Banner
RejsRejsRejs » Seneste indlæg » Rejsemål » Europa » Østrig » Schladming-Dachstein: Familieferie året rundt
Østrig - ski, skiløb - rejser
Østrig

Schladming-Dachstein: Familieferie året rundt

De naturskønne omgivelser i Schladming-Dachstein er ikke alene bjergtagende udsigter, men også omdrejningspunktet for de mange familievenlige aktiviteter og seværdigheder. Bjergtoppe, bjergsøer og alpine dale udgør bagtæppet for eventyrlige stier, vandreruter, skibakker og meget mere.

Med de mange forskellige aktiviteter kan det perfekte program sammensættes. Uanset om man er til spænding og højt tempo, eller til afslapning og hygge.

På eventyr i de eventyrlige skove

I Rohrmoos – 10 minutters kørsel fra Schladming – findes eventyrstien MärchenwegHer kan børn og barnlige sjæle gå på opdagelse og møde velkendte eventyrfigurerer skåret i træ og malet, så vi kan kende dem.

Undervejs på ruten er der opført diverse poster. Her kan man give sig i kast med aktiviteter fra børns fantasifulde univers. Man kan fx prøvekøre bilen fra Flintstones, tage på visit hos heksen fra Hans og Grethe, svæve svæverævens svævebane og talrige andre farverige påfund.

Schladming-dachstein-hytter-bjerg-sti

Arkæologisk vandring

Er man mere til historiske fortællinger, er der ved Burgstall i Ramsau am Dachstein en arkæologisk vandresti. Her kan både børn og voksne gå ombord i fortidens fæstningsværk, slotte og bakkede terræn. En sikker rundtur, som uden tvivl vil vække den forhistoriske interesse hos de små poder.

Udgravningen blev etableret i 1997. Ved hjælp af skiltning langs ruten vil arkæologisk nysgerrige opleve datidens migrationer, som førte til, at romersk kultur og det latinske folkeslag forsvandt i det 4. århundrede e.Kr. Ruten går tæt forbi Luserwasserfall, som ligeledes er et besøg værd.

Visit Austria Vinter Banner Rejser

Artiklen fortsætter under boksen

Sådan kommer du nemt til Schladming-Dachstein 

Der er flere danske rejsebureauer, der har kvalitetsrejser til de østrigske alper. Se et rejsetilbud her.

München Lufthavn er den lufthavn, der ligger nærmest Schladming-Dachstein (ca. 260 km). Wiens internationale lufthavn ligger ca. 300 km væk, og alternativt er der Salzburg Lufthavn, som betjenes af Austrian Airlines, Lufthansa og Ryanair, samt andre større luftfartsselskaber.

Der er flyafgange direkte fra Danmark til München: Her er et eksempel fra Momondo.

Du kan læse mere om familieaktiviteter i området her.

Hvis du er på udkig efter bæredygtige rejser, så se her: Rejs bæredygtigt

Hvis du har brug for tips og tricks til, hvordan du planlægger din rejse til Schladming-Dachstein, kan du læse vores store rejseguide her. Du kan også tilmelde dig vores nyhedsbrev, der kommer 1-2 gange om måneden, hvis du vil holde dig opdateret med både tips og tricks, konkurrencer, nyheder og tilbud.

I denne boks er der links til en eller flere af vores samarbejdspartnere. Hvis du vil læse mere om, hvordan det foregår, så se her.

Adrenalinrus til lands og til vands

I Rodelbahn – 15 minutters kørsel fra Schladming – findes den nervepirrende Rittisberg Rollercoaster. Med en længde på 1300 meter, og en topfart på 40 km/t, er der lagt op til ekstatiske hyl og grin fra juniorer helt ned til 3 år.

Er de under 1,25 cm i højden, skal de dog ledsages af en voksen.

schladming-river-rafting-båd

Floden Enns, som strækker sig fra Mandling til Schladming, er ideel til river rafting. Omgivet af frodig skov og lysglimt, der smyger sig ind mellem trækroner i vandkanten, er scenen sat til 10 km, der både imponerer æstetisk, og kilder i maven.

Banner - Østrig, Visitaustria

Østrig Kort SchladmingCampinghygge ved gletcheren

I og omkring Schladming-Dachstein er der et hav af ferielejligheder, hoteller, hytter og campingpladser. Bl.a. Dachstein Camping, som ligger i Ramsau Hierzegg, kun 2 km fra Dachsteinstrasse, der fører til den majestætiske Dachstein-gletscher.

Her er der udsigt til bjerge, skove og skovsøer og gode muligheder for, at hele familien kan boltre sig i den uspolerede natur.

For den aktive familie er der vandreture, mountain biking eller langrendsski. Afhængig af årstiden, og for de mindste, er der mountain gokarts eller kælkebakker.

kælk-skov

Klatring i skoven

I Gröbming – 20 minutter fra Schladming-Dachstein – ligger Abenteuerpark. Her kan børn ned til tre år klatre rundt i den udendørs klatrepark.

En guide lærer børnene, hvordan de skal bruge udstyr, og hvordan de passer på sig selv, så de på egen hånd kan kaste sig frygtløst ud i klatring mellem træerne. Alle iføres sikkerhedsseler, og der er såmænd installeret specialbaner for børn, hvor forældre kan følge banen fra skovbunden. For de mindste er der legepladser, klatrestativer og legeområder.

Se mere om rejser til Østrig

Udover de fremhævede aktiviteter, byder området i øvrigt på en masse skisport – for begyndere, øvede, børn, voksne og alt der imellem. Schladming-Dachstein er flere gange kåret til at være den mest familievenlige feriedestination.

Se meget mere om at rejse i Østrig her.

Om rejseskribenten

Jens Skovgaard Andersen, redaktør

Jens Skovgaard Andersen, redaktør

Jens er en glad rejsenørd, der har rejst i over 60 lande fra Kirgisistan og Kina til Australien og Albanien. Jens er uddannet i Kinastudier, har boet i Kina i 1½ år og er medlem af De Berejstes Klub. Han har en omfattende erfaring med rejseverdenen som rejseleder, foredrag, rådgiver, forfatter og fotograf. Og naturligvis vigtigst af alt: Som rejsende. Jens går ofte efter steder, hvor der også er mulighed for at se en god fodboldkamp i selskab med andre inkarnerede fans og har en særlig forkærlighed for Boldklubben FREM, hvor han sidder i bestyrelsen. For de fleste er det oplagt at se op til Jens (han er knap to meter høj), og så er han 14-dobbelt mester i TV-quizzen Jeopardy og stadig single, så hvis du ikke kan finde ham ude i verden eller på et fodboldstadion, kan du nok finde ham ude at turnere i det københavnske quiz-miljø.

Kommentér

Kommentér