RejsRejsRejs » Rejsemål » Asien » Thailand » Khao San Road i Bangkok – turen går til Thailand
Thailand - Bangkok, Khao San Road - rejser
Thailand

Khao San Road i Bangkok – turen går til Thailand

Thailand er fantastisk! Læs med her om min oplevelse om Khao San Road, en berømt gade centralt i Bangkok
Kärnten, Østrig, banner

Khao San Road i Bangkok – turen går til Thailand er skrevet af Line Hansen.

Thailand kort, bangkok kort, thailand map, den thailandske golf, kort over thailand, sydthailand kort, rejser, vietnam kort, Turen går til Thailand

Khao San Road i Bangkok er et hit for rygsækrejsende

Turen går til Thailand og alle backpackere, der har rejst rundt i landet, kender gaden. Det er her, du helt sikkert er in-it, hvis du bærer en Chang beer-tanktop eller forstår at smide udtrykket “same same, but different” ind passende steder i din talestrøm.

Det er juleaften. Vi sidder på Khao San Road i Bangkok med hver vores nissehue på, som mormor har sendt med mine forældre for at tilføre lidt julestemning under de varme himmelstrøg. Langs restauranterne i området omkring Khao San Road gjalder ”Last Christmas” ud af højtalerne, og mange steder er der pyntet op med kitschet cellofan-julegejl.

Den traditionelle flæskesteg skifter vi ud med lækker thaimad. Risalamanden substitueres af pandekager og is. Herlighederne skyller vi ned med mojitos og kolde øl. I dag er en dag som alle andre, bortset fra at vi har nissehue på, og i det skjulte sidder og nynner med på Whams juleklassiker. Det er skam hyggeligt, men også ret fjollet. Der er langt hjem til noget, som ligner en traditionel juleaften, men det gør ikke noget. Mange oplevelser venter forude, og mon ikke det bliver jul igen næste år?

Nyhedsbrevet sendes ud flere gange om måneden. Se vores datapolitik her.

Khao San Road, thailand, bangkok, rejser, byliv

Khao San Road i Bangkok: Et rent virvar

Selvom Khao San kun er et par hundrede meter lang. Men det tager snildt en time eller to at slentre ned gennem det skønne virvar. Rejsebureauer, barer, restauranter, souvenirshops og tøjboder, der dikterer seneste backpackermode, fylder gadebilledet. Hostels, hoteller og guesthouses findes i alle afskygninger og prislejer. Lige fra de vinduesløse skumle af slagsen med væggelusinficerede køjesenge og sprittuschovertegnede vægge til de mere upscale overnatningsmuligheder til flashpackerne.

Et spontant påfund om udsmykning af den alt for hudfarvede krop hilses velkommen i en af de utallige tattoobikse – carpe diem! Rastafarier har travlt med at hækle dreadlocks fast på hovederne af de just ankomne backpackere. Midt i menneskemylderet udspiller sig en thaiboksekamp eller en breakdancekamp. På samme vis som man her investerer i sin batikfarvede sarong, er dette også stedet, hvor man shopper falsk identitet. Dansk pressekort, eksamensbeviser, kørekort, you name it, og det laves.

Se de bedste rejsetilbud her

Find de billigste flybilletter til destinationen her

banner, engelsk banner, nederste banner, safari

Thailand venter

Khao San Road, thailand, bangkok, rejser, byliv

En livlig gade

Overalt hører man: “Misterrr! Madaaame! Footmasaaaage!?” Der tages plads i en af de dertil indrettede liggestole på gaden, hvorefter de hårdhudsbefængte fullmoonparty-dansende flipflop-fusser, kan komme under kærlig behandling hos en af de garvede thaimassører. De 25 kr., en behandling koster, er absolut vane dannende. Jeg kan muligvis ikke komme i tanke om noget mere tilfredsstillende end en omgang footmasaaaage.

Langs gaden er der i hobetal af madbikse. Frisktilberedt pad thai (nudelret), nystegte forårsruller, fried rice, fruitshakes, pandekager, is lavet af kokosnød og friturestegt kryb, der for billige penge i et snuptag kan dulme de rejsendes cravings.

For latterligt få penge kan du fra en de små mobile barer indtage en sex-on-the-beach eller whisky-cola-bucket. Sjovt nok altid til tonerne af Bob Marleys ”Buffalo Soldier” og en joint, der går på omgang. Her mødes rejsende, deler oplevelser og erfaringer, snakker på kryds og tværs og oftest i følgende række af spørgsmål. “Where are you from? How long have you been here? Are you on a long trip? Where have you been? Where are you going next? What’s your name? Where are you staying?” Alt imens der skåles på kryds og tværs af nationaliteterne. Stemningen er fantastisk i gaden Khao San Road i Bangkok.

Tryk her for at se lækre hoteller i Bangkok

Khao San Road i Bangkok: Et første møde

Langt de fleste rygsæksrejsende lander i Sydøstasien med Bangkok som første destination på must-do-rejsen efter gymnasiet. Halvforvirrede, jetlaggede og lidt skræmte ankommer de til Khao San Road – for det er jo det, man gør.

Stadig relativt rene i tøjet, håndleddene endnu ikke plastret til med tilfældige snore og armbånd, og der er (endnu) ingen bandager, som dækker sårene fra styrt på udlejningsscooter. Ofte udstyret med en alt for tung og overfyldt rygsæk, hvoraf førstehjælpskittet fylder mere end halvdelen af tasken. Den ligeledes overfyldte top i rygsækken begrænser udsynet og gudskelov – det kan være virkeligt overvældende og skræmmende at dumpe ned i denne fremmede verden, når turen går til Thailand.

