RejsRejsRejs » Rejsemål » Asien » Thailand » Oplevelser i Thailand: Alle veje fører til Koh Tao
Thailand

Oplevelser i Thailand: Alle veje fører til Koh Tao

Thailand - bangkok - tog - railway - transport - rejser
Har du sovet på en natbåd i Thailand eller rejst med en natbus, der havde fart over feltet? Det har Cirkeline Colberg.

Oplevelser i Thailand: Alle veje fører til Koh Tao er skrevet af Cirkeline Colberg.

Thailand kort, bangkok kort, thailand map, den thailandske golf, kort over thailand, sydthailand kort, rejser

Alternative ruter til sydøerne i Thailand

Thailand er et paradis for alle slags rejsende. Der er masser af forskellige måder at rejse på og en masse forskellige steder at sove både for den rige og den mindre rige turist.

rrr banner 22/23

Tag på rundrejse i Thailand og ned mod de thailandske sydøer i nattetimerne. På den måde kan du spare penge på overnatning samt udnytte dagtimerne til udflugter og oplevelser i Thailand.

Hvis du har været på rundrejse i Thailand før, er du nok allerede indstillet på, at de lokale har deres egen tidsramme. Du kan derfor aldrig regne med togets, bådens eller bussens køreplan – det er bare en del af den thailandske rejseoplevelse. Men for at få det fulde udbytte af Thailand så gør dig selv den tjeneste at prøve at rejse om natten. Det kommer du aldrig til at glemme.

Nyhedsbrevet sendes ud flere gange om måneden. Se vores datapolitik her.

railway - tog - train - bangkok - rejser

Bangkok på skinner

Jeg har været på rundrejse i Thailand mange gange og kan derfor bekræfte, at der er mange måder at overnatte på. De behøver ikke nødvendigvis at bestå af resorts, hoteller eller hostels. Med et godt sovehjerte kan du tage den lange og oplevelsesrige togtur fra Bangkok ned til byen Surat Thani nede sydpå.

Nattens rejse fra Bangkok startede fra togstationen Hua Lamphong. Herfra bliver jeg mødt af et menneskemylder, som alle prøver at nå deres tog. Jeg står i samme situation, men med hjælp fra de flinke thaier bliver dette ikke et problem for mig. Jeg finder derfor hurtigt hen til min perron, stiger på toget og finder min plads. Det første, der slår mig, da jeg stiger ombord, er, at der ingen senge er… Jeg frygter straks, at jeg skal sove oprejst på den lange togtur.

Toget tøffer ud af stationen, og jeg har fået sat mig godt til rette og ser frem til hvilke oplevelser, der venter mig. Der kommer flere sælgere igennem toget. De sælger alt fra mad til souvenirs. Her kan dine smagsløg blive afprøvet med de lokale og traditionelle thailandske retter, som bliver solgt ombord på toget.

Jeg er på vej til det sydlige Thailand, og til min behagelige overraskelse kommer togstewardessen og gør klar til en god nats søvn: Sæderne i kupéen bliver med et lavet om til køjesenge. Jeg kan nu lægge mig til rette med futtende toglyde udenfor vinduet.

Se de bedste rejsetilbud her

Find de billigste flybilletter til destinationen her

chiang mai - ricefield - rejser - landskab

Mod naturskønne oplevelser i Thailand

Da solens morgenstråler rammer mig, tager jeg et hurtigt blik ud af vinduet. Her bliver jeg mødt af grønne landbrugsomgivelser og køer ude på marken. Jeg har aldrig oplevet noget så fantastisk at vågne op til. Med tanken om den lange togtur i baghovedet er det nu tid til at udforske toget fra den ene ende til den anden.

Min værste frygt på en meget lang togtur er de thailandske toiletter. Turde man håbe på, at de har europæiske toiletter, når nu man var på et nattog? Her bliver jeg mødt af stor skuffelse. Toilettet består af et hul i gulvet, så jeg kan se direkte ned på skinnerne. Men her stopper skuffelsen ikke; der står en stor blå balje med snavset vand med en tom colaflaske nede i. Når man kommer fra Danmark, er det ikke ligefrem det, jeg forbinder med et almindeligt toilet. Så herfra vil mit tip til dig være: Husk altid toiletpapir med på togturen.

