RejsRejsRejs » Rejsemål » Asien » Thailand » Bæredygtig turisme – Thailand går forrest
Rejse-podcast Thailand

Bæredygtig turisme – Thailand går forrest

Thailand, rejser, turisme, koh phi phi, ferie, sydøer thailand
Grønt er det nye sort også for turister. Thailand går forrest og lader dig kombinere ferie i Smilets Land med bæredygtig turisme.
harzen banner Hotel Skt. Annæ banner

Sponsoreret indlæg. Bæredygtig turisme – Thailand går forrest er skrevet af Cirkeline Lemas.

Lyt til artiklen her:

Ø - Thailand - Rejser

En grøn rejserute igennem Thailand

Bæredygtighed på rejsen er vigtigt – især for os danskere. Så tag med os på en grøn rejserute gennem Smilets Land og få inspiration til et mere bæredygtigt rejsemønster. Thailand er nemlig med på den grønne trend, og her har man i den sidste periode sat fokus på bæredygtighed i de store turistbyer.

konkurrence tropical islands

Vi giver dig vores bedste tips til at opleve Thailands kultur, venlighed og attraktioner med god samvittighed.

PRU, plant, raise, understand, thailand, phuket, michelin restaurant, amazing thailand, bæredygtig, rejser, thailand, kort over thailand, sustainable thailand, PRU kort, thailand kort
© PRU, Amazing Thailand

Phuket – grøn ansvarlighed og grøn a la carte

Et af de steder, der er langt fremme i forhold til bæredygtig turisme i Thailand, er danskernes feriefavorit Phuket. Her er det nemt at finde både miljøbevidste hoteller, restauranter og attraktioner.

Vil du udfordre smagsløgene, må du ikke snyde dig selv for en middag på Michelin-restauranten PRU. Med en velfortjent ’MICHELIN Green Star’ tilbyder restauranten en innovativ madstil med specielle og lokale ingredienser dyrket på restaurantens økologiske gård. En madoplevelse i topklasse, hvor du får det bedste fra alle verdenshjørner.

Drømmer du om at opleve eksotiske dyr i Thailand, skal du være lidt varsom. Gå en stor bue uden om elefantrideture og dyreshows, hvor aber, elefanter og tigere optræder. I stedet kan du besøge The Gibbon Project i Phuket, som redder og rehabiliterer de truede gibbonaber, så de kan sættes fri i et sikret habitat i den thailandske jungle. Du kan også tage forbi Phuket Elephant Sanctuary, som hjælper pensionerede elefanter tilbage til naturen.

Baden-Württemberg, banner, 2024, kampagne, europa-park, europa-park resort

Smukke udsigter, skøn natur og adrenalinsus kan du opleve i nationalparken i Phuket. Her kan du mærke, at folkene bag parken har gjort alt for at skabe bæredygtig turisme. Du kan blandt andet zipline igennem junglen, tage på udflugt til vandfaldene og opleve verdens højeste træhuse.

Er du til endnu mere action, kan du kan finde masser af aktiviteter til vands, til lands og i luften som paddleboard og kajak. Og bagefter kan du slappe af på en af Phukets strande, der efter de sidste års nedlukning er renere, end de har været i årevis.

Naturgenopretningen er i fuld gang, og både hajer og skildpadder er vendt tilbage til øen og vandene rundt om.

Chiang Mai, Elephant nature park, elefant park, thailands skov, rejser, bæredygtig turisme, unsp

Chiang Mai – Bæredygtig turisme i nord

I Chiang Mai bliver du mødt af kulturelle oplevelser, smuk natur og kongelig historie. Byen i nord er en ofte overset rejsedestination, da flere vælger at rejse ned mod de sydlige øer. Ønsker du en fast base for en stund, er Chiang Mai et perfekt sted at slå sig ned i en længere periode.

Vil du rejse mere bæredygtigt, kan du derimod indlogere dig på Rabeang Pasak Treehouse Resort. Resortet er et grønt initiativ, hvor du bor i bæredygtige træhytter midt i den thailandske skov, omringet af et smukt naturlandskab med lyde fra det rige dyreliv. Her bor du minimalistisk, og frasen “medtag kun minder – efterlad kun fodspor” er passende for en oplevelse i de skønne hytter i trætoppene.

