RejsRejsRejs » Seneste indlæg » Rejsemål » Europa » Slovakiet » Slovakiet – 5 fede oplevelser i Tatra
Slovakiet Tatra Hotel Liptovsky Dvor rejser
Slovakiet

Slovakiet – 5 fede oplevelser i Tatra

Tag på opdagelse i det smukke område omkring Tatra-bjergene i Slovakiet.

Af Kristian Bräuner

Slovakiet Tatra high kort rejser

Besøg Tatra-bjergene

Har du nogensinde besøgt Tatra-bjergene i Slovakiet? Man bliver overrasket over, hvor meget der egentlig er af underholdning og aktiviteter. Her er fem oplevelser, som du ikke bør gå glip af på en ferie til Tatra-bjergene. Læs også om redaktionens favorit hoteller i Tatra-bjergene.

Rejsetilbud: Ophold i afslappende omgivelser med vidunderlige vandringsmuligheder

Belianska, Grotte, Slovakiet

Belianska Jaskyňa

I Tatra-bjergene findes flere grotter og drypstenshuler, hvoraf Belianska Jaskyňa er den største. Det er desuden den eneste grotte i området, som er tilgængelig for offentligheden – og den er klart et besøg værd.

Indgangen til den unikke grotte ligger 890 meter under havets overflade, og grotten er 3.641 meter lang. Umiddelbart tænker man, at det er bælgragende mørkt i sådan en grotte, men der har faktisk været elektrisk lys siden 1896! Imponerende, ikke?

Rejsetilbud: Kultur og historie i Lissabon

Pribylina, Slovakiet

Frilandsmuseum i Pribylina

Skal du på ferie til Tatra-bjergene, er frilandsmuseet i Pribylina et must see. Når du ankommer, ser du med det samme en række fine gamle bygninger. Bygningerne er alle flyttet fra det nu oversvømmede område ‘Liptovska Mara’ for at bevare noget af historien.

På frilandsmuseet kan du se både huse, kirker og skoler. Museet er et af de yngste i Slovakiet (fra 1991), og det giver dig en oplevelse af virkeligheden, som den var engang.

Her er nogle gode flytilbud til Bratislava – tryk på “se tilbud” for at få den endelige pris

Banner - Backpack - 1024
Vlkolinec, Slovakiet

Hyggelige og farverige Vlkolínec

Vlkolínec har været på UNESCOs liste over verdensarvssteder siden 1993. Den lille landsby, som ligger centralt i Slovakiet, er et godt eksempel på historisk arkitektur.

I landsbyen findes rundt regnet 45 huse, hvoraf to af dem i dag er et offentligt museum, der viser, hvordan man boede, dengang husene blev bygget. En fælles ting er, at alle husene har to eller tre rum.

Her er nogle hyggelige hoteller ved Tatra-bjergene – tryk på “se tilbud” for at få den endelige pris

Tatralandia, Slovakiet

Aquapark Tatralandia

Tatralandia er Slovakiets største vandpark, og den har åbent hele året rundt. Her findes aktiviteter for hele familien – store som små.

Parken har 14 forskellige bassiner med alt fra vand fra varme underjordiske kilder til havvand og til luksus-spa. Du kan slappe af i solen på ‘Waikiki Beach’ eller tage en surftur i ‘bølgerne’. Er du en rigtig vandhund, er Tatralandia et oplagt udflugtsmål.

Læs mere om Tatra-bjergene her

Her er nogle gode tilbud på billeje i Slovakiet – tryk på “se tilbud” for at få den endelige pris

Grotte, Slovakiet

Demänovská Cave of Liberty

Man kan ikke komme udenom Demänovské Jaskyňa Slobody – “Frihedsgrotten”. Det er nemlig ikke bare en grotte, men en is-grotte. Derfor er den unik og klart et besøg værd.

Det er desuden en af de ældste grotter i Europa og blev nævnt første gang i 1299. Temperaturen derinde er ofte under frysepunktet, og turene varer 45 minutter. Så på med det varme tøj!

Får du lyst til at kombinere et lækkert spaophold med aktiv vandring i Tatrabjergene, så skynd dig at tjekke Tatrabjergene – Bjergparadiset for vandring og spa ud.

Se alle artikler og rejsetilbud til Slovakiet her

Der er ingen tvivl om, at der er masser at lave i Tatra-bjergene. Rigtig god tur!

Denne artikel indeholder links til en eller flere af vores samarbejdspartnere. Se hvordan det foregår her.

blank

Om rejseskribenten

Kristian Bräuner

Kristian Bräuner

Jeg elsker at rejse, og jeg rejser så tit muligheden byder sig. Min passion for at rejse fik jeg allerede som barn, hvor mine forældre tog min søster og jeg med ud i den store verden.

Min rejseerfaring strækker sig fra de klassiske storbysferier i Europa, over roadtrip i USA, til backpacking i Asien og Australien.

At opleve nye kulturer, unik natur og anderledes samfund, hvor folk lever meget forskelligt fra livet Danmark, er det, der driver min rejselyst.

Kommentér

Kommentér

Nyhedsbrev

Nyhedsbrevet sendes ud flere gange om måneden. Se vores datapolitik her.

Instagram

Få de bedste rejsetips her

Nyhedsbrevet sendes ud flere gange om måneden. Se vores datapolitik her.