RejsRejsRejs » Rejsemål » Asien » Maldiverne » Maldiverne: En rejse-guide til autentiske oplevelser på paradisøerne
Maldiverne

Maldiverne: En rejse-guide til autentiske oplevelser på paradisøerne

Maldiverne, palmer, strand
Maldiverne er et tropisk paradis i Det Indiske Ocean. Her er din guide til mere autentiske oplevelser til et mindre budget.
harzen banner Hotel Skt. Annæ banner

Maldiverne: En rejseguide til autentiske oplevelser på paradisøerne er skrevet af Kristian Bräuner.

Maldiverne, by, havn, Malé

Malé – den livlige hovedstad på Maldiverne

Når du fra flyvinduet over det Indiske Ocean kan spotte den ene lille bounty-ø efter den anden, lander du snart i Malé Airport. Lufthavnen ligger på en ø kun 4 kilometer fra selve Malé, Maldivernes hovedstad. En by der bogstaveligt talt ligger midt i havet.

Med sine omkring 252.000 indbyggere er byen en mindre hovedstad, men det gør den ikke mindre livlig. Tag for eksempel forbi det populære Malé Fish Market, som er velbesøgt af både turister og lokale. Her handles der med friskfanget fisk og skaldyr, der kommer direkte ind fra havnen flere gange dagligt.

konkurrence tropical islands

Et andet velbesøgt marked er Malé Local Market, hvor der handles med lokale delikatesser, krydderier og tropiske frugter.

Klods op ad lufthavnsøen ligger øen Hulhumalé. Her finder du Hulhumalé Central Park – en rigtig hyggelig park med store grønne områder. På øens østlige kyst ligger hoteller, gæstehuse, restauranter og caféer langs strandpromenaden.

mad, indisk

Kulturen og det traditionelle køkken

Maldiverne er det mindste land i verden med islam som hovedreligion. Islam betyder meget for den maldiviske kultur, og samfundet bærer præg heraf. Regler og normer er anderledes end man er vant til i Danmark. F.eks. er det forbudt at drikke alkohol – dette gælder dog ikke på de mange resorts.

Moskeer er der mange af, og i Malé ligger landets største og mest kendte moske: Grand Friday Mosque. Moskeen er en af de største attraktioner i Malé og tiltrækker både mange turister og mange pilgrimsrejsende.

Madkulturen i landet er inspireret af Indien og det indiske køkken, hvorfor der ofte spises meget krydret og stærk mad. Det maldiviske køkken skiller sig dog ud ved, at der spises rigtig meget fisk og skaldyr. Særligt tun ses ofte på spisebordet. Suppe, ris og kylling spises også hyppigt.

Baden-Württemberg, banner, 2024, kampagne, europa-park, europa-park resort
Maldiverne, strand, vand

Bo på de lokale øer

Mange tror, at en rejse til Maldiverne er lig med ophold på 5-stjernede luksusresorts til priser, der kan slå hul i de fleste rejsebudgetter. Ganske rigtig findes der et hav af resorts – bogstaveligt talt – men det er kun en lille del af, hvad Maldiverne har at byde på.

Bor du på en af de lokale øer, er der penge at spare, og samtidig får du en mere autentisk oplevelse. På øerne, der i gennemsnit kun er 1-2 km2 store, ligger små butikker, souvenirshops, skoler og huse tæt blandet med hoteller og gæstehuse. Gæstehusene er meget populære, da turister her kan opleve kulturen tættere på og bo til en lavere pris,

En af de mest populære lokale øer er øen Maafushi som ligger 27 km væk fra hovedstaden Malé. Af andre populære øer kan nævnes Fulidhoo, Thoddoo, Dhiffushi, Ulkuhas og Rashdoo.

Dykning, vand

Dykning og snorkling i verdensklasse

Er der noget Maldiverne er kendte for, så er det det pulserende liv under havets overflade. Forstil dig at tage et par dykkerbriller på, og straks ser du et hav af farverige fisk og smukke koraler.

Princess cruises banners

Mange dykkere – og kommende dykkere – rejser hvert år til Maldiverne for at opleve nogle af de bedste dykkerspots i verden. Muligheden for at møde imponerende havdyr som hvalhajer, djævlerokker og tigerhajer fås næsten ikke større.

De allerbedste områder for dykning findes syd for Malé. Jo mere syd du kommer, jo bedre dykkerspots. Øerne Dhigura, Dhanghetti og Fuvahmulah er alle nævneværdige øer for dykkerturister.

Snorkling er også yderst populært. Det klare vand gør, at nemofisk, havskildpadder og koralrev flere steder nemt kan ses fra havoverfladen.