Princess cruises banners

Du kan også deltage i et af de projekter, som støtter bæredygtig turisme. Elephant Nature Park blev opbygget i Chiang Mai, men findes også i Cambodia. Besøg de skønne elefanter, som har fået en tryg og lys fremtid. Du har muligheden for at få en guidet tur i elefantparadis, stille dig til rådighed som frivillig og lære mere om, hvordan thailændernes liv har været forbundet med det store dyr gennem tiderne.

Bangkok Treehouse, room with a view, thailand, bangkok, bæredygtig turisme, rejser, overnatning, træhytte, hotel
© Bangkok Tree House

Miljøvenlig overnatning i Bangkok

Bangkok er for mange rejsende udgangspunktet og basen for ture rundt i Thailand. Selvom man ofte kun er kort tid i Bangkok, skal døgnets timer udnyttes til det fulde.

Du kan også bo midt i den thailandske jungle i Bangkok – ja, Bangkok er ikke kun en by med attraktioner, larm og høje bygninger. Få en oplevelse udover det sædvanlige ved at indkvartere dig hos Bangkok Treehouse.

Dette overnatningssted gør en stor indsats for bæredygtig turisme. Lige fra at minimere CO2-udledningen ved genbrug og sortering af skrald til at være selvforsynende med deres ‘lodrette køkkenhave’.

                                                                 

Vidste du: Her er top-7 bedste naturdestinationer i Asien ifølge Booking.coms millioner af brugere!

7: Pai i det nordlige Thailand
6: Kota Kinabalu på Borneo i Malaysia
Få nummer 1-5 med det samme ved at skrive dig op til nyhedsbrevet, og kig i velkomstmailen:

Nyhedsbrevet sendes ud flere gange om måneden. Se vores datapolitik her.

                                                                 

Byen byder også på utallige shoppingmuligheder, madboder og tuk-tuk’er. Men vil du udfordre dig selv og få lidt grøn samvittighed, kan du nemt blive frivillig i Trash Hero. Så kan du hjælpe med at samle skrald i Bangkok og opleve byen samtidig – på den måde får du en alternativ rundtur i Bangkok.

Derudover er Bangkok noget af et shopping-paradis. Støt de lokale og deres varer ved at besøge loppemarkederne rundt om i byen. Husk at tage din egen indkøbspose med, da plasticposer af hensyn til miljøet ikke længere findes i supermarkeder og butikker.

similan øerne, similan islands, koralrev, dykning, thailand, rejser, thailand øer, øer i thailand, pix

Disse thailandske øer skaber bæredygtig turisme i fællesskab

Similan-øerne, Koh Tao og Koh Kood har alle tre noget til fælles: De brænder for at vedligeholde koralrevet, så du kan få en fantastisk oplevelse, når du dykker i det turkisblå hav.

Similan-øerne har oprettet 24 dykkersteder, hvor de genskaber de døde koraler på havets bund. New Heaven Reef Conservation på Koh Tao har skabt et program, hvor du kan hjælpe til med at beskytte revet og lave undersøiske undersøgelser af Thailandbugten. Du kan gøre en forskel samtidig med, at du oplever dyrelivet under havoverfladen.

Hvis du er et ‘luksusdyr’, så er Koh Kood din go-to ferieø. Mens du nyder godt af privat pool og butler på det miljøvenlige hotel Soneva Kiri Resort, støtter du op om det lokale samfund og genskabelsen af koralrevet. På dette feriested kan du sove trygt og vide, at du støtter op om bæredygtig turisme og de smukke naturomgivelser.  

Koh Tao, Thailand, dykning, snorkling, nan yuan, rejser, unsp

Bæredygtig turisme i de fjerne landsbyer og samfund

Når du besøger mindre turistede byer og egne, bidrager du til at sprede turismen ud og gøre det mere bæredygtigt. Så hvorfor ikke udvælge nogle mindre landsbyer, som ikke står i rejseguiden, når du alligevel planlægger din rejse til Thailand?

konkurrence tropical islands

Byer og samfund som Ban Laem lige sydvest for Bangkok, Laem Sak lige nord for Krabi og Phuket og Koh Klang lige syd for Krabi er oftest oversete rejsedestinationer, hvor du med dit besøg som turist kan bidrage lokalt og bagefter sprede budskabet om disse fantastiske miljøvenlige steder til resten af din rejseglade vennekreds.

