RejsRejsRejs » Seneste indlæg » Rejsemål » Europa » Slovakiet » Slovakiet – 5 fede oplevelser i Tatra
Slovakiet Tatra Hotel Liptovsky Dvor rejser
Slovakiet

Slovakiet – 5 fede oplevelser i Tatra

Tag på opdagelse i det smukke område omkring Tatra-bjergene i Slovakiet.
   

Har du nogensinde besøgt Tatra-bjergene i Slovakiet? Man bliver overrasket over, hvor meget der egentlig er af underholdning og aktiviteter. Her er fem oplevelser, som du ikke bør gå glip af på en ferie til Tatra-bjergene.

Slovakiet Tatra high kort rejser
Belianska, Grotte, Slovakiet

Belianska Cave

I Tatra-bjergene findes flere grotter og drypstenshuler, hvoraf Belianska Cave er den største. Det er desuden den eneste grotte i området, som er tilgængelig for offentligheden – og den er klart et besøg værd.

Indgangen til den unikke grotte ligger 890 meter under havets overflade, og grotten er 3.641 meter lang. Umiddelbart tænker man, at det er bælragende mørkt i sådan en grotte, men der har faktisk været elektrisk lys siden 1896! Imponerende, ikke?

Find gode flytilbud til Slovakiet her

Pribylina, Slovakiet

Frilandsmuseum i Pribylina

Skal du på ferie til Tatra-bjergene, er frilandsmuseet i Pribylina et must see. Når du ankommer, ser du med det samme en række fine gamle bygninger. Bygningerne er alle flyttet fra det nu oversvømmede område ‘Liptovska Mara’ for at bevare noget af historien.

På frilandsmuseet kan du se både huse, kirker og skoler. Museet er et af de yngste i Slovakiet (fra 1991), og det giver dig en oplevelse af virkeligheden, som den var engang.

Find billige hotelophold i Pribylina her

Vlkolinec, Slovakiet

Hyggelige og farverige Vlkolínec

Vlkolínec har været på UNESCOs liste over verdensarvssteder siden 1993. Den lille landsby, som ligger centralt i Slovakiet, er et godt eksempel på historisk arkitektur.

I landsbyen findes rundt regnet 45 huse, hvoraf to af dem i dag er et offentligt museum, der viser, hvordan man boede, dengang husene blev bygget. En fælles ting er, at alle husene har to eller tre rum.

Sådan kommer du til Slovakiet

Der er flere danske rejsebureauer, som kan hjælpe dig med rejsen til Slovakiet, uden at det bliver dyrere af den grund. Find dem her: Rejsetilbud

Det er nemmest og billigst at flyve til Krakow Se mulighederne her

Alternativt kan man både tage toget eller bilen til Tatra-bjergene.

Hvis du er på udkig efter bæredygtige rejser, så se her: Rejs bæredygtigt

Hvis du har brug for tips og tricks til, hvordan du planlægger din rejse, kan du læse vores store rejseguide her. Du kan også tilmelde dig vores nyhedsbrev, der kommer 1-2 gange om måneden, hvis du vil holde dig opdateret med tips og tricks til rejser.

I denne boks er der links til en eller flere af vores samarbejdspartnere. Hvis du vil læse mere om, hvordan det foregår, så se her.

Tatralandia, Slovakiet

Aquapark Tatralandia

Tatralandia er Slovakiets største vandpark, og den har åbent hele året rundt. Her findes aktiviteter for hele familien – store som små.

Parken har 14 forskellige bassiner med alt fra vand fra varme underjordiske kilder til havvand og til luksus-spa. Du kan slappe af i solen på ‘Waikiki Beach’ eller tage en surftur i ‘bølgerne’. Er du en rigtig vandhund, er Tatralandia et oplagt udflugtsmål.

Grotte, Slovakiet

Demänovská Cave of Liberty

Man kan ikke komme udenom Demänovské Cave. Det er nemlig ikke bare en grotte, men en is-grotte. Derfor er den unik og klart et besøg værd.

Det er desuden en af de ældste grotter i Europa og blev nævnt første gang i 1299. Temperaturen derinde er ofte under frysepunktet og turene varer 45 minutter. På med det varme tøj!

Her kan du bo i Tatra-bjergene

Får du lyst til at kombinere en lækkert spaophold med aktiv vandring i Tatrabjergene, så skynd dig at tjekke Tatrabjergene – Bjergparadiset for vandring og spa ud.

Der er ingen tvivl om, at der er masser at lave i Tatra-bjergene. Rigtig god tur!

Om rejseskribenten

Kristian Bräuner

Kristian Bräuner

Jeg rejser så tit muligheden byder sig. Min passion for at rejse fik jeg allerede som barn, hvor mine forældre tog min søster og jeg med ud i verden. At opleve en ny kultur og en anderledes natur - samt et helt andet samfund, hvor folk lever meget forskelligt fra i Danmark, er det, der driver min rejselyst.

Kommentér

Kommentér

Nyhedsbrev

Nyhedsbrevet sendes ca. to gange om måneden.