visit østrig, visit austria, banner
RejsRejsRejs » Rejsefavoritterne » Østeuropa: Tjekkisk øl, sprøde pirogi og frisk ost
Ungarn - mad - vin - rejser
Polen Rejsefavoritterne Slovakiet Tjekkiet Ungarn

Østeuropa: Tjekkisk øl, sprøde pirogi og frisk ost

Tag med os på en gastronomisk tur rundt i Polen, Ungarn, Slovakiet og Tjekkiet, og se hvad du skal smage af de lokale specialiteter.
visit østrig, visit austria, banner

Østeuropa: Tjekkisk øl, sprøde pirogi og frisk ost er skrevet af Redaktionen, RejsRejsRejs

Sponsoreret indlæg. Denne artikel er skrevet i samarbejde med turistorganisationerne fra Polen, Tjekkiet, Slovakiet og Ungarn.

Banner, engelsk banner, top banner
pølsebord til tjekkisk øl

God mad gør den rejsende glad i Østeuropa

Et lands køkken er en fantastisk måde at lære om et nyt lands kultur, og feriens måltider kan have en kæmpe betydning for, hvordan man husker rejsen.

Der er mange landes madkulturer, der fortjener at blive opdaget og smagt på – også flere end dem vi kender i forvejen.

Fire lande, som har lækre lokale retter og drikkevarer, og som fortjener lidt mere gastronomisk opmærksomhed, er Polen, Ungarn, Tjekkiet og Slovakiet. Derfor får du her tips til hvad du skal smage når du alligevel besøger landene for at opleve deres historiske kultur, populære spa-bade og fantastiske julemarkeder.

Polen - Mad - Rejser - østeuropa

Eksotisk polsk menu serveret med et vodkashot – et must i Østeuropa

Madscenen i Polen er hele tiden i udvikling. Med inspiration fra sine nabolande er Polen ved at udvikle sin egen eksotiske madkultur, hvor en af opskrifterne i øvrigt af jødisk oprindelse.

Nogle af vores polske favoritretter er pierogi (polske dumplings), bigos (jagtgryde), kotlet schabowy (polsk schnitzel) , gołąbki (kåldolmere) og rosół (kyllingesuppe). Klassisk køkkenkunst, som bare smager, som det skal, og mætter.

I det polske køkken kommer du selvfølgelig ikke udenom vodka. Polen har i lang tid været kendt for at producere kvalitetsvodka, og et glas med vodka passer godt til festlige måltider i Polen. Efter sigende hjælper det på fordøjelsen af maden.

Hvis du er glad for vodka, kan det anbefales at tage på en ‘vodka-tour’ i en af de større byer, som alle har ture med vodka i hovedrollen. På turen lærer du mere om de polske traditioner, og du bliver introduceret til landets drikkekultur. På turen skal du selvfølgelig også selv smage forskellige polske vodkaer.

Hvis du mere er til øl, så er der gode nyheder: Polen i Østeuropa er nemlig et øl-elskende land med tradition for ølbryggeri. Du kan besøge flere lokale bryggerier, hvor du får et indblik i ølproduktionen kombineret med ølsmagning, og der både varianter med og uden alkohol.

Se de bedste rejsetilbud her

Find de billigste flybilletter til destinationen her

Ungarn - Mad - Rejser - østeuropa

Gastronomisk revolution i Ungarn

Ungarn har de seneste år rykket sig frem på den gastronomiske scene.

I Budapest er nye restauranter, bistroer og madmarkeder åbnet på de fleste gadehjørner. Der er noget for enhver smag i Ungarn. Du finder både afslappede spisesteder i hyggelige omgivelser med gullasch på menuen og mere fornemme restauranter med gourmet-menuer.

I Budapest finder du blandt andet de seks Michelin-restauranter Onyx, Costes, Costes Downtown, Borkonyha, Babel og Stand. De er en rejse værd i sig selv.

Find flybilletter til Budapest her

Mad - banner - ungarn
Slovakiet - Mad - Rejser

Farverig gastronomi i Slovakiet

Slovakiet i Østeuropa byder på lækker mad til gode priser.

