RejsRejsRejs » Rejsemål » Europa » Italien » Venedig – det ægte Italien og noget helt for sig selv
Italien

Venedig – det ægte Italien og noget helt for sig selv

Venedig-gyde-bro
Venedig er både klassisk italiensk og samtidig noget helt for sig selv. Historiens vingesus følger dig gennem gyder og kanaler i den smukke by.

Venedig – det ægte Italien og noget helt for sig selv er skrevet af Jesper Munk Hansen

Venedig - Venedig kort - Kort over Venedig

Støvlelandets bedste by – Venedig

Har du været i Italien? Eller har du stadig første besøg i Støvlelandet til gode? Jeg har været i Italien 17 gange. Første gang jeg besøgte det fantastiske land, var jeg 5 år og var på ‘kør-selv-ferie‘ med familien til Lago di Garda – kendt som Gardasøen på dansk. Lige siden første gang blev jeg forelsket i Italien og har betragtet det som mit andet hjemland.

rrr banner 22/23

Venedig – eller Venezia, som det hedder på italiensk – har jeg også besøgt, og det er et must at tage en tur forbi byen. Venedig ligger i det nordøstlige Italien i regionen Veneto, hvor byen også er hovedstad og har lidt over en kvart million indbyggere. Men på trods af, at det er en italiensk by, er det som at komme til et helt andet land, når man går over broen og træder ind i denne eventyrlige by.

Nogle vil måske sige, at det er ‘det rigtige Italien’. For det er som Lady og Vagabonden med små gader, gondoler med sang, harmonikamusik og en afslappet livsstil. Når man er ovre den første bro fra fastlandet, er den eneste motorlyd, man kan høre, fra bådene i vandet. Det er befriende, at man skal parkere bilen udenfor byen, selvom det kan være lidt dyrt at holde i de store parkeringshuse en hel dag. Men det giver til gengæld en stemning uden lige, som de færreste andre steder i Italien kan måle sig med.

Nyhedsbrevet sendes ud flere gange om måneden. Se vores datapolitik her.

Italien, støtte rejser, Venezia

Instagram-venlige omgivelser

Nu begynder det at ligne det Venedig, som man kender fra billederne. Folk stopper op ved vandkanten for at tage billeder, og her går det op for en, hvor populær byen er. Man kan både høre og se amerikanere, afrikanere, asiater og europæere i forsøget på at finde det bedste Instagram spot til det perfekte billede i den perfekte by.

Det vrimler med både almindelige turister, instagrammere og rejsebloggere, som der efterhånden kommer flere og flere af. Vi går videre i retning mod Ponte Rialto – Rialtobroen – som er proppet med mennesker. Alligevel lykkes det os at få nogle billeder af en sejlende gondol, som vi ser fra toppen af broen.

Man kan hurtigt komme til at fare vild i denne by, som har en masse ens gader og blinde veje. Pludselig kan man stå i en privat baggård, hvis man er kommet til at gå til venstre i stedet for til højre. Det er en del af charmen her.

Hvis man vil have en lille pause fra de mange mennesker, kan man sætte sig ind på en lille café eller restaurant og få noget at drikke eller spise en af de velkendte pizzaer. Men der vil næsten altid være kø for at få et bord. Derfor er tålmodighed en dyd – både i restauranterne og i byen generelt. 

Det er også anbefalelsesværdigt at sætte sig ned til vandet og få en is, mens gondolerne og bådene sejler forbi. Så kan man nyde synet af byen i sit helt eget tempo og betragte, hvordan lokalbefolkningen lever deres liv.

Se de bedste rejsetilbud her

Find de billigste flybilletter til destinationen her

Piazza San Marco og motor-forbud

Efter en lille times gåtur igennem byen er vi næsten fremme ved Markuspladsen, Piazza San Marco. Jeg har både været i Venedig, når det har været høj solskin, og når det har været forfærdeligt regnvejr, oversvømmelse og skybrud. Men det er stadig en lige stor oplevelse hver gang.

