visit østrig, visit austria, banner
RejsRejsRejs » Rejsefavoritterne » Provence og 4 andre favoritter
Vietnam - landskab - rejser
Forenede Arabiske Emirater Frankrig Færøerne Italien Kina Rejsefavoritterne Vietnam

Provence og 4 andre favoritter

Har du rejst i Dubai? Det har Stefan Slothuus og mener ikke at det levede op til hans forventninger. Han kan dog anbefale 5 andre favoritdestinationer. Læs dem lige her.
visit østrig, visit austria, banner

Provence og 4 andre favoritter er skrevet af Stefan Slothuus

Gordes - Provence - Frankrig - rejser

Provence er en af rejsefavoritterne – men en destination faldt ikke i god jord

Det kan være en vanskelig udfordring at vælge sine 5 rejsefavoritter, for alverdens steder gemmer på hver sin charme. Der er dog visse rejsemål, der skiller sig ud på mine rejser, og dem skal jeg tilbage til på et tidspunkt. Omvendt har enkelte steder også gjort indtryk på en knap så elskværdig facon, og de fortjener ikke et gensyn i min bog. Hermed følger en beskrivelse af mine personlige favoritter – og en enkelt fuser.

Banner, engelsk banner, top banner
Mine 5 rejsefavoritter - Guilin - Kina

Guilin, Kina – klart en af mine 5 rejsefavoritter

”Be an ri?” spørger den venlige tjener, da jeg peger på billedet af en risret med oksekød. Det er uden tvivl den ret, der ser mest delikat ud på menukortet. Jeg har efterhånden erfaret, at kinesere ofte skærer endelserne af, og at det derfor må være engelsk og betyde ’beef and rice’. Jeg bekræfter gladeligt bestillingen, for jeg trænger til noget normalt mad efter et par tvivlsomme kulinariske oplevelser i landet, der blandt andet har budt på hund, bambusrotte og hønsefødder.

Ud over et yderst varieret menukort, har Guilin utroligt meget at byde på. Byen i den sydlige del af Kina er en relativt lille kinesisk by med ’kun’ 1,5 million indbyggere. Når man går ned ad byens udgave af Strøget, bliver man slået bagover af den særprægede kinesiske arkitektur med de tempellignede træbygninger og særdeles farverige butikker. Byens omgivelser tilbyder desuden meget autentiske oplevelser – fra de unikke grotter i nordvest til en tur ned ad Li-floden til Yangshuo i sydøst. Og så er byen ikke mindst omringet af de betagende karstbjerge i et landskab, der garanterer en mageløs udsigt i alle retninger.

Guilin er uden tvivl et gensyn værd – på trods af, at mit ophold sluttede brat med et uprovokeret overfald fra lokale kinesere efter en våd aften i storbyen. De brød sig efter sigende ikke om den opmærksomhed, som vi dumme turister tiltrak.

Se de bedste rejsetilbud her

Find de billigste flybilletter til destinationen her

Mine 5 rejsefavoritter - Færøerne

Færøerne – en favorit i norden

Da flyet brager igennem det nederste skydække, får jeg hurtigt øje på øgruppens eneste landingsbane fra flyets vindue. Pulsen stiger drastisk med henblik på, at det er dér, flyet skal lande – for det ligner ikke umiddelbart en oplagt mulighed. Der er da heller ikke meget mere end en meters penge hen til et område dækket af græs og klipper, da flyet endelig står stille.

Hvis man rejser til Færøerne for at få farve på de blege kinder, så har man nok valgt det forkerte sted. For her er sjældent sol – eller sne for den sags skyld. Til gengæld er der masser af regn, blæst og skyer. Stedet kan dog en masse andet. Især skal naturoplevelserne fremhæves, da de er helt unikke. Jeg boede på Vágar-øen nær byen Sandavágur, som ligger tæt på lufthavnen. I dette område besøgte jeg både den smukke sø Leitisvatn og var på tur til Múlafossur-vandfaldet. Begge steder er vilde og barske og minder mest om scener fra ‘Game of Thrones’ og ‘Vikings’. Naturen kan desuden nydes relativt uforstyrret med kun omkring 50.000 indbyggere, som med længder bliver udkonkurreret af antallet af får.

