RejsRejsRejs » Rejsefavoritterne » Venindetur: 5 forslag til en anderledes ferie
Island Italien Litauen Rejsefavoritterne Skotland Slovakiet

Venindetur: 5 forslag til en anderledes ferie

Vil du gerne ud og rejse med veninderne, men er i tvivl om hvor I skal tage hen? Her er fem gode bud!
harzen banner Hotel Skt. Annæ banner

Venindetur: 5 forslag til en anderledes ferie er skrevet af Nicoline Berthy.

rejseplanlægning - bog - kaffe

Hvor går turen til?

Der er rigtig mange destinationer i Europa, der danner de perfekte rammer for en god venindetur. London, Paris og Milano er nogle af de oplagte, men hvad med at tage til andre og mindre velbesøgte destinationer, når du og tøserne skal på tur?

Måske I er mere til at udforske småbyer, tage på roadtrip eller udfordre jer selv med en vandretur i smukke omgivelser? I denne artikel kan du blive klogere på fem fede og anderledes forslag, som du og veninderne kan opleve sammen på jeres næste venindetur.

konkurrence tropical islands

Brug gerne vores guide, hvis du har brug for hjælp til booking af hotel og bil. Momondo er en oplagt platform til booking af flyture, og husk at jo før I booker, jo billigere kan det ofte gøres.

Litauen - Vilnius - Rejser

Vis indlæg

Kulturel venindetur til Litauens hovedstad Vilnius

I Litauens hovedstad Vilnius får man masser af kultur og historie, og byen er ideel til en venindetur. Vilnius byder på charmerende middelalderstemning, massevis af smukke kirker og moderne arkitektur. Byen blander på interessant vis nyt med gammelt.

Den litauiske hovedstad er derudover et shopping-mekka med mange muligheder for at gøre sig nogle gode, billige køb. Især det store Kalvarijų turgus-marked er værd at nævne i denne sammenhæng.

Her kan I både købe alt fra ægte pels og møbelvarer, til frugt og grønt og litauiske specialiteter.

Baden-Württemberg, banner, 2024, kampagne, europa-park, europa-park resort

Man kan bo rigtig godt for få penge i Vilnius, og hvis du og veninderne ønsker at bo som kongelige, kan det anbefales at booke et par nætter på Kempinski Hotel Cathedral Square.

Hotellets fantastiske placering i hjertet af den gamle bydel, og service i verdensklasse, skaber de perfekte rammer for en uforglemmelig tur. Hvis I ønsker at bruge flere penge på oplevelser, mad og shopping og spare lidt på overnatninger, skal I i stedet bo på Hotel PACAI.

Italien - Montepulciano - Rejser

Hyggelig gourmetferie i smukke Montepulciano i Italien

Montepulciano er et oplagt besøg til jeres næste venindetur, hvis I altså er til lækker mad og vin.

I hjertet af Toscana ligger idylliske Montepulciano, der garanterer en skøn gourmetferie. Montepulciano er et paradis for mad- og vinelskere. Byen er blandt andet kendt for at producere en lang række specialiteter – inklusiv ost, pølse, pasta og honning – og ikke mindst vin.

For foden af den charmerende og velbevarede middelalderby, ligger vinmarkerne på rad og række. Egnens Vino Nobile, bliver faktisk af mange betragtet som en af Italiens bedste vine.

Princess cruises banners

Er I til ubetinget luksus, skal I bo på Il Tosco, der er placeret i det historiske centrum af byen. Hotellet har tidligere fungeret som adelsbolig og er opført i smuk, klassisk stil.

Et billigere alternativ er Hotel Panoramic, der er placeret lidt uden for Montepulcianos centrum. Til gengæld har det områdets måske bedste udsigt over byen. Fra begge hoteller kan der arrangeres gourmet- og vinture på egnen.

Den blå lagune - Island - rejser - venindetur

Venindetur i naturskønne omgivelser nær Reykjavik på Island

Hvis jeres venindetur skal handle om smukke naturoplevelser og selvforkælelse, skal I tage til Island. I nærheden af Reykjavik er der masser af muligheder for at opleve vulkanøens unikke natur.

Det kan i blandt andet gøre på ’Den gyldne cirkel’ og i Reykjadalur.

Sidstnævnte er et geotermisk område med varme kilder, som I med fordel kan tage et dyp i efter et par kilometers vandring. Hvis I er til endnu mere wellness, er et besøg til den kendte Blå Lagune selvfølgelig også oplagt.

                                                                 

Vidste du: Her er de 7 bedste madbyer i verden ifølge Tripadvisors millioner af brugere!

7: Barcelona i Spanien
6:  New Delhi i Indien
Få nummer 1-5 med det samme ved at skrive dig op til nyhedsbrevet, og kig i velkomstmailen:

Nyhedsbrevet sendes ud flere gange om måneden. Se vores datapolitik her.

