RejsRejsRejs » Seneste indlæg » Rejseguides » Guide: Husk dine rejsevaccinationer
vaccination - rejsevaccination - rejser
Rejseguides

Guide: Husk dine rejsevaccinationer

Leder du efter et overblik over hvilke rejsevaccinationer du skal have inden din næste rejse? Læs med her og få nogle gode råd
Østeuropa - gastronomibanner - rejser blank

Af Celina Jarnit Petersen

ferie - eventyr - rejser

Hvilke rejsevaccinationer skal du have?

Når du skal ud på eventyr, kan det være lidt af en jungle at finde ud af, hvilke vaccinationer du skal have, inden du drager afsted.

Hos RejsRejsRejs anbefaler vi, at du tager sikkerheden alvorligt og ikke tager chancer med helbredet. Så vær forberedt, inden du pakker tasken og bevæger dig mod nye oplevelser, for selvfølgelig skal du tage afsted.

Rejsetilbud: Tag til Alsace

rejse-tjekliste planlægning noter liste rejser

Orienter dig først

rejsevaccination.dk får du et overblik over hvilke rejsevaccinationer det anbefales at have, til de forskellige rejsedestinationer. Du kan også tage udgangspunkt i, hvor længe du skal være afsted, da det kan have betydning for dine vaccinationer. Det er ikk besværligt at blive vaccineret, du kan nemt blive det på bestemte apoteker rundt om i landet.

Rejsetilbud: Smag på Italien på agriturismo

Børn - rejser

Rejsevaccinationer til dine børn

Du kan også læse, hvad Statens Serum Institut skriver om vaccinationer til børn, hvis du skal på familierejse. Hos RejsRejsRejs anbefaler vi, at du ikke tager børn med til områder med malaria. Nogle af de første tegn på malaria er feber, og det kan derfor være svært at vide, om dit barns feber skyldes malaria eller er et symptom på noget andet. Derfor råder vi dig til, at du ikke tager børn med til områder, hvor der er risiko for, at de bliver smittet.

Se vores webshop her, hvor du blandt andet kan få rejseudstyr og visum til dine rejser

Du har sikkert hørt nogle skræmmende historier om medicin, der forebygger malaria. Mange af de historier er baseret på tidligere former for medicin som Lariam. De nyeste former for medicin kan du ofte tage, uden du får ødelagt din ferie, men stadig passer på dig selv. Priserne er også faldet markant. Spørg altid en professionel. Du kan læse meget mere om forebyggelse af malaria på Statens Serum Instituts hjemmeside.

Her finder du gode tilbud på overnatninger

mavesmerter - ondt i maven - rejser

Husk at passe på maven

Turen, du har set frem til i lang tid, kan hurtigt blive ødelagt af en mave, der bøvler, så vær opmærksom på forebyggelse af rejsediarré, og vær’ opmærksom på forskellige infektionssygdomme.

Her finder du alle vores rejsetilbud til Asien

Her på redaktionen er vores egne tricks:

  • Undgå frisk salat
  • Drop isterningerne
  • Medbring aktiv kul til at rense drikkevandet
  • Ris, bananer og 7 UP er godt for maven, hvis du allerede har fået problemer
  • Forebyg maven med mælkesyrebakterier, der kan købes som håndkøb
  • Husk magnesiumoxid, der kan købes som håndkøb. Det stabiliserer maven
  • Du kan godt spise street food, hvis maden er kogt eller stegt igennem, og du kan se hygiejneforholdene. Her på redaktionen har vi gode erfaringer med at spise mad fra gadekøkkener.

Pas godt på dig selv og god rejse!

blank

Om rejseskribenten

Celina Jarnit Petersen

Celina Jarnit Petersen

Celina er cand.comm. i dansk og kommunikation og har stor interesse for kulturformidling og kulturoplevelser. Hun elsker at pakke kufferten og rejse på ferie mod varmere himmelstrøg.

Kommentér

Kommentér