RejsRejsRejs » Seneste indlæg » Rejsemål » Nordamerika » Mexico » Surfing i Mexico
Surf surfer
Mexico

Surfing i Mexico

Uanset om du er nybegynder eller erfaren surfer, så er Mexico en oplagt destination. Her er en guide til nogle af de bedste surf-spots i Mexico.
Østrig-banner venter 2020-2021 Banner cafe globen

Surfing i Mexico er skrevet af Michelle Nykjær Fisher

Mexico, kort

Viva la Mexico

Når jeg siger Mexico, så vil det første, du ser for dit indre øje, nok være smukke caribiske sandstrande med krystalklart vand og kridhvidt sand. Eller måske en Breaking Bad-inspireret ørken med diverse kaktusarter. Det er der en god grund til, da Mexicos østvendte kystlinje strækker sig 2800 km langs den Mexicanske Golf og det Caribiske Hav.

Størstedelen af den nordlige del af Mexico består af ørken. Men til sammenligning består den vestvendte del af Mexico af 7300 km kyststrækning ud til det enorme Stillehav. Dette er paradis for surfere, eftersom Stillehavet har nogle af de bedste bølger i verden.

Nyhedsbrevet sendes ud flere gange om måneden. Se vores datapolitik her.

Autralien byron bay surf

Generelle tips til surfing i Mexico

De fleste surfingsteder – surf spots – er spredt ud over større arealer. Derfor er den optimale måde at komme rundt på at leje en bil og gerne en firhjulstrækker. Det er forholdsvist billigt at leje en bil i Mexico eventuelt ved at slå sig sammen med andre, der skal samme vej. 

Bustransport er altid et billigt alternativ i Mexico, og det fungerer overraskende godt. Du skal blot tage højde for en smule mere planlægning.

Højsæsonen for de følgende spots er fra april til oktober. Dermed menes, at det er på dette tidspunkt, at der er de største swells og dermed højeste bølger. Alle spots kan dog som udgangspunkt surfes hele året. 

Find månedens bedste rejsetilbud her

Surfing i Barra de la Cruz, Mexico

Mexico, Barra de la Cruz surf strand
 • Sværhedsgrad: Primært middel til øvet niveau
 • Udlejning af surfbræt: Begrænset 
 • Indkvartering: Begrænset til et par enkelte hotel/hostel/cabaña-muligheder eller AirBNBs
 • Indkøb: Begrænset
 • Restauranter: Begrænset 

Vi begynder i den sydlige stat Oaxaca, som udover surfing er kendt for fantastisk gastronomi og kultur. Det første surf-spot, Barra, er en relativt skjult perle 1,5 km fra landsbyen Barra de la Cruz. Barra er et vidunderligt spot med et right-hand point break. Take-off området på det primære peak er derfor begrænset i størrelse, og det kræver, at man tør stikke snuden frem for at fange en bølge derude. 

Med en hjælpende hånd fra hestehulsrenden (en såkaldt channel), tager padleturen ud til bølgen cirka 5-10 minutter. Begyndere og øvede surfere kan dog nøjes med at fange de tomme bølger samt de sekundære dønninger længere inde mod kysten. Bølgen bryder ud for klippeformationer, hvilket kan virke skræmmende for begyndere, men bevæg dig blot lidt længere ind mod kysten, væk fra klipperne og vent tålmodigt på din bølge. 

Rejsetilbud: Rundrejse og badeferie i Mexico

Banner - Backpack - 1024

Hvis der meldes om et stort swell i vejrudsigten, kan dette spot skabe meget høje bølger (dobbelt hovedhøjde eller højere), som ikke er lige begyndervenlige. Hvis dette er for meget, kan du altid nyde skyggen fra den lille palapa på stranden, imens de mange lokale surfere boltrer sig i de store bølger og rider den uendelig lange bølgetur mod højre. 

Landsbyen og alle indkvarteringsmulighederne er 10 minutters kørsel fra stranden, og derfor mødes alle surfere imellem deres surfsessioner under den lille palapa på stranden og spiser morgenmad/frokost samt nyder en forfriskende kokosnød, imens de taler om de (næsten altid) episke forhold ved dette surf-spot. 

Rejsetilbud: Bustur gennem Mexicos højdepunkter

Mexico, mazunte

Surfing i Mazunte – San Agustinillo, Zipolite

 • Sværhedsgrad: Primært begynder
 • Udlejning af surfbræt: Middel udvalg
 • Indkvartering: Middel udvalg, alle typer 
 • Indkøb: Middelt udvalg
 • Restauranter: Bredt udvalg

1,5 times kørsel nord for Barra de la Cruz ligger byen Mazunte. Hvis du ønsker ægte hippie-vibes og lækre stillehavsstrande, er dette stedet. Der er ikke nogen nævneværdig surf i Mazunte, men byen er alligevel værd at opholde sig i. 20 minutters gang fra Mazunte ligger surf-spottet Playa San Agustinillo, som er et beach break, der er begyndervenligt, men som også kan surfes af øvede surfere.

