladser, mens byen Zebbug er kendt for dens “festas” (festmåltider) – festligheder der varer 3 eller flere dage og har hundredvis af besøgende.

Malta er også tidligere blevet kåret som “Mest oversete rejsedestination i Europa” af Lonely Planet.

Østrig - hallstatt søen - ferie i Europa

Tag til Hallstatt-søen og oplev sand idyl på din ferie i Europa

Gemt væk i hjertet af den charmerende Salzkammergut-region i det nordlige Østrig ligger den idylliske sø Hallstatt tæt på Salzburg. Det er uden tvivl en af de mest betagende alpesøer i landet.

Udover de smukke omgivelser har området meget at byde på af aktiviteter og sport, uanset om du besøger Hallstatt i vinter- eller sommerperioden. Området er fantastisk til både en vinterferie eller en sommerferie i Europa. Tag sporvognen til den dramatiske grotte Mammoth, der ligger ved Obertraun, eller de ligeså imponerende Dachstein isgrotter.

Du kan også tage toget gennem bjergene og besøge de historiske saltminer og få en lækker frokost lavet med ingredienser fra lokalområdet. Himmelskønt.

Tag familien med til Dresden Elbland og få en ferie med det hele. Se mere her

Azorerne – Hold ferie i Europa og besøg Atlanterhavets Hawaii

Azorerne er en uafhængig region bestående af 9 øer beliggende i Atlanterhavet og er stadig uberørt af masseturisme. Regionen byder på vulkaner, vandfald og billedskønne fiskerlandsbyer, og landskabet i dette paradis er dybt fascinerende. Øerne er ofte beskrevet som ‘Atlanterhavets Hawaii’, og er hjemsted for Ponta do Pico, som er det højeste bjerg i Portugal. Hvis din ferie i Europa går til Portugal, er Azorerne et fantastisk bud på en destination.

Find de bedste og billigste flybilletter her

montenegro - perast - ferie i Europa

Perast – Venetiansk arkitektur og krystalklart vand på budget

Montenegro er alle budgetrejsendes drøm, fordi du kan få en ekstravagant rejseoplevelse for en fornuftig pris. Den hyggelige og smukke by Perast er stadig relativt uberørt af masseturismen, og byen er prydet med billedskøn venetiansk arkitektur og krystalklart vand. Man kan også tage på udflugt til Adriaterhavets eneste kunstige ø, Our Lady of the Rocks (Gospa od Škrpjela), og øen St. George (Sveti Đorđe).

Tjekkiet - Lednice castle - ferie i Europa

Lednice-Valtice – Verdensarv og en kæmpestor have

Den tjekkiske region, Lednice-Valtice ligger tæt på Østrig og er på UNESCOs Verdensarvsliste. Det kan bedst beskrives som en 200 kvadratkilometer stor have. Det er Europas største menneskeskabte naturområde og hjemsted for Lednice Slot; et meget højt palæ, der ligner noget taget ud fra et eventyr.

find et godt tilbud banner 2023

Bygningen har en fascinerende historie. Det var oprindeligt en renæssancevilla og er blevet udvidet mange gange – for nylig i neo-gotisk stil. Der er alt fra ruiner fra et middelalderslot til en 60 meter høj minaret, man kan kravle op i. Man kan også tage en bådtur på floden og være heldig at spotte vadefugle.

Kroatien - Pag - Rejser - ferie i Europa

Pag – Fyld din ferie i Europa med lokal vin og gedeost

Pag er en ø i det sydlige Kroatien, og med dens smukke omgivelser, er det en af de mest dramatiske og unikke steder ved Adriaterhavet i Kroatien. Der bliver blandt andet på øen produceret lokale vine og gedeost, der er overkommelige priser, og beboerne på øen tager varmt imod besøgende. Her kan du nyde din ferie i Europa i ro og mag.

