RejsRejsRejs » Seneste indlæg » Rejsemål » Asien » Thailand » Øer i Thailand: 5 øer du skal besøge på din ferie
Thailand øer rejse
Thailand

Øer i Thailand: 5 øer du skal besøge på din ferie

Thailand er meget mere end Bangkok, Chiang Mai og Phuket. Hvis du gerne vil opleve det selv, er her fem oversete øer i det sydlige Thailand, som vi på redaktionen kan anbefale.

Øer i Thailand: 5 øer du skal besøge på din ferie er skrevet af Jacob Gowland Jørgensen

thailand - kort - rejser - thailand kort - asien kort - vietnam kort - malaysia kort - kort over thailand med øer

Fem oversete øer i Thailand

Thailand byder på meget mere end byen Bangkok, som du formentligt flyver til, hvis du rejser til landet. Udover byerne Chiang Mai og Phuket, inviterer Thailand dig også på en fantastisk rejse med krystalblåt hav, lange sandstrande og perfekte ø-paradiser. Hvis du er i tvivl om hvilke øer du skal opleve på din ferie til Thailand, så læs med her og bliv inspireret af disse fem oversete øer i det sydlige Thailand.

Nyhedsbrevet sendes ud flere gange om måneden. Se vores datapolitik her.

Thailand - thapwarin resort Koh Ngai - ferie i thailand - rejser

Koh Ngai – når drømmene går mod øer i Thailand

Syd for den kendte ø Koh Lanta i det sydlige Thailand ligger Koh Ngai, der kun har et par håndfulde små og mellemstore hoteller. Koh Ngai, eller Koh Hai, som det også nogle gange staves, er lige præcis sådan en ø, som de fleste tænker på, når drømmene går mod ø-hop i Asien.

Sandet er hvidt og blødt, revet ligger lige ud for kysten, og vandet er roligt meget af tiden. Her går livet sin rolige gang med snorkling, massage og thaimad, og der er ikke antydningen af masseturisme. Vi kender flere, der taler varmt om Thapwarin Resort, som du kan se på billedet herover.

Du kan sejle til Koh Ngai fra Koh Lanta eller sydfra fra Langkawi og Koh Lipe. Husk at vælge en ‘slowboat’, medmindre du er mere end usædvanlig søstærk – så er det til gengæld en super hyggelig sejltur derud.

Læs alt om rejsen til Thailand her

Thailand - Koh Jum - koralrev - ferie i thailand - rejser

Koh Jum – her undgår du masseturismen på din ferie i Thailand

Der er mange smukke øer i det sydlige Thailand, og der er stor forskel på dem. Koh Jum er mere dramatisk end Koh Ngai med sit lille bjerg, klipper og udsigten til Phi Phi-øerne.

Den ligger nord for Koh Lanta og rummer både små fiskerlandsbyer og vel 30 hoteller, hvoraf en del er ret små. Det kan anbefales at kigge på Oon Lee Bungalows.

Der er heller ikke her antydning af masseturisme, som man ser det i Phuket eller på Phi Phi. Smukke strande, varmt vand, og da der flere steder er klipper ude i vandet, er der også gode snorkelmuligheder.

Find de billigste flybilletter her

Se månedens bedste rejsetilbud her

Thailand - koh-racha yai - strand - ferie i Thailand - rejser

Koh Racha Yai – få øen for dig selv

Lige syd for Phuket ligger Koh Racha Yai, der adskiller sig fra andre øer i Thailand på flere måder. For det første ligger den tæt på Phuket, så der kommer mange dagturister, og man behøver ikke at blive der for at overnatte.

Men hvis man gør, får man en gudesmuk lille ø næsten for sig selv, når den sidste båd er sejlet om eftermiddagen. Hvidt sand, flotte klipper og smukke horisonter.

Der ligger kun et par enkelte overnatningssteder på Koh Racha Yai. Bungalow Raya Resort kan anbefales, medmindre du har penge til et hotel i luksusklassen.

Her er et godt tilbud på fly til Phuket – tryk på “se tilbud” inde på siden for at få den endelige pris

Koh Tao - rejser

Koh Tao

Koh Tao ligger på den anden side af halvøen, nord for Koh Samui. Det er en af de større øer i Thailand, og der er væsentligt flere muligheder med hensyn til restauranter og hoteller. Koh Tao har både klipper, lange sandstrande og en stribe bugter.

Samtidig er der rigtig gode dykkermuligheder fra øen. Koh Tao en rigtig smuk ø på mange måder. Det kræver dog lidt initiativ at komme til øen, så selvom der er en del turister, er den ikke helt overbefolket.

Man kan sejle til Koh Tao fra Surat Thani, Koh Samui og Koh Phangan.