Se dette rejsetilbud og besøg Bangkok, River Kwai og Khao Lak

Khao San Road, thailand, bangkok, rejser, byliv

En første gang for alting

For ja, Khao San Road i Bangkok er sin egen lille verden i et fremmed land. Jeg har selv været tumlingen med den alt for store rygsæk og er det i og for sig stadig, når jeg står i et nyt land og skal forsøge at finde mig tilpas. Og Oh my God, jeg har lavet – og laver – mange fejl. Min første tur til Indien i 2006 (med overfyldt rygsæk og et førstehjælpskit, der fyldte mere end halvdelen af tasken), blev trods adskillige advarsler også min debut som backpacker. Vil man ikke lytte, må man føle.

Jeg og min rejsemakker var decideret bange og så helt sikkert mindst lige så skræmte ud som de nyankommne i Bangkok! For hvad hulen var dette sted, vi var landet? Godtroende svarede vi på taxachaufførens spørgsmål, at det var vores “first time in India”, og at vi helt sikkert “would like to go to the government-owned tourist information.” Og hvor heldigt, at chaufførens bror tilfældigvis arbejder der! Sikke en flink og venlig chauffør! Nåh, nåh, okay – tre gange normalprisen for taxaen. Jo, jo, hvis du siger det, så må vi jo hellere betale. Ha, ha – værsgo, udnyt os, scam os, tag vores penge og fortæl os så alle de usandheder I kender, for vi sluger det råt!

”First time in India” blev heldigvis ikke den sidste. Nogle år senere vendte vi tilbage med en væsentlig lettere rygsæk, et mindre førstehjælpskit og bedre rustet til at håndtere Indien og de medfølgende fiksfakserier af værste skuffe.

Se alle vores rejsetilbud til Thailand her

Khao San Road, thailand, bangkok, rejser, byliv, Rejse til thailand

Turistmekka i Khao San Road i Bangkok

Jeg har været i Khao San-området en del gange og tænkt, at det er enormt turistet og overfladisk. Følt mig utro mod det “ægte” backpackerliv. Men nu elsker jeg det! JA, der er fyldt med turister. Overfladisk … måske? Alle os vesterlændinge, der er rejst ud i verden for at “realisere os selv”, “finde ud af hvem vi er”, møde fremmede kulturer og på nærmeste hold opleve nye lande og befolkninger, stimler sammen her på lige nøjagtig denne gade. Vil man opleve Thailand, skal man holde sig langt væk. Khao San har intet med Thailand at gøre. Bortset fra den friske pad thai, der sælges fra gaden.

Det er ikke de lokale, der hænger ud her, og det er højst sandsynligt ikke her, du finder ud af, hvad du skal med resten af dit liv. Alt indenfor en radius af 500 meter er åbenlyst tilpasset de rygsæksrejsendes behov og lyster. Her er alt muligt – det er kun et spørgsmål om prisen. Du kan endda sælge dine halvbrugte shampooflasker og nussede sovepose videre til den næste backpacker. Og forfalskede kopier af Lonely Planets guidebøger fungerer på næsten lige fod med thailandske baht som gyldig valuta.

Det er en vild tanke, at en enkelt gade igennem de seneste 30-40 år har udviklet sig fra at være et rismarked til i dag at være et fænomen, der danner centrum for backpackerkulturen i Sydøstasien. Hvis man blot tager Khao San for, hvad det er, og bare prøver at opsnuse denne super intense stemning, så er det en oplevelse i sig selv. Disse 500 meter – propfyldt med forventninger og spændthed – så mange oplevelser der venter, stemninger der skal føles, mad der skal smages, nattoge der skal prøves, drømme der skal udleves og erfaringer, der skal gøres, når turen går til Thailand.

Hurra for backerlivet, hurra for Khao San Road i Bangkok!

Læs meget mere om rejsen til Thailand her

Thailand øer rejse

Hvornår er det bedst at rejse til Thailand?

  • Bangkok er bedst at rejse til mellem november og marts
  • Chiang Mai er bedst at rejse til mellem november og marts
  • Koh Samui er bedst at rejse til mellem januar og april samt mellem juni og september
  • Phuket er bedst at rejse til mellem november og marts
  • Hua Hin er bedst at rejse til mellem november og marts
  • Koh Phi Phi er bedst at rejse til mellem november og februar

Dette indlæg indeholder links til nogle af vores samarbejdspartnere. Hvis du vil se, hvordan det foregår med samarbejder, så kan du trykke her.

Banner, engelsk banner, top banner

rejsebureauer, rejsrejsrejs, grafik 2022
rejsebureauer, rejsrejsrejs, grafik 2022
rejsebureauer, rejsrejsrejs, grafik 2022
rejsebureauer, rejsrejsrejs, grafik 2022
rejsebureauer, rejsrejsrejs, grafik 2022
rejsebureauer, rejsrejsrejs, grafik 2022

Om rejseskribenten

Line Hansen

Line startede sit rejseliv som teenager med at tage af sted på diverse charterferier med veninderne, hvilket kickstartede hendes rejselyst. Har altid været drevet af en stor udlængsel samt trang til at opleve verden, og se hvad der gemmer sig i andre lande. Efter teenageårene har det altid været med rygsæk rundt og gerne på ”low-budget”.

Kommentér

Kommentér

Nyhedsbrev

Nyhedsbrevet sendes ud flere gange om måneden. Se vores datapolitik her.

Facebook coverbillede rejsetilbud rejser

Rejsebilleder fra Instagram

Få de bedste rejsetips her

Nyhedsbrevet sendes ud flere gange om måneden. Se vores datapolitik her.