                                                                 

Det kan anbefales at bo i Reykjavik og have base der. 101 Hotel er et af byens bedste hoteller og byder på en smuk, moderne indretning, faciliteter i topklasse, en af Islands bedste restauranter og et godt spa-område.

Et andet godt hotel er Hotel Frón, der med sin beliggenhed i centrum af Reykjavik er ideel. I Reykjaviks centrum findes et hav af lækre restauranter, cafeer, barer og butikker.

Skotland - Isle of Skye - vandring - rejser - venindetur

Vandretur i luksusklassen på den skotske ø Isle of Skye

Hvis du og veninderne drømmer om en aktiv ferie, skal I tage et smut til Skotland på venindetur. Her finder I noget af Europas smukkeste natur. Især Isle of Skye byder på unikke naturoplevelser, der er værd at udforske.

Der er tonsvis af vandreruter på øen, hvor man bliver bombarderet med mærkelige klippeformationer og storslåede bjerge.

I bør belønne jer selv med et par overnatninger på det fine Cuillin Hills Hotel, der danner de perfekte rammer for at komme ned i gear og få slappet af efter en masse timers vandring. Hotellet byder på smukt indrettede værelser, mad i topklasse og fantastisk service.

Der hvor Cuillin Hills Hotel virkelig skiller sig ud, er på beliggenheden. Hotellet er placeret ved foden af Portree Bay med udsigt over bugten og den storslåede Cuillin-bjergkæde.

konkurrence tropical islands
Slovakiet GrandKempinskiHighTatras_Pool_banner_image venindetur

Billig luksusferie i de Høje Tatra-bjerge i Slovakiet

I den nordlige del af Slovakiet ligger de Høje Tatra-bjerge, hvor du og dine veninder på jeres venindetur kan nyde et billigt, men skønt luksusophold i smukke omgivelser. Det storslåede bjerglandskab skaber de perfekte omgivelser for de mange luksushoteller og spasteder i området.

Hvis venindeturen skal indeholde et forkælende spaophold kombineret med aktiv vandring i bjergene er det et oplagt sted.

Hvis I ønsker at bo i hjertet af det naturskønne område, kan Slovakiets ældste luksushotel, Grand Hotel Kempinsky High Tatras anbefales. Hotellet er fra 1893, og ligger ved foden af Strbske Pleso-søen.

Her får I ubestridt luksus i form af smukt indrettede værelser, en stor spa-afdeling og kulinariske oplevelser i særklasse. 

I det omkringliggende område er der massevis af gode cykelruter og vandrestier. Hvis I gerne vil være mere kulturelle, er der flere charmerende byer i køreafstand fra hotellet.

Især historiske Levoča og hyggelige Vysoké Tatry er værd at nævne, og så er der ikke mindst det smukke Spis-slot, som også er et besøg værd.

Uanset om I er til aktiv ferie eller total afslapning, har de fem udvalgte destinationer noget at byde på.

De har alle noget, som skiller sig ud fra de oplagte valg for årets venindetur. Så måske at turen næste gang ikke skulle gå til London, Paris eller Milano, men til et mere overset sted, hvor der er plads til I kan hygge jer.

Nyhedsbrevet sendes ud flere gange om måneden. Se vores datapolitik her.

Der kan være links til samarbejdspartnere i denne artikel - du kan se hvordan det foregår her
Baden-Württemberg, banner, 2024, kampagne, europa-park, europa-park resort
  Princess cruises banners

Om forfatteren

Nicoline Berthy

Nicoline er en eventyrlysten journalist og fotograf, der har en stor passion for at rejse. I en ung alder har hun set alverdens fantastiske steder og blandt andet oplevet dyrelivet i Borneos regnskov og på Galapagos, vild natur på roadtrips i New Zealand og i USA og storslåede vandfald i både Brasilien og Zimbabwe. Derudover har Nicoline tidligere boet i Sydney, Australien, og driver desuden rejsebloggen
theserenityjournal.com. Nicoline har det bedst, når der er et par rejser i kalenderen at se frem til og især roadtrips og oplevelsesrejser har en stor betydning. Hun drømmer netop nu om at besøge Grønland, Japan og Nepal men siger ikke nej, hvis andre rejsemuligheder opstår. Nicoline er ansat som rejseskribent og medredaktør hos RejsRejsRejs.

Tilføj kommentar

Kommentér her

Nyhedsbrev

Nyhedsbrevet sendes ud flere gange om måneden. Se vores datapolitik her.

Inspiration

Rejsetilbud

Facebook coverbillede rejsetilbud rejser

Få de bedste rejsetips her

Nyhedsbrevet sendes ud flere gange om måneden. Se vores datapolitik her.