RejsRejsRejs » Rejseguides » 5 overraskende grunde til at bruge et godt rejsebureau
Rejseguides

5 overraskende grunde til at bruge et godt rejsebureau

Kinesisk skilt med pil i begge retninger, Beijing, Kina, rejser
Rejsebureauerne er eksperter i at planlægge rejser, og de hjælper, hvis der kommer noget i vejen. Der er mange gode grunde til at gå til et bureau.
Skodsborg banner Tropical islands Berlin

5 overraskende grunde til at bruge et godt rejsebureau er skrevet af Jacob Gowland Jørgensen.

Balkon, udsigt, by - rejser

Hvorfor gå til et rejsebureau?

“Jeg booker da selv”. “Jeg skal altså ikke på en grupperejse – helt ærligt!”. Selvom der findes over 300 rejsebureauer i Danmark, er der stadig mange, der ikke tænker på dem som en mulighed, når de skal ud at rejse.

Rejsebureauerne fortæller tit om, at de giver dig tryghed på rejsen, men hvad nu hvis du ikke synes, du har brug for det? Eller ikke vil betale for det?

Her er 5 grunde til, at du uanset hvad burde tjekke med et rejsebureau, inden du booker selv. Og vi er helt sikre på, at der er et par overraskelser imellem.

Spanien Madrid Rejser

Få gratis ekstra oplevelser på vejen

Hvis du har styr på dine søgemaskiner – fx Momondo – vil du vide, at man godt kan få sneget en gratis stop-over ind på en rejse. Det kan være op til 25-30 timer, hvis du bruger Momondo, og kan give dig nok tid til lige at smage på en ny destination på vejen.

Hvis du bruger et rejsebureau, kan de ofte forlænge den tid, uden at billetten koster ekstra. Så i stedet for at haste igennem fx Amsterdam eller Madrid kan du få et par gode dage i de interessante byer på vejen ud og samtidig have kortest mulig flyforbindelse på vejen tilbage.

Kvinde danser i regnen i Chiang Mai, Thailand, rejser

Få større fleksibilitet med et rejsebureau

Du kan ofte rejse på en ungdomsbillet, hvis du er under 26 år eller studerende under 35 år. Det åbner en verden af muligheder, hvis du booker via et rejsebureau, for de kan nogle gange sikre dig billetter, du kan ændre uden at skulle betale gebyrer. Det betyder, at du har fået en masse ekstra frihed på din rejse.

Hvis du finder et fedt sted, så kan du blive nogle dage ekstra, og hvis du havde misset, at det var regnsæson, så kan du måske komme afsted før. 

find et godt tilbud banner 2023
rygsæk tasker rejser rejsebureau

Billigere bagage eller plads end ved online køb

Det kan være billigere at købe en almindelig flybillet hos et rejsebureau end online, hvis du har tilkøb af bagage og sæder.

Når det er vigtigt, hvor du sidder i flyet, fx fordi du rejser med en baby, der skal have en babyvugge på væggen, eller hvis du gerne vil have ekstra benplads, kan et rejsebureau typisk booke det billigere, end du selv kan, fordi de har adgang til nogle andre billetter.

Det gælder også, hvis du skal på den store familietur, hvor der skal 40 kg bagage med.

Tavle, fly, afgange - rejser rejsebureau

Gratis ændring når flyselskabet ændrer tidspunktet

De billigste online-udbydere af flyrejser tjener meget lidt på selve rejsen. Derfor smider de en masse tilkøbsmuligheder oveni – herunder service.

Hvis nu du er så uheldig, at flyselskabet ændrer turen til noget, du ikke kan leve med, og du ikke har tilkøbt en servicepakke, så får du lov til at betale for det. Det er selvfølgelig ikke fair, fordi det er flyselskabet, der har ændret tidspunkterne eller har lavet en decideret fejl i billetten.

Hvis du bruger et rejsebureau, der også findes i den fysiske verden, er det ikke noget problem, for så ordner de det for dig. Gratis.

Pengesedler - Valutakurser Rejser rejsebureau

Billigere billetter og hoteller hos et rejsebureau

Ja, det er faktisk muligt at spare penge ved at gå til et bureau. Du kan af og til få billigere billetter, fordi rejsebureauerne har adgang til nogle andre booking-klasser på fly, end du har.

Economy class er ikke bare economy class, for der er typisk rigtig mange forskellige booking-kategorier, og det er oftest kun storkunderne – det vil sige rejsebureauerne – der har adgang til dem alle sammen og dermed også adgang til alle de tilgængelige priser.

Det samme gælder på hoteller.

