RejsRejsRejs » Rejsemål » Asien » Kina » Kina: At rejse til midten af verden
Kina Tibet

Kina: At rejse til midten af verden

Kina - Panda - Rejser
Kineserne kalder selv deres land for ’Zhongguo’, som kan oversættes til Riget i Midten. Og Kina er på mange måder i midten af verden i disse år. Landet er ved at finde tilbage til sin plads i verdens centrum, og det har trukket mange rejsende til. Se højdepunkterne her.
harzen banner Hotel Skt. Annæ banner

Sponsoreret indlæg. Denne artikel er lavet i samarbejde med danske Sinex Rejser, som på alle måder er eksperter i rejser til Kina.

Af Jens Skovgaard Andersen

Uanset hvad du søger, så findes det i Kina.

Der er kæmpestore moderne metropoler og ufattelig smukke og enestående landskaber. Der er et helt særligt dyreliv og en utrolig historie – både gammel og ny, og ikke mindst er der en hel masse forskellig kulturoplevelser.

konkurrence tropical islands

Beijing

Beijing er et oplagt rejsemål, da du her finder nogle af de mest kendte symboler på Kina.

Du kommer ikke uden om et besøg på den Kinesiske Mur og i den Forbudte By, og hovedstaden har masser af gastronomi, oplevelser og byliv at byde på. Beijing vokser konstant, og byen udvikler sig enormt hurtigt.

Byens metrosystem er snart verdens største, og man opdager hele tiden nye sider af den evigt foranderlige og forunderlige hovedstad.

Find rejsetilbud til Kina her

Isskulpturer i Manchuriet

Baden-Württemberg, banner, 2024, kampagne, europa-park, europa-park resort

Nord for Beijing ligger det nordøstlige Kina, som er det gamle industriområde op mod grænsen til Rusland og Nordkorea.

Kulturen her er helt særlig, og især om vinteren, når temperaturen falder til -20 grader, er det et helt specielt sted at besøge. Den store isskulpturfestival i Harbin tiltrækker gæster fra nær og især fjern, som pakker sig godt ind og er med til en imponerende festival med is og lys.

Historien er altid med som passager, når du rejser rundt i Kina, og heroppe fortæller historien om dengang, da området hed Manchuriet med sin helt egen kultur og fortælling.

Kinas gamle centrum Xi’an

Hovedstaden har ikke altid ligget i Beijing. Tidligere var Kinas centrum længere mod syd, og du finder helt enestående beviser på fordums storhedstider i byen Xi’an og i området langs den Gule Flod.

I Xi’an vil du ikke kunne undgå at møde den første Qin-kejser, hvis kæmpestore begravelsesplads huser Terracotta-krigerne, som stadig er under udgravning.

Princess cruises banners

Det er et imponerende syn, som kun bliver mere imponerende, når man tænker over, hvordan det kunne lade sig gøre at bygge noget i den størrelsesorden for 2000 år siden.  

Nomader og bjerge

Mod vest ligger Kinas store, men sparsomt befolkede provinser Tibet, Xinjiang, Qinghai og Indre Mongoli. Her finder man naturoplevelser i verdensklasse og i kæmpeformat.

Det er her, du finder ørken, sletter og verdens højeste bjerge sammen med nogle af verdens mest venlige mennesker, som stadig værner om deres særlige kulturer og sprog.

Der er langt til naboen – især hvis naboen er nomade, som flytter sit telt rundt på de store sletter.

Er du på udkig efter en masse spændende rejsetilbud til Kina? Klik her

                                                                 

Vidste du: Her er de 7 bedste madbyer i verden ifølge Tripadvisors millioner af brugere!

7: Barcelona i Spanien
6:  New Delhi i Indien
Få nummer 1-5 med det samme ved at skrive dig op til nyhedsbrevet, og kig i velkomstmailen:

Nyhedsbrevet sendes ud flere gange om måneden. Se vores datapolitik her.