Du kan læse mere om de bæredygtige destinationer her

Thailand - Koh Lipe - Ø - rejser

Tips til en bæredygtig rundrejse i Thailand

Ønsker du at ændre dit rejsemønster for good, så får du her en række tips til, hvordan du rejser bæredygtigt i Thailand og resten af verden.

Sørg for at pakke en genanvendelig flaske ned i tasken, når du skal på tur. Så slipper du for at smide adskillige plastikflasker ud.

Du kender måske stofposerne fra dine mange ture i supermarkedet derhjemme. Hvorfor ikke også medbringe en til et af de mange thailandske markeder? Du ender jo alligevel med at smide de tynde plastikposer ud, når du vender tilbage på hotelværelset.

Brug den offentlige transport. Du kan sætte dig lidt ind i den offentlige transport hjemmefra, og ofte er det ikke mere kompliceret end det, vi er vant til herhjemme. På den måde kan du både rejse mere bæredygtigt og opleve landet og lokalbefolkningen på en ny måde.

Kombiner dine interesser med at gøre en god gerning. Byvandring og affaldsindsamling, dykning og genopretning af døde koraller – you name it . Der er masser af mulige kombinationer af turistattraktioner og bæredygtighed.

Nyhedsbrevet sendes ud flere gange om måneden. Se vores datapolitik her.

Som alle andre steder i verden er der også her den mest simple uskrevne regel, man som turist altid følger: Beskyt, oprethold og bevar stedet, den historiske arv, kulturen og den lokale stemning.

Læs alt om rejsen til Thailand her

Asien - børn - rejser

Grønt er det nye sort – bæredygtig turisme er rejsemode

Denne inspirationsguide har forhåbentlig givet dig mod på at opleve Thailand på en ny og grøn måde. Du kan opleve nye områder, attraktioner og madsteder, som du måske aldrig har overvejet før.

Uanset hvad du vælger, så rigtig god grøn rejse til Thailand næste gang du rejser til Smilets Land!

Læs meget mere om Thailand her


Vidste du: Her er redaktør Annas 7 favorit-øer i Thailand

7: Koh Mai Thon syd for Phuket
6:  Koh Lao Lading ved Krabi
Få nummer 1-5 med det samme ved at skrive dig op til nyhedsbrevet, og kig i velkomstmailen:

Nyhedsbrevet sendes ud flere gange om måneden. Se vores datapolitik her.

Der kan være links til samarbejdspartnere i denne artikel - du kan se hvordan det foregår her
Baden-Württemberg, banner, 2024, kampagne, europa-park, europa-park resort
  Princess cruises banners

Om forfatteren

Cirkeline Lemas

Kufferten er tit pakket og klar så snart vinterperioden rammer. Destinationen går primært til varme og kulturelle Thailand, som den har gjort de sidste 5 år.

Passionen for oplevelser, rejser og kulturer startede for snart 10 år siden, da hun rejste til USA som udvekslingsstudent.
Siden da, er kufferten blevet fyldt med minder såsom roadtrips i USA, rygsækrejser i Thailand, Indonesien, Australien, New Zealand og Mexico, samt massere af smutture til blandt andet Berlin, Hamborg, London og Malmö.

Når hun ikke har mulighed for at rejse, nyder Cirkeline at udforske smukke naturområder og samle videre på sin rejsebogssamling, som hele tiden vokser.

Efter endt uddannelse indenfor Service, Hospitality and Tourism Management, er drømmen at kunne rejse med familien rundt i de sydøstasiatiske lande i en længere periode.

Tilføj kommentar

Kommentér her

Nyhedsbrev

Nyhedsbrevet sendes ud flere gange om måneden. Se vores datapolitik her.

Inspiration

Rejsetilbud

Facebook coverbillede rejsetilbud rejser

Få de bedste rejsetips her

Nyhedsbrevet sendes ud flere gange om måneden. Se vores datapolitik her.