RejsRejsRejs » Rejsemål » Asien » Thailand » Thai-mad i top: En guide til autentisk thai-mad i Danmark
Thailand

Thai-mad i top: En guide til autentisk thai-mad i Danmark

thailand streetfood, frugt i thailand, thailand madmarked, thai-mad, thaimad, thailandsk gadekøkken
Denne guide hjælper dig til at udforske den thailandske madkultur inden for Danmarks grænser - i køkkenet, i supermarkedet og på restaurant.

Thai-mad i top: En guide til autentisk thai-mad i Danmark er skrevet af Cirkeline Colberg.

thailand streetfood, frugt i thailand, thailand madmarked, thai-mad, thaimad, thailandsk gadekøkken

Skab dit eget thailandske mad-paradis

Det thailandske køkken er en drøm. Især for dem, der drømmer om lækker mad. Men hvad er thai-mad egentlig? Hvorfor er det så populært?

rrr banner 22/23

Det er en fænomenal blanding af det søde, sure og salte, for thai-mad er fuld af lækre nuancer og aroma og har en masse forskellige smage, der fungerer perfekt sammen.

Hvis du er ny inden for thailandsk madlavning, eller har du prøvet det før, men gerne vil prøve noget nyt, er denne guide perfekt til dig, der gerne vil kaste dig ud i det thailandske køkken indenfor Danmarks grænser. På den måde kan du både få noget lækker mad, og drømme dig til Thailand, der venter med åbne arme.

Så vi har derfor samlet en inspiration til hvilke thailandske retter, du selv kan kaste dig ud i. Du kan også læse om, hvor du finder de skønne ingredienser rundt i Danmarks supermarkeder, og så er der listet flere autentiske restauranter, du skal prøve i Danmark for at få den fulde oplevelse af Thailand.

Nyhedsbrevet sendes ud flere gange om måneden. Se vores datapolitik her.

Autentisk thai-mad du kan lave derhjemme

En af de bedste ting ved at rejse er at opdage nye retter og smage. Men hvis du ikke har tid eller penge til at rejse, kan du stadig nyde disse tre spændende og kendte retter fra Thailand hjemme i Danmark.

Pad Thai

Pad Thai er en af ​​de mest populære thailandske retter rundt om i verden. Den er lavet med risnudler, stegt i en wok-pande med æg, tofu, grønt, kylling eller rejer og krydret med ‘tamarind paste’ og fiskesauce. Pad Thai kan serveres som streetfood eller som hovedret og er normalt toppet med knuste peanuts og lime i både.

Tom Yum Goong

Tom Yum Goong er en suppe lavet med rejer, svampe og krydderurter som citrongræs, galangarod, kaffirblade og fiskesauce. Denne suppe får sin syrlige smag fra kaffir-limeblade, der bruges i mange thailandske retter.

Den smagfulde suppe er nem at justere op og ned i ingredienser, da den kan have ret stærke smage – men det skal ikke afskrække dig for at prøve denne fantastiske suppe.

Panang Gai

Panang Gai er en ret, der stammer fra det centrale Thailand og oftest serveres med ris og kylling. Den kan også laves med andre former for protein; tofu, rejer eller svinekød.

Karryen har en rød farve, fordi den er lavet med rød chili, som også giver den stærke krydrede smag. Denne ret er mere kendt for den mildere variant med cremet sauce lavet på kokosmælk. Du finder også nødder i retten, grøntsager som peberfrugt og gulerødder plus de mere traditionelle thailandske krydderier som citrongræs og limeblade.

Se de bedste rejsetilbud her

Find de billigste flybilletter til destinationen her

thailand streetfood, frugt i thailand, thailand madmarked, thai-mad, thaimad, thailandsk gadekøkken

Hvis du kan lide thai-mad, så finder du ingredienserne her

Thailand er et kulinarisk eventyrland.

Hvis du ønsker at være vært for en autentisk thailandsk fest, er der masser af steder at købe ingredienser, der kan få dit køkken til at ligne et thailandsk gadekøkken. For de asiatiske supermarkeder er fulde af lækkerier, der vil få mundvandet til at løbe og få dit middagsbord til at se fantastisk ud.

Her er tre steder, hvor du kan handle ind til en fantastik thai-aften derhjemme.

Thai Supermarket

Dette thailandske supermarked finder du på Istedgade i København. Et sandt paradis med over 5000 forskellige varer, der på den ene eller anden måde er knyttet til det thailandske cuisine. Supermarkedet har åbent alle ugens syv dage. Der er derfor ingen undskyldninger for, hvorfor du ikke skal tage et smut forbi Thai Supermarket for at handle ind til autentisk thai-mad.

Thai Shop

Et supermarked på Jernbanegade i Næstved med stort udvalg indenfor det thailandske køkken. Butikken er udsmykket i rigtig thai-stil med det thailandske flag på display i vinduerne. I Thai Shop finder du også non-food-varer med relation til Thailand, og her er åbent syv dage om ugen.

Lamyai Mai

Det store udvalg fra det thailandske køkken finder du på Låsbygade i Kolding. På facaden af supermarkedet er der skrevet ‘Bangkok Market‘ med rødt, så du er ikke i tvivl om, at du er kommet til det rette sted. Igen har dette thailandske supermarked åbent alle ugens syv dage, som gør det nemt at planlægge din aften med thai-mad.

