RejsRejsRejs » Rejsemål » Europa » Tyskland » Tropical Islands ved Berlin: På familietur i Europas største tropiske vandland
Tyskland

Tropical Islands ved Berlin: På familietur i Europas største tropiske vandland

Tropical islands Berlin - vandland badeland Tyskland - Tyskland - rejser - ballon
Det er en helt særlig oplevelse at besøge Tropical Islands.
Skodsborg banner Tropical islands Berlin

Tropical Islands ved Berlin: På familietur i Europas største tropiske vandland og badeland er skrevet af Jacob Gowland Jørgensen.

Berlin - vandland badeland - - Tyskland - rejser - stol

’99 Luftballons’ i Tropical Islands – et unikt badeland

Jeg øjner noget stribet igennem træerne. Det bevæger sig. Det ligner en stor slikkepind, den rød- og hvidstribede kæmpeballon, der elegant stiger til vejrs lige foran vores værelse midt i hallen. Ballonen glider hen over bassinerne, over træerne og forsvinder henne ved rutsjebanerne.

Min søn filmer begejstret det flyvende vidunder. Wow. Jeg får ’99 Luftballons’-sangen i hovedet, mens den svæver forbi.

Vi er lige ankommet til Tropical Islands ved Berlin tæt ved naturområdet Spreewald, og vi sidder på den lille terrasse foran det flotte værelse og beundrer den verden, vi er landet i. Den er flot og varm og inviterer til eventyr. Min egen skepsis om, hvordan badelande kan være, forsvinder som dug for solen.

Udenfor er det november, mørkt og isnende koldt, men herinde er det lyst og 26 grader, og derfor har vi da også fundet shorts og t-shirt frem som noget af det første.

Velkommen til troperne kun 7 timer væk i bil fra København.

Berlin - Tyskland - rejser - badeland

Et vandland, et badeland – og en gigantisk hal

Tropical Islands er ikke som noget andet sted, jeg nogensinde har besøgt. Det er bygget i en flot hal, der oprindeligt er lavet til luftskibe.

Den ligner noget fra Star Wars, og den er ret fascinerende at kigge på. Det er nemt at forestille sig at være på et intergalaktisk rumskib på vej ud i universet – bare i 26 graders varme.

Det er også en meget stor hal. Både Eiffeltårnet og Frihedsguiden kunne presses ind her, og udover at det er Europas største tropiske vandland, er Tropical Islands faktisk verdens største indendørs vandland. Hallen er 360 meter lang, 210 meter bred og hele 107 meter i højden.

Størrelsen mærker man dog mest på den gode måde, for der er god plads de fleste steder. Og der er mange forskellige typer aktiviteter, så der er noget for alle.

Vi starter naturligvis med at finde det nærmeste badebassin, for nu skal vi i vandet og mærke, at vi er kommet i badeland.

Tropical Islands er netop bygget op med mange forskellige små tropiske områder, ‘tropical islands’, og vi er ikke mere end 50 meter fra et af de store bassiner med indbyggede vandrutsjebaner og vandleg ad libitum.

Dejligt.

 • Tropical islands Berlin - Tyskland - rejser - regnskov
 • Tropical islands Berlin - Tyskland - rejser - flamingo
 • Tropical islands Berlin - Tyskland - rejser - spa og wellness - regnskov
 • Tropical islands Berlin - Tyskland - rejser - the dome

Tropical Islands har egen regnskov

En af fordelene ved, at hallen er så stor, er, at den rummer så mange forskellige oplevelser.

Vi boede lige på kanten af regnskoven, som er et fascinerende grønt område med stier og udkigsplatforme, så næste oplevelse var en gåtur i junglen, hvor sommerfugleburet var et hit.

De har også fine lyserøde flamingoer, der bor nede ved en lille flod. Hele området er lavet ret originalt og på en måde, så man nemt lever sig ind i den tropiske verden.

Når du går på stierne, kommer du også nemt rundt til de forskellige områder i den del af hallen, og selvom det var weekend med mange besøgende, var der masser af plads.

