RejsRejsRejs » Seneste indlæg » Rejsemål » Nordamerika » USA » Queens, New York: Hvad er nu det for noget?
New York - udsigt by usa - rejser
USA

Queens, New York: Hvad er nu det for noget?

Jeg rejste frem og tilbage til New York mange gange. Første rejse var i 2006, da jeg som “uskyldig” 21-årig satte næsen mod at opleve metropolen, som man så i diverse film og tv-shows. Jeg oplevede hurtigt, at det var rigtig nok, at man blot kunne løfte sin arm højt op mod den kørende trafik, og en gul taxa ville stoppe og tage dig med. Jeg oplevede også, at det er rigtig nok, at den gennemsnitlige new yorker indtager sin ‘baconeggandcheese’ med en kop sort kaffe lynhurtigt på vej i subway’en mod jobbet. Og efter kun én dag i byen sandede jeg i den grad, at New York City var lige noget for mig. Så over de næste fire år og ti måneder rejste jeg frem og tilbage tretten gange.

Læs mere om Maria-Leena Kerr her

 

Jeg var nok lidt ‘Manhattan/Brooklyn-snobbet’ som de fleste andre turister og nåede ikke at opleve, hvad de øvrige bydele – eller ‘boroughs’ – havde at byde på. Men det var kun indtil, jeg måtte sande, at jeg som studerende ikke havde råd til at bosætte mig i en et-værelses på Manhattan og ikke havde lyst til at dele bolig med fire andre studerende. Jeg kiggede på det famøse ‘Craigslist’ – og 1-2-3 fik jeg tilbud på en kælderlejlighed. Jeg var ret skeptisk; ikke fordi det var Craigslist, men fordi boligen var i noget de kaldte ‘Forest Hills’ beliggende i bydelen Queens.

New York - huse by queens usa - rejser

For at være ærlig havde jeg aldrig hørt om det før og måtte også google det et par gange, før jeg tog mod til mig og tog derud. Turen med subway’en tog cirka 25 minutter fra Times Square. Der er fire toglinier, der kører derud, så jeg fór da trods alt ikke vild! Da jeg med kort i hånden og udførligt nedskrevet ruteforklaring kom op fra subway’en, blev jeg med det samme forundret over, hvor rent og pænt der var på gaden. Jeg ved ikke, hvad jeg havde forestillet mig. Fordi det hedder Forest Hills og ligger i (åh, nej!) Queens, behøver det jo ikke at være ‘ghetto’ eller uciviliseret. Faktisk havde jeg jo også læst et eller andet med, at dette nabolag var: “middle-to upper class”, “low crime”, og et “rich neighborhood”.

New York - subway tog metro usa - rejser

På vej ned af hovedgaden Austin Street blev jeg overrasket, hvor mange butikker, restauranter og caféer der var. Og efter ankomsten til huset blev jeg yderligere overrasket. Hvordan kunne det være muligt at få denne type studiolejlighed helt alene til kun $700 om måneden, når jeg skulle betale $900 om måneden for at dele en 2-værelses lejlighed med tre franskmænd i Park Slope? Wauw! Her boede jeg så i tre fantastiske måneder i 2010. At jeg blev forelsket i Forest Hills-området var ikke den eneste grund til, at jeg i 2011 med mine tre kufferter flyttede fra Danmark til New York – men det var grunden til, at jeg bevidst valgte at bosætte mig i Queens. De forskelligartede nabolag i Queens gjorde, at jeg følte mig hjemme, aldrig kedede mi og følte mig tryg, og at jeg i dag anbefaler alle turister at sætte Queens på rejseplanen – med eller uden tour guide!

Læs mere om at rejse i USA her


De fleste turister tænker, at det er vigtigt ikke at spilde et øjeblik af deres dyrebare dage i NYC. Så de skærer bevidst eller ubevidst nogle af de dele af byen fra, hvor man kan mærke og se det ‘rigtige’ og mere ‘autentiske’ New York. De dele af byen, hvor new yorkerne bor og slapper af; der hvor deres kultur lever i bedste velgående.

Sådan kommer du nemt til New York

Der er flere danske rejsebureauer, der har kvalitetsrejser til New York og USA.

Der er en række flyafgange fra Danmark til New York, og to af lufthavnene, JFK og La Guardia, ligger rent faktisk i bydelen Queens. Her er et eksempel på flyafgange fra København til New York fra Momondo.

Her er et par hoteller i Queens, som vi kan anbefale:

Hvis du har brug for tips og tricks til, hvordan du planlægger din rejse til New York, kan du læse vores store rejseguide her. Du kan også tilmelde dig vores nyhedsbrev, der kommer 1-2 gange om måneden, hvis du vil holde dig opdateret med både tips og tricks til New York eller til rejser i USA.

I denne boks er der links til en eller flere af vores samarbejdspartnere. Hvis du vil læse mere om, hvordan det foregår, så se her.

Når jeg ikke arbejder og viser danske turister rundt i byen, så ynder jeg tage min søn i sin klapvogn en tur ud i ‘Flushing Meadows Corona Park’. Det er en stor park, der har huset verdensudstillingen af to omgange, og hvor der stadig er mange levn fra den gang. Blandt andet er den megastore globus et varetegn, man får et hurtigt blik af, når man farer forbi på motorvejen fra lufthavnen ‘JFK’ ind til Manhattan, og som tager pusten fra en, når man står under den.

New York - globus park usa - rejser

I nærheden er Queens Museum, hvor man har mulighed for at se en miniatureudgave af hele NYC med hver enkelt bygning, der var blevet bygget indtil 1991. Efter en tur i parken så gør det godt med en italiensk is, som ikke er flødebaseret, men i stedet baseret på vand. ‘Lemon Ice King’ er blandt andet kendt fra introen i serien ‘Kongen af Queens’. De har en lakridsis, der smager af lakridsovertrækket fra isen ‘Kong-fu’ i Danmark. Er jeg virkelig sulten, så smutter jeg ned ad Roosevelt Avenue og bestiller en kæmpemæssig sandwich fra ‘Tortas Neza’, en foodtruck der er blevet kendt for at lave ‘tortas’ (sandwiches) så store som dit hoved.

Skulle det blive til en romantisk aftentur, så er havnefronten ved Long Island City med udsigten over East River og Midtown absolut at anbefale. Her er massevis af bænke, stole og fastinstallerede ‘solvogne’, så man kan sidde og nyde det gode selskab, det store Pepsi-neonskilt og det spillende lysshow, der er Midtown Manhattan.

New York - pige park queens usa - rejser
Jeg siger ikke, at du absolut skal tage en tur over East River og besøge Queens eller Brooklyn eller nordpå og besøge The Bronx. Men hvis du gerne vil have en unik ‘bag kulisserne-oplevelse’ af New York City, vil du virkelig ikke fortryde det!

Om rejseskribenten

Maria-Leena Kerr

Maria-Leena Kerr

Maria-Leena Kerr elsker New York og USA. Det gør hun så meget, at hun idag er bosat i landet og tilmed driver det online concierge og sightseeing firma, Turist i New York - The Danish Tour Guide. Hun er autoriseret tour guide både i New York, Washington DC og Las Vegas. Derudover skriver hun om byen på sin blog. Lysten der driver værket er en stor passion for turisme, og for at give turister et indblik ind i de lokales historie, kultur og ikke mindst deres hverdag.

Kommentér

Kommentér