Gå på opdagelse i de bedste rejser og de bedste priser lige nu

Estland - Øsel - ferie i Europa

Øsel i Estland – meteorer, myter og middelalderslot

Saaremaa – med det danske navn Øsel – er Estlands største ø beliggende i Østersøen. Øen er hjemsted for de fascinerende Kaali kratere; en serie bestående af ni store kratere, der er resultatet af et meteor-nedslag for 3500 år siden.

Det største krater er i dag den unikke, grøn-tonede sø Kaali; faktisk anser lokale søen som hellig, og der findes stadig mange myter og legender i området. Øens eneste by Kuressaare, ligger ved Rigabugten, hvor du kan finde det smukke middelalderslot, som også huser Saaremaas lokalmuseum.

Her finder du gode tilbud på solskinsrejser

Grækenland - Pelion - ferie i Europa

Volos og Pelion i Grækenland – Følg i Mamma Mias fodspor

Med sin placering i Thessalien halvvejs mellem Athen og Thessaloniki på Grækenlands østkyst, er Volos et skatkammer med arkæologiske områder, barer og gode steder at spise når du er på ferie i Europa. Her er også idylliske strande med turkis vand på den ene side og Pelion-bjerget på den anden.

Havnebyen Damouchari var rammen for den kendte film Mamma Mia, og det dramatiske landskab i Volos og Pelion-regionen giver besøgende en mulighed for at slippe væk fra masseturismen andre steder i landet.

Her er meget mere om Grækenlands bedste øer til ferierejsen

Nyhedsbrevet sendes ud flere gange om måneden. Se vores datapolitik her.

Slovenien - Velika Planina - Rejser - ferie i Europa

Velika Planina – en af de ældste stammelandsbyer i Europa

Selvom Slovenien er et lille land, er det tætpakket med smukke steder, man kan besøge. I Velika Planina finder du bjerg-enge kun en time fra hovedstaden Ljubljana. Her ligger en af de ældste bevarede stammelandsbyer i Europa, og det ligner noget fra Ringenes Herre.

Lige syd for ligger Kamnik Alpe, hvor der afholdes over 60 festivaler om året, herunder sportsarrangementer, blomster-shows og en skønhedskonkurrence, hvor nationalkostumerne fra Slovenien bliver vist frem.

Find de bedste og billigste flybilletter her

Polen - Kasjubien

Kasjubien – Stonehenge på polsk

Kasjubien er en smuk region i det nordlige Polen tæt på storbyen Gdansk. Regionen har flere små traditionelle landsbyer og ikke mindst stencirkler, der er kendt som det “polske Stonehenge”. Det er hellige antikke steder for religiøse ritualer og gravpladser. De blev også brugt som en astronomisk kalender en gang mellem det første og tredje århundrede, og nogen tror, at de har helende kræfter. Et must se på din ferie i Europa

Den nærliggende sø Wdzydze er et paradis for vandsport og udendørsaktiviteter, og priserne for både mad og overnatning er stadig rimelig lave i forhold til andre rejsedestinationer i Europa.

Se meget mere om at rejse i Polen her

Europa Holland - Fæstning - Naarden Rejser

Naarden – En stjerneformet fæstning tæt på Amsterdam

Naarden i Holland er en bemærkelsesværdig stjerneformet fæstningsby fra det 16. århundrede, og den ligger kun 30 kilometer fra Amsterdam. Det er den eneste fæstning i Europa med dobbeltmure og voldgrave.

Byen har mange hyggelige huse og er generelt en rigtig charmerende by at besøge og udforske. Du kan for eksempel gå langs fæstningerne, eller tage en sejltur rundt i voldgraven. Med meget historisk arkitektur, store kirker og spændende museer, er Naarden et must-see for alle, der besøger provinsen Nordholland.

Se vores webshop her, hvor du blandt andet kan få rejseudstyr og visum til dine rejser

Europa Letland Domesnæs Rejser

Domesnæs – Sovjetisk militærbase og Letlands svar på Skagen

Domesnæs i Letland ligger lige der hvor Rigabugten og Østersøen mødes i nationalparken Slitere – et perfekt sted til ferie i Europa. Næsset er hjemsted for et fascinerende naturfænomen: Det er der hvor de to have mødes, og derfor dannes der fantastiske mønstre når de forskelligfarvede strømme samles og fletter sammen – lidt i stil med Skagen.