Når man køber ind som storkunde, får man nogle heftige rabatter på hoteller. Det kommer dig til gode på to måder: Enten ved at du får det billigere, end du selv kunne have fået det til, eller alternativt får det til samme pris, men så får en masse viden med i købet om hvilket hotel, der faktisk passer bedst til rejsen.

På den måde undgår du også et hotel, der er i gang med en totalrenovering, de lige har glemt at fortælle om, eller hvor billederne ikke viser, hvordan hotellet egentlig ser ud.

Et værelse er heller ikke bare et værelse. Der findes gode og mindre gode værelser af samme standard, og storkunder får altid de bedste.

Du får med andre ord relevant viden, uden at du nødvendigvis skal betale ekstra for det.

Thailand bangkok athenee hotel sukhumwit - rejser

Et rejsebureau giver tryghed og valgmuligheder

Og ja, derudover får du også en portion tryghed oveni hatten.

Hvis vulkanen på Bali eksploderer, hvis en virus bryder ud, eller en orkan rydder den caribiske ø, du skulle til, står du ikke med problemet selv.

Mange rejsebureauer laver desuden en del rejser direkte for rejsende, der ikke synes, de skal på grupperejse, men gerne vil have det bedre, billigere eller mere autentisk, end de selv kan arrangere.

Du kan også finde mange nye typer grupperejser fx for solorejsende eller singler med børn. Der er rejsende højskoler for seniorer, der er yogarejser, og der er grupperejser, hvor du får adgang til lande, hvor du ikke må rejse rundt selv – fx Bhutan eller Nordkorea.

Der er rejser, hvor du kan bo med nomader i bjergene, eller opleve en isoleret ø. Der er rejser, hvor du kan blive hentet i lufthavnen og får en personlig guide, der går i dit tempo og fokuserer på det, du er interesseret i. Det kan du, fordi bureauerne har lokale kontakter, der er svære at finde.

Find masser af gode rejsetilbud med danske rejsebureauer lige her

Selv hvis du kun kigger på pris, er der altså flere gode grunde til at tjekke med et rejsebureau. Og nu du gør det, så tjek da også lige, om de måske kan tilbyde dig nogle bedre muligheder, end du selv har kunne støve op.

En rejse kan ikke gøres om. Den skal bare være perfekt, så alle de penge og drømme, vi har investeret i rejsen, bliver opfyldt. Derfor er det oplagt at bruge den ekspertise, der faktisk findes i de mange rejsebureauer, vi har her i landet. Uanset hvordan du rejser.

God rejseplanlægning.

Om forfatteren

Jacob Jørgensen, redaktør

Jacob er en munter rejsenørd, der har rejst i snart 100 lande fra Rwanda og Rumænien til Samoa og Samsø. Jacob er medlem af De Berejstes Klub, hvor han har været bestyrelsesmedlem i fem år, og han har en omfattende erfaring med rejseverdenen som foredragsholder, magasinredaktør, rådgiver, forfatter og fotograf. Og naturligvis vigtigst af alt: Som rejsende. Jacob nyder både at rejse traditionelt som fx bilferie til Norge, krydstogt i Caribien og storbyferie i Vilnius, og mere ud-af-boksen rejser som solotur til Etiopiens højland, road trip til ukendte nationalparker i Argentina og vennetur til Iran.

Jacob er landeekspert på Argentina, hvor han har været 10 gange indtil videre. Han har tilbragt næsten et år i alt på at rejse igennem de mange forskelligartede provinser, fra pingvinlandet i syd til ørkener, bjerge og vandfald i nord, og har også boet i Buenos Aires i et par måneder. Derudover har han særlig rejseviden om så forskellige steder som Østafrika, Malta samt landene omkring Argentina.

Udover rejseriet er Jacob en hæderlig badmintonspiller, Malbec-fan og altid frisk på et brætspil. Jacob har desuden haft en karriere i kommunikationsbranchen i en årrække, senest med titel af Communication Lead i en af Danmarks største virksomheder, og har i en del år desuden arbejdet med den danske og internationale mødeindustri som konsulent, bl.a. for VisitDenmark og Meeting Professionals International (MPI). Jacob er i dag også ekstern lektor på CBS.

Tilføj kommentar

Kommentér her

Nyhedsbrev

Nyhedsbrevet sendes ud flere gange om måneden. Se vores datapolitik her.

Inspiration

Rejsetilbud

Facebook coverbillede rejsetilbud rejser

Få de bedste rejsetips her

Nyhedsbrevet sendes ud flere gange om måneden. Se vores datapolitik her.