RejsRejsRejs » Rejsemål » Europa » Grækenland » Volos og Pelion – mine egne yndlingssteder
Grækenland - Pelion, vand - rejser
Grækenland

Volos og Pelion – mine egne yndlingssteder

Volos er en skøn græsk by ved Middelhavskysten med masser af ting at opleve - uden at være omringet af turister.
Piemonte GIF banner
Grækenland - Pelion, strand - rejser

Pelion har det hele

Volos og det nærliggende bjerg Pelion er populære destinationer grundet den korte afstand til Athen, cirka 3 timers kørsel i bil eller bus, men området er stadig lidt af en hemmelighed for andre turister.

Populariteten blandt athenerne betyder dog ikke, at der er overrendt i Pelion, da dette magiske sted har en masse steder hvor man kan bo, og der er aktiviteter for enhver smag.

Rejsetilbud: Det uspolerede Rhodos

For mig personligt er det et helt særligt sted, som jeg aldrig bliver træt af at besøge. Det er der flere grunde til. Området ligger godt og er ideelt for rejsende, som både vil nyde bjergene og det Ægæiske Hav. Hvis du også kan leve med at bruge lidt færre penge, end man typisk kommer til ude på øerne, ja, så bør du overveje Volos.

I dette smukke område kan du svømme i krystalklart vand, vandre eller ride på bjergstierne gennem kentaurernes frugtbare jorde – de mytologiske skabninger af halvt hest og halvt menneske.

Plus du kan spise de bedste lokale retter samt frisk fisk og skaldyr – og tro mig, det bliver meget svært at forlade dette sted og vende tilbage til virkeligheden bagefter.

Volos og det nærliggende bjerg Pelion har det hele, og det er derfor, jeg er vild med det. Lad rejsen begynde…

Find de bedste og billigste flybilletter her

Grækenland - Volos, både - rejser

Byen Volos

Hvis du vil besøge Pelion, kan du tage bussen til Volos enten fra Athen eller fra Thessaloniki, som jeg gjorde.

Volos er en hyggelig kystby, som ligger for foden af bjerget Pelion og åbner sig mod den Pagasetiske Bugt. Det er en større havneby med daglige færgeforbindelser til Skiathos, Skopelos og Alonissos i øgruppen Sporaderne og også Limnos, Lesbos, Chios og Skiros. Det er en rigtig god ide, at dele ferien op mellem Pelion og en af disse øer.

Volos er et godt sted at spise fisk og skaldyr; særligt på restauranterne langs bugten kaldet ’tsipouradika’. Restauranterne der er ret billige, og de gør sig umage for at have de bedste lokale fisk og skaldyr.

Her finder du gode tilbud på overnatninger

Hvis du ikke er særlig sulten, kan du altid bestille en omgang ‘tsipouro’-brandy for ikke ret mange penge, og så får du som regel en fornuftig portion ’alt-godt-fra-havet-meze’ – den græske udgave af tapas – med ved siden af.

Hvis du kommer til Volos med bus, kan det være en god idé at leje en bil, når du ankommer, så du let kan komme rundt. Hvis du ikke gør det, kan du benytte de lokale transportmidler, men det vil begrænse dig noget, og tro mig – der er meget at se.

Selvom Volos er en charmerende lille by, hvis man har sin dagligdag i Athen, vil du nok foretrække at stikke af fra bylivet og bo i en af de små landsbyer omkring Pelion så fjernt fra alfarvej som muligt – som jeg gjorde.

Her finder du gode tilbud på solskinsrejser

2022 bliver et fantastisk rejseår – hvis du følger de her 5 rejsetips…

Czech Tourism Banner
Banner - Backpack - 1024
Grækenland - Melies, jernbane - rejser

Bjerget Pelion

På køreturen gennem Volos på vej til Pelion kom vi forbi en stribe små kystlandsbyer, indtil vi endelig begyndte at køre op ad de smalle veje mod bjerget og dets smukke små landsbyer. Fra nogle af dem er der udsyn over den Pagasetiske Bugt og byen Volos, og andre er bare omgivet af den rige flora fra træerne og skovene, som dette fantastiske bjerg byder på.

Nogle af disse landsbyer er Agios Georgios Nilias, Milies, Vizitsa, Tsagkarada, Chania, Portaria og Makrinitsa. Min egen yndlingslandsby på denne side af bjerget er Milies.

Milies er en af de landsbyer, som er virkelig smuk at spadsere rundt i. Her kan du finde små butikker med kunsthåndværk – lavet af lokale materialer – samt gode restauranter.

Og ikke nok med det; der er endda også en togstation i denne lille hyggelige landsby, hvorfra et mekanisk tog kører op gennem den smukke natur mod bjerget, og udsigten er imponerende. Tag endelig turen, hvis du har tid.