Domesnæs var en militærbase under Sovjetunionen, og området har derfor ikke været tilgængeligt for offentligheden i årtier. Det er derfor endnu ikke blevet opdaget af masserne. Dette gør Domesnæs til et roligt og uspoleret sted med relativt lave priser.

Tjek også vores tips til nabolandet Litauen her

Europa Rumænien Flamingo Donau

Donau-deltaet – Lokale gæstehuse og luksuriøse spa-hoteller

Donau-floden i er Europas andenstørste flod, og den deler sig i utallige kanaler, der løber igennem skov, marskland og sandbanker i deltaet. Området blev en nationalpark i 1938 og er hjemsted for en masse forskellige planter, fugle og ferskvandsfisk.

En del af deltaet er også på UNESCOs verdensarvsliste, og besøgende vil blive glædeligt overrasket over de mange forskellige og prisvenlige overnatningsmuligheder, der er; lige fra luksus spa-hoteller til hyggelige små gæstehuse. Rumænien er desuden et spændende land, som byder på mange oplevelser.

Gå på opdagelse i de bedste rejser og de bedste priser lige nu

Europa Ungarn - Balatonsøen

Balatonsøen – et klart must-see på din ferie i Europa

Nationalparken Balaton-felvidéki ligger kun et par kilometer nord for Centraleuropas største ferskvandssø, Balatonsøen. Det er Ungarns svar på Provence eller Toscana. Det er et område med betagende udsigter, underjordiske søer, antikke små landsbyer med små hvide huse og et væld af skønne steder, man kan overnatte.

Færøerne - Grønt Bjerg - rejser

Rejsedestinationer i Europa: Stort, mangfoldigt og helt fantastisk

Det var en liste over de 15 måske mest oversete rejsedestinationer i Europa, men der er så mange fantastiske steder i Europa, som bare venter på at blive besøgt. Hvis du fx endnu ikke har været i Transsylvanien, i Harzen eller på Færøerne, har du flotte naturoplevelser tilgode, og så er det nemt og billigt at komme derhen. Du kan altså få nogle helt utrolige oplevelser på budget, hvis du tager på ferie til et af disse rejsedestinationer i Europa.

Læs om bilfrie ø-destinationer i Europa her

God rejse.

Oversete rejsedestinationer i Europa:

 • Asturien
 • Malta
 • Hallstatt-søen
 • Azorerne
 • Perast
 • Lednice-Valtice
 • Pag
 • Saaremaa
 • Volos
 • Velika Planina
 • Kasjubien
 • Naarden
 • Domesnæs
 • Donau-deltaet
 • Balatonsøen

Dette indlæg indeholder links til nogle af vores samarbejdspartnere. Hvis du vil se, hvordan det foregår med samarbejder, så kan du trykke her.

Om forfatteren

Redaktionen, RejsRejsRejs

RejsRejsRejs.dks faste redaktion deler både egne personlige tips og tricks og fortæller om alt det, der sker i rejseverdenen.
Vi skriver artikler og guides, laver konkurrencer og giver dig de bedste rejsetilbud, rejseforedrag og rejsesjov.

1 Comment

Kommentér

 • Skøn artikel om Europæiske destinationer – der er virkelig mange steder rundt omkring i Europa der er værd at besøge, så tak for en god og inspirerende artikel! 🙂

Nyhedsbrev

Nyhedsbrevet sendes ud flere gange om måneden. Se vores datapolitik her.

Inspiration

Facebook coverbillede rejsetilbud rejser

Emner

Rejsebilleder fra Instagram

Cannot call API for app 591315618393932 on behalf of user 10223349763506603

Få de bedste rejsetips her

Nyhedsbrevet sendes ud flere gange om måneden. Se vores datapolitik her.