Retterne er farverige, og hænger tæt sammen med Slovakiets smukke landskaber. I bjergområderne er maden perfekt for dig, der er vild med ost og mælkeprodukter. Er du mere til stærk mad, så er de lavtliggende områder stedet for dig. Her kan du også finde lækre kålspecialiteter, gås, det lokale fladbrød lokše og trdelník – en slags wienerbrød bagt på et spyd.

Husk også at smage Slovakiets nationalret, som hedder bryndzové halušky. Den er lavet af kartoffel, ost og bacon, så den smager af noget. For slovakkerne betyder retten ligeså meget, som pizza gør for italienere, og du kan finde den i mange forskellige udgaver i landet.

Hvor nabolandet Tjekkiet har masser af tjekkisk øl, har Slovakiet vin. Hvis du vil smage noget god vin, kan vi anbefale vin fra Karpaterne eller vinregionen Tokaj, der både dækker Slovakiet og Ungarn. Tag ud på en af vinruterne, og find din favoritvin fra de bedste vinkældre. Det er ikke dyrt, og udvalget er rimelig stort.

Du må heller ikke gå glip af de mange fantastiske markeder og fester, der fokuserer på æbler, kål eller fiskespecialiteter. Det er madkultur, man kan forstå – selvom det kan måske knibe med sproget i Bratislava, Østeuropa.

Billige hoteller i Bratislava

Tjekket - ølspa - tjekkisk øl - Rejser - østeuropa

Tjekkisk øl – godt for hele kroppen

Tjekkiet i Østeuropa er kendt for deres skønne øl, og tjekkisk øl er da også i særklasse.

Traditionen for ølbryggeri i landet er hele 2000 år gammel. Der er over 430 ølbryggerier rundt omkring i Tjekkiet, så tag på opdagelse i landet og smag øl en masse forskellige lækre øl. I Prag finder du en stribe mikrobryggerier, som bestemt er et besøg værd.

Det verdenskendte ølbryggeri Pilsner Urquell ligger sydvest for Prag i byen Plzeň – eller Pilsen på dansk – hvor du også kan besøge forskellige mikrobryggerier eller hoppe en tur i ølspaen. Du mærker hurtigt, at det er her, pilsneren kommer fra.

Vi kan også anbefale at besøge regionen Sydbøhmen, som tilbyder en kombination af lokale mikrobryggerier og fantastisk natur, hvor du kan nyde en tjekkisk øl midt i naturen. Her er der også mulighed for at se flotte slotte og besøge små hyggelige historiske byer som Český Krumlov og hovedbyen České Budějovice. Sidstnævnte hedder i øvrigt Budweis på tysk, og er kendt for at lægge navn til den amerikanske klassiker Budweiser.

Der er masser af store mad- og drikkeoplevelser i vores nabo- og genbolande mod sydøst. God rejse, god fornøjelse i Østeuropa og ikke mindst: God appetit!

Her finder du alle vores rejsetilbud til Europa

Dette indlæg indeholder links til nogle af vores samarbejdspartnere. Hvis du vil se, hvordan det foregår med samarbejder, så kan du trykke her.

Banner, engelsk banner, top banner

rejsebureauer, rejsrejsrejs, grafik 2022
rejsebureauer, rejsrejsrejs, grafik 2022
rejsebureauer, rejsrejsrejs, grafik 2022
rejsebureauer, rejsrejsrejs, grafik 2022
rejsebureauer, rejsrejsrejs, grafik 2022
rejsebureauer, rejsrejsrejs, grafik 2022

Om rejseskribenten

Redaktionen, RejsRejsRejs

RejsRejsRejs.dks faste redaktion deler både egne personlige tips og tricks og fortæller om alt det, der sker i rejseverdenen.
Vi skriver artikler og guides, laver konkurrencer og giver dig de bedste rejsetilbud, rejseforedrag og rejsesjov.

Kommentér

Kommentér

Nyhedsbrev

Nyhedsbrevet sendes ud flere gange om måneden. Se vores datapolitik her.

Læs mere om:

Inspiration

Facebook coverbillede rejsetilbud rejser

Rejsebilleder fra Instagram

Få de bedste rejsetips her

Nyhedsbrevet sendes ud flere gange om måneden. Se vores datapolitik her.