visit østrig, visit austria, banner
RejsRejsRejs » Rejsemål » Asien » Thailand » Sydthailand: 8 skjulte og skønne strande på Koh Samui og andre paradisøer

Nyhedsbrev

Nyhedsbrevet sendes ud flere gange om måneden. Se vores datapolitik her.

Inspiration

Facebook coverbillede rejsetilbud rejser

Rejsebilleder fra Instagram

Få de bedste rejsetips her

Nyhedsbrevet sendes ud flere gange om måneden. Se vores datapolitik her.

Thailand

Sydthailand: 8 skjulte og skønne strande på Koh Samui og andre paradisøer

Her er 8 fantastiske strande i det sydlige Thailand.
visit østrig, visit austria, banner

Sydthailand: 8 skjulte og skønne strande på Koh Samui og andre paradisøer er skrevet af Cirkeline Colberg.

Thailand kort, bangkok kort, thailand map, den thailandske golf, kort over thailand, sydthailand kort, rejser

De 8 bedste strande i Sydthailand finder du her

Ferieøen Phuket er ofte destinationen, når rejsen går til Thailands sydlige øer. Her kan du gå på opdagelse på øens strande, som er kendt verden over – og hvor selveste James Bond også har holdt til.

Banner, engelsk banner, top banner

Udover Phukets mange strande, er du kun en kort tur fra den fantastiske ø-trio Koh Samui, Koh Phangan og Koh Tao. Her finder du endnu flere smukke strande, som du måske ikke kender i forvejen. De er bestemt et besøg værd. Vi har samlet højdepunkterne her.

Freedom Beach, bedste strande, øer i thailand, unikke strande, fantastiske strande, phuket, bedste strande på phuket, rejser

Nyd stilheden i Sydthailand på Freedom Beach på Phuket

Mange besøgende oplever byen Phuket som larmende og fyldt med turister, hvor fred og ro ikke er nemt at finde. Men stranden Freedom Beach har lige det, du søger; idyllisk landskab og klippeformationer omkranset af thailandsk jungleskov.

Selvom Freedom Beach ligger i kort afstand fra den kendte Patong Beach, finder du hurtigt ud af, at de to strande er hinandens modsætninger. Det fedeste ved Freedom Beach er, at stranden kun er mulig at besøge, hvis du sejler dertil med en ‘longtail-båd’ i højsæsonen. Det betyder også, at det er begrænset, hvor overbefolket stranden kan blive.

Se de bedste rejsetilbud her

Find de billigste flybilletter til destinationen her


Mai Khao Beach på Phuket, hvor flyene lander over hovedet på dig

I det nordvestlige hjørne af øen Phuket finder du en mere genkendelig strand. Du har måske set billeder på de sociale medier, hvor folk poserer på en lang lækker strand med fly, der lander og letter lige over hovedet på en. Det er Mai Khao.

Stranden Mai Khao er nemlig særligt kendt for fly-spotting i den sydlige ende, og det er nok også det, der er højdepunktet ved denne strand. Mai Khao ligner nemlig så mange andre thailandske strande med det hvide sand og det turkisblå vand.

Besøger du stranden i april, har du også muligheden for at se skildpaddeunger udklækkes på stranden ved festivalen Songkran – og det gør bare stranden meget mere attraktiv at besøge, hvis du alligevel rejser rundt i Phuket og Sydthailand i april måned.

Thailand går forrest: Bæredygtig turisme i Smilets Land

Silver Beach, Koh Samui, bedste strande, bedste strande på, unikke strande, skjulte strande, rejser

Sydthailand er fuld af afsides strande som Silver Beach på Koh Samui

En smule nord for stranden Lamai Beach på øen Koh Samui finder du den skønne strand Silver Beach; en 250-meter hvid sandstrand, der byder på idyl og tropiske omgivelser. Her er mulighederne mange – på Silver Beach kan du både solbade, snorkle, sejle kajak eller nyde en fantastisk thai-massage.

Mange turister tror kun, at stranden er for de gæster, der bor ved strandresortet Silver Beach, hvilket dog ikke er sandt, for ifølge thailandsk lov er alle velkomne på Silver Beach. Derfor er denne strand ikke særlig besøgt, og du kan derfor nyde stilheden ved stranden og det smukke syn fra vandkanten.

Det her skal du også se, når du besøger Thailand

Maenam Beach, Strand, skjulte strande thailand, ukendte strande thailand, rejser

Sydthailands idylliske Maenam Beach, Koh Samui

Hvis du alligevel er på Koh Samui og ønsker fred fra de turistfyldte strande, så er Maenam Beach klart et besøg værd. Her kan du nyde lidt privatliv og med et smukt udsyn til naboøen Koh Phangan.

Stranden byder på lidt af hvert, og du finder smukke og idylliske bungalows langs sandet i den ene ende. I den anden ende af stranden finder du flotte og store fem-stjernede resorts. Maenam Beach fortjener helt sikkert en plads over strande, du skal besøge på din rejse til Thailand.

Her finder du gode tilbud på overnatninger

bedste strande i thailand, koh phangan, thong nai pan strand, rejser

Thong Nai Pan på Koh Phangan – bestemt et besøg værd

Koh Phangan er mest kendt for vilde ‘månefester’ og de mange tilstrømmende rygsækrejsende. Derfor er mange af øens strande ikke nær sammenlignelig med resten af Sydthailands paradisstrande. Men hvis du alligevel er på besøg på øen og ønsker at finde en smuk strand, så er Thong Nai Pan et rigtig godt bud. Her finder du et mere stille hjørne, som øen ellers slet ikke er kendt for.