Hovedstaden Tórshavn er bestemt også et besøg værd. McDonald’s har endnu ikke gjort sit indtog på øerne, så man kan med fordel iklæde sig hagesmækken og prøve en lokal middag, der med garanti kan tilbyde adskillige gode fiskeretter. Efterfølgende er det oplagt med en gåtur i den historiske og charmerende gamle bydel, Tinganes, der stammer helt fra vikingetiden. Mulighederne er mange. Man skal heller ikke bekymre sig om hverken valuta eller sprogbarrierer; her kan man nemlig betale med danske kroner, ligesom dansk også er et officielt sprog på Færøerne. Man må helt klart sige at landet har gjort indtryk på mig, så derfor er det på min liste over de 5 rejsefavoritter.

Med tanke på de få indtryksrige oplevelser jeg fik på kun 2 ud af de 18 øer, så skal jeg helt klart tilbage. Især nu, hvor landingsbanen i øvrigt er blevet forlænget.

Læs mere om Færøerne her

Mine 5 rejsefavoritter - Vietnam - provence

Vietnam – den asiatiske perle

I min bog er Vietnam et genialt rejseland. Her er alt, hvad hjertet begærer: Spændende kultur, fantastisk mad, vild natur, fascinerende historie, smuk kystlinje, store pulserende byer – og så er det drønbilligt.

Jeg ankom til hovedstaden Hanoi efter næsten 20 timers bustur fra et ophold i Luang Prabang i Laos. I Hanoi boede jeg på hostel midt i byens ældgamle bydel, Hoan Kiem, hvor jeg i selskab med to danske og to amerikanske medrejsende især nød at slentre rundt i Bia Hoi Junction. Her er gaderne fyldt med de klassiske røde og blå plastik-møbler. Man kan snildt fortære en lokal øl (bia hoi) til mellem én og to kroner, mens de utallige restauranter langer delikate pho-supper eller banh mi-sandwicher over disken til en flad tier eller cirka 35.000 vietnamesiske dong. Perfekt til den “fattige” rejsende.

Derudover vil jeg bestemt også anbefale at dykke ned i Vietnamkrigens blodige historie med byens mange museer og tidligere fangelejre. Her er det bemærkelsesværdigt, at den tidligere kommunistiske leder, Ho Chi Minh, i forskellige afskygninger tydeligt bliver forgudet af det vietnamesiske folk.

Øst for Hanoi kan man udforske paradisøerne i Halong Bay, hvor de gyldne sandstrande er et kærkomment afbræk fra hovedstadens mange mennesker og blodige historie. Et par rejsekammerater og jeg lejede en lille båd af en lokal fisker. Mens kaptajnen kokkererede en udsøgt frokost med friskfanget fisk, forsøgte vi os med ængstelige klippeudspring og eventyrlig snorkling i det azurblå Sydkinesiske Hav. Vi kunne slet ikke få nok.

Og sådan kunne jeg blive ved. For jeg synes også man burde leje en motorcykel og køre langs kysten til historiske Hue, charmerende Hoi An og hele vejen til Saigon i Sydvietnam. Der er i hvert fald ingen tvivl herfra; jeg skal tilbage til Vietnam.

Hvis du vil gøre det nemt, kan du høre et professionelt rejsebureau om, hvad de kan skrue sammen til dig – det behøver ikke at blive dyrere af den grund.

Find de bedste og billigste flybilletter her

2022 er et brag af et rejseår! Se her hvorfor og hvordan

Marseille - Frankrig - rejser
Vaucluse - Provence - Frankrig

Provence, Frankrig: Provence kan det hele

Du kender sikkert Provence, men Provence er ikke bare Provence.