Hvis du har tid så prøv at besøge de mere kendte landsbyer Portaria og Makrinitsa, som er populære vinterdestinationer med et godt udvalg af hoteller, en hel del aktiviteter og har den bedste udsigt over Volos.

Chania – ikke at forveksle med byen på Kreta af samme navn – er også et populært udflugtsmål om vinteren og har et af de fineste skiområder i landet. Og ja, der er sne i Grækenland!

Maden i Pelion er i sig selv grund nok til at besøge området. Du kan ikke besøge Pelion uden at have prøvet de lokale specialiteter ‘spetzofai’ (ret med pølser og peberfrugt), ‘exohiko’ (stegt lam med grøntsager i en tynd sprød dej), hane i tomatsauce og rødvin, kød med grøntsager og ost i lergryde – og alle de andre lokale lækkerier.

Vi havde besluttet os for at bo i den lille og mere diskrete landsby Agios Georgios Nileias, i en elegant neoklassicistisk villa, som ikke er så dyrt, som det lyder, med rigtig flot panoramaudsigt over Volos og en hyggelig have med en lækker pool.

Denne landsby er virkelig charmerende, men den var dog et stykke vej fra de strande, vi også ville besøge, så hav dette i tankerne, da Pelion har masser af overnatningsmuligheder afhængig af, hvad du mest er til.

Gå på opdagelse i de bedste rejser og de bedste priser lige nu

Havet omkring Volos og Pelion

På anden halvdel af turen var vi klar til at udforske strandsiden af Pelion. Når du kører ned fra bjerget på den modsatte side af Volos, begynder det turkisblå vand at vise sig foran dig indrammet af eg, platan, æble, valnød, bøg, kastanje og alt-mulig-andet-træer. Jeg var så glad for, at vi var flere til at køre, så jeg kunne nyde det smukke syn og gemme det i hukommelsen for altid.

Den mest berømte strand på denne side af Pelion er den unikke Mylopotamos-strand med krystalklart vand og små klippehuler. Det kan være en god idé at huske på, at denne strand er proppet midt på dagen i højsæsonen. I stedet kan du vælge en af de andre strande såsom Agii Saranta, Agios Ioannis, Fakistra, som ligger ned til landsbyen Tsagkarada, eller den ’Mamma-Mia’-berømte lille landsby Damouchari.

Damouchari er også en landsby, som efter min mening er værd at besøge. Folkene bag filmen Mamma Mia lavede trods alt deres research… Denne landsby er uden det typiske bjergsceneri, og den er tættere på stilen og atmosfæren på Sporaderne med sit typiske grøn-blå vand og rige planteliv.

Prøv at dykke ved den klippefyldte strand i Damouchari, tag en gåtur gennem de smalle brostensgader og gyder, besøg de små souvenirbutikker og nyd frisk fisk og skaldyr fra tavernaerne ved stranden – så er du garanteret en uforglemmelig oplevelse.

Til sidst vil jeg sige, at mine små rejser til Pelion har været eminente hver eneste gang. Du kan sagtens selv besøge området og være kreativ. Book et hotel et sted omkring Pelion, lej en bil og lad hjertet føre dig rundt og gå på opdagelse på bjerget. Uanset hvor du ender, vil det være perfekt. Det tør jeg godt love dig.

Her finder du alle vores rejsetilbud til Europa

Dette indlæg indeholder links til nogle af vores samarbejdspartnere. Hvis du vil se, hvordan det foregår med samarbejder, så kan du trykke her.

rejsebureau grafik 22/23
rejsebureau grafik 22/23
rejsebureau grafik 22/23
rejsebureau grafik 22/23
rejsebureau grafik 22/23
rejsebureau grafik 22/23
rejsebureau grafik 22/23

Om rejseskribenten

Antonela Thoma

Antonela er en ivrig rejsende, madelsker og kreativ sjæl, som elsker naturen og især havet.
Hun er født i en lille havneby i Albanien, har boet i Athen og flyttede for 5 år siden til eksotiske Danmark.
Antonela har på det seneste kastet sig over at udvikle et projekt kaldet getULocal, som skal få os alle til at støtte og handle i de små uafhængige butikker til daglig, som vi også gør, når vi er på ferie.

Kommentér

Kommentér

Nyhedsbrev

Nyhedsbrevet sendes ud flere gange om måneden. Se vores datapolitik her.

Læs mere om:

Inspiration

Facebook coverbillede rejsetilbud rejser

Rejsebilleder fra Instagram

Få de bedste rejsetips her

Nyhedsbrevet sendes ud flere gange om måneden. Se vores datapolitik her.