Har du lyst til at vide mere om at rejse i Thailand, kan du læse vores insiderguider til Chiang Mai. Du kan også blive klogere på hvad du kan opleve, hvis du besøger en af Bangkoks mest berømte gader, Khao San Road.

2021 bliver et brag af et rejseår! Se hvorfor og hvordan her

Banner - Asien - 1024
Koh Surin - Hav - snorkle - rejser

Koh Surin – ingen køer i Mu Koh

Koh Surin dækker over fem små øer i Thailand 100 km nord for Phuket, og hele området hører under Mu Koh Surin National Park. Her finder du det ene fremragende snorkel- og dykkersted efter det andet – og relativt få andre rejsende. Trods Mu Koh-parkens navn er her ingen køer, men i stedet tonsvis af fisk og liv i havet…

Fordi øerne ligger i en nationalpark, er det yderst begrænset, hvad der er af overnatningsmuligheder. Til gengæld kan du både tage på endagsture eller købe en tur derud med overnatning. Se nogle muligheder her.

Du kan komme til havnen i Khuraburi direkte med bus fra Krabi.

Find gode tilbud på hoteller i Thailand her – tryk på “se tilbud” for at få den endelige pris

Flere muligheder for flotte øer i det østlige Thailand

De fleste øer i Thailand ligger i det vestlige Thailand, men der er også et par enkelte fine ø-muligheder i øst. Blandt andet er det relativt nemt at kombinere Koh Chang, Koh Kood, også kaldet Koh Kut, eller den mindre kendte Koh Mak med en tur til Cambodia eller Laos.

Du kan også se alle rejsetilbud og artikler om ferie i Thailand her

God rejse til et af verdens nemmeste rejselande!

Thailand - Khao Lak - strand - rejser

Øer i Thailand du skal opleve:

 • Koh Ngai
 • Koh Jum
 • Koh Racha Yai
 • Koh Tao
 • Koh Surin
 • Koh Chang
 • Koh Kood
 • Koh Lipe
 • Koh Mak
 • Koh Samui
 • Koh Phangan
 • Koh Lanta

Dette indlæg indeholder links til nogle af vores samarbejdspartnere. Hvis du vil se, hvordan det foregår med samarbejder, så kan du trykke her.

Nyhedsbrevet sendes ud flere gange om måneden. Se vores datapolitik her.

Om rejseskribenten

Jacob Jørgensen, redaktør

Jacob er en munter rejsenørd, der har rejst i snart 100 lande fra Rwanda og Rumænien til Samoa og Samsø. Jacob er medlem af De Berejstes Klub, hvor han har været bestyrelsesmedlem i fem år, og han har en omfattende erfaring med rejseverdenen som foredragsholder, magasinredaktør, rådgiver, forfatter og fotograf. Og naturligvis vigtigst af alt: Som rejsende. Jacob nyder både at rejse traditionelt som fx bilferie til Norge, krydstogt i Caribien og storbyferie i Vilnius, og mere ud-af-boksen rejser som solotur til Etiopiens højland, road trip til ukendte nationalparker i Argentina og vennetur til Iran.

Jacob er landeekspert på Argentina, hvor han har været 10 gange indtil videre. Han har tilbragt næsten et år i alt på at rejse igennem de mange forskelligartede provinser, fra pingvinlandet i syd til ørkener, bjerge og vandfald i nord, og har også boet i Buenos Aires i et par måneder. Derudover har han særlig rejseviden om så forskellige steder som Østafrika, Malta samt landene omkring Argentina.

Udover rejseriet er Jacob en hæderlig badmintonspiller, Malbec-fan og altid frisk på et brætspil. Jacob har desuden haft en karriere i kommunikationsbranchen i en årrække, senest med titel af Communication Lead i en af Danmarks største virksomheder, og har i en del år desuden arbejdet med den danske og internationale mødeindustri som konsulent, bl.a. for VisitDenmark og Meeting Professionals International (MPI). Jacob er i dag også ekstern lektor på CBS.

kommentarer

Kommentér

 • Gode bud!

  Koh Kood skal man skynde sig at besøge inden den bliver helt overrendt… Til gengæld ligger der lige mellem Koh Kood og Koh Chang en meget mindre ø ved navn Koh Mak – dér er man fuldstændig i fred uden særligt mange andre turister. Den kan anbefales, hvis man vil opleve “det ægte Thailand” som mange søger efter 🙂

Nyhedsbrev

Nyhedsbrevet sendes ud flere gange om måneden. Se vores datapolitik her.

Rejsebilleder fra Instagram

Error validating access token: The session has been invalidated because the user changed their password or Facebook has changed the session for security reasons.

Få de bedste rejsetips her

Nyhedsbrevet sendes ud flere gange om måneden. Se vores datapolitik her.