visit østrig, visit austria, banner
RejsRejsRejs » Rejsefavoritterne » Lufthavne som er gode at overnatte i (og én dårlig)
Lufthavn - vente sove mand håndbaggage- rejser
England Estland Finland Malaysia Rejsefavoritterne Singapore Storbritannien Sydkorea Tyskland

Lufthavne som er gode at overnatte i (og én dårlig)

visit østrig, visit austria, banner

Lufthavne som er gode at overnatte i (og én dårlig) af Jens Skovgaard Andersen

Lufthavn transport fly rejser

Lufthavne som seng

Måske har du som en af de mange rejsende allerede flere gange prøvet at overnatte i en lufthavn. Det kan også være, at du flere gange har prøvet at føle dig udmattet efter en lang rejse, men samtidig ikke føler dig helt tilpas til lige at lukke øjnene et øjeblik på et så travlt og overfyldt sted, som en lufthavn nu engang kan være.

Banner, engelsk banner, top banner

Okay, til at begynde med så kan det måske lyde en anelse for grænseoverskridende og til dels en smule nedværdigende at overnatte i en lufthavn, selvom du er træt. Tidligere var det at sove i en lufthavn noget, som kun unge budget-bevidste backpackere benyttede sig af. Det var især tilfældet ved de ofte lange og energidrænende mellemlandinger på den nøje planlagte jordomrejse eller ved de meget tidlige morgenafgange, som kun de mest morgenfriske rejsende normalt føler sig helt klar til.

På den måde kunne man som backpacker spare en overnatning på et hostel og i stedet have ekstra penge til at udleve sine mange rejsedrømme. Umiddelbart en ganske god strategi til at få mere ud af din rejse.

Efterhånden er internationale langdistanceflyvninger nærmest blevet synonym med ubelejlige mellemlandinger. Tæt-på-midnat ankomster, tidlige morgenafgange og heldags-mellemlandinger. Vi har vist alle været der. Hvis det at sidde i timevis i afgangshallen og kigge på dit ur blot for at følge visernes færden eller at vandre frem og tilbage gennem lufthavnens shoppingområde ikke ligefrem virker alt for tiltalende – hvad så med at prøve en god gammeldags lur?

Ofte vil en lille blunder i lufthavnslysenes skær føles både kærkommen og velfortjent efter modigt at have bekæmpet rejseverdenens mange prøvelser, som kan få selv de mest overbærende rejsende til at rulle med øjnene og udbryde et enkelt, men dybt, suk.

Heldigvis er der håb forude. Der findes adskillige lufthavne rundt omkring i verden, som er både behagelige og ikke mindst ganske interessante at være i, når nu rejsen alligevel kræver en mellemlanding.

Changi - planter lufthavn singapore - rejser - lufthavne

1. Changi, Singapore – blandt de lufthavne som kan noget særligt

Som det ofte er tilfældet, når de bedste lufthavne i verden skal rangeres, så ender utrolige Changi Lufthavn i Singapore øverst på listen. Det er ganske vist også tilfældet her, hvor denne farve- og blomsterrige lufthavn må regnes som værende et af de absolut bedste steder, hvis du lige har brug for at lukke øjnene mellem to afgange.

Rejsende vil hurtigt opdage, at både gratis massagestole, sæder og bænke uden armlæn samt adskillige afslapningsområder er til fri afbenyttelse. Alle disse er en del af tilbuddet til ventende rejsende. Lufthavnen inkluderer i øvrigt også en biograf med de nyeste film, en sommerfuglepark samt fri brug af Playstation og Xbox.

Hvis du derudover ikke har noget imod at betale for lidt ekstra komfort, så findes der såkaldte soverum med dertil indrettede lænestole samt spa- og wellnessområder, hvor du kan nyde en afslappende dukkert.

Se de bedste rejsetilbud her

Find de billigste flybilletter til destinationen her

Seoul - flod by sydkorea - rejser - lufthavne

2. Incheon, Sydkorea – blandt de lufthavne vi elsker

Ligesom det er i Changi, er vigtigheden af at kunne slappe af og få ladet batterierne op også i fokus i Sydkoreas største lufthavn, Incheon Internationale Lufthavn. Det skal kunne være muligt at kunne kombinere den ultimative travlhed, der findes i de enorme lufthavne, med muligheden for ren og skær afslapning, stilhed og følelsen af idyl. Og her skuffer Incheon bestemt ikke.

Udover at være en yderst moderne bygning med et lige så usædvanligt udseende (især set oppefra), så findes der her også de bedste forhold for dig, som ønsker at få en time på øjet inden det næste fly.

Der er visse paralleller mellem nummer et og to på denne liste, og Incheon rummer naturligvis også adskillige lounge-områder, hvor det er muligt at komme væk fra larmen, få benene op og eventuelt nyde en beroligende massage i de gratis massagestole.