 • Tropical islands Berlin - Tyskland - rejser - mad
 • Tropical islands Berlin - Tyskland - rejser - mad
 • Tropical islands Berlin - Tyskland - rejser - elefant
 • Tropical islands Berlin - vandland badeland Tyskland - Tyskland - rejser - ballon

Tropiske madområder i badeland

Vi boede lige overfor et thailandsk madtempel, Sawadee, der fungerede som buffet-restaurant hele dagen. Her spiste vi stor morgenmad med alt, hvad der skulle til, og de havde også frokostretter og aftenbuffet.

Der er flest familier og par i badelandet, og derfor er der også fokus på familievenlig mad og nemme løsninger. Heldigvis er udvalget stort og priserne meget fornuftige. Der er også mulighed for at købe all-inclusive eller all-you-can-drink af læskedrikke.

I de andre restauranter i Tropical Islands er der mange andre muligheder, så der er bestemt noget for alle.

 • Tropical islands Berlin - Tyskland - rejser - rutschebane
 • Tropical islands Berlin - vandland badeland - Tyskland - rejser - the dome
 • Tropical islands Berlin - Tyskland - rejser - minigolf - vandland badeland Tyskland
 • Tropical islands Berlin - vandland badeland Tyskland - Tyskland - rejser - the dome

Familiesjov med rutsjebaner og minigolf i vandlandet

Vi tog hurtigt en beslutning om, at vi skulle prøve så meget som overhovedet muligt i den weekend, vi var der. Og det var sjovt!

Der er en hel stribe kæmpe vandrutsjebaner, hvor der både er for de modige – og for os andre. De var et kæmpe hit.

Vi fandt hurtigt ud af, at der godt kunne være kø midt på dagen, men morgen og aften var der masser af plads. Og de var så tilpas forskellige, at selvom vi var 4 med forskellige modighedsgrænser, var der noget for os allesammen i lang tid.

Vi gik over til Amazonia, der er et udendørs område med varmt vand og masser af aktiviteter, og det var første gang. at mine unger oplevede at svømme udenfor i varmt vand, mens den kolde regn faldt blidt over bassinet. De var ret begejstrede – og det var forældrene også.

Vi besøgte de forskellige bassiner og badeområder, der alle har sit eget tema og sin egen stil.

Vi fik også testet arkadespillene, og så er det jo ikke rigtig ferie uden et slag minigolf, så det fik vi også gjort på den fine bane.

Berlin - Tyskland - rejser - vandland badeland Tyskland - spa og wellness

Tropical Islands er også spa og wellness for de voksne

Tyskland har fornemme traditioner for kurbade, og man tager spa og wellness seriøst. Jeg var nu stadig positivt overrasket over, at der i et badeland også er plads til så fine spa-faciliteter, som de har i vandlandet Tropical Islands.

Vi aftalte, at børnene hyggede sig videre i rutsjebanerne, og vi voksne tog i deres spa-verden, hvor der er saunaer, kolde og varme bade og bare ren afslapning.

Vi havde hørt, at der var flere steder i det aflukkede spa-område, hvor der var “Textilfrei Zone”, hvilket betyder krav om, at selv badetøj skal af, og det synes de lød for vildt.

Der var nu de fleste steder mulighed for at bruge et håndklæde, men til sauna-gus var der ingen nåde: Man kom kun ind, hvis man lagde tekstilerne udenfor og så indhyllede sig selv i de varme dampe. Og hvilke dampe! Jeg ved ikke helt, hvad jeg synes om øl med hvidløg, som en del gæster havde ønsket, men mynte-versionen var fantastisk.

 • vandland badeland Tyskland
 • Berlin - vandland badeland - - Tyskland - rejser -overnatning
 • Tropical islands Berlin - vandland badeland - Tyskland - rejser -overnatning
 • Tropical islands Berlin - vandland badeland - - Tyskland - rejser - stol
 • Berlin - Tyskland - rejser -overnatning

Badeland: De nye overnatningsmuligheder og praktisk information

Vi boede i det, der kaldes ‘Tropendorf’, Tropelandsbyen, midt i hallen.

Vores værelser lå i Borneo-huset, der er opbygget som et helt traditionelt langhus fra Sarawak i den malaysiske del af Borneo. De havde endda fået hjælp fra Borneo til at sikre sig, at det var helt rigtigt lavet – meget imponerende og virkelig rart værelse.

Der var også en smuk ‘fale’ – en strandhytte fra Samoa – som er en af mine yndlings-tropeøer i verden, så det var ret hyggeligt at se den her.

