RejsRejsRejs » Rejsemål » Asien » Thailand » Phuket, Thailand: 5 usædvanlige oplevelser du skal prøve
Thailand

Phuket, Thailand: 5 usædvanlige oplevelser du skal prøve

Thailand - Phuket, strand - rejser
Phuket rummer meget mere end du tror, så lad dig overraske af, hvad der gemmer sig af oplevelser rundt omkring på øen.

Phuket, Thailand: 5 usædvanlige oplevelser du skal prøve er skrevet af Jacob Gowland Jørgensen. Foto: Kristina Stalnionyte og redaktionen.

Freedom Beach, bedste strande, sydthailand, øer i thailand, unikke strande, fantastiske strande, phuket,, bedste strande på phuket, rejser

Phuket: Alt det kendte – og så alt det du ikke vidste var der

Phuket er uden sammenligning den ø i Thailand, der får flest besøgende, så her kan du finde alt. De største hoteller, de fleste restauranter, de vildeste barer, de bedste shoppingmuligheder. Alt.

rrr banner 22/23

Det, der måske ikke er så kendt, er, at der er ret stor forskel på de forskellige områder og endda på strandene. Phuket by er god til shopping og sightseeing, Rawai er god til digitale nomader, Patongs Bangla Road til fest, og Bangtao Beach – Laguna til børnefamilierne. Lige nord for Phuket ligger desuden danskerfavoritten Khao Lak.

Og så er der alt det indimellem. I nord og mod øst er der langt imellem turisterne, og her kan du finde nogle perler. Phuket er en ret stor ø, og der er masser af oplevelser for dig, der gerne vil kombinere det afslappede med lokaloplevelser, du ikke lige finder hver dag.

Redaktionen guider dig her til 5 usædvanlige oplevelser på Phuket; altsammen baseret egne rejser, inklusiv som en del af ‘sandbox’-programmet i september 2021.

Nyhedsbrevet sendes ud flere gange om måneden. Se vores datapolitik her.

Bliv venner med en vandbøffel hos Buffalo Hub på Phuket

Buffalo Hub lyder måske som en reggae-sang, men det er et lille sted på nordsiden af Phuket.

Buffalo Hub er så lokalt og så sympatisk et sted, at man ikke kan andet end at holde af det. Der er en familiedrevet beskeden restaurant direkte ud til hovedgaden, og bagved ligger der en gård med vandbøfler.

Oprindeligt arbejdede bøflerne i markerne rundt omkring, men nu er de mest til skue, og så har de en vigtig opgave med at producere gødning nok til naturgassen til restauranten. Den laver de direkte ude i marken.

Efter du har klappet bøfler, kan du være heldig at få lov til at komme på tuktuk-tur til stranden, hvor de fisker strandkrabber direkte fra stranden i net, hvor du også selv kan få lov at prøve.

Strandkrabberne smager rigtig godt, når tilbage på restauranten bliver deepfried, og det bliver altsammen serveret med smil og hjertevarme af den lokale familie, der gerne viser billeder frem på mobilen af lokale seværdigheder.

Buffola Hub ligger i det område, der hedder Mai Khao oppe i den nordlige del af øen.

Se de bedste rejsetilbud her

Find de billigste flybilletter til destinationen her

Thailand - Soi Dog, hundecenter - rejser

Bliv klogere på et hundeliv hos Soi Dog

At besøge Soi Dog er ikke for sarte sjæle. Det er Sydøstasiens største dyrehjælps-organisation, og de startede netop i Phuket oppe nordpå tæt ved Buffalo Hub.

Her er der hundredvis af hunde, der på den ene eller anden måde har brug for hjælp. Forladte hunde. Gadehunde. Syge hunde. Skadede hunde.

Men det er også et sted, der emmer af positivitet. Her er der frivillige, der går tur med hundene. Andre er dyrlæger og hundepassere, og de er her allesammen for at gøre en forskel for menneskets bedste ven, der af og til har det rigtig svært, og den atmosfære og den indsats gør det til et ret unikt sted.

Vi besøgte hundegården med de 1-årige hunde, og de havde det tydeligvis godt her. Selvom en del af dem på grund af amputationer var trebenede, løb de glade rundt og havde et hundeliv, der var klart bedre, end hvis Soi Dog ikke havde hjulpet dem.

Nogle bliver adopteret væk, men en del kommer ikke længere end hertil.

Soi Dog laver også uddannelsesprogrammer og arbejder med lokale myndigheder for at gøre livet bedre for alle; både tobenede, trebenede og firbenede. De har blandt andet været med til at få bandlyst handel med hunde, der skulle bruges til menneskeføde.

Hvis du kan holde synet ud, kan du se et ægte bur, der tidligere har været brugt til transport af hunde, der skulle slagtes for deres kød.

Soi Dog er NGO-arbejde, når det er bedst, og det kan her opleves på tæt hold.

2022 bliver et brag af et rejseår! Se hvordan her

Banner - Asien - 1024
PRU, plant, raise, understand, thailand, phuket, michelin restaurant, amazing thailand, bæredygtig, rejser, thailand

Spis tang, der smager som kaviar, hos Baan Rimpa på Phuket

At der er vildt mange forskellige former for mad i Thailand er nok ikke den store overraskelse, men at det er så blandet som på Phuket kommer nok alligevel bag på de fleste.

Phuket har på grund af sin lokation og status som handelscentrum oprindeligt haft en ret blandet befolkning med mange kinesere, malajer og indonesere, så derfor er der en festlig kombination af mad her.

Traditionel sydthailandsk mad som Tai Pla med fisk, chili og cashewnødder findes side om side med milde kinesiske retter med marineret gris, indonesiske satay-spyd med peanutsauce og madpandekager med karryretter.

