RejsRejsRejs » Rejsemål » Europa » Tjekkiet » Prag i Tjekkiet: En insider-guide til byen med de 100 tårne
Tjekkiet

Prag i Tjekkiet: En insider-guide til byen med de 100 tårne

Prag Tjekkiet tårne
Prag er en klar favorit blandt danske rejsende. Byen er rå, romantisk og rigtig hyggelig. Her er det, du skal se.
harzen banner

Prag i Tjekkiet: En insider-guide til byen med de 100 tårne er skrevet af Natálie Hlaváčková.

eu banner
Prag, tjekkiet, rejser, kort over prag, prag seværdigheder, prag kort, tjekkiet kort

Byen med Karlsbroen og de 100 tårne

Der er så mange seværdigheder i Prag, at det kan føles som om, man aldrig løber tør for steder at besøge, for Prag er i særklasse en af de fineste kulturbyer i hele det centrale og østlige Europa.

Selv som lokal støder jeg altid på noget nyt, når jeg genbesøger min fødeby, som er kendt for både Karlsbroen og for de mere end 100 tårne, så her er derfor en insider-guide til alt det praktiske.

 • Priser: Det koster det at besøge Prag
 • Sightseeing: Her er de vigtigste oplevelser og seværdigheder i Prag
 • Transport: Sådan kommer man rundt i Prag
 • Mad og drikke: De her lokale retter skal du prøve at spise
 • Overnatning: Her skal du overnatte i Prag, inkl. hvilke områder jeg vil fraråde

Når der er så meget at opleve, er det vigtigt at vælge det vigtigste ud og få mest muligt ud af denne smukke by.

Tjekkiet - Prag, Karlsbroen, Vltava - rejser

En billig by at rejse til

Prag er en billig by, når du kommer med danske kroner og veksler dem til tjekkiske kroner, som de pudsigt nok hedder.

En hotdog eller en øl kan fås for 10 danske kroner, og en stor hovedret for en 50’er på en restaurant. Du kan finde virkelig gode hoteller fra kun 350 kroner pr nat på Booking.com og Momondo afhængig af sæson og placering naturligvis.

Det er også nemt at regne ud, hvor meget det koster, for du skal bare tage den tjekkiske pris og dele med 3 for at se, hvad prisen er i danske kroner.

Hotel Skt. Annæ banner
Tjekkiet - Prag, Wenzelspladsen - rejser

Wenzelspladsen midt i hjertet af Prag

En god start på din rejse i Prag er Wenzelspladsen – eller Václavské Náměstí på tjekkisk. Det er en af byens vigtigste pladser, og den har flere ting at byde på.

Her finder du statuen af Tjekkiets skytshelgen, Sankt Wenceslas eller Václav den Hellige, som pladsen er opkaldt efter. Statuen står lige foran Nationalmuseet, hvor du altid kan finde flere interessante udstillinger, og det er bestemt et besøg værd.

Er du mere interesseret i at shoppe, er det også her, du kan finde varehuset Primark.

Wenzelspladsen er i det hele taget en central del af Prags historiske hjerte.

Princess cruises banners
Rejser til Prag, rejse til prag, Prag seværdigheder, rejs til Prag

Seværdigheder i Prag: Den gamle rådhusplads

Et sted som du absolut ikke må gå glip af, er den gamle rådhusplads. Her kan du finde en af ​​Prags hovedattraktioner, nemlig det astronomiske ur Orloj.

Hvis du rammer det rigtige tidspunkt, kan du se de tolv apostle dukke op i de to vinduer, når klokken slår hel. Uret sidder på det gamle rådhus, og du kan gå op i toppen af ​​tårnet og se Prag fra et andet perspektiv.

Udover det astronomiske ur kan du se mange andre interessante ting på pladsen som Jan Hus-monumentet, Stenklokkehuset, Nationalgalleriet i Kinsky-paladset og Pařížská-gaden, som er kendt for luksus-butikker.

Du kan også besøge kirker i forskellige arkitektoniske stilarter som Vor Frue Kirke, Týn-kirken, hvor astronomen Tycho Brahe ligger begravet, og Sankt Nikolaj Kirke.

Karlsbroen holder Prag sammen

Alle, der besøger Prag, skal opleve Karlsbroen, Karlův Most.

Karlsbroen er en af de ældste og bedst bevarede broer i Prag, og den er dekoreret med utallige fine skulpturer, som efter sigende bringer held, hvis man rører ved dem.

På begge sider af broen er der et karakteristisk tårn, og for få euro kan man kravle op og nyde udsigten 138 trin oppe.

Karlsbroen deler byen i den nye by og den gamle by. Hvis du er i den gamle bydel, så glem ikke at besøge Klementinum, som er et unikt barokbibliotek.