                                                                 

Pandaland

Det sydlige Kina er domineret af varmen om sommeren, og også de mange forskellige etniske grupper, som stadig bebor de sydlige provinser.

Sichuan med pandaerne og de fjerne bjergegne er enhver backpackers paradis – eller Shangri-La – og megabyen Chongqing på Yangtse-flodens bredder giver om aftenen mindelser om fremtidsfilmen Blade Runner med neonreklamer i disen.

Se rejsetilbud for Kinas højdepunkter her

Hongkong og Macau

konkurrence tropical islands

Langs sydkysten finder du både gambling-mekkaet Macau, historiske Canton (nu med navnet Guangzhou) og kronkolonien Hong Kong og nabometropolen Shenzhen, som på få år er gået fra at være en fiskerlandsby til hele verdens elektronikhovedstad. Alt går stærkt i Kina i disse år.

Klik her for billige hoteller i Hongkong

Strand i Kina? Tjek Hainan

Syd for fastlandet ligger ’Kinas Mallorca’, nemlig øen Hainan. Øen har sol, sand og strand, som vi kender og elsker det. Her er der dømt ren afslapning og ferie.

Klik her for flybilletter til Hainan

Eventyr i klipperne

Kina har nogle af de vildeste og eventyragtige landskaber i verden, der har inspireret til drømmelandskaberne i filmen “Avatar”. Se bare på bakkelandskaberne i Guilin, de uvirkelige klippeformationer i Zhangjiajie og de Tre Kløfter på Yangtse.

Shanghai

Ved Yangtses munding er Shanghai evigt fascinerende med sin brogede historie, hypnostiserende skyline og pumpende moderne byliv. Shopping og gastronomi findes ikke bedre end i Shanghai, så der er nok at tage sig til.

Her finder du rejsetilbud til Kinas fantastiske storbyer

Pagoder og skyskrabere i Kina

Hele landet bindes sammen af højhastighedstog, som skyder afsted gennem landskaberne. Udviklingen er ikke til at stoppe. Kina forandrer sig hele tiden – men altid i takt med historien. De ældgamle templer og pagoder står side om side med moderne skyskrabere i fantasifuldt design. Derfor er Kina et land, man som rejsende aldrig bliver rigtig færdig med, og derfor er Kina for altid placeret i midten af verden.

Nyhedsbrevet sendes ud flere gange om måneden. Se vores datapolitik her.

God rejse til Kina.

Der kan være links til samarbejdspartnere i denne artikel - du kan se hvordan det foregår her
Baden-Württemberg, banner, 2024, kampagne, europa-park, europa-park resort
  Princess cruises banners

Om forfatteren

Jens Skovgaard Andersen, redaktør

Jens er en glad rejsenørd, der har rejst i over 70 lande fra Kirgisistan og Kina til Australien og Albanien. Jens er uddannet i Kinastudier, har boet i Kina i 1½ år og er medlem af De Berejstes Klub. Han har en omfattende erfaring med rejseverdenen som rejseleder, foredrag, rådgiver, forfatter og fotograf. Og naturligvis vigtigst af alt: Som rejsende.
Jens går ofte efter steder, hvor der også er mulighed for at se en god fodboldkamp i selskab med andre inkarnerede fans og har en særlig forkærlighed for Boldklubben FREM, hvor han sidder i bestyrelsen.
For de fleste er det oplagt at se op til Jens (han er knap to meter høj), og så er han 14-dobbelt mester i TV-quizzen Jeopardy, så hvis du ikke kan finde ham ude i verden eller på et fodboldstadion, kan du nok finde ham ude at turnere i det københavnske quiz-miljø.

Tilføj kommentar

Kommentér her

Nyhedsbrev

Nyhedsbrevet sendes ud flere gange om måneden. Se vores datapolitik her.

Inspiration

Rejsetilbud

Facebook coverbillede rejsetilbud rejser

Få de bedste rejsetips her

Nyhedsbrevet sendes ud flere gange om måneden. Se vores datapolitik her.