Som det er tilfældet i de fleste større lufthavne, så er der her – selvfølgelig – også mulighed for at opgradere ved at betale lidt ekstra. Sover du bedst efter at have været en tur forbi både sauna, spa og en gang massage, så er det naturligvis også muligt. Alternativt kan du booke dig ind for halve eller hele dage i afgangshallens hotel.

Find flybilletter til Incheon her

Helsinki - sporvogn sne finland - rejser

3. Helsinki, Finland

Trænger du til en god og solid lur efter en lang flyvning, så er Helsinki Vantaa Lufthavn bestemt stedet at være. Lufthavnen i den finske hovedstad tager nemlig muligheden for få lidt søvn på rejsen ganske seriøst.

I Helsinki finder du nemlig de såkaldte ‘GoSleep’ sovekapsler, som straks leder tankerne hen mod, hvad der kunne være en usædvanlig blanding af Arne Jacobsens legendariske mesterværk ‘Ægget’, og et mindre fartøj, der kunne have sin plads i George Lucas’ Star Wars-univers. Smarte er de dog, og med sin designmæssige udforming som en ægge-lignende kapsel, hvor du tilmed kan trække et tag henover dig og få fuldkommen mørke, er de en fremragende løsning til dem, som lige ønsker at døse lidt hen.

Derudover indeholder dette smarte “æg” både en sikker plads til opbevaring af din bagage, mens du samler lidt ny energi, men samtidig også muligheden for at få ladet batterierne op på diverse elektroniske apparater. Sovekapslerne er dog desværre ikke gratis og koster €6 euro i timen – hvilket egentlig ikke er så galt for lidt ekstra energi (og batteri) på rejsen.

Her finder du alle vores rejsetilbud til Europa

Munchen - lufthavn - fly - himmel - rejser - lufthavne

4. München, Tyskland – en af de tætteste lufthavne på Danmark

Okay, hvis det at lægge dig til at sove i et futuristisk sove-æg ikke lige er dig, hvad så med lige at lukke øjnene i en mere traditionel sovekabine? Måske det trækker en anelse mere i de fleste end sovekapslerne i Helsinki.

I lufthavnen i tyske München findes der noget ganske særligt for dem, som trænger til lidt søvn – nærmere bestemt de geniale Nabcab-sovekabiner. Disse kabiner kan placeres midt i selv den travleste del af lufthavnen og er samtidig fuldkommen lydisolerede og byder på en rigtig seng at sove i, dyne og pude samt et lille skrivebord med spejl og tv-skærm.

Grundidéen med disse sovekabiner er, at de skal kunne fungere som et mini-hotelværelse midt i lufthavnen, hvor du samtidig har plads nok til både at sove, gå lidt rundt, ordne make-up og sidde ved din computer som på et hvilket som helst værelse. De er smarte, nyskabende og koster €10 euro i timen at leje.

Er du endnu ikke helt klar på at leje sådan én, så har lufthavnen masser af sæder og bænker i diverse terminaler og afgangshaller, som både har god plads, og som tilmed gør det muligt at læne sig godt tilbage.

Find de bedste og billigste flybilletter her

Tallinn - bygninger by estland - rejser

5. Tallinn, Estland

Tallinns internationale lufthavn har udnævnt sig selv til at være den mest hyggelige lufthavn i verden. Sådan. Og ja, den er helt sikkert hyggelig og bestemt også blandt de allerbedste at besøge og tilmed overnatte i.

Lufthavnen er ganske sovevenlig for trætte rejsende, og her findes et utal af sovemuligheder i form af bænke uden armlæn, gratis sovekapsler á la dem fra Helsinki, sækkestole, behagelige sofaer og lænestole. Alle godt repræsenteret i størstedelen af lufthavnen, hvilket burde gøre det muligt at kunne finde et sted at falde til ro.

Som i mange andre lufthavne er der diverse lounge-områder, som dog enten kræver betaling, eller at du er medlem, hvor det også er muligt at booke et værelse på et af hotellerne nær lufthavnen.

Læs mere om Europa her

visit østrig, visit austria, banner
fly - lufthavn stansted storbritannien - rejser

Og så var der Stansted, England…

Er du før kommet til Stansted lufthavn ved London vel vidende om, at din næste flyafgang desværre ligger adskillige timer ude i fremtiden? Måske det så lige ville være sagen at kunne døse lidt hen på en af de mange bænke og stole, der findes rundt omkring i lufthavnen. Ja, måske endda bare et sted på gulvet ved siden af dine ting og derved nyde et par timers søvn, mens du alligevel venter.

Har man selv en gang prøvet at mellemlande i døgnets sene aftentimer efter en lang flyvning, så kan man vist ikke klandre nogen for at overveje netop dette. Vi må hellere skynde os at påpege, at Stansted hverken er blandt de dårligste lufthavne i verden eller for den sags skyld, at Stansted i sig selv ikke er et sted, du ønsker at mellemlande.