Siden mine forældre fortalte en 7-årig udgave af undertegnede, at vi skulle på sommerferie til et sted i Frankrig uden svømmepøl, blev jeg først forarget – og siden forelsket. Provence har haft stor betydning for mig, og hvor jeg siden er vendt tilbage mindst én gang om året.

Vaucluse er et departement i den sydvestlige del af Provence og kan bedst betegnes som livsnydernes gemmested. Hovedbyen er den gamle paveby Avignon, der er et fantastisk underholdende bekendtskab, som i juli forvandles til centrum for verdens teaterkunst. Her kan man ikke krydse et gadehjørne uden at blive overrumplet af mærkværdige små forestillinger fra gøglere og tryllekunstnere. Så er underholdningen også sikret, mens man sidder på Place de l’Horloge ved Pavepaladset og nyder en provencalsk frokost og et glas rosé.

Ud over Avignon i Provence byder området også på små bjerglandsbyer som Gordes, der altid danner rammen for et Instagram-værdigt billede. Eller et smut fem kilometer mod øst med en gåtur i Roussillon, der er kendt for sine røde okker-bjerge. Hvis du spørger cykelløbsentusiasten Jørgen Leth – og mig – så er det et must med en køretur til det legendariske skaldede ensomme bjerg, Mont Ventoux. Uanset, hvor man befinder sig i området, er man omringet af billedskønne vinmarker og olivenlunde.

Derudover kan det i høj grad anbefales at besøge de lokale markeder i området, mens man heller ikke må snyde sig selv for et besøg til nærliggende Marseille og Aix-en-Provence, når en badetur i Middelhavet så småt også begynder at lokke. Jeg glæder mig allerede til mit næste besøg til Provence.

Her finder du alle vores rejsetilbud til Europa

visit østrig, visit austria, banner
Livigno - Italien - Ski

Livigno, Italien – den kolde rejsefavorit

Som forhenværende ‘skibums’ kan jeg ikke dy mig for at inddrage en skidestination. Især i disse måneder, hvor man konstant har lyst til at udskifte vinterstøvlerne med skistøvler. Jeg var i Livigno i vinteren 2018, og jeg skal helt sikkert tilbage. Byen ligger i en dal, der er omringet af store bjerge, hvor både lokale beboere og turister nyder livet i sneen. Dalen ligger isoleret i bjergene, og derfor har Italien gjort byen toldfri for at tiltrække turister. Så det er et bemærkelsesværdigt billigt sted at begå sig sammenlignet med andre alpedestinationer, uden man nødvendigvis skal dele hotel med en flok halvsnalrede gymnasieelever.

Hvis man tidligere har haft et par ski eller et snowboard på fødderne, så er det et skønt sted at feriere med masser af både røde og sorte, meget velpræparererede pister. Man kan med fordel starte på Carosello-siden om formiddagen, smutte ind til byen og smage på ægte italiensk pizza eller pasta – og måske en grappa – og drage over mod Mottolino-siden om eftermiddagen. Så er man garanteret sol hele dagen, som i øvrigt sjældent er en mangelvare på disse kanter. Efterfølgende kan man naturligvis også ligge kigge forbi diverse barer til afterski, hvor DJ Ötzi også her forkæler folket med sine brillante musikkundskaber. Italien er fantastisk på mange områder, og derfor skal de have en klar plads på min liste over mine 5 rejsefavoritter.

Læs mere om andre rejsefavoritter her

Dubai -

Knap så god: Dubai

Hvis man er til store, imponerende bygningsværker, hvor man tydeligt kan se værdien af penge, så er Dubai det perfekte sted at opleve. Det er dog ikke lige det, der udgør en suveræn rejseoplevelse for mig. Midt i en kæmpe ørken i Mellemøsten har De Forenede Arabiske Emirater opført en oliefinansieret højborg, som dog i dag løber på reserver og derfor i højere grad satser på industri- og turismeudvikling. Priserne er skruet i vejret, og jeg vil sent glemme, da jeg måtte slippe 50 kroner for en halv liter vand. Og så hjalp ørkenvarmen heller ikke, da man for det meste tørster efter væske.

