RejsRejsRejs » Seneste indlæg » Rejsemål » Asien » Thailand » Her er 5 øer i Thailand du skal besøge på din rejse
Thailand øer rejse
Thailand

Her er 5 øer i Thailand du skal besøge på din rejse

RejsRejsRejs Banner
 

Thailand er meget mere end Bangkok, Chiang Mai og Phuket, og hvis du gerne vil opleve det, er her fem oversete øer i syd-Thailand redaktionen kan anbefale at du kigger nærmere på.

Guide til vinterrejser med kort flyvetid og solgaranti

 

thapwarin resort Koh Ngai Thailand - find de bedste øer til rejsen i Thailand

Koh Ngai

Syd for den kendte ø Koh Lanta i det sydlige Thailand ligger Koh Ngai, der kun har et par håndfulde små og mellemstore hoteller. Koh Ngai (eller Koh Hai, som det også nogle gange staves), er lige præcis sådan en ø, som de fleste tænker på, når drømmene går mod ø-hop i Asien. Sandet er hvidt og blødt, revet ligger lige ud for kysten, og vandet er roligt meget af tiden. Her går livet sin rolige gang med snorkling, massage og thaimad, og der er ikke antydningen af masseturisme. Vi kender flere, der taler varmt om Thapwarin Resort (billedet).

Du kan sejle til Koh Ngai fra Koh Lanta eller sydfra fra Langkawi og Koh Lipe. Husk at vælge en “slowboat” medmindre du er mere end usædvanlig søstærk – så er det til gengæld en super hyggelig sejltur derud.

Koh Ngai ligger her

Insiderguide til Chiang Mai i Thailand

 

Koh Jum

Koh Jum er mere dramatisk end Koh Ngai, med sit lille bjerg, klipper og udsigten til Phi Phi-øerne. Den ligger nord for Koh Lanta, og rummer både små fiskerlandsbyer og vel 30 hoteller, hvor en del er ret små. Der er heller ikke her antydning af masseturismen, som man ser det i Phuket eller på Phi Phi. Smukke strande, varmt vand og da der flere steder er klipper ude i vandet, er der også gode snorkelmuligheder.

Koh Jum, Thailand - Thailand - find de bedste øer til rejsen i ThailandDet kan anbefales at kigge på fx Oon Lee Bungalows.

Koh Jum ligger her

Artiklen fortsætter efter boksen

Sådan kommer du nemt til Thailand

Der er flere danske rejsebureauer, der har kvalitetsrejser til: Thailand

Der er flyafgange direkte fra Danmark: Her er et eksempel fra Momondo.

Hvis du har brug for tips og tricks til, hvordan du planlægger din rejse til Thailand, kan du læse vores store rejseguide her. Du kan også tilmelde dig vores nyhedsbrev, der kommer 1-2 gange om måneden, hvis du vil holde dig opdateret med både tips og tricks til Thailand eller til rejser andre steder i Asisen.

I denne boks er der links til en eller flere af vores samarbejdspartnere. Hvis du vil læse mere om, hvordan det foregår, så se her.

syd-thailand rejse

Der er mange smukke øer i Syd-Thailand, og der er stor forskel på dem

Koh Racha Yai

Lige syd for Phuket ligger Koh Racha Yai, der er en anderledes ø på flere måder. For det første ligger den tæt på Phuket, så der kommer mange dagsturister, og man behøver ikke at blive der for at overnatte. Men hvis man gør, får man en gudesmuk lille ø næsten for sig selv når den sidste båd er sejlet om eftermiddagen. Hvidt sandt, flotte klipper og smukke horisonter.

koh-racha yai - Thailand - find de bedste øer til rejsen i ThailandDer ligger kun et par enkelte overnatningssteder på Koh Racha Yai, hvor Bungalow Raya Resort kan anbefales, medmindre du har penge til et hotel i luksusklassen.

Koh Racha Yai ligger her

Koh Tao

Koh Tao ligger på den anden side af halvøen, nord for Koh Samui. Det er en større ø end de ovennævnte, og der er væsentligt flere muligheder ifht. restauranter og hoteller. Koh Tao har både klipper, lange sandstrande og en stribe bugter, og der er rigtig gode dykkermuligheder fra øen. Og så er Koh Tao en rigtig smuk ø på mange måder, hvor det kræver lidt initiativ at komme hen, så selvom der er en del turister, er den ikke helt overbefolket.

Koh Tao, Thailand - Thailand - find de bedste øer til rejsen i ThailandMan kan sejle til Koh Tao fra Surat Thani, Koh Samui og Koh Phangan.

Koh Tao ligger her

Læs meget mere om Thailand her

Koh Surin

Koh Surin dækker over 5 små øer i Mu Koh Surin National Park, 100 km nord for Phuket. Her finder du det ene fremragende snorkel- og dykkersted efter det andet, og relativt få andre rejsende. Trods nationalparkens navn er her ingen køer (!), men tonsvis af fisk og liv i havet.

Koh Surin - Thailand - find de bedste øer til rejsen i ThailandFordi øerne ligger i en nationalpark er det yderst begrænset hvad der er af overnatningsmuligheder, til gengæld kan du både tage på endagsture eller købe en tur derud med overnatning. Se nogle muligheder her.

Du kan komme til havnen i Khuraburi direkte med bus fra Krabi fx.

Koh Surin ligger her

Flere muligheder i øst-Thailand

De fleste øer i Thailand ligger i vest-Thailand, men der er også et par enkelte fine ø-muligheder i øst, bl.a. er det relativt nemt at kombinere Koh Chang, Koh Kood (også kaldet Koh Kut) eller den mindre kendte Koh Mak med en tur til Cambodia eller Laos.

Hvis du vil have flere tips til landet kan du finde dem her: Thailand som rejseland

God rejse til et af verdens nemmeste rejselande, Thailand.

 

 

Emner

Om rejseskribenten

Jens Skovgaard Andersen, redaktør

Jens Skovgaard Andersen, redaktør

Jens er en glad rejsenørd, der har rejst i over 60 lande fra Kirgisistan og Kina til Australien og Albanien. Jens er uddannet i Kinastudier, har boet i Kina i 1½ år og er medlem af De Berejstes Klub. Han har en omfattende erfaring med rejseverdenen som rejseleder, foredrag, rådgiver, forfatter og fotograf. Og naturligvis vigtigst af alt: Som rejsende. Jens går ofte efter steder, hvor der også er mulighed for at se en god fodboldkamp i selskab med andre inkarnerede fans og har en særlig forkærlighed for Boldklubben FREM, hvor han sidder i bestyrelsen. For de fleste er det oplagt at se op til Jens (han er knap to meter høj), og så er han 14-dobbelt mester i TV-quizzen Jeopardy og stadig single, så hvis du ikke kan finde ham ude i verden eller på et fodboldstadion, kan du nok finde ham ude at turnere i det københavnske quiz-miljø.

kommentarer

  • Gode bud!

    Koh Kood skal man skynde sig at besøge inden den bliver helt overrendt… Til gengæld ligger der lige mellem Koh Kood og Koh Chang en meget mindre ø ved navn Koh Mak – dér er man fuldstændig i fred uden særligt mange andre turister. Den kan anbefales, hvis man vil opleve “det ægte Thailand” som mange søger efter 🙂

     
Kommentér

Show Buttons
Hide Buttons