Thong Nai Pan giver dig den perfekte thailandske vibe med stille koralblåt vand og hvidt sand. Hvis du alligevel er på Koh Phangan, skal du bestemt slå din vej forbi Thong Nai Pan.

Her er, hvad du ellers kan opleve i Sydthailand

Dyk efter hajer og havskildpadder ved Shark Bay på Koh Tao

Navnet på stranden Shark Bay giver lidt sig selv. Shark Bay er et fantastisk område på Koh Tao i Sydthailand, hvor du har flere muligheder for at snorkle og dykke. Som mange andre turister på øen gør, kan du snorkle rundt i vandets overflade ved at gå i fra stranden af.

Du kan også leje dig ind på en arrangeret bådtur, hvor du har chancen for at opleve havskildpadder og sorttippede revhajer. Hvis du ønsker et lidt mere stille og ukendt område at snorkle i, kan du hoppe direkte i fra broen ved klipperne på Shark Bay.

Det skal dog siges, at selvom denne skribent har været på Shark Bay adskillige gange, er det stadig ikke lykkedes at møde en haj eller havskildpadde. Men det kan jo sagtens være, at det lykkes for dig.

Sådan kommer du til Koh Tao

visit østrig, visit austria, banner
Tanote bay, hajdyk thailand, havskildpadder thailand, snorkel på koh tao, strande i thailand, bedste strande, rejser, cliffjump koh tao

Et yndigt sydthailandsk klippeudspring på Tanote Bay på Koh Tao

Hvis du er lidt mere adrenalin-søgende som person, så er Tanote Bay lige noget for dig. Oplevelserne starter allerede fra det sekund, du stiger ind i bilen med kurs mod stranden på Koh Tao. Du får en meget bumpende og nærmest flyvende biltur ud til Tanote Bay. Det kan i hvert fald slet ikke anbefales selv at køre på scooter derud, da vejen er meget ujævn.

Når du ankommer til stranden, kan du se flere turister forsøge at klatre op ad den meget høje klippesten midt ude i vandet. Turen derop er kun for dem, som på ingen måde lider af højdeskræk.

For at komme op på toppen af klippestenen, skal du selv kravle op ad de varme sten og derefter bruge den rustne jernkæde til at komme på toppen af klippestenen. Herfra er der kun en vej ned, og det er ved at springe ud i det dybe blå hav. Hvis klippeudspringet er for stort et adrenalinkick for dig, så er snorkelmulighederne også ekstremt gode her.

Her finder du billige flybilletter til Phuket og Sydthailand

Det rene paradis på Koh Nang Yuan ved siden af Koh Tao

Hvis du har besøgt Koh Tao før, har du sikkert også været på øen Koh Nang Yuan. Strandene på øen er ret lig paradis, og ved lavvande kan du se, at stranden er todelt. Øen byder på en masse, og da øen er plastikfri, kan du ved caféen købe glassodavand, øl og lette måltider.

Ønsker du en lille udfordring, kan du med et par gode sneakers tage turen op til Koh Nang Yuans udsigtspunkt, som har en enestående udsigt over øen. Turen tager kun 15-20 minutter hver vej.

Stranden har det hele og er perfekt til en dagstur med snorkling, solbadning og vandring. Du kan snildt bruge 4-5 timer på denne ø. Der er masser af kroge og områder at snorkle i, alt efter hvilke fisk du ønsker at udforske under vandets overfalde.

Med disse otte fantastiske strande i Sydthailand er du nu mere end klar til en eventyrlig rejse rundt i Smilets Land. Rigtig god tur til Thailands sydlige varme!

Læs mere om hvad Thailand byder på her

Maenam Beach, Strand koh samui, skjulte strande thailand, ukendte strande thailand, sydthailand, rejser

Hvilke strande skal man se i Sydthailand?

  • Freedom Beach, Phuket
  • Mai Khao Beach, Phuket
  • Silver Beach, Koh Samui
  • Maenam Beach, Koh Samui
  • Thong Nai Pan, Koh Phangan
  • Shark Bay, Koh Tao
  • Tanote Bay, Koh Tao
  • Koh Nang Yuan, Koh Tao

nyhedsbrev rejsrejsrejs banner rejser
Emner

Banner, engelsk banner, top banner

rejsebureauer, rejsrejsrejs, grafik 2022
rejsebureauer, rejsrejsrejs, grafik 2022
rejsebureauer, rejsrejsrejs, grafik 2022
rejsebureauer, rejsrejsrejs, grafik 2022
rejsebureauer, rejsrejsrejs, grafik 2022
rejsebureauer, rejsrejsrejs, grafik 2022

Om rejseskribenten

Cirkeline Colberg

Kufferten er tit pakket og klar så snart vinterperioden rammer. Destinationen går primært til varme og kulturelle Thailand, som den har gjort de sidste 5 år.

Passionen for oplevelser, rejser og kulturer startede for snart 10 år siden, da hun rejste til USA som udvekslingsstudent.
Siden da, er kufferten blevet fyldt med minder såsom roadtrips i USA, rygsækrejser i Thailand, Indonesien, Australien, New Zealand og Mexico, samt massere af smutture til blandt andet Berlin, Hamborg, London og Malmö.

Når hun ikke har mulighed for at rejse, nyder Cirkeline at udforske smukke naturområder og samle videre på sin rejsebogssamling, som hele tiden vokser.

Efter endt uddannelse indenfor Service, Hospitality and Tourism Management, er drømmen at kunne rejse med familien rundt i de sydøstasiatiske lande i en længere periode.

Kommentér

Kommentér