RejsRejsRejs » Seneste indlæg » Rejsemål » Europa » Østrig » Wildschönau: Vildt og skønt både sommer og vinter
Schatsberg, Wildschönau - Østrig - rejser
Østrig

Wildschönau: Vildt og skønt både sommer og vinter

Postkortværdige udsigter og vilde naturoplevelser. Bo i shelters og gå på skattejagt om sommeren.
Østeuropa- kulturbanner - rejser blank

Af Stefan Slothuus

Østrig - Kitzbühler Alpen, ski - rejser

Skisport i Wildschönau

Østrig er mest kendt for sine skisportsdestinationer, når danskerne i vinterhalvåret glæder sig over snesikkerhed, tyrolermusik og kolde fadøl. Wildschönau er et rigtig godt eksempel på et vinterparadis for hele familien.

Østrig er dog meget mere end vinter, og det gælder også for Wildschönau. Om sommeren bliver de sneklædte alper grønne, og de hyggelige landsbyer ved bjergenes fødder er en oplagt base i dette smukke område.

Rejsetilbud: Skiferie i Zell am See i Østrig

Visit Austria Vinter Banner Rejser

Hvor er Wildschönau?

Wildschönau ligger i en dal midt i Tirol ved Kitzbüheler Alpen, og omfatter kirkebyerne Niederau, Oberau, Thierbach og Auffach. Byerne er præget af familiedrevne hoteller og restauranter, hvor du bliver forkælet kulinarisk med mad fra det traditionelle tyrolske køkken.

Byerne er desuden kendte for sine store, smukke kirker, der alle minder en om områdets fortid.

Find billige flybilletter her

Tag på skattejagt og bo i shelter

Området er både i vinter-  og sommerhalvåret perfekt til familierejser. Børnene kan eksempelvis deltage i jagten efter den mytiske drage Tonis skat, der er gemt i skattebjergene.

Der er en stor bondegård, hvor du kan se og kæle med diverse dyr, mens der også er rig mulighed for at lave bål, bo i shelters eller lege ved floden Wildschönauer Ache. Til vandhundene er der et stort friluftsbad mellem Oberau og Niederau, hvor du kan afstresse i storslåede omgivelser.

Se tilbud: Ophold i afslappende omgivelser med vidunderlige vandringsmuligheder

Thierbach, Østrig - rejser

Postkortværdige udsigter

Wildschönau er dog nok mest kendt for sine idylliske vandreture. Der er både børnevenlige ture, der er knap så krævende – men der er også mere hårdføre ruter til dem, som ønsker lidt mere udfordring.

Her finder du gode tilbud på afbudsrejser

Fælles for turene er, at du er garanteret postkortsværdige udsigter til alle sider. Kunne du godt undvære vandreturene, men ønsker fortsat udsigterne fra toppen af bjergene, kan du også tage den ‘nemme’ løsning og tage gondolerne derop. Du kan finde gondolerne i både Niederau og Auffach.

Hvis du har lyst til at opleve Alpernes sommeridyl, så er Wildschönau et rigtig godt bud. God rejse!

Her finder du alle vores rejsetilbud til Europa

Denne artikel indeholder links til en eller flere af vores samarbejdspartnere. Se hvordan det foregår her.

Bornholm banner 930

Om rejseskribenten

Stefan Slothuus

Stefan Slothuus

Stefan har fra barnsben af rejst en del – ofte i Frankrig med sine frankofile forældre. Efter studenterhuen var sikret, blev de typiske europæiske kulturer skiftet ud med en større udflugt med 16 forskellige landebesøg på knap 5 måneder, der inkluderede Vesteuropa og Sydøstasien.

Siden bliver de fleste opsparinger ved siden af studiet brugt på rejser – ofte til mere fremmede kulturer til billige penge, som eksempelvis østeuropæiske destinationer kan byde på. Rejse-bucketlisten er nærmest uendelig, men rejser til Latinamerika og fjerntliggende stillehavsøer vægtes særligt højt.

Derudover studerer Stefan Medievidenskab i Odense, elsker sport og har nok set lidt flere film og tv-serier, end hvad sundt er.

Kommentér

Kommentér