visit østrig, visit austria, banner
RejsRejsRejs » Rejsemål » Europa » Østrig » Schladming-Dachstein: Familieferie året rundt
Østrig - ski, skiløb - rejser
Østrig

Schladming-Dachstein: Familieferie året rundt

Schladming-Dachstein er en oplagt feriedestination i det centrale Østrig for hele familien
visit østrig, visit austria, banner

Schladming-Dachstein: Familieferie året rundt er skrevet af Jens Skovgaard Andersen

Schladming-Dachstein – hvad i alverden er det?

Schladming-Dachstein er en skøn feriedestination i det centrale Østrig for hele familien. Med de mange forskellige aktiviteter kan du sammensætte det perfekte program. Uanset om du er til spænding og højt tempo eller til afslapning og hygge.

Banner, engelsk banner, top banner

De naturskønne omgivelser i Schladming-Dachstein i Østrig er ikke alene bjergtagende udsigter, men også omdrejningspunktet for de mange familievenlige aktiviteter og seværdigheder. Bjergtoppe, bjergsøer og alpine dale udgør bagtæppet for eventyrlige stier, vandreruter, skibakker og meget mere.

Østrig-Schladming-dachstein-hytter-bjerg-sti-rejser

På eventyr i de eventyrlige skove

I Rohrmoos – 10 minutters kørsel fra Schladming – findes eventyrstien MärchenwegHer kan børn og barnlige sjæle gå på opdagelse og møde velkendte eventyrfigurer skåret i træ og malet, så vi kan kende dem.

Undervejs på ruten er der opført diverse poster. Her kan man give sig i kast med aktiviteter fra børns fantasifulde univers. Man kan fx prøvekøre bilen fra Flintstones, tage på visit hos heksen fra