Tværtimod er Stansted et ganske fint sted at lande, hvis du har booket en rejse til London og skal videre ind til centrum. Men er du til gengæld ved at planlægge din næste rejse og har en lang mellemlanding i Stansted, så vent lige et øjeblik, inden du trykker på bestillingsknappen.

I begyndelsen af sommeren 2018 har Stansted lufthavn nemlig skærpet deres retningslinjer gevaldigt for brug af lufthavnens gulvarealer og siddepladser. Det betyder, at der nu er decideret forbud mod at overnatte i lufthavnen. Ja, der er tilmed kommet forbud mod at tage sig en lille lur siddende på et enkeltmandssæde, hvor man nu alligevel har sat sig til at vente.

Man kan spørge sig selv, hvad i alverden grundlaget er for dette forbud? Tilmed kan man overveje, om det overhovedet er fair, at trætte rejsende – unge som gamle – ikke kan få lov til lige at lukke øjnene et øjeblik, hvis de nu enten er udmattede eller har behov for det.

Uanset hvad mener Stansted det ganske alvorligt med deres nye forbud, og de har tilmed indsat, hvad der nemt kan beskrives som værende ‘anti-snooze vagter’, hvis rolle er at patruljere lufthavnen hvert tiende minut og vække de passagerer, som er faldet i søvn. Efter sigende ønsker Stansted at ændre sit image til det bedre.

Det er i bund og grund, hvad dette nye forbud skal være med til at løse. Forbuddet bygger desuden på, at lufthavnen har modtaget gentagne klager fra rejsende, som rejser på de tidligste flyafgange i morgentimerne, og som derfor til stor irritation er blevet mødt af synet af hundredvis af sovende rejsende liggende på både gulv og bænke.

Det er naturligvis forståeligt, at det kan forekomme yderst irriterende ikke at kunne komme hverken frem eller tilbage, når man har travlt og gerne vil nå sit fly. Ligeledes er det måske heller ikke helt fair, hvis det i forvejen kan være svært at finde et sted at sidde i lufthavnen, netop fordi mange ligger og sover på bænkene og samtidig fylder for tre.

Og selvfølgelig er lufthavnens funktion ikke den, at lufthavnsområdet skal kunne erstatte en overnatning på for eksempel et hotel eller hostel og derfor blive en glimrende mulighed for at spare lidt penge på dyre overnatninger. For naturligvis er der også lufthavnshoteller i nærheden af Stansted, som netop er designet til at løse disse behov.

Alt i alt giver Stansteds valg om at forbyde sovende rejsende en masse debat, og det vil med sikkerhed være en faktor, som flere rejsende vil overveje, næste gang de planlægger en rejse, der inkluderer en ganske lang mellemlanding og helst ikke skal springe budgettet.

Måske et par timer i “ægget” alligevel er meget godt givet ud?

Her finder du gode tilbud på overnatninger

Dette indlæg indeholder links til nogle af vores samarbejdspartnere. Hvis du vil se, hvordan det foregår med samarbejder, så kan du trykke her.

nyhedsbrev rejsrejsrejs banner rejser

Banner, engelsk banner, top banner

rejsebureauer, rejsrejsrejs, grafik 2022
rejsebureauer, rejsrejsrejs, grafik 2022
rejsebureauer, rejsrejsrejs, grafik 2022
rejsebureauer, rejsrejsrejs, grafik 2022
rejsebureauer, rejsrejsrejs, grafik 2022
rejsebureauer, rejsrejsrejs, grafik 2022

Om rejseskribenten

Jens Skovgaard Andersen, redaktør

Jens er en glad rejsenørd, der har rejst i over 60 lande fra Kirgisistan og Kina til Australien og Albanien. Jens er uddannet i Kinastudier, har boet i Kina i 1½ år og er medlem af De Berejstes Klub. Han har en omfattende erfaring med rejseverdenen som rejseleder, foredrag, rådgiver, forfatter og fotograf. Og naturligvis vigtigst af alt: Som rejsende. Jens går ofte efter steder, hvor der også er mulighed for at se en god fodboldkamp i selskab med andre inkarnerede fans og har en særlig forkærlighed for Boldklubben FREM, hvor han sidder i bestyrelsen. For de fleste er det oplagt at se op til Jens (han er knap to meter høj), og så er han 14-dobbelt mester i TV-quizzen Jeopardy og stadig single, så hvis du ikke kan finde ham ude i verden eller på et fodboldstadion, kan du nok finde ham ude at turnere i det københavnske quiz-miljø.

Kommentér

Kommentér

Nyhedsbrev

Nyhedsbrevet sendes ud flere gange om måneden. Se vores datapolitik her.

Læs mere om:

Inspiration

Facebook coverbillede rejsetilbud rejser

Rejsebilleder fra Instagram

Få de bedste rejsetips her

Nyhedsbrevet sendes ud flere gange om måneden. Se vores datapolitik her.