banner - kunder
RejsRejsRejs » Rejseguides » Håndbagage: Vigtige tips, når du skal afsted på rejsen
Rejseguides

Håndbagage: Vigtige tips, når du skal afsted på rejsen

Kuffert - rejser
Har du svært ved at finde ud af hvordan du bedst pakker din håndbagage? Eller er i tvivl om håndbagage-reglerne? Redaktionen kommer her med en håndfuld tips.

Håndbagage: Vigtige tips, når du skal afsted på rejsen er skrevet af Redaktionen, RejsRejsRejs

lufthavn håndbagage kuffert rejser

Fra den ene håndbagage regel til den anden

Regler for håndbagage ombord på flyet kan være lidt af en jungle af regler fra selskab til selskab. Nogle gange kan du tage din taske med ind i kabinen uden beregning, andre gange er der gebyr på.

Desuden er der forskellige regler for, hvor stor og hvor tung din håndbagage må være. Og nogle flyselskaber kræver betaling for, at du kan medbringe din håndbagage i kabinen.

Sørg derfor altid for at tjekke reglerne på forhånd for det selskab, du flyver med. Det kan nemlig være dyrt ude i lufthavnen, hvis der bliver lagt ekstra gebyr på.

Derudover er det en god idé at sætte sig ind i, hvad lufthavnene tillader de rejsende at medbringe i håndbagagen, så der ikke bliver konfiskeret vigtige genstande i sikkerhedskontrollen.

Nyhedsbrevet sendes ud flere gange om måneden. Se vores datapolitik her.

Sko Kuffert kort kamera håndbagage luggage rejser

Søg information inden afgang

Inden din rejse starter, så besøg dit flyselskabs hjemmeside og sæt dig ind i deres regler for håndbagage. Rejsetjenesten Momondo har desuden lavet en overskuelig guide over de mest populære flyselskaber. Her er blandt andet oplistet krav og mål til håndbagagen for en række af de flyselskaber, der flyver til og fra Danmark.

Vær desuden opmærksom på, at selskaberne kan finde på at ændre deres regler for bagage løbende i forhold til størrelse, vægt og gebyrer. Det gælder særligt lavprisselskaberne, der har en betydelig indtjening på netop bagagen. Tjek deres vilkår, inden du tager afsted, så du ikke får en slem overraskelse i lufthavnen.

Danmark Sådan pakker du din kuffert håndbagage rejser

Redaktionens 5 tips til håndbagagen

På redaktionen er vi kommet frem til fem gode tips til, hvordan du kan få det hele med på turen uden at støde på bøvl og modstand i lufthavnen.

– Rejs med en blød rygsæk, i stedet for en kabinekuffert. Det er nemmere at få den mast ind på bagagehylderne i flyet og under sædet, og der er mindre risiko for, at du bliver bedt om at lægge den i lastrummet, når der skal gøres plads til alle passagerers håndbage.

Samtidig er der mindre risiko for, at din taske bliver kontrolvejet og målt for at tjekke, at den ikke overstiger vægtgrænsen.

– Rejser du sammen med andre og derfor har flere stykker håndbagage med, så sørg for, at de vigtigste ting til flyturen er i den ene taske. For eksempel pas, penge, mobil, mad, drikke, underholdning og medicin. Dermed kan du uden problemer lægge den anden taske i lastrummet, hvis personalet beder dig om det.

Hvis der er for meget håndbagage, når flyet skal pakkes, er flypersonalet nødt til at vælge noget fra. Her kan det godt betale sig at melde sig frivilligt. Du kan både være heldig at få en bedre service, og til gengæld slipper du for, at få din taske bliver målt og vejet, hvis den er for tung – og dermed kan du undgå at betale ekstra gebyr.

– Bruger du medicin eller kontaktlinser, så sørg for at have det på dig under hele turen. Pak det derfor i håndbagagen. Skulle der ske noget med bagagen eller flyet undervejs, er det vigtig, at du ikke mister din medicin. Tøj, mad og andre produkter kan altid købes.

– Det kan ske, at din indcheckede bagage ikke når frem. Derfor er det altid en god idé at have lidt ‘nødrationer’ i håndbagagen i form af rent undertøj, en tandbørste, opladere og en t-shirt. Hvis der er problemer med pladsen i den indcheckede bagage, kan det desuden være en god idé at tage et ekstra lag tøj på. Det plejer lufthavnspersonalet ikke at sige noget til.

– Hvis du skal købe toldfrie varer, inden du skal i luften, så udnyt pladsen i indkøbsposen. Fordel nogle af dine tunge ting mellem håndbagagen og posen fra toldfributikken, da det er sjældent, at flyselskaberne vil forbyde dig at medbringe noget, du lige har købt. Det er det, de lever af i lufthavnen, og det ved flyselskaberne godt. Hvis du ikke skal købe noget, kan du som regel alligevel tage en indkøbspose med derfra.

God tur – uanset om du kun har håndbagage, eller om du tager hele hjemmet med.

Tags

Om forfatteren

Redaktionen, RejsRejsRejs

RejsRejsRejs.dks faste redaktion deler både egne personlige tips og tricks og fortæller om alt det, der sker i rejseverdenen.
Vi skriver artikler og guides, laver konkurrencer og giver dig de bedste rejsetilbud, rejseforedrag og rejsesjov.

Kommentarer

Kommentér

  • Hej hej
    En god ide kunne være at beskrive, hvad man ikke behøver at regne med som væske i toiletartikler ( feks. tandpasta, creme mm.)
    Og hvilken str. pose det skal kunne være i.

Nyhedsbrev

Nyhedsbrevet sendes ud flere gange om måneden. Se vores datapolitik her.

Inspiration

Rejsetilbud

Facebook coverbillede rejsetilbud rejser

Få de bedste rejsetips her

Nyhedsbrevet sendes ud flere gange om måneden. Se vores datapolitik her.