Salzburgerland Banner 2022
RejsRejsRejs » Rejsemål » Mellemamerika og Caribien » Saba » Til fals for Caribiens tropeidyl
Saba Saint Barthélemy Sint Maarten/Saint Martin

Til fals for Caribiens tropeidyl

Caribien - båd og palmer - rejser
Når tankerne falder på Caribien, dukker der som regel billeder af hvide sandstrande og tropeidyl op på nethinden. Det er der også masser af, når vi her tager på øhop imellem tre små Caribiske øer.
Montenegro banner    

Til fals for Caribiens tropeidyl er skrevet af Lene Kohlhoff Rasmussen.

Nyhedsbrevet sendes ud flere gange om måneden. Se vores datapolitik her.

Caribien - øer - rejser

Ø-hop i Caribien

I den kolde vinter rejste jeg til de Caribiske Øer, og det første jeg gjorde var at lægge mig godt til rette i en hængekøje spændt op mellem to palmetræer. På min T-shirt stod der: “Time flies when you ain’t doin’ shit”.

De Caribiske Øer er ideelle til at dovne tiden væk, men efter lidt tid begynder det alligevel at krible i mig efter lidt aktivitet, så jeg ø-hoppede og opdagede hurtigt, at de Caribiske Øer er en smeltedigel af forskellige kulturer og kolonihistorie.

Øerne i Caribien ligner bestemt ikke hinanden. De bærer umiskendeligt præg af deres tidligere kolonimagter, men fælles for dem alle er en frugtbar blanding af racer, hudfarver og lidt lokal kolorit.

Det romantiske billede af den caribiske tropeidyl kan man sagtes finde derovre, og der er masser af øer at vælge imellem.

Rejsetilbud: Krydstogt fra Florida til Caribien

Lene Kohlhoff - St Martin - Caribien - strand

Mødet med en jumbojet på stranden

Jeg befandt mig på Sint Maarten/St. Martin, som er et godt udgangspunkt for ø-hop til et par af de Franske og Hollandske Antiller i Caribien. Faktisk er øen begge dele. Derfor har den de to sammenklingende navne; Sint Maarten/St. Martin, som det staves på henholdsvis hollandsk og fransk.

Øen er kun er på 96 km2 og er dermed verdens mindste ø med to nationalflag. Da hollænderne og franskmændene skulle dele øen, gik de hver sin vej rundt om øen, og der hvor de mødtes, skulle grænsen trækkes.

Den hollandske side er mindst, og man siger, at det er fordi, hollænderen gik med en flaske gin. Han havde fået en tår over tørsten og slingrede, mens han gik, og han tog sig vist også en lille lur på halvvejen. Derfor måtte hollænderne nøjes med cirka en tredjedel af øen.

Rejsetilbud: Øhop i Dansk Vestindien

Sint Maarten/St. Martin er en travl ø, da det er en af de caribiske øer, hvor der anløber flest krydstogtsskibe. Der er massevis af store hoteller, restauranter, natklubber, kasinoer og alt, hvad der ellers skal til for at tiltrække turister i hobetal.

Med masseturismen forsvinder meget af idyllen desværre. Da jeg lagde mig på standen ved Maho Beach, blev jeg også helt nervøs for, om der landede en jumbojet midt på badehåndklædet. Ved indflyvningen til landingsbanen på Princess Juliana International Airport, kom flyene kun 10 til 20 meter hen over hovederne på mig og de andre strandgæster. Netop derfor er standen ved lufthavnen verdensberømt blandt flyspottere.

Der var også andre gode stande på øen, men ro og stilhed var der ikke så meget af på Sint Maarten/St. Martin. Det fandt jeg derimod på det næste lille ø-hop.

Her er et godt flytilbud til St. Martin – tryk på “se tilbud” for at få den endelige pris

find et godt tilbud banner 2023

2022 bliver et fantastisk rejseår – hvis du følger de her 5 rejsetips…

Banner pyramider 1024 px
Saba - Caribien saba - bjerg - rejser

Charmerende Saba – Caribiens uspolerede dronning

Inden jeg havde nået at finde ud af, hvordan Juancho E. Yrausquin Airport skal udtales, var flyet klar til landing. Flyturen mellem Sint Maarten og Saba tager nemlig kun knap 15 minutter. Det gav et lille sug i maven, da det lille fly landede på verdens mindste landingsbane, som kun er 400 meter lang.

I daglig tale kaldes flyvepladsen ”The Flat Point”, da det er det eneste flade punkt på øen. Det var derfor en stor udfordring for ingeniørerne at bygge lufthavnen. I ankomsthallen fik jeg et ‘souvenir-stempel’ i passet, hvor der stod: “Welcome to The Unspoiled Queen, Saba”. Jeg gik straks gik i gang med at udforske den rimelig overskuelige ø.

Saba er en lille charmerende ø, der hurtigt blev en af mine allerstørste favoritter blandt de Caribiske Øer. Den hører til blandt de Hollandske Antiller og er kun et lille vulkanbjerg, der stikker op af havet på cirka 5 x 3 kilometer.

