RejsRejsRejs » Seneste indlæg » Rejseguides » 10 gode råd til dig, der vil rejse mere bæredygtigt
Cykel, bæredygtighed
Rejseguides

10 gode råd til dig, der vil rejse mere bæredygtigt

Hvordan forener man bedst det at rejse med bæredygtighed? Vi har samlet en stribe gode råd, der gør din rejse mere miljøvenlig og bæredygtig.
   

Af Kristian Bräuner

I disse tider er der mere og mere fokus på bæredygtighed på rejsen. Studenterorganisationen DANSIC afholdte en stor workshop tidligere i år med fokus på at rejse mere bæredygtigt. Her var RejsRejsRejs inviteret med som eksperter.

Workshoppen resulterede i en masse gode idéer og råd, som man nemt kan tage med sig når man rejser ud i verden. Vi har udvalgt de vigtigste herunder.

Mange rejsebureauer tilbyder bæredygtige rejser – find dem her

Vand

10 gode råd

1) Vælg en destination, hvor du kan rejse over land med enten bus, tog eller i bil. Dette gør, at du ikke altid er nødt til at tage flyet.

2) Tag din egen drikkedunk med dig rundt på sightseeing, og gør det samme med kaffekoppen. Så slipper du for at købe nye plastikflasker og krus hele tiden. Har du ikke din egen drikkedunk så kig efter vand i papkarton.

3) Brug genbrugsposer når du går på shopping. En mulepose til når du køber nyt tøj, eller et net til når du skal handle ind i supermarkedet. Har du allerede plastikposer, så gem dem og brug dem igen.

Bliv klogere på at rejse mere bæredygtigt med fly her

Italien, food

4) Tag cyklen eller gå når du skal på tur rundt og udforske din destination. I langt de fleste storbyer er det muligt at leje de populære city bikes i enten et par timer eller en hel dag.

5) Spis lokalt mad med lokaltdyrkede råvarer, det hjælper de lokale farmere. Hvis du er kødspiser kan du overveje at halvere dit indtag af kød.

6) Undgå at bruge plastiksugerør. Køb sugerør der er lavet af bambus eller rustfrit stål – eller undlad helt at bruge sugerør.

Læs om hvordan du forholder dig til shows med dyr i fangenskab

Affald, miljø

7) Brug kortere tid under bruseren. En gennemsnitlig hotelgæst bruger over 300 liter vand pr. overnatning. På et luksushotel er det omkring 1800 liter!

8) Vælg et miljøvenligt hotel der går op i bæredygtighed og som har en miljøpolitik. Undersøg om hotellet affaldsorterer og om de genbruger.

9) Saml affald op hvis du ser noget. Både på dit hotel og på gaden.

10) Brug din sunde fornuft. Det er trods alt ikke sværere.

Se mere om DANSIC’s workshop og find ud af hvor meget CO2 du kan spare på din rejse og hvordan.

Se et godt tilbud på et bæredygtigt hotel i Danmark her

Om rejseskribenten

Kristian Bräuner

Kristian Bräuner

Jeg rejser så tit muligheden byder sig. Min passion for at rejse fik jeg allerede som barn, hvor mine forældre tog min søster og jeg med ud i verden. At opleve en ny kultur og en anderledes natur - samt et helt andet samfund, hvor folk lever meget forskelligt fra i Danmark, er det, der driver min rejselyst.

Kommentér

Kommentér

Nyhedsbrev

Nyhedsbrevet sendes ca. to gange om måneden.