RejsRejsRejs » Seneste indlæg » Rejseguides » Husk dine rejsevaccinationer
vaccination - rejsevaccination - rejser
Rejseguides

Husk dine rejsevaccinationer

Du skal ud og opleve verden, men hvilke vaccinationer skal du have?

Når du skal ud på eventyr, kan det være lidt af en jungle at finde ud af, hvilke vaccinationer du skal have, inden du drager afsted.

Hos RejsRejsRejs anbefaler vi, at du tager sikkerheden alvorligt og ikke tager chancer med helbredet. Så vær forberedt, inden du pakker tasken og bevæger dig mod nye oplevelser, for selvfølgelig skal du tage afsted.

Du kan blandt andet forberede dig ved at orientere dig om forskellige rejsedestinationer, og du kan se, hvilke vaccinationer det anbefales, at du får, når du skal til bestemte lande. Du kan også tage udgangspunkt i, hvor længe du skal være afsted, da det kan have betydning for dine vaccinationer. Det behøver ikke at være besværligt at blive vaccineret, du kan nemt blive det på bestemte apoteker rundt om i landet.

Se gode rejsetilbud og find din næste rejsedestination

Du kan også læse, hvad Statens Serum Institut skriver om vaccinationer til børn, hvis du skal have dine børn med på rejsen. Hos RejsRejsRejs anbefaler vi, at du ikke tager børn med til områder med malaria. Nogle af de første tegn på malaria er feber, og det kan derfor være svært at vide, om dit barns feber skyldes malaria eller er et symptom på noget andet. Derfor råder vi dig til, at du ikke tager børn med til områder, hvor der er risiko for, at de bliver smittet.

Du har sikkert hørt nogle skræmmende historier om medicin, der forebygger malaria. Mange af de historier er baseret på tidligere former for medicin som Lariam. De nyeste former for medicin kan du ofte tage, uden du får ødelagt din ferie, men stadig passer på dig selv. Priserne er også faldet markant. Spørg altid en professionel. Du kan læse meget mere om forebyggelse af malaria på Statens Serum Instituts hjemmeside.

mavesmerter - ondt i maven - rejser

Husk at passe på maven

Turen, du har set frem til i lang tid, kan hurtigt blive ødelagt af en mave, der bøvler, så vær opmærksom på forebyggelse af rejsediarré, og vær opmærksom på forskellige infektionssygdomme.

Her på redaktionen er vores egne tricks:

  • Undgå frisk salat
  • Drop isterningerne
  • Medbring aktiv kul til at rense drikkevandet
  • Ris, bananer og 7 UP er godt for maven, hvis du allerede har fået problemer
  • Forebyg maven med mælkesyrebakterier, der kan købes som håndkøb
  • Husk magnesiumoxid, der kan købes som håndkøb. Det stabiliserer maven
  • Du kan godt spise street food, hvis maden er kogt eller stegt igennem, og du kan se hygiejneforholdene. Her på redaktionen har vi gode erfaringer med at spise mad fra gadekøkkener.
Læs om forskellige familierejser

Nu vil vi bare ønske dig en rigtig god rejse. Pas godt på dig selv – vi ses ude i verden.

ferie - eventyr - rejser

Om rejseskribenten

Celina Jarnit Petersen

Celina Jarnit Petersen

Celina er cand.comm. i dansk og kommunikation og har stor interesse for kulturformidling og kulturoplevelser. Hun elsker at pakke kufferten og rejse på ferie mod varmere himmelstrøg.

Kommentér

Kommentér