banner - kunder
RejsRejsRejs » Rejseguides » Pakkeliste: Sådan pakker du som en ægte rejsechamp
Rejseguides

Pakkeliste: Sådan pakker du som en ægte rejsechamp

Pakkeguilde - kuffter - rejser
At pakke til rejsen kan være en svær disciplin, men det kan sagtens gøres nemmere. Få gode tips til din pakkeliste.

Pakkeliste: Sådan pakker du som en ægte rejsechamp skrevet af Sascha Meineche.

Kuffert

Her er de bedste pakketips

Denne guide til din pakkeliste er til dig der sikkert tror, at du har brug for din check-in bagage, uanset om du skal 14 dage til Thailand, eller en forlænget weekend til Amsterdam. Det har du faktisk ikke. I hvert fald ikke altid.

Efter usandsynligt mange rejser alene med håndbagage, er jeg blevet noget nær nordisk mester i at pakke let – også til en længere ferie. Jeg har fundet nogle simple, men ret uundværlige pakketips, så du kan rejse som en ægte champ kun med håndbagage – uden at mangle noget. Her er min pakkeguide.

Nyhedsbrevet sendes ud flere gange om måneden. Se vores datapolitik her.

Lufthavn - vente sove mand håndbaggage- rejser

Rul tøjet når du pakker

Den er god nok. Hvis du ruller dit tøj fremfor at putte det ned i ’stakke’, så kan der være meget mere. Og jeg taler af solid erfaring.

Man kan snildt pakke til en uge i en håndbagage kuffert; det handler bare om evnerne til at rulle det. Og selvfølgelig om de næste punkter på min pakkeliste.

kufferter - håndbagage - pakkeliste - rejser

Sortér din håndbagage grundigt

Når du har pakket det, du tror, er livsnødvendigt, kan du begynde at sortere. Du har med garanti ikke brug for det hele – det tør jeg næsten godt at love dig.

Tag derfor altid lidt op af kufferten igen. Du ved jo heller ikke, om der er udsalg der, hvor du skal hen, vel?

find et godt tilbud banner 2023
Lufthavn - pas - pak kufferten - rejser

Produkter i rejsestørrelser

Det er her, det kan blive lidt tricky. Det er i hvert fald den del, der stadig kan udfordre mig en anelse selv efter mange års øvelser. Først og fremmest, så overvej, hvor vigtigt det er for dig at have shampoo og balsam med på din pakkeliste.

Bor du på hotel, er der noget, du kan bruge. Skal du være væk i længere tid, er det alligevel ikke nok med en lille bøtte, og så er det både nemmere og billigere at købe noget på destinationen.

Rejsestørrelser og miniatureudgaver af dine yndlingsprodukter er dine bedste venner i dette tilfælde. Dine næstbedste venner er små bøtter, krukker og flasker, hvor du kan putte lidt af din ansigtscreme, din scrub og din barberskum i, så du kan få det hele med.

Bureau Grafik 2023
ferie - eventyr - - pakkeguide - rejser

Tilføj sæt til din pakkeliste

Det lyder måske en anelse kedeligt, hvis du har planlagt hele dit ferieoutfit på forhånd og lavet en pakkeliste over alt, hvad du skal have på. Men faktisk kan det spare dig for både plads i kufferten og tøjkriser på ferien. Planlæg derfor noget, der kan bruges i flere forskellige situationer, og overvej om du virkelig har brug for fire kjoler eller tre skjorter.

Jeg har selv lavet samme fejl, fordi jeg troede, at Athen var en anelse varmere, end vejrudsigten forudså. Det var den så ikke, og jeg slæbte fire kjoler med både ud og hjem, som jeg ikke fik på. Derfor er det en god idé, hvis du har noget med, der kan bruges til flere forskellige vejrsituationer – noget lag på lag og noget, du kan bruge i flere dage.

Det samme gælder sko. Du behøver ikke de fem par, du har pakket, gør du? Det tror jeg ikke. Selvfølgelig skal du have et par skiftesko eller to med, men fire er måske lige i overkanten.

getYourGuide
Book dine ture på rejsen her
pakkeliste lufthavn håndbagage kuffert rejser

Tilføj en mulepose i din håndbagage til din pakkeliste

En mulepose fylder ingenting i kufferten, men det er et hit at have med på rejsen. Den kan bruges til beskidt undertøj eller når du skal handle ind på ferien og være super øko- og miljøagtig. Den kan også bruges, hvis du på vej hjem har en smule for meget med. Så kan du lige svinge den over skulderen fylde den med snacks og en ekstra trøje.

Hvis du ikke kan vente med at prøve denne pakkeliste, så læs om Europas 15 oversete destinationer og bliv inspireret til, hvor din næste forlængede weekend skal gå til.

Pakkeliste Sko Kuffert kort kamera håndbagage luggage rejser

Bonus tips til din pakkeliste

Mit ekstra tip til denne pakkeliste er: Rejs altid i dine tungeste sko, dine tykkeste trøjer og din største jakke. Det fylder alt for meget i kufferten, og uanset om du skal til en varm eller kold destination, så er temperaturen i fly altid lidt utilregnelig.

Derfor er en tyk trøje ingen dårlig idé i højere luftlag – det kan blive din bedste ven. Til gengæld tæller det ekstra tøj ikke som ekstra bagage i lufthavnen – og kan sagtens lægges i muleposen i lufthavnen, hvis det skulle blive for varmt.

Se alle rejsetilbud til Norge her

Husk, at det kan variere fra flyselskab til flyselskab, hvor mange kilo din kuffert må veje. Undersøg det derfor nøje, for prisen for overvægt er virkelig irriterende at betale – især når du lige tror, du har sparet penge på kun at tage håndbagage med.

God fornøjelse med din pakkeliste!

Find de bedste og billigste flybilletter her

Om forfatteren

Sascha Meineche

Sascha er en jyde med benene plantet solidt i den forholdsvis grønne Frederiksberg jord. Som barn stod den på campingture i Danmark om sommeren krydret med lidt mere eksotiske vinterdestinationer. I dag er Sascha bidt af en gal rejse, og kan ikke hverken samle nok stempler i passet eller ha' booket nok rejser. Der er altid som minimum to rejser planlagt.
Saschas favoritsteder i verden tæller alt fra Canada til New York, Botswana og München. For at sige det mildt, er der få steder i verden, Sascha ikke drømmer om at komme hen.

Kommentér

Kommentér

Nyhedsbrev

Nyhedsbrevet sendes ud flere gange om måneden. Se vores datapolitik her.

Inspiration

Rejsetilbud

Facebook coverbillede rejsetilbud rejser

Få de bedste rejsetips her

Nyhedsbrevet sendes ud flere gange om måneden. Se vores datapolitik her.