Bevares, det er da vildt at kigge ud over byen fra verdens højeste bygning med galopperende højdeskræk, eller at fare vild i verdens største storcenter. Både marinaen og palmeøerne er da også et syn for sig. Jeg oplevede dog, at man skal lede længe efter en form for lokal arabisk kultur. Dubai er det tætteste, jeg har været på en kultur løs storby, som skjules af de førnævnte seværdigheder. Vejenes utallige guldfarvede Bentley’er og uendeligt mange klassiske amerikanske og italienske restauranter. Jeg har dog siden hørt om lokale små stræder og markeder samt en alternativ ørkenvandring på firehjulscrosser. Der skal dog mere madding til, før jeg bliver trukket i land på ny i Dubai, hvilket er derfor at det ikke er en af mine 5 rejsefavoritter.

Sådan kan du komme til at besøge mine 5 rejsefavoritter: 

Guilin – Du kan flyve via Beijing med forskellige flyselskaber, og der er masser af overnatningsmuligheder i byen her.

Færøerne – Du kan flyve fra både København og Billund direkte til Færøerne på 2 timer og 15 minutter. Du kan se de mange muligheder for overnatning her.

Vietnam – Flyv til Hanoi med Aeroflot via Moskva fra Kastrup lufthavn. Se mulighederne for overnatning i Hanoi her.

Vaucluse – Du kan flyve til Marseille, Lyon eller Nice fra både København og Billund, hvor du kan leje en bil og køre videre derfra. Her kan du se mulighederne for overnatning i Avignon.

Livigno – Du kan flyve direkte til Bergamo med fx Ryanair, og derfra kan du tage en bus eller leje en bil til Livigno Her kan du se de mange overnatningsmuligheder i Livigno.

Hvis du har brug for tips og tricks til, hvordan du planlægger din rejse, kan du læse vores store rejseguide her. Du kan også tilmelde dig vores nyhedsbrev, der kommer 1-2 gange om måneden, hvis du vil holde dig opdateret med både tips og tricks.

Dette indlæg indeholder links til nogle af vores samarbejdspartnere. Hvis du vil se, hvordan det foregår med samarbejder, så kan du trykke her.

nyhedsbrev rejsrejsrejs banner rejser

Banner, engelsk banner, top banner

rejsebureauer, rejsrejsrejs, grafik 2022
rejsebureauer, rejsrejsrejs, grafik 2022
rejsebureauer, rejsrejsrejs, grafik 2022
rejsebureauer, rejsrejsrejs, grafik 2022
rejsebureauer, rejsrejsrejs, grafik 2022
rejsebureauer, rejsrejsrejs, grafik 2022

Om rejseskribenten

Stefan Slothuus

Stefan har fra barnsben af rejst en del – ofte i Frankrig med sine frankofile forældre. Efter studenterhuen var sikret, blev de typiske europæiske kulturer skiftet ud med en større udflugt med 16 forskellige landebesøg på knap 5 måneder, der inkluderede Vesteuropa og Sydøstasien.

Siden bliver de fleste opsparinger ved siden af studiet brugt på rejser – ofte til mere fremmede kulturer til billige penge, som eksempelvis østeuropæiske destinationer kan byde på. Rejse-bucketlisten er nærmest uendelig, men rejser til Latinamerika og fjerntliggende stillehavsøer vægtes særligt højt.

Derudover studerer Stefan Medievidenskab i Odense, elsker sport og har nok set lidt flere film og tv-serier, end hvad sundt er.

Kommentér

Kommentér

Nyhedsbrev

Nyhedsbrevet sendes ud flere gange om måneden. Se vores datapolitik her.

Læs mere om:

Inspiration

Facebook coverbillede rejsetilbud rejser

Rejsebilleder fra Instagram

Få de bedste rejsetips her

Nyhedsbrevet sendes ud flere gange om måneden. Se vores datapolitik her.