Find inspiration til hvordan du rejser mere ansvarligt i Thailand her.

thailand streetfood, frugt i thailand, thailand madmarked, thai-mad, thaimad, thailandsk gadekøkken

Restauranter i Danmark der får dig til at smile som i Smilets Land

Der er noget ved thai-mad, der gør det til det perfekte valg til en aften i byen. Den thailandske restaurantoplevelse kan nydes sammen med venner, familie eller på egen hånd og vil med garanti altid efterlade dig tilfreds. Her er nogle autentiske thailandske restauranter, du bør overveje at besøge i den nærmeste fremtid.

Find de bedste og billigste flybilletter her

Kiin Kiin, thai restaurant, restauranter i danmark, restauranter i københavn, thai mad
© Kiin Kiin

Kiin Kiin

Kiin Kiin på Nørrebro i København er et must at besøge for udsøgt thai-mad. Den er kendt for at være en af de få thailandske restauranter i verden med en Michelin-stjerne. Kiin Kiin har en mere nytænkende tilgang til den thailandske køkken og udover at servere en 8-retters menu, bliver du også budt på den helt store sanselige og kulinariske oplevelse, når du spiser på Kiin Kiin.

Her finder du gode tilbud på overnatninger

Blue Elephant Copenhagen

En certificeringsordning udstedt af Det Thailandske Handelsministerium markerer restauranter i Danmark med høj kvalitet og tro mod de autentiske thailandske råvarer og madkulturen. Blue Elephant Copenhagen er en del af denne ordning, hvor du får mad i verdensklasse. Du finder den thailandske restaurant på Radisson Blu Scandinavia Hotel i København. Blue Elephant har en smuk atmosfære, der er indrettet som en lille thailandsk landsby med antikke ornamenter, betagende vandfald og tjenere udklædt i de traditionelle thailandske klædedragter.

Læs vores rejseguide om Chiang Mai her.

Bangaw

På Vesterbro i København ligger den helt autentiske thailandske restaurant Bangaw, som faktisk er den, thailænderne selv spiser på, når de er i København. En bedre anbefaling kan man ikke få.

Her er fokus på det klassiske og ægte thailandske køkken uden de store dikkedarer. Det smager bare, som det skal.

Find flere gode restauranter i København her

kao thai, thai restaurant, restauranter i danmark, restauranter i københavn, thai mad
© Kao Thai

Kao Thai

Kao Thai ligger i Odense og er især kendt for deres smagfulde thai-mad. Denne lille perle tilbyder den klassiske thailandske restaurantoplevelse. Men hvis du er mere spontant anlagt, kan du også forsøge dig med deres food truck, som du finder forskellige steder i Danmark. Du finder fx Kao Thais madvogne ved nogle helt almindelige danske discount-supermarkeder. Det gør det nemt for alle at tage den thailandske spiseoplevelse med hjem som take-away.

Gå på opdagelse i de bedste rejser og de bedste priser lige nu

A-KIN Thai

A-KIN Thai har en mere moderne og nordisk tilgang til det thailandske køkken. Restauranten ligger i Aarhus og er en kombination af en restaurant og vinbar, der serverer thai-mad med et moderne twist.

Det her skal du se i Aarhus

Nyhedsbrevet sendes ud flere gange om måneden. Se vores datapolitik her.

thailand streetfood, frugt i thailand, thailand madmarked, thai-mad, thaimad, thailandsk gadekøkken, pad thai

Thai-mad eller Thailand?

Når du har prøvet det thailandske køkken, kan det være svært at stoppe igen. Og hvorfor egentlig stoppe her? At spise thai-mad i Thailand er en oplevelse, som ikke kan sammenlignes med noget andet. Stemningen i Thailand kan nærmest smages – uanset om du sidder på en smuk strand eller står midt i et kaotisk gadekøkken. Omgivelserne løfter madoplevelsen til et helt andet niveau.

Thailands kultur har så meget mere at byde på – alt fra de mange øer og byer til de forskellige rejseformer, du kan opleve i Smilets Land.

At opleve madkulturen på en rejse til Thailand er i hvert fald klart anbefalet herfra, og der er masser af muligheder for at komme i dybden med madoplevelserne, fx på lokale restauranter, på gaden og på kokkeskoler.

Velbekomme – vi ses i Thailand.

Læs meget mere om at rejse i Thailand her.

Dette indlæg indeholder links til nogle af vores samarbejdspartnere. Hvis du vil se, hvordan det foregår med samarbejder, så kan du trykke her.

nyhedsbrev banner 22/23

Om forfatteren

Cirkeline Colberg

Kufferten er tit pakket og klar så snart vinterperioden rammer. Destinationen går primært til varme og kulturelle Thailand, som den har gjort de sidste 5 år.

Passionen for oplevelser, rejser og kulturer startede for snart 10 år siden, da hun rejste til USA som udvekslingsstudent.
Siden da, er kufferten blevet fyldt med minder såsom roadtrips i USA, rygsækrejser i Thailand, Indonesien, Australien, New Zealand og Mexico, samt massere af smutture til blandt andet Berlin, Hamborg, London og Malmö.

Når hun ikke har mulighed for at rejse, nyder Cirkeline at udforske smukke naturområder og samle videre på sin rejsebogssamling, som hele tiden vokser.

Efter endt uddannelse indenfor Service, Hospitality and Tourism Management, er drømmen at kunne rejse med familien rundt i de sydøstasiatiske lande i en længere periode.

Kommentér

Kommentér

Nyhedsbrev

Nyhedsbrevet sendes ud flere gange om måneden. Se vores datapolitik her.

Inspiration

Facebook coverbillede rejsetilbud rejser

Emner

Rejsebilleder fra Instagram

Få de bedste rejsetips her

Nyhedsbrevet sendes ud flere gange om måneden. Se vores datapolitik her.