Her finder du alle vores rejsetilbud til Asien

Thailand - bangkok - tog - railway - transport - rejser

Oplev Thailand på første række

Hele rejseoplevelsen på nattens togtur ligger i de forskellige landskaber, du passerer forbi. Forestil dig at ligge i din underkøje med gardinet trukket for ud til resten af kupéen. På den måde kan du leve dig ind i den karakteristiske thailandske landstemning, som du møder på togrejsen. Hvis dette er noget, der også fascinerer dig, så husk at booke underkøjen på din næste togrejse i Thailand; her får du billet til første række.

Inden jeg får set mig om, er den lange togtur overstået. Næste stop er Surat Thani. En by, som mange misforstår og udelukkende bruger som pusterum, inden man rejser videre ned til øerne.

Her finder du et godt flytilbud fra Bangkok til Surat Thani – tryk på “se tilbud” for at få den endelige pris

Surat Thani - Natmarked - Madmarked - Rejser - oplevelser i thailand

Nattens oplevelser i det øde Thailand

Der er mange veje til dykkerparadiset på øen Koh Tao, men et af de minder, der har gjort mest indtryk på mig, er natbåden fra Ban Don Pier i Surat Thani.

Fra det sekund jeg stiger af toget, står en guide klar til at vise mig til min minibus, som skal tage mig til byens ‘bådterminal’. Jeg ankommer til havnen sent om aftenen. Til min store forvirring er der kun fiskerbåde i havnen – og dem kan jeg da ikke sove på? Men det bliver jeg så nødt til. Efter at jeg har vandret igennem utallige madboder, er det nu tid til at stige ombord på det, der nu skal være min transport til Koh Tao.

Fiskerbåden er af gammel thailandsk stil. Ikke noget man i Danmark ville tilbyde turister til en længere overfart – og slet ikke til at overnatte på. Der er lagt tynde, smalle madrasser langs siderne på gulvet i båden. Madrasserne er nummereret, så alle har en plads hver. Der er ikke mange turister på denne båd, og det undrer mig.

Her kan du også læse om 3 gode grunde til at tage på rundrejse i Thailand i lavsæsonen

koh tao - view - ø - dykning - rejser - oplevelser

Oplevelser i Thailand med gyngende overnatning

Med bådens langsomme fart, havets høje bølger og en omgang søsyge begynder solens stråler at titte frem ude i horisonten. Et smukt syn møder mig ude i det fjerne. Jeg begynder at kunne ane silhuetten af Koh Tao, jo mere båden nærmer sig kysten.

Jeg har senere fundet ud af, at båden, jeg sejlede med ud til Koh Tao, er det primære transportmiddel for de lokale. Den type lokale oplevelser i Thailand gør lige rejsen lidt mere mindeværdig.

Du kan også sejle med en båd, som tilbyder køjesenge og er mere brugt af turister i Thailand. Men den lokale båds indretning og gyngeture skal ikke skræmme dig for at afprøve denne transportform. Hvem vil ikke gerne dele seng med tyve lokale thailændere?

2022 bliver et brag af et rejseår! Se hvordan her

Banner - Asien - 1024

Fra fastlandet til dykkerparadiset på Koh Tao

Velkommen til dykkernes paradis Koh Tao. Du finder alle de gode resorts, hostels og restauranter på stranden Sairee Beach. Her kan du nyde en kold øl på stranden, forkæle dig hos den lokale massageklinik, eller stille den lille sult med de berømte toasts fra 7-Eleven.

Ønsker du at dykke på Koh Tao, kan du tage dit dykkerkursus hos øens største dykkerkæde Ban’s Diving Resort, hvor du også kan overnatte. Her har jeg selv boet adskillige gange, selvom jeg ikke dykker.

Her er et godt tilbud på overnatning på Koh Tao – tryk på “se tilbud” for at få den endelige pris

Koh Nang Yuan - Thailand - Koh Tao - Ocean - Rejser - Oplevelser i Thailand

Ø-oplevelser i Thailand: Øerne omkring Koh Tao

Koh Nang Yuan er en nærliggende ø, som ligger en kort sejltur fra Koh Tao. Dette er en fredet ø, hvor du har stor mulighed for at udforske landskabet under havets overflade. Øen byder på et par timers underholdning med en café til at stille den store tørst og sult.

