Salzburgerland Banner 2022
RejsRejsRejs » Rejseguides » 10 gode råd til dig, der vil rejse mere bæredygtigt
Rejseguides

10 gode råd til dig, der vil rejse mere bæredygtigt

Cykel, bæredygtighed
Hvordan forener man bedst det at rejse med bæredygtighed? Vi har samlet en stribe gode råd, der gør din rejse mere miljøvenlig og bæredygtig.
Montenegro banner    

Af Kristian Bräuner

Nyhedsbrevet sendes ud flere gange om måneden. Se vores datapolitik her.

Laos - rismarker træer natur - rejser

RejsRejsRejs og bæredygtige rejser

I disse tider er der mere og mere fokus på bæredygtighed på rejsen. Studenterorganisationen DANSIC afholdte en stor workshop tidligere i år med fokus på at rejse mere bæredygtigt. Her var RejsRejsRejs inviteret med som eksperter til deres ekspertpanel.

Workshoppen resulterede i en masse gode idéer og råd, som man nemt kan tage med sig når man rejser ud i verden. Vi har udvalgt de 10 vigtigste tips til dig som gerne vil rejse mere bæredygtigt.

Rejsetilbud: Strandhotel i Nordjylland

Vand

10 råd til hvordan du kan rejse bæredygtigt

 1. Vælg en destination, hvor du kan rejse over land med enten bus, tog eller i bil. Dette gør, at du ikke altid er nødt til at tage flyet. Hvis du skal tage flyet så flyv direkte og spar på Co2 udslippet.
 2. Tag din egen drikkedunk med dig rundt på sightseeing, og gør det samme med kaffekoppen. Så slipper du for at købe nye plastikflasker og krus hele tiden. Har du ikke din egen drikkedunk så kig efter vand i papkarton.
 3. Brug genbrugsposer når du går på shopping. En mulepose til når du køber nyt tøj, eller et net til når du skal handle ind i supermarkedet. Har du allerede plastikposer, så gem dem og brug dem igen.
 4. Tag cyklen eller gå når du skal på tur rundt og udforske din destination. I langt de fleste storbyer er det muligt at leje de populære city bikes i enten et par timer eller en hel dag.
 5. Spis lokalt mad med lokaltdyrkede råvarer, det hjælper de lokale farmere. Hvis du er kødspiser kan du overveje at halvere dit indtag af kød.
 6. Undgå at bruge plastiksugerør. Køb sugerør der er lavet af bambus eller rustfrit stål – eller undlad helt at bruge sugerør.
 7. Brug kortere tid under bruseren. En gennemsnitlig hotelgæst bruger over 300 liter vand pr. overnatning. På et luksushotel er det omkring 1800 liter. Gode hotel-vaner er et must.
 8. Vælg et miljøvenligt hotel der går op i bæredygtighed og som har en miljøpolitik. Undersøg om hotellet affaldsorterer og om de genbruger.
  Se et godt tilbud på et bæredygtigt hotel i Danmark her
 9. Saml affald op hvis du ser noget – både på dit hotel og på gaden. Det betyder noget i den lange ende hvis alle gjorde dette til en god vane på rejsen.
 10. Undgå aktiviteter med dyr i fangeskab. Støt hellere aktiviteter hvor man oplever dyr i deres naturlige omgivelser. Læs om hvordan du forholder dig til shows med dyr i fangenskab her.
Caribien - Saba - udsigt - rejser

Skån miljøet, brug din sunde fornuft

Der er mange gode råd til hvordan du kan rejse mere bæredygtigt. Du behøver nødvendigvis ikke at blive hjemme for at skåne miljøet. Brug din sunde fornuft – del dine erfaringer med venner og vis din børn hvordan man behandler miljøet med respekt.

God rejse.

Se mere om DANSIC’s workshop og find ud af hvor meget CO2 du kan spare på din rejse og hvordan.

Dette indlæg indeholder links til nogle af vores samarbejdspartnere. Hvis du vil se, hvordan det foregår med samarbejder, så kan du trykke her.

Om forfatteren

Kristian Bräuner

Jeg elsker at rejse, og jeg rejser så tit muligheden byder sig. Min passion for at rejse fik jeg allerede som barn, hvor mine forældre tog min søster og jeg med ud i den store verden.

Min rejseerfaring strækker sig fra de klassiske storbysferier i Europa, over roadtrip i USA, til backpacking i Asien og Australien.

At opleve nye kulturer, unik natur og anderledes samfund, hvor folk lever meget forskelligt fra livet Danmark, er det, der driver min rejselyst.

Kommentér

Kommentér

Nyhedsbrev

Nyhedsbrevet sendes ud flere gange om måneden. Se vores datapolitik her.

Inspiration

Facebook coverbillede rejsetilbud rejser

Emner

Rejsebilleder fra Instagram

Cannot call API for app 591315618393932 on behalf of user 10223349763506603

Få de bedste rejsetips her

Nyhedsbrevet sendes ud flere gange om måneden. Se vores datapolitik her.