Hvis du allerede er i den nye by, kan du finde John Lennon-muren, der er en hyldest til manden selv og til The Beatles. Og du finder også det oppulente Wallenstein-palads i nærheden.

Det lille bytorv

Et tredje oplagt sted er det lille bytorv, Malé Náměsti. Det er en lille plads, som du nok løber ind i uanset hvad, for den ligger tæt på de andre attraktioner.

Udover mange historiske bygninger og paladser kan du se en af ​​de smukkeste barokkirker, også kaldet Sankt Nikolaj Kirke ligesom kirken på rådhuspladsen, og den er bestemt også et besøg værd.

Pladsen ligger tæt på Prags borg, og her er en smuk gade fuld af forskellige monumenter og restauranter af alle slags. Du kan endda få en middelalderlig spiseoplevelse i de middelalderlige omgivelser.

Prags Borg og dagsture fra Prag

Det vigtigste sted at besøge af oplevelser og seværdigheder i Prag, er selvfølgelig den berømte borg. Prags Borg er residens for Tjekkiets præsident og en af ​​hovedattraktionerne i Prag.

Du kan komme gratis ind på slottet, men hvis du virkelig vil udforske det hele, råder jeg dig til at købe en billet, hvor du også kan komme ind i Sankt Vitus-katedralen, Guldstræde, Sankt Georgs Basilika og de haver, der hører til slottet.

Specielt Sankt Vitus-katedralen er et must see seværdighed i Prag, og mange vigtige personligheder fra Tjekkiet er begravet der; inklusive den mest berømte: Kejser Karl IV, som Karlsbroen er opkaldt efter.

Når du alligevel er her, kan du gå fra slottet til Petřín-parken og besøge Prags lille Eiffeltårn, Petrinska Rozhledna, der med sine 65 meter er en smuk lillesøster til Eiffeltårnet i Paris. Du kan også tage en tur i spejl-labyrinten.

Hvis du har mere tid, vil jeg anbefale at besøge Prags zoologiske have, som hører til en af ​​de bedste zoologiske haver i verden.

Lige ved siden af ​​ligger også Troja-paladset med sine smukke haver. Du kan også tage på en længere tur for at se Vyšehrad-slottet, som er en af ​​de første bosættelser i Prag, der har været beboet i mere end 1000 år.

Der er også masser af oplagte dagsture i Tjekkiet fra Prag, blandt andet til nationalparker, bryggerier og hyggelige byer, fx den unikke nationalpark Bøhmiske Schweiz, Národní park České Švýcarsko.

Rejser til Prag, rejse til prag, Prag seværdigheder, rejs til Prag

Kulinariske oplevelser i Prag

Når du besøger Prag, skal du selvfølgelig prøve det lokale køkken.

De traditionelle måltider ligger normalt ret tungt i maven, så husk at drikke et glas øl for at hjælpe maden på vej. Desuden er øl normalt billigere end vand, så der er endda penge at spare.

Nogle af de lokale tjekkiske retter, du kan prøve, er:

 • Svíčková (oksekød i flødesovs med rodfrugter og brødboller)
 • Uzené knedlíky (kartoffelboller fyldt med oksekød og stegte løg)
 • Vepřo, knedlo, zelo (stegt svinekød med dumplings og surkål)
 • Rajská (tomatsuppe, serveret med brødboller eller pasta og oksekød)
 • Smažený sýr/ smažák (stegt ost serveret med pommes frites og tatarsauce)
 • Vepřové koleno (stegt svineskank)

Tjekkiet elsker også at spise søde sager, så hvis du vil prøve det, kan jeg anbefale at sætte tænderne i de her retter:

 • Ovocné knedlíky (søde dumplings fyldt med frugt som abrikoser, blommer eller jordbær)
 • Buchtičky se šodo (små søde boller med vaniljesauce)

Min personlige favorit er helt klart svíčková, som du kan finde i næsten alle tjekkiske restauranter, og jeg vil anbefale restauranterne U Pinkasů og U Medvídků, hvor de også serverer ret god tjekkisk øl.

Hvis du har travlt, kan du prøve noget traditionel street food, som du kan finde overalt på de vigtigste pladser og lokale markeder.

Jeg vil anbefale dig at prøve bramborák, som er en stegt kartoffelpandekage med hvidløg, for den smager bare godt. En anden velsmagende snack er langoš, der er en stegt dejpandekage med ost, ketchup og hvidløg.

Gå ikke glip af trdelník, der er en slags tjekkisk snobrødskage. Hvis du gerne vil prøve lidt forskelligt er det oplagt at besøge madmarkedet Manifesto.

                                                                 

Vidste du: Her er top-7 bedste naturdestinationer i Asien ifølge Booking.coms millioner af brugere!