Når du står på Piazza San Marco og kigger på tårnet, kan du overveje, om den lange kø foran er overkommelig, eller om pladsen bare skal betragtes fra jorden. Jeg gjorde det sidste og begav mig ud på et lille eventyr i nogle af sidegaderne til pladsen. Det blev også til en tur hen til vandet, hvor gondolerne kommer sejlende med glade og afslappede turister inde fra byen ud mod lagunen og Lidoen på den anden side af vandet.

Der findes mange hoteller i Venedig, men det kan være lidt omstændeligt at transportere sig ind til byen, hvis man har en stor kuffert med. For der er nemlig forbud mod motorkøretøjer i de små krogede gader i byen. Derudover skal du være forberedt på, at der konstant er mange mennesker, hvis du vælger at bo i selve Venedig under dit ophold.

Det kan anbefales at finde et hotel i en nærliggende by som Padova – Norditaliens ældste by. Der er kun knap 40 kilometer fra Padova til Venedig, og det er billigt at leje en bil i Italien.

Få billige flybilletter til Venedig her

Italien rejser

Mit andet hjemland Italien

Venedig er en utrolig interessant og inspirerende by, hvor du kan få mange timer til at gå. Det er meget anderledes end resten af Italien og er helt sikkert værd at besøge. Jeg har i skrivende stund været der tre gange – senest i april 2018. 

Jeg skal snart til Italien igen, men de næste to rejser til Italien går ikke til Venedig. Jeg skal derimod til Toscana og Trieste på mine næste to rejser til Italien. Jeg har en drøm om at besøge alle 20 regioner i Italien, og jeg er knap halvvejs på nuværende tidspunkt.

Mit bedste råd om at rejse i Italien er: Hvis I aldrig har været i Italien, så er det bare med at skynd jer at komme afsted. Man skylder sig selv at opleve et af verdens mest spændende lande, som jeg kalder ‘mit andet hjemland’.

God rejse til Italiens uforglemmelige kanalby Venedig!

Se meget mere om at rejse i Italiens mange spændende regioner her

Italien - Venezia- Banner - rejser

Hvad skal man se i Venedig? Seværdigheder og attraktioner

  • Palazzo Ducale – Dogepaladset
  • Canal Grande
  • Basilica di San Marco – Markuskirken
  • Piazza San Marco – Markuspladsen
  • Teatro La Fenice – Operahuset i Venedig
  • Gondoltur 
  • Ponte dei Sospiri – Sukkenes Bro
  • Ponte di Rialto – Rialtobroen

Dette indlæg indeholder links til nogle af vores samarbejdspartnere. Hvis du vil se, hvordan det foregår med samarbejder, så kan du trykke her.

nyhedsbrev banner 22/23

Om forfatteren

Jesper Munk Hansen

Jesper bor i Kolding og har rejst meget i sit liv. Især i Sydeuropa, hvor Italien og Spanien er hans favoritter, hvor han har besøgt Spanien cirka 10 gange. Jesper taler spansk og er også ved at lære italiensk. Han har været i Italien intet mindre end 20 gange indtil videre og er ambassadør for Visit Italy. Derudover har han boet i Malaysia i 3 måneder og er også glad for at rejse i Thailand. Jesper er ude og rejse mindst 3 gange om året og i 2019 var han ude at rejse 4 gange. Hans kommende ture går til Norge, Italien og Tyrkiet, mens Rimini og San Marino også er på rejse-tegnebrættet i den nærmeste fremtid, når mulighederne byder sig.

Følg Jespers side om Italien på Instagram, hvor han fortæller om sine mange rejser til Italien: https://www.instagram.com/favoritalia/

Kommentér

Kommentér

Nyhedsbrev

Nyhedsbrevet sendes ud flere gange om måneden. Se vores datapolitik her.

Inspiration

Facebook coverbillede rejsetilbud rejser

Emner

Rejsebilleder fra Instagram

Få de bedste rejsetips her

Nyhedsbrevet sendes ud flere gange om måneden. Se vores datapolitik her.