RejsRejsRejs » Seneste indlæg » Rejsemål » Europa » Italien » Der er Italien – og så er der Venedig
Venedig - Italien
Italien

Der er Italien – og så er der Venedig

Har du været i Italien? Eller har du stadig første besøg i Støvlelandet til gode? Jeg har været i Italien 17 gange. Første gang jeg besøgte det fantastiske land, var jeg 5 år og var på ‘kør-selv-ferie’ med familien til Lago di Garda (Gardasøen). Lige siden første gang blev jeg forelsket i Italien og har betragtet det som mit andet hjemland.

Se mere om forfatter jesper Munk Hansen her

 

Venedig (eller Venezia, som det hedder på italiensk) har jeg også besøgt, og det er et must at tage en tur forbi byen. Venezia ligger i det nordøstlige Italien i regionen Veneto, hvor det også er hovedstad, og har lidt over en kvart million indbyggere. Men på trods af, at det er en italiensk by, er det som at komme til et helt andet land, når man går over broen og træder ind i denne eventyrlige by.

Nogle vil måske sige, at det er ‘det rigtige Italien’. For det er som Lady og Vagabonden med små gader, gondoler med sang, harmonikamusik og en afslappet livsstil. Når man er ovre den første bro, er den eneste motorlyd, man kan høre, fra bådene i vandet. Det er befriende, at man skal parkere bilen udenfor byen, selvom det kan være lidt dyrt at holde i de store parkeringshuse en hel dag.

Venedig - Italien

Instagram-værdige omgivelser

Nu begynder det at ligne det Venezia, som man kender fra billederne. Folk stopper op ved vandkanten for at tage billeder, og her går det op for en, hvor populær byen er. Man kan både høre og se amerikanere, afrikanere, asiater og europæere i forsøget på at finde det bedste Instagram spot til det perfekte billede i den perfekte by.

Det vrimler med både almindelige turister, Instagrammere og rejsebloggere, som der efterhånden kommer flere og flere af. Vi går videre i retning mod Ponte Rialto (Rialtobroen), som er proppet med mennesker. Alligevel lykkes det os at få nogle billeder af en sejlende gondol, som vi ser fra toppen af Ponte Rialto. Man kan hurtigt komme til at fare vild i denne by, som har en masse ens gader og blinde veje. Pludselig kan man stå i en privat baggård, hvis man er kommet til at gå til venstre i stedet for til højre.

Sådan kommer du til Venedig

Der er flyafgange direkte fra København til Venedig via Norwegian: Her er et eksempel.
Der er også rige muligheder for overnatning i Venedig:

Det billige valg 
Det lidt dyre valg 

Hvis du har brug for tips og tricks til, hvordan du planlægger din rejse til Venedig, kan du læse vores store rejseguide her. Du kan også tilmelde dig vores nyhedsbrev, der kommer 1-2 gange om måneden, hvis du vil holde dig opdateret med både tips og tricks til Venedig eller til rejser andre steder i Italien.

I denne boks er der links til en eller flere af vores samarbejdspartnere. Hvis du vil læse mere om, hvordan det foregår, så se her.

 

Hvis man vil have en lille pause fra de mange mennesker, kan man sætte sig ind på en lille café eller restaurant og få noget at drikke eller spise en af de velkendte pizzaer. Men der vil næsten altid være kø for at få et bord. Derfor er tålmodighed en dyd – både i restauranterne og i byen generelt. Det er også anbefalelsesværdigt at sætte sig ned til vandet og få en is, mens gondolerne og bådene sejler forbi.

Piazzo San Marco og motor-forbud

Efter en lille times gåtur igennem byen er vi næsten fremme ved Piazza San Marco. Jeg har både været i Venezia, når det har været høj solskin, og når det har været forfærdeligt regnvejr, oversvømmelse og skybrud. Men det er stadig en lige så stor oplevelse hver gang. Når du står på Piazza San Marco og kigger på tårnet, kan du overveje, om den lange kø foran er overkommelig, eller om pladsen bare skal betragtes fra jorden. Jeg gjorde det sidste og begav mig ud på et lille eventyr i nogle af sidegaderne til pladsen. Det blev også til en tur hen til vandet, hvor gondolerne kommer sejlende med glade og afslappede turister inde fra byen ud mod lagunen og Lidoen.

Venedig - Italien

Der findes hoteller i Venezia, men det kan være lidt omstændigt at transportere sig ind til byen, hvis man har en stor kuffert med. For der er nemlig forbud mod motorkøretøjer i de små krogede gader i byen. Derudover skal du være forberedt på, at der konstant er mange mennesker, hvis du vælger at bo i Venezia under dit ophold. Det kan anbefales at finde et hotel i en nærliggende by som Padova – Norditaliens ældste by. Der er kun knap 40 kilometer fra Padova til Venezia, og det er billigt at leje en bil i Italien.

Mit andet hjemland

Venezia er en utrolig interessant og inspirerende by, hvor du kan få mange timer til at gå. Det er meget anderledes end resten af Italien og er helt sikkert værd at besøge. Jeg har været der tre gange – senest i april 2018. Jeg skal snart til Italien igen, men de næste to rejser til Italien går ikke til Venezia. Jeg skal derimod til Toscana og Trieste på mine næste to rejser til Italien i løbet af foråret 2019. Jeg har en drøm om at besøge alle 20 regioner i Italien, og jeg er knap halvvejs på nuværende tidspunkt.

Læs mere om skønne Italien her

 

Mit bedste råd om at rejse i Italien er: Hvis I aldrig har været i Italien, så skynd jer at komme afsted. Man skylder sig selv at opleve et af verdens mest spændende lande, som jeg kalder ‘mit andet hjemland’.

God rejse!

Østeuropa - wellnessbanner - rejser

Om rejseskribenten

Jesper Munk Hansen

Jesper Munk Hansen

Jesper er 36 år, bor i Kolding og har rejst meget i sit liv. Især i Sydeuropa, hvor Italien og Spanien er hans favoritter. Jesper taler spansk og er også ved at lære italiensk. Han har været i Italien hele 19 gange indtil videre og besøgt Spanien ca. 10 gange. Derudover har han boet i Malaysia i 3 måneder og er også glad for at rejse i Thailand. Jesper er ude og rejse mindst 3 gange om året og i 2019 var han ude at rejse 4 gange. Hans kommende ture går til Lissabon, Tyrkiet, Island, Rom og Paris, mens Rimini, San Marino og Alabama også er på rejse-tegnebrættet i den nærmeste fremtid, når mulighederne byder sig.

Følg Jesper på hans mange rejser på hans instagram profil her: https://www.instagram.com/jemuha/

Kommentér

Kommentér