RejsRejsRejs » Seneste indlæg » Rejsemål » Europa » Ungarn » Budapest: Det her skal du opleve
Ungarn Budapest Szechenyi termiske bade rejser
Ungarn

Budapest: Det her skal du opleve

Tag med Lea Rose Nielsen til Budapest. Lea har boet i den livlige og charmerende by i en længere periode, og hun har nogle klare favoritsteder i byen.
blank blank

Af Lea Rose Nielsen Busch

Ungarn Budapest kort rejser

Hvorfor Budapest?

Ungarns hovedstad er kendt for sine smukke bygninger, livlige natteliv, vilde shoppingmuligheder og selvfølgelig deres Michelin-stjernede restauranter med ualmindeligt billige priser.

Det, der overrasker mest ved Budapest, er byens bygninger – dem kan man bruge mange timer på at nyde. Jo mere du undersøger byens gemte steder, jo mere falder du for byens charme. Byen stråler af en ubeskrivelig energi, og der er masser af anbefalelsesværdige steder. Her kommer de. 

Rejsetilbud: Påskesol i Rigas smukke sidegader

Ungarn Budapest Szimpla Kert rejser

Ruinbarerne i Distrikt 7

Budapest er kendt for de unikke ‘ruinbarer’ og det livlige natteliv i Distrikt 7, som også hedder Erzsébetváros.

Szimpla Kert er en af de kendte ruinberar, og det ses skam også på længden af køen og på priserne derinde. Men Szimpla Kert er et besøg værd, da det efter min mening også er en af de smukkeste ruinbarer i Budapest. 

Gå på en rundtur i Distrikt 7 og oplev byens stemning. Her kan du finde masser af barer og natklubber som Morrisons, Ankert og Telep Bar, hvor du kan få en fadøl til 3 kroner.

På mange af barerne finder du en lidt vild rumopdeling, hvor du i den ene ende kan synge karaoke, og i den anden kan du spille beer pong. Gozsdu Udvar, som er en hyggelig gågade inde i byen, er klart også et besøg værd til en aftengåtur.

Rejsetilbud: Turen går til naturskønne Kroatien

Ungarn Budapest Szechenyi termiske bade rejser

Budapest og de termiske bade 

Budapest er kendt for byens mange termiske bade, hvor badene i Széchenyi nok er de mest populære. Széchenyi-badene er omkranset af smukke bygninger. Da dette termiske bad er det mest kendte, så følger der også mange besøgende med, og det kan hurtigt bliver overrendt af mennesker. 

Gellért-badene, som også er et af de store termiske bade i byen, var for mig mere rolige og renlige og et bedre valg end Széchenyi.

Mit yndlings termiske bad var Rudas. Det er væsentlig mindre end de to andre nævnte, men langt højere kvalitet. Desuden ligger Rudas-badene med en formidabel udsigt ud over Donau, som gennemskærer Budapest. Oplev udsigten fra en glaskuppel på øverste etage – et bedre sted med smukkere udsigt at nyde en drink er svært at finde.

Her er et godt flytilbud til Budapest – tryk på “se tilbud” inde på siden for at få den endelige pris

2021 bliver et brag af et rejseår! Se her hvorfor og hvordan

Banner - Bulli - 1024
Ungarn Budapest restaurant mad rejser

Michelin-oplevelser for en slik

På den populære og traditionelle ungarske restaurant Huzar vil du få en af de bedste oplevelser. Restauranten ligger et stykke fra den indre by, men den er klart et besøg værd. Der er altid levende musik i restauranten, og stedet er fyldt med charme – og med mennesker, så husk at bestille bord. 

Her finder du gode tilbud på overnatninger

Jeg var især glad for Budapests mange streetfood-markeder. ‘Karavan’ er super hyggelig, men også turistet. I Karavan faldt jeg for den veganske Vegan Garden, som efter min mening er en overset perle i Budapest.

Ved Distrikt 7 opdagede jeg den ligeledes veganske Kozmosz Étterem; den hyggeligste kælder, hvor de serverer mad, som både er billigt og lækkert.

Er du klar til at prøve en Michelin-restaurant, er der rigeligt at vælge imellem i Budapest. Borkonyha kan klart anbefales, og her får du en fantastisk madoplevelse. For en anretning med syv retter samt en vinmenu kom vi af med 900 kroner. Måske virker det som en halvdyr middag, men det nærmer sig ikke en Michelin-middag i Danmark.

Ungarn Budapest Donau floden rejser

Shopping og turistattraktioner i Budapest

Der er mange forskellige aktiviteter, du kan kaste dig ud i i Budapest, og shoppingmulighederne er nærmest uendelige. WestEnd City Center er en del billigere end Budapests centrale shoppinggade. 

Her finder du gode tilbud på afbudsrejser

Byens seværdigheder er også noget, der kan underholde i længere tid. Tag en gåtur langs Donau og besøg nogle af byens store turistattraktioner, som ligger langs vandet.

Besøg parlamentet, Fiskerbastionen i Buda-slottet og fæstningen Cittadella. Kryds floden ad den ikoniske kædebro, som i midten af 1800-tallet blev den første bro, som forbandt de to bydele Buda og Pest på hver sin side af Donau. 

Her finder du alle vores rejsetilbud til Europa

Budapest er en charmende og livlig storby – der er underholdning til enhver smag.

God rejse til Budapest!

Denne artikel indeholder links til en eller flere af vores samarbejdspartnere. Se hvordan det foregår her.

blank

Om rejseskribenten

Lea Rose Nielsen Busch

Lea er ekspert på Ungarns storby Budapest. Efter hendes udlandssemester i byen kender hun til at alle de unikke attraktioner. Læs Lea’s artikel om Budapest og lær mere om hvad Lea anbefaler, du skal opleve i den charmerende og historiske by.

Kommentér

Kommentér

Nyhedsbrev

Nyhedsbrevet sendes ud flere gange om måneden. Se vores datapolitik her.

Rejsebilleder fra Instagram

Få de bedste rejsetips her

Nyhedsbrevet sendes ud flere gange om måneden. Se vores datapolitik her.