RejsRejsRejs » Seneste indlæg » Rejsemål » Afrika » Uganda » Gorillaer i Uganda, Afrikas farverige hjerte
Uganda - kvinde - rejser
Uganda

Gorillaer i Uganda, Afrikas farverige hjerte

Uganda er bjerggorillaer, og meget mere end det. Her er de største seværdigheder.
blank blank

Gorillaer i Uganda, Afrikas farverige hjerte er skrevet af Marie Meier

gorillaer i Uganda rejser U

Sådan møder du gorillaer i Uganda

De fleste tænker nok straks på de berømte bjerggorillaer, når man nævner Uganda. Man kan komme helt tæt på dem og opleve, hvordan de lever, leger og spiser i deres vante omgivelser. Er man heldig, møder man også den virkelig smukke ‘silverback’, som er hangorillaen, der styrer flokken.

Det er en helt særlig oplevelse at få lov til at se bjerggorillaerne tæt på i Bwindi Impenetrable National Forest i den sydvestlige del af Uganda. I dag koster det cirka 600 USD for at få en tilladelse – ‘gorilla permit’ – til én dag. Det er billigere end i Rwanda og dyrere end i Den Demokratiske Republik Congo. Men det er også her, de fleste bjerggorillaer lever. Det er en oplevelse, man bestemt ikke skal gå glip af, hvis man er i nærheden og har muligheden for at tage hen til junglen.

Men Uganda byder også på meget andet. Der er ting at se i hele landet, så hvis man vil have mest ud af sin tid her, kan det anbefales at vælge en rundrejse.

Rejsetilbud: Mød gorillaerne i Uganda

Kampala gorilla Uganda

Kampala

I landets hovedstad bor der lidt over 1,5 million mennesker. Der er én hovedvej, der kører tværs gennem byen. Når den er spærret, kan det tage flere timer at komme fra A til B. Derfor anbefales det ikke at bruge mere tid end højst nødvendigt i hovedstaden. Vælger man alligevel for eksempel at tage en byrundtur, skal man være forberedt på en masse trafik og rigtig mange mennesker på gaden. Bare sørg for, at du har en lokal guide med til at vise rundt.

Hvis man har nogle fridage enten før eller efter, at man skal ud at opleve landet, kan Marriott-hotellet i Entebbe klart anbefales til nogle afslappende dage. Hotellet ligger lige ved Viktoriasøen og har pool, fitnesscenter, god service og lækker mad. Her kommer man også lidt væk fra storbyens snavs, og man kan i stedet nyde lidt renere og roligere omgivelser.

Tag på safarirejse i Uganda se rejsetilbud her

Murchison Falls

Murchison Falls

Murchinson Falls er et af mine favoritsteder i Uganda.

Det ligger nordpå i landet og er Ugandas første nationalpark. Her starter Nilen, og man har mulighed for at se et kæmpe vandfald på 43 meter ved enten at tage på en bådtur eller køre op til toppen af vandfaldet, mens man spiser sin frokost i skyggen. Floden øverst er den nordlige del af floden Albertine River, og den nederste del er stedet, hvor Victoria Nile starter. Her kan man se dyr som giraffer, flodheste, elefanter, krokodiller og mange forskellige fuglearter.

De er stolte af at kunne nævne, at kendte mennesker som Winston Churchill og Ernest Hemingway har besøgt nationalparken.

Find billige flybilletter her

Jinja gorilla

White water rafting

Tager man til Jinja lidt øst for Kampala, kan man tage på white water rafting på Nilen. Turen tager 4-5 timer og har en distance på 25 km. Man kan vælge forskellige sværhedsgrader alt efter, hvor erfaren man er. Og det er altså noget af det vildeste og sjoveste at tage på denne tur. Her kan man rafte hele året, da floden ikke er påvirket af de forskellige sæsoner eller regnen.

Der findes krokodiller, men de sidste 20 år har der ikke været nogen uheld i forbindelse med white water rafting. Flodheste findes der ikke nogen af i dette område, så der er man helt sikker.

Find flybilletter til Uganda her

chimps

Chimpanser og gorillaer i Uganda

Udover bjerggorillaerne kan man også tage ud i junglen for at se chimpanser. De er lidt lettere at finde, og man skal ikke gå op og ned langs bjergvæggen for at finde frem til dem. Chimpanserne kan findes i Kibale Forest National Park i Vestuganda. Man har en guide med sig, og gåturen tager 1-2 timer alt efter, hvor let det er at finde chimpanserne.