Vandlandet har en del forskellige typer overnatning og har lige bygget et helt nyt Hawaii-hotel lige udenfor hallen, OHANA, hvor der er direkte adgang til hallen.

De har også indianertelte, hytter og campingvogne, så der er noget for enhver smag – og enhver pengepung. Bemærk at de ligger ret forskellige steder i området, og der ofte er gode tilbud.

find et godt tilbud banner 2023

Et godt tip er, at man har adgang til hallen hele dagen på både ankomst- og afrejsedag, og derfor får man meget vandland-tid ved bare få overnatninger. Man kan også tage på endagsture fx med tog inde fra Berlin, men vores anbefaling er klart at overnatte og få hele oplevelsen med.

Vi kørte selv torsdag fra Danmark og havde så hele fredag og lørdag i tropeland og kørte søndag morgen. Man kører normalt uden om Berlin, men søndag morgen er det lige så hurtigt at køre igennem byen.

Da ungerne ikke havde været i Berlin før og har haft rigtig meget historieundervisning, var det en stor oplevelse lige pludselig at køre forbi ‘Die Mauer’ – Berlinmuren – og Potsdamer Platz.

Det var første lange tur i vores nye el-bil, og det var derfor også ret praktisk, at Tropical Islands har opladningsmulighed lige foran indgangen. Bare husk at bestille det på forhånd, da der indtil videre er et begrænset antal ladepladser. Derudover var der masser af hurtigladestationer på vejen til færgen i Rostock.

Du behøver ikke at kunne tale tysk for at besøge badelandet; engelsk og tegnsprog er helt fint.

Tropical Islands er et vandland og et badeland. Men det er faktisk også meget mere end det, så hvis du er til sjove og våde oplevelser, er det bestemt en rejse værd.

God tur til Tropical Islands.

Det her skal du opleve i Tropical Islands ved Berlin

 • Regnskoven med flamingoer
 • De store vandrutsjebaner i vandland
 • Udendørsområdet Amazonia
 • De flotte værelser i tropelandsbyen og OHANA
 • Tropisk sauna & wellness

Om forfatteren

Jacob Jørgensen, redaktør

Jacob er en munter rejsenørd, der har rejst i snart 100 lande fra Rwanda og Rumænien til Samoa og Samsø. Jacob er medlem af De Berejstes Klub, hvor han har været bestyrelsesmedlem i fem år, og han har en omfattende erfaring med rejseverdenen som foredragsholder, magasinredaktør, rådgiver, forfatter og fotograf. Og naturligvis vigtigst af alt: Som rejsende. Jacob nyder både at rejse traditionelt som fx bilferie til Norge, krydstogt i Caribien og storbyferie i Vilnius, og mere ud-af-boksen rejser som solotur til Etiopiens højland, road trip til ukendte nationalparker i Argentina og vennetur til Iran.

Jacob er landeekspert på Argentina, hvor han har været 10 gange indtil videre. Han har tilbragt næsten et år i alt på at rejse igennem de mange forskelligartede provinser, fra pingvinlandet i syd til ørkener, bjerge og vandfald i nord, og har også boet i Buenos Aires i et par måneder. Derudover har han særlig rejseviden om så forskellige steder som Østafrika, Malta samt landene omkring Argentina.

Udover rejseriet er Jacob en hæderlig badmintonspiller, Malbec-fan og altid frisk på et brætspil. Jacob har desuden haft en karriere i kommunikationsbranchen i en årrække, senest med titel af Communication Lead i en af Danmarks største virksomheder, og har i en del år desuden arbejdet med den danske og internationale mødeindustri som konsulent, bl.a. for VisitDenmark og Meeting Professionals International (MPI). Jacob er i dag også ekstern lektor på CBS.

1 kommentar

Kommentér her

 • Hej Jeg er i den uheldige der ALDRIG har været ude og flyve eller rejst til nogen steder i verden. Det må jeg godt sige, at det er sgu ked af.
  Med venlig hilsen Jesper

Nyhedsbrev

Nyhedsbrevet sendes ud flere gange om måneden. Se vores datapolitik her.

Inspiration

Rejsetilbud

Facebook coverbillede rejsetilbud rejser

Få de bedste rejsetips her

Nyhedsbrevet sendes ud flere gange om måneden. Se vores datapolitik her.