7: Pai i det nordlige Thailand
6: Kota Kinabalu på Borneo i Malaysia
Få nummer 1-5 med det samme ved at skrive dig op til nyhedsbrevet, og kig i velkomstmailen:

Nyhedsbrevet sendes ud flere gange om måneden. Se vores datapolitik her.

                                                                 

Oplevelser i Prag: Sådan kommer du rundt

Den gamle del af Prag er oplagt at gå på opdagelse i til fods, og nogle steder i den indre by som omkring Karlsbroen, er det endda den eneste måde at komme rundt på.

Prag har derudover et ret godt offentligt transportsystem: Der er busser, sporvogne, metro og endda en svævebane. Jeg vil anbefale at bruge metro eller sporvogne, da busserne ofte sidder fast i trafikken.

Billetter er ret billige, og du kan købe dem på metrostationer, i busserne eller i kiosker. Du kan også downloade appen Lítačka, hvor du kan købe og aktivere din billet. Den svarer til vores egen Rejseplanen bare med mulighed for også at købe billet samtidig, så du kan med fordel bruge app’en Lítačka til at finde vej i Prag.

Der er fire typer billetter til voksne 30 minutter for 30 tjekkiske kroner (CZK), 90 minutter for 40 CZK, 24 timer for 120 CZK eller 72 timer for 330 CZK. Så for 100 danske kroner kan du køre frit i offentlig transport i byen i 3 dage. Glem heller ikke at købe en ekstra billet, hvis du rejser med stor bagage eller et dyr, hvor ekstraprisen er 20 CZK og varer i 6 timer.

Hvis du ikke er fan af offentlig transport, kan du bruge Uber og Bolt, som tilbyder hurtig taxaservice til rimelige priser. Du kan også bruge begge tjenester til at komme fra lufthavnen til byen. Hent app’en inden du kommer til Prag.

Generelt er de almindelige taxatjenester relativt dyre, og derfor er det mest populært at bruge andre transportmidler.

Rejser til Prag, rejse til prag, Prag seværdigheder, rejs til Prag

Hvor skal du overnatte? Bedste og billigste overnatningsmuligheder i Tjekkiet

De bedste steder at bo i Prag, hvis du vil have alt tæt på, er naturligvis i centrum.

Det er oplagt at bo ved Wenzelspladsen eller Republikkens Plads, Náměstí Republiky, hvor du også har forbindelser til sporvogne, metro og busser.

En anden fantastisk central beliggenhed er livlige Újezd ved Petřín-parken.

Hvis du leder efter billigere overnatning, kan du kigge i området Jiřího z Poděbrad eller Náměstí Míru, der begge ligger i gå-afstand 2-3 kilometer fra den gamle by.

Til gengæld vil jeg anbefale at undgå steder omkring Žižkov, Smíchov og Palmovka, der ikke er så hyggelige områder.

Se meget mere om at rejse i Prag og Tjekkiet her

God rejse og nyd de mange pragtfulde oplevelser og seværdigheder i Prag!


Vidste du: Her er de 7 byer i Europa med flest solskinstimer

7: Nice i Frankrig – 342 timer/måned
6: Valencia i Spanien – 343 timer/måned
Få nummer 1-5 med det samme ved at skrive dig op til nyhedsbrevet, og kig i velkomstmailen:

Nyhedsbrevet sendes ud flere gange om måneden. Se vores datapolitik her.

Der kan være links til samarbejdspartnere i denne artikel - du kan se hvordan det foregår her Hotel Skt. Annæ banner
Baden-Württemberg, banner, 2024, kampagne, europa-park, europa-park resort
  Princess cruises banners   Hotel Skt. Annæ banner

Om forfatteren

Natálie Hlaváčková

Natalie er oprindeligt fra Prag og flyttede til København for 3 år siden i forbindelse med sine studier og sin passion for Skandinavien. Hun har været i de fleste lande i Europa, og hendes favoritter er Frankrig og Grækenland. For nogle år siden opfyldte hun sin drøm om at besøge New York og rejse rundt i USA som udvekslingsstudent. Nu er hendes nye drøm at udforske 'ildens og isens land' - Island. Når Natalie ikke har mulighed for at rejse til udlandet, kan hun godt lide at bruge tid på at udforske skønheden i Danmark på sin motorcykel og bruge tid sammen med sine venner og kære på eventyrlige aktiviteter.

Tilføj kommentar

Kommentér her

Nyhedsbrev

Nyhedsbrevet sendes ud flere gange om måneden. Se vores datapolitik her.

Inspiration

Rejsetilbud

Facebook coverbillede rejsetilbud rejser

Få de bedste rejsetips her

Nyhedsbrevet sendes ud flere gange om måneden. Se vores datapolitik her.