Vi prøvede dog en ret, som alligevel blev stående som det mest usædvanlige og samtidig utrolig lækre. Det er en lokal form for tang, der smager som kaviar og nærmest også ligner det. Det fik vi på Baan Rimpa, der er en stilet restaurant i den dyre ende, og som har en fænomenal udsigt over Kamala Beach, der er en af mange fine sandstrande på det sydøstlige Phuket.

Et andet usædvanligt sted er restauranten Krua Piang Pra, der ligger op til et rehabiliteringscenter og en skov med gibbon-aber.

Det er en lokal restaurant i allerhyggeligste stil, og den har en fin udsigt over skoven. At sidde der og spise måske Phukets bedste crab curry og drikke frisk kokosnød med lydene fra aberne i skoven er en oplevelse, man skal unde sig.

Det er decideret svært at finde dårlig mad på Phuket, så find nogle lokale steder og kast dig ud i noget nyt og bliv glad.

Se vores webshop her, hvor du blandt andet kan få rejseudstyr og visum til dine rejser

Hop en tur til 1936 hos Toh Daeng Vintage Dining

Oppe på det nordlige Phuket ligger der et ret unikt lille sted. I 1936 byggede en lokal tin-producent dette smukke hus i kolonistil, og i dag har efterkommerne lavet en B&B kaldet Baan Ar-Jor Boutique Homestay og en af områdets bedste restauranter: Toh Daeng Vintage Dining.

Tinproduktionen var en af grundene til, at der kom så mange kinesere til Phuket dengang, og køkkenet er da også en festlig blanding af det sydthailandske og sydkinesiske køkken, hvor der er smukke anretninger, uformelle rammer og smæk på smagen.

Det er et ret hyggeligt sted, og det ligner ikke ret meget andet i Phuket, så hvis du vil drømme dig tilbage til gamle dage, er det her et oplagt sted.

Find de bedste og billigste flybilletter her

Thailand - Phuket, Nai Harn Beach, Thailand - rejser

Find de hemmelige strande på Phuket: Freedom Beach, Paradise Beach og Nai Harn

Phuket handler selvfølgelig også om strande. Der er virkelig mange af dem, og de er ret forskellige.

Du kan selvfølgelig nemt finde Patong Beach, Karon Beach og Bang Tao Beach, men prøv også at gå på jagt efter de små hemmelige strande, hvor det kræver lidt at komme derhen. Ikke fordi de er helt hemmelige, og de ligger tæt på de andre strande, men der er en helt anden atmosfære på de mindre strande.

Vi kan klart anbefale at tage til Paradise Beach, hvor der er smukke stenformationer og dejligt vand, og ret festligt om aftenen.

Freedom Beach er helt uforstyrret, og vores egen favorit er Nai Harn Beach, der ligger i en bugt helt nede sydpå, og hvor vandet er roligere og atmosfæren ved solnedgang helt fantastisk.

Uanset hvilken type strand og atmosfære du er til, er der altid et sted lige til dig på Phuket.

Her finder du gode tilbud på overnatninger

Thailand, kuffert, keep calm and go to Thailand, rejser

Alt det praktiske om rejsen til Phuket

Thailands officielle turistside fortæller ret præcist hvad reglerne er nu for indrejse og rejse rundt i landet, og den bliver løbende opdateret, så tjek altid der, og brug deres chat-funktion hvis du ikke kan finde det.

Fx bliver kravene ofte lempet, så man pt. kun skal blive 1 dag på et selvvalgt SHA hotel før man kan rejse til mange andre steder i Thailand, og der er også klart færre test inden vi havde på rejsen. De fleste steder i Thailand er nu også åbent for danskere – det er ikke længere kun Phuket og de sydlige øer.

Du skal være opmærksom på, at alt bliver grundigt kontrolleret af både flyselskab, transitland og de thailandske turistmyndigheder, så du skal have styr på hele papirarbejdet hjemmefra, og husk at printe det også, inkl. fx bevis på vaccination og test.

Ifht. hjemrejse skal du være opmærksom på, om dit flyselskab eller dit transitland kræver en ny corona-test. Det er ret sandsynligt, så hvis du er i tvivl vil vi anbefale at få lavet en pcr-test inden afrejse.

Du kan også altid få hjælp i vores rejsefællesskab.

Phuket kan mere end du tror

Så glæd dig til du skal til Phuket.

For Phuket er også den shopping-venlige Phuket by med sine farverige gader.

Det er også fine templer med en helt særlig ro.

Og det er også unikke gademalerier, der fortæller om livet på øen i Sydthailand.

God rejse til Phuket, god rejse til Thailand.

Bliv klogere på Thailands rejserestriktioner her.

Rejsen til Phuket var arrangeret af Tourism Authority Thailand. Alle holdninger er som sædvanligt redaktionens egne.

Dette indlæg indeholder links til nogle af vores samarbejdspartnere. Hvis du vil se, hvordan det foregår med samarbejder, så kan du trykke her.

Nyhedsbrevet sendes ud flere gange om måneden. Se vores datapolitik her.

nyhedsbrev banner 22/23

Om forfatteren

Redaktionen, RejsRejsRejs

RejsRejsRejs.dks faste redaktion deler både egne personlige tips og tricks og fortæller om alt det, der sker i rejseverdenen.
Vi skriver artikler og guides, laver konkurrencer og giver dig de bedste rejsetilbud, rejseforedrag og rejsesjov.

Kommentér

Kommentér

Nyhedsbrev

Nyhedsbrevet sendes ud flere gange om måneden. Se vores datapolitik her.

Inspiration

Facebook coverbillede rejsetilbud rejser

Emner

Rejsebilleder fra Instagram

Få de bedste rejsetips her

Nyhedsbrevet sendes ud flere gange om måneden. Se vores datapolitik her.