RejsRejsRejs » Seneste indlæg » Rejsefavoritterne » Jul på rejsen
Jul Bil Advent December Rejser
Rejsefavoritterne Spanien Vietnam

Jul på rejsen

Her på redaktionen er vi i julehumør, og vi har derfor samlet en lille adventskalender, som tager dig med på nogle af vores redaktørers julerejser.
Spanien Gran Canaria Rejser

2. Advent: Jul på den spanske terrasse

Af Katrine Øland Frandsen

Spanien Gran Canaria Kort Rejser

Juleaften på terrassen i 20 graders varme? Ja, hvorfor ikke? I 2013 fløj min mor, søster og jeg til Gran Canaria i Spanien. Vi delte alle samme mening om, at dette var en mere befriende måde at holde jul på, end at skulle i gang med det store juleræs derhjemme.

Her er et godt flytilbud til Gran Canaria – tryk på “se tilbud” for at få den endelige pris

Vi havde året inden mistet et familiemedlem, så en anderledes og mindre stressende jul var helt klart, hvad der var behov for i familien. Ingen stress fra mors side i køkkenet, ingen pålagte juletraditioner, bare os, til jul i varmen.

Spanien Jul Gran Canaria vandfald Katrine Rejser

Et par festlige juleoplevelser

På vej ud en aften kom vi forbi et lille hyggeligt område med restauranter, små butikker og barer. Vi satte os ind på en restaurant, hvor det stille og roligt gik op for os, at aftenens underholdning var et Draq Show.

Det var en utrolig underholdende og anderledes aften, og jeg har godt billede af min søster og jeg sammen med en masse Draq Queens. Min mor fik vist også ændret hendes lidt konservative holdning på dette område!

Dagen efter besluttede vi os at gå en lang tur på stranden. Vi fandt hurtigt ud af at vores lille spadseretur var endt på nudiststranden, så det var også festligt, bare på en lidt anden måde…

Se dette lækre rejsetilbud Yoga i Spaniens bjerge

Gran Canaria pool palmer Katrine Rejser

Juleaften uden traditioner

Vi fejrede juleaften med en stille og rolig middag på hotellet, så langt væk fra alle de danske juletraditioner som muligt. Præcis som vi havde ønsket. Den eneste tradition vi tog med os til syden var en lille julegave til hver. Min søster fik noget så simpelt som en sweater – en sweater hun endda nåede at miste inden vi fløj tilbage til Danmark.

Det smukke ved den her tur var, at vi aftalte at tage ud af rejse noget mere sammen. Bare os tre damer. Vi har siden besøgt både Budapest og Dubrovnik, og vores næste overvejelser lyder på enten Tallin eller Krakow. Da der er stor variation i aldersgruppen, er det vigtigt for os, at det ikke ligger så langt væk.

Glædelig 2. søndag i advent, uanset hvor henne i verden du holder den.

Læs om Johannes jul i Vietnam under billedet

Vietnam Con Dao Ø-Paradis

1. Advent: Jul på en fængselsø

Af Johanne Iben Johansen

Jeg elsker julen, men jeg må indrømme, at jeg elsker varme mindst ligeså meget. Derfor besluttede min kæreste og jeg sidste år at holde jul i udlandet – og gerne et sted, der kunne kombineres med strand og oplevelser.

Vi havde flere steder oppe at vende; mindst 25 grader og sol var dog et must. Vi faldt tilfældigvis over Con Dao, som er en forholdsvis uberørt øgruppe i det sydlige Vietnam. Hovedøen Con Son er en gammel fængselsø og byder derfor på både godt vejr, spændende historie og uspoleret strande. Vi pakkede nissehuerne et par dage før jul og tog afsted.

Her er et lækkert hotel på Con Dao – tryk på “se tilbud” for at få den endelige pris

Vietnam Con Dao Kort Rejser

Vejen til jul og palmer

Fra Ho Chi Minh City til Con Son tog det 1 time i fly. Fra lufthavn til hotel kørte vi kun 15 minutter, før vi ankom til noget, der minder om paradis. Six Senses er et af de flotteste hoteller og steder, jeg nogensinde har set. Med privat pool og udsigt udover stranden fra værelset kunne det næsten ikke blive bedre. Trods de 30 grader og palmer var det nemt at komme i julestemning, da hele hotellet var pyntet op til jul.

Her er et godt flytilbud til Ho Chi Minh – tryk på “se tilbud” for at få den endelige pris

Vietnam Con Dao Fængsel Rejser

Fra fængselsø til ferieparadis

Con Dao har dog andet at byde på end smuk natur og hvide strande. Øen er kendt for sin blodige fortid og har fungeret som fængsel helt frem til 1975.

Når man besøger fængslet, skal man være forberedt på en spændende, men grufuld oplevelse. Det er ikke svært at forstille sig, hvor forfærdeligt fængslet har været. Som billedet viser, er der opstillet figurer, som forestiller fangernes tilværelse, som den var.

Efter fængselsbesøget tog vi vores lejede scooter og kørte til pagoden Van Son. Et imponerende tempel på en bakketop med på flot udsigt, vilde aber og lokale vietnamesere, som kommer hertil for at bede.

Her er et fedt rejsetilbud til Vietnam: Vietnams uimodståelige perler

Vietnam Con Dao Jul Juletræ Rejser

Så blev juleflaskerne tændt

Endelig blev det den 24. december. Vi var forberedte på, at menuen stod på vietnamesiske forårsruller i stedet for flæskesteg. Men til vores store overraskelse havde hotellet lavet julebuffet til alle gæsterne, som både bød på brun sovs, kartofler og and. Stemningen var god, juletræet tændt, og trods uvante omgivelser følte vi os alligevel hjemme til jul.

Glædelig 1. søndag i advent herfra redaktionen

Om rejseskribenten

Rikke Bank Egeberg

Rikke Bank Egeberg

Rikke, der til daglig studerer en kandidat i Interkulturelle markedsstudier og med en bachelor i Spansk sprog og kultur fra Københavns Universitet, har altid været meget videnbegærlig på verden. Mødet med nye kulturer og rejser til spansktalende lande står altid øverst på ønskelisten. Udover busture igennem bananplantager og hvor døren altid er åbent, er sejlads også en af hendes foretrukne rejsemåder.

Kommentér

Kommentér