Da øen er fredet, følger der også strengere regler med. Du må ikke medbringe egne drikke- og madvarer, da øen skal forblive plastikfri. Du skal også betale et beskedent beløb for at komme i land på øen. Men hvis du har de gode løbesko med, skal du ikke snyde dig selv for en lille 20-minutters gå- og klatretur op til en af Thailands smukke udsigtsposter. Her oplever du et sandt panorama over selve øen med udsigt til Koh Tao.

Husk at sejle tidligt ud til øen – både på grund af solens stærke stråler ved middagstid, men også på grund af de mange turistture, der strømmer til ved samme tidspunkt.

Koh Tao har selv lange flotte strande, og så ligger øen en ikke særlig lang sejltur fra Koh Samui, som er den perfekte familieferie-destination. Men er du mere til gang i gaderne, er Koh Phangan kendt for sine vilde fester – især Full Moon Party.

Rejsetilbud: Tag på ø-hop i Thailand

Bangkok - oplevelser i thailand - trafik - rejser

Koh Tao på hjul

Turen slutter ikke helt endnu. En anden måde at komme retur til Bangkok på er natbussen. Turen starter i Chumphon på fastlandet sent om aftenen og slutter på Khao San Road i Bangkok – backpackernes himmerige. Dette er en hurtigrute.

Med et klistermærke på blusen bliver jeg dirigeret ind i bussen, hvor standarden er lig de danske busser. Sæderne kan lænes tilbage, og med udleveret tæppe og pude kan jeg se frem til en god nats søvn.

Denne busrejse er også en af de hurtigere rejseformer, så spænd sikkerhedsselen, for det går ikke langsomt for sig. Chaufføren bekymrer sig ikke om fartgrænser retur til Bangkok. For ham skal turen bare gerne nås indenfor køreplanen. Derfor kan det være en god idé at huske høretelefoner samt en sovemaske.

En af fornøjelserne ved turen er de mange stop undervejs. Her møder du forskelligt lokalt handelsliv, som vælger at holde deres butik, café eller kiosk åbent om natten. Du kan lige nå at købe snacks og sodavand til turen og gå lidt på opdagelse i området.

Der er mange måder at begive sig rundt på, og med dette som inspiration kan din næste rejse kun blive mere oplevelsesrig og endnu mere fyldt med mindeværdige oplevelser i Thailand.

God rundrejse i Thailand!

Du kan læse mere om Thailand her

Thailand - Koh Tao, udsigt, klippe - rejser

Hvad skal man se i Thailand? Seværdigheder og attraktioner

  • Det Hvide Tempel, Chiang Rai
  • Doi Inthanon National Park, Chiang Mai
  • Wat Arun, Bangkok
  • Damnoen Saduak – det flydende marked, Bangkok
  • Railay-stranden, Krabi
  • James Bond-øen, Phuket
  • Den store Buddha, Phuket
  • Khao Sok Nationalpark, Surat Thani

Dette indlæg indeholder links til nogle af vores samarbejdspartnere. Hvis du vil se, hvordan det foregår med samarbejder, så kan du trykke her.

nyhedsbrev banner 22/23

Om forfatteren

Cirkeline Colberg

Kufferten er tit pakket og klar så snart vinterperioden rammer. Destinationen går primært til varme og kulturelle Thailand, som den har gjort de sidste 5 år.

Passionen for oplevelser, rejser og kulturer startede for snart 10 år siden, da hun rejste til USA som udvekslingsstudent.
Siden da, er kufferten blevet fyldt med minder såsom roadtrips i USA, rygsækrejser i Thailand, Indonesien, Australien, New Zealand og Mexico, samt massere af smutture til blandt andet Berlin, Hamborg, London og Malmö.

Når hun ikke har mulighed for at rejse, nyder Cirkeline at udforske smukke naturområder og samle videre på sin rejsebogssamling, som hele tiden vokser.

Efter endt uddannelse indenfor Service, Hospitality and Tourism Management, er drømmen at kunne rejse med familien rundt i de sydøstasiatiske lande i en længere periode.

Kommentér

Kommentér

Nyhedsbrev

Nyhedsbrevet sendes ud flere gange om måneden. Se vores datapolitik her.

Inspiration

Facebook coverbillede rejsetilbud rejser

Emner

Rejsebilleder fra Instagram

Få de bedste rejsetips her

Nyhedsbrevet sendes ud flere gange om måneden. Se vores datapolitik her.