Her finder du gode tilbud på overnatninger

Rhino

Ziwa Rhino Sanctuary

I Uganda findes der en farm, der er med til at beskytte de forskellige næsehorn i landet. Det er det eneste sted i Uganda, hvor man kan få lov til at se næsehorn. Det eneste, de beder om, er, at man slukker for sin GPS, når man tager billeder. Stedet hedder Ziwa Rhino Sanctuary og ligger mellem byerne Kampala og Misindi.

Se vores webshop her, hvor du blandt andet kan få rejseudstyr og visum til dine rejser

Ækvator gorillaer i Uganda rejser

Ækvator i Uganda

Man kan nok ikke undgå at krydse ækvator, mens man er i Uganda. Et særligt stop på vej til bjerggorillaerne giver rig mulighed for at tage billeder af ækvator. Udover det, laver de også det berømte ‘vandeksperiment’ for at bevise, at man altså har krydset grænsen.

Det kan man opleve ved byen Kayabwe lige ved siden af hovedvejen. Der er også en god souvenirbutik og ‘coffee shop’, som er værd at besøge.

Her finder du alle vores rejsetilbud til Afrika

Lake Bunyonyi Uganda

Seværdigheder tæt på hvor du kan se gorillaer i Uganda: Lake Bunyonyi og Pygmy Village

I nærheden af Bwindi Impenetrable National Forest ligger en utrolig smuk sø ved navn Bunyonyi.

I søen er der 29 små øer. På én af øerne kan man besøge landsbyen Pygmy, som lever helt isoleret fra civilisationen og er flygtninge fra Rwanda. De har bygget deres egen skole og viser med glæde alt det, de har lært. Man kommer hen til øen med båd.

Se alle rejsetilbud og artikler om Uganda her

gorillaer i Uganda rejser

At se gorillaer i Uganda er en kæmpe oplevelse

Det absolutte ‘must see’ i Uganda er en gorilla.

Det er en helt særlig oplevelse at få lov til at se dem helt tæt på. De er vilde dyr, men alligevel er det muligt at få øjenkontakt med dem, mens de spiser og leger og få en helt særlig forbindelse til dem. Man skal være minimum 15 år for at få tilladelse, og der er en masse regler, som skal følges, når man tager ud og leder efter gorillaer i Uganda. Når man først har fundet dem, har man en time, hvor man kan tage så mange billeder, man har lyst til. Derefter tager man tilbage igen, så de kan få lov til at være i naturen helt for dem selv uden at blive forstyrret af mennesker.

Der er altså en hel del at se i det forholdsvis lille land. Naturen er varieret og helt unik. Man kan både opleve den tørre afrikanske luft, som man typisk forventer fra Afrika. Men der er ikke særlig langt til junglen, hvor temperatur og luftfugtighed er en helt anden. I Uganda har de to sæsoner. Der er to regnsæsoner, som man helst skal undgå, hvis man skal på trekking. De tørre perioder er i februar og juli, hvor der er højsæson.

Man møder ofte andre rejsende i Uganda. Men heldigvis er der ikke så overturistet, som man ser i nogle andre afrikanske lande som Tanzania, Namibia og Sydafrika. Men turisterne har opdaget Afrikas perle, og der går nok ikke særlig lang tid, før priserne i landet stiger endnu mere – især på tilladelsen til at se bjerggorillaerne.

Held og lykke med at finde en gorilla og god tur til Uganda!

blank

Om rejseskribenten

Marie Meier

Marie er solorejsende og blogger, og hun startede med at udforske verden som 19-årig og har indtil videre rejst i over 40 lande. I 2015 blev hendes blog Marie's Travels udvalgt som en af de bedste rejseblogs i Danmark.

I dag bor hun i København, hvor hun udover at studere forbereder de næste mange rejser ud i verden. Hun har en særlig kærlighed for det sydlige Afrika og kontinentets dyreliv, dykning og safari har en særlig plads.

Kommentér

Kommentér

Nyhedsbrev

Nyhedsbrevet sendes ud flere gange om måneden. Se vores datapolitik her.

Rejsebilleder fra Instagram

Unsupported get request. Object with ID '17841405729241451' does not exist, cannot be loaded due to missing permissions, or does not support this operation. Please read the Graph API documentation at https://developers.facebook.com/docs/graph-api

Få de bedste rejsetips her

Nyhedsbrevet sendes ud flere gange om måneden. Se vores datapolitik her.