Der er to bittesmå og meget pyntelige landsbyer i ‘honningkagestil’ med røde hustage, der står i smuk kontrast til den grønne natur. Windwardside er den største af landsbyerne, og den anden af landsbyerne hedder The Bottom. Tja, gæt engang hvor den ligger!

Det med navnene på øen er i det hele taget ret spøjst. Den stejleste bakke hedder ‘The Ladder’, og den eneste hovedvej hedder ‘The Road’, mens det fladeste sted ved lufthavnen hedder ‘The Flat Point’. Så er der vist ikke meget at tage fejl af.  

Her er et godt flytilbud til Juancho E. Yrausquin Airport – tryk på “se tilbud” for at få den endelige pris

Caribien - Saba - udsigt - rejser

På toppen af Saba

Den sky-omkransede top, Mt. Scenery, er en udslukt vulkan, der ligger i 870 meter over havet og er Hollands højeste punkt. Vandreturen til toppen gik igennem en frodig skov med høje bregner, tropiske blomster og mahognitræer.

Jeg så flere kolibrier, der med deres 5000 vingeslag i minuttet står stille i luften et par sekunder – nogle gange lige foran næsen på én og, vupti, så er de væk igen. Fra toppen var der en fantastisk udsigt over øen og havet, hvor naboøerne St. Kitts og Sint Eustatius ses ude i det fjerne.

Dagen efter gik jeg øen rundt ad de vandrestier, som engang blev brugt af de lokale, før de gik i gang med at anlægge vejen. Saba har ingen strande, og derfor kommer der ikke særlig mange turister, men øens største attraktion ligger under havets overflade.

Der er lavatunneler og varme kilder, som minder om øens dramatiske oprindelse. Der er fint koralrev, farverige tropiske fisk i små og store stimer, søheste, havskildpadder og rokker. Saba er en af de få ukendte skønheder i Caribien, og jeg var vild med øens idyl, den kølige luft og ubeskrivelige ro.

Her er nogle gode tilbud på overnatninger på Saba – tryk på “se tilbud” for at få den endelige pris

Lene Kohlhoff - caribien - st barthelemy

Fra Saba til jetsetglimmer og svensk kolonihistorie

Jeg tog også en smuttur over til den lille franske ø St. Barthélemy, og der stødte jeg på vores nordiske brødres ret usædvanlige kolonihistorie.

Efter mange års handel med smuglere og sørøvere, erfarede øens cirka 1000 indbyggere i 1785, at deres ø var lejet ud til svenskerne i næsten hundrede år. Til gengæld fik franskmændene handelsrettigheder til Østersøen med base i Göteborg.

Øens hovedstad hedder Gustavia efter den svenske kong Gustav III, som lavede byttehandlen. Byen har et flere kønne gader, hvor nogle af dem er med svenske gadenavne, og et par gamle huse er i svensk byggestil.

Rejsetilbud: Kulturrejse til de Dansk-Vestindiske Øer

St. Barthélemy er paradiset for de rige i Caribien, og man kan se dyre Dior-bikinier på tykke, rige amerikanere og smukke supermodeller. Øen er dog ikke større, end at den mageligt kan ses på et par dage.

Jetsetglimmeret passede heller ikke til min stil eller pengepung, så jeg tog færgen tilbage til Sint Maarten/St. Martin, hvor jeg lagde mig tilbage i hængekøjen, inden min rejse fortsatte til en ny ø i den varme tropeidyl.

Når man flyver til Caribien, er det ikke udsædvanligt, at flyet har pitstop i USA. Det er derfor nogle gange muligt at forlænge sin mellemlanding og tage et par dage i en af USAs storbyer. God rejse til Caribien!

Se alle vores rejsetilbud til Caribien og Mellemamerika her

Dette indlæg indeholder links til nogle af vores samarbejdspartnere. Hvis du vil se, hvordan det foregår med samarbejder, så kan du trykke her.

Om forfatteren

Lene Kohlhoff Rasmussen

Lene Kohlhoff Rasmussen rejser ud for at møde nye mennesker og lære om andre landes kultur, historie og religion, men også for at få nogle store personlige udfordringer. Derfor rejser hun på egen hånd til steder, der ligger langt væk fra de gængse rejsemål. Hun vil opleve nogle af de få steder i verden, hvor der stadig findes mystik og eventyr. Læs mere om hendes eventyr på www.kohlhoff.dk.

Kommentér

Kommentér

Nyhedsbrev

Nyhedsbrevet sendes ud flere gange om måneden. Se vores datapolitik her.

Inspiration

Facebook coverbillede rejsetilbud rejser

Emner

Rejsebilleder fra Instagram

Cannot call API for app 591315618393932 on behalf of user 10223349763506603

Få de bedste rejsetips her

Nyhedsbrevet sendes ud flere gange om måneden. Se vores datapolitik her.