Fungerer surf-forholdene ikke i San Agustinillo, er der et alternativ cirka 10 minutters kørsel sydpå, nemlig Zipolite. Denne by er kendt for sin nudiststrand og nudisthoteller. Det er faktisk selvsamme strand, som kan surfes fra, men jeg så ”desværre” ikke nogen kombinere disse to aktiviteter. Playa Zipolite er også et beach break, og her skal du være opmærksom på en stærk understrøm. Det er dog stadig et udmærket spot for begyndere. 

Både Mazunte, San Agustinillo og Zipolite er meget afslappede landsbyer med ægte hippie-vibes og alt, hvad dertil hører. 

Her er et godt flytilbud til Mexico – tryk på “se tilbud” inde på siden for at få den endelige pris

Puerto Escondido, Mexico, surfing

Surfing i Puerto Escondido – Zicatela

 • Sværhedsgrad: La Punta er begyndervenligt (med surfinstruktør) Zicatela er for øvede. Carrizarillo er for begyndere og middelsurfere
 • Udlejning af surfbræt: Bredt udvalg
 • Indkvartering: Bredt udvalg, alle typer
 • Indkøb: Bredt udvalg 
 • Restauranter: Bredt udvalg

Surf-byen Puerto Escondido er kendt for sin berygtede Mexpipe (Mexico Pipeline), som refererer til de berømte barrels på Playa Zicatela. Gør dig selv en tjeneste; google videoer af dette surf-fænomen. På de store swell-dage finder du her kun yderst erfarne surfere. Hver dag kommer flere surfere til skade og/eller knækker deres surfbræt. I højsæsonen kan der også forekomme dødsfald.

Se lækre hoteller i Puerto Escondido her

Mexico - Escondido, Playa Zicatela, beachvolly. solnedgang - rejser - surfing

Surfing i Puerto Escondido – La Punta

Passer dette ikke til dit niveau, kan du tage til La Punta, som ligger 20 minutters gåtur fra Zicatela. La Punta er mere afslappet end det meget turistede Puerto Escondido, og her findes både hostels og et godt udvalg af restauranter, barer og butikker. Hvis du ikke er venner med lokale eller sammen med en lokal surf instruktør, kan det være udfordrende at fange bølger på La Punta. Instruktørerne er meget territoriebevidste, og ligesom Barra er take-off området småt, da det er et left-hand point break. La Punta er det eneste sted, hvor jeg har surfet med store pelikaner, der dykker efter fisk meget få centimeter fra dit bræt. 

Her et fly-tilbud til Puerto Escondido, Mexico fra København

Mexico, Puerto Escondido

Surfing i Puerto Escondido – Carrizarillo

Den sidste officielle mulighed i Puerto Escondido er Playa Carrizarillo, som er en lille bugt med gode begynder-til-øvet forhold. Dog fungerer dette spot kun, når der et relativt stort swell i området. Uanset hvor du vælger at surfe i Puerto Escondido, er disse tre spots alle et besøg værd i sig selv. 

Udover at Puerto Escondido har alt lige fra indkøb, gå-i-byen-muligheder, lækre strande, shopping, indkvartering og til diverse aktiviteter, så er byen placeret centralt i forhold til de bedste surf-spots i området. Byen fungerer derfor som en rigtig god base.

Klik her for et godt tilbud på billeje i Puerto Escondido, Mexico

Mexico, Laguna de chacahua

Lagunas de Chacahua, Mexico

 • Sværhedsgrad: Primært middel til øvet
 • Udlejning af surfbræt: Bredt udvalg
 • Indkvartering: Bredt udvalg af cabañas eller camping i telt
 • Indkøb: Meget begrænset (det er ikke muligt at lave mad selv i Chacahua, medmindre man laver det over bål)
 • Restauranter: Bredt udvalg

Omringet af lagune på den ene side og Stillehavet på den anden side kun 1,5-2 timers transport nord for Puerto Escondido ligger den lille ø Chacahua. Dette er min personlige favorit i denne guide. Den bedste måde at komme til Chacahua er fra Puerto Escondido, og det kræver både transport med shuttlebus, taxi og båd. Dermed er det ikke det nemmeste sted at komme til, hvorfor det sjældent bliver overfyldt med turister og surfere.

Rejsetilbud: Runderejse i Mexico og Belize

Mexico, Laguna de Chacahua, surfing

Den magiske ø: Lagunas

Surf-spottet ligger lige ud for de fleste indkvarteringsmuligheder. Det kræver en lille fem-minutters padletur ud langs molen for at nå dette right-hand reef break, der også tilbyder en kort left-hander, hvis forholdene tillader det. Er man mere til et avanceret beach break, kan dette findes ved at krydse lagunen til fastlandet.Chacahuas bølger er oftest meget konsistente, og spottet kan tilpasses alle niveauer, da bølgen kan fanges flere steder. 

Men udover surfing står den på hængekøjeafslapning og socialt samvær under en af de mange palapaer på stranden, og du vil opleve, at tiden flyver forbi. Det er svært at beskrive Lagunas de Chacahua – det skal opleves. Du bor på stranden og kan vågne op og tjekke forholdene ved at åbne din dør. Alt ved dette sted er magisk.

Se flere rejsetilbud til Nordamerika her

Mexico - La Saladita, palmer, hav - rejser - surfing

La Saladita – Playa Saladita

 • Sværhedsgrad: Playa Saladita er for alle niveauer, The Ranch er primært for middel til øvet
 • Udlejning af surfbræt: Bredt udvalg
 • Indkvartering: Begrænset
 • Indkøb: Fra La Saladita er der 10 minutters kørsel til nærmeste indkøb
 • Restauranter: Bredt udvalg

Hidtil har vi befundet os i staten Oaxaca, men nu tager vi på en 12 timers bustur nordpå til staten Guerrero. Dog befinder vi os stadig i den sydlige del af Mexico, hvilket giver et lille indblik i, hvor enormt landet er. 

Indenfor surfing er dette område stadig forholdsvist ukendt, da det ligger udenfor den populære surf-stat, Oaxaca. Dog er der mindst lige så mange gode surf-spots at finde i dette område. I den lille landsby, La Saladita, findes et spot, der passer til alle niveauer. Der er uendelig meget plads i vandet på Playa La Saladita.

Det er en lang padletur ud til det primære peak, især hvis der er meget strøm (+15 min). Men så er du også godt varmet op til at fange en af de mange lange ture til højre. Der findes mange longboardere her, da bølgen er blød og fortsætter helt ind til kysten, hvis man er heldig. På store dage er det også et shortboard paradis. Flytter du fokus ned i vandet og væk fra horisonten er det ganske normalt at spotte mellem 5 og 10 skildpadder per session. 

Rejsetilbud: Rundrejse i Mexico og Belize

Mexico, La Saladita, surfing

La Saladita – The Ranch

Hvis du er en middel eller øvet surfer, kan du køre en lille 25 minutters tur til det meget fjerntliggende spot, kaldet The Ranch. Som med andre steder i Mexico er det godt at have en bil eller at slå sig sammen med nogen, som har en bil. Dette er næsten altid muligt at finde i La Saladita.

The Ranch er en bølge, der slår de fleste bølger, som jeg nogensinde har surfet. Bølgen går mod venstre. Udover en bund fyldt med sten de første 50 meter, er det en nem padletur ud. Afslut sessionen med en lækker og lokal morgenmad sammen med de andre surfere i den lille palapa drevet af tre søde unge mexicanske piger. 

The Ranch er en fuldstændig fantastisk og konsistent left-hander. Der er naturligvis utallige flere spots i det sydlige Mexico end dem, der er nævnt i denne guide. Med denne guide har du forhåbentligt fået et indblik i mulighederne samt en foreslået rute op langs den sydlige stillehavskyst i Mexico.

Viva México

Find billige flybilletter her

Denne artikel indeholder links til en eller flere af vores samarbejdspartnere. Se hvordan det foregår her.

Østeuropa - wellnessbanner - rejserBanner cafe globen

Om rejseskribenten

Michelle Nykjær Fisher

Michelle Nykjær Fisher

Jeg sagde mit 8 til 4 job op som IT konsulent i januar 2019, og har sidenhen påbegyndt en karriere som freelance skribent og oversætter.

Dette har muliggjort, at jeg pt. kan rejse rundt som digital nomade i Mellem- og Sydamerika samt resten af verden på ubestemt tid.

Jeg elsker surfing, yoga og scubadiving.

Kommentér

Kommentér

Nyhedsbrev

Nyhedsbrevet sendes ud flere gange om måneden. Se vores datapolitik her.

Instagram

Få de bedste rejsetips her

Nyhedsbrevet sendes ud flere gange om måneden. Se vores datapolitik her.

Translate »