Der findes gode muligheder for snorkling stort set overalt på Maldiverne, så det er bare at kaste sig ud i det smukke hav og gå på opdagelse.

Maldiverne, havn, båd, skib

Transport til vands

Maldiverne består af intet mindre end 1200 småøer og 26 atoller. Næsten ingen af disse øer er forbundet med broer eller tunneller. Derfor er der to overordnede muligheder for transport mellem øerne; til vands og i luften.

                                                                 

Vidste du: Her er 7 af de bedste lokale madmarkeder i Danmark!

7: Grønt Marked i København
6: Økomarked i Randers
Få nummer 1-5 med det samme ved at skrive dig op til nyhedsbrevet, og kig i velkomstmailen:

Nyhedsbrevet sendes ud flere gange om måneden. Se vores datapolitik her.

                                                                 

Hvor vandflyverne typisk er i den dyre ende, så er der penge at spare ved at tage en speedbåd eller en færge. Færgerne er den billigste måde at pendle mellem øerne. Her koster en billet fra 12 til 34 danske kroner afhængig af rejselængden. Færgerne sejler fra 06.00 til 18.00, på nær om fredagen, hvor mange færger ligger stille pga helligdag.

Speedbåd er dyrere end færgerne, men billigere end vandfly. Hvis man er fast besluttet på at ville med speedbåd, kan man med fordel bestille den i forvejen, hvis man er flere af sted. Priserne her kan sagtens komme op over de 1000 kroner for en båd. Det går til gengæld hurtigere end med færgerne.

Maldiverne, ø, vand

7 rejsetips inden du rejser til Maldiverne

 • Det er en god idé at have kontanter med. Enten i den lokale valuta Rufiyaa eller amerikanske dollars.
 • Fredag er Maldivernes “søndag”, hvor offentlig transport er begrænset.
 • Medbragt alkohol vil blive konfiskeret ved immigrationen i lufthavnen.
 • Der er særlige regler for påklædning. De eneste offentlige steder på de lokale øer, hvor badetøj er tilladt, er på de såkaldte “Bikini beaches”.
 • I lufthavnen kan man købe simkort til brug af data, hvis ikke man vil være afhængig af Wi-fi på overnatningsstederne.
 • Man kan rejse til Maldiverne hele året. Maj til november er regnsæsonen, men nedbøren er begrænset – der er sjældent tale om dagsregn.
 • Der er rig mulighed for en række vandaktiviteter som parasailing, jetski, fun tube m.m. Aktiviteterne kan normalt bookes direkte fra hotellet/gæstehuset.

God rejse til Maldiverne – nyd det!

Hvilke øer skal du vælge i det Indiske Ocean? Se meget mere i vores store guide her

Det skal du opleve på din rejse til Maldiverne

 • Dykke og snorkle
 • Svømme med hvalhajer
 • Slappe af på nogle af verdens smukkeste strande
 • Se hovedstaden Male
 • Tag på ø-hop

Vidste du: Her er top-7 bedste naturdestinationer i Asien ifølge Booking.coms millioner af brugere

konkurrence tropical islands

7: Pai i det nordlige Thailand
6: Kota Kinabalu på Borneo i Malaysia
Få nummer 1-5 med det samme ved at skrive dig op til nyhedsbrevet, og kig i velkomstmailen:

Nyhedsbrevet sendes ud flere gange om måneden. Se vores datapolitik her.

Der kan være links til samarbejdspartnere i denne artikel - du kan se hvordan det foregår her
Baden-Württemberg, banner, 2024, kampagne, europa-park, europa-park resort
  Princess cruises banners

Om forfatteren

Kristian Bräuner

Jeg elsker at rejse, og jeg rejser så tit muligheden byder sig. Min passion for at rejse fik jeg allerede som barn, hvor mine forældre tog min søster og jeg med ud i den store verden.

Min rejseerfaring strækker sig fra de klassiske storbysferier i Europa, over roadtrip i USA, til backpacking i Asien og Australien.

At opleve nye kulturer, unik natur og anderledes samfund, hvor folk lever meget forskelligt fra livet Danmark, er det, der driver min rejselyst.

Tilføj kommentar

Kommentér her

Nyhedsbrev

Nyhedsbrevet sendes ud flere gange om måneden. Se vores datapolitik her.

Inspiration

Rejsetilbud

Facebook coverbillede rejsetilbud rejser

Få de bedste rejsetips her

Nyhedsbrevet sendes ud flere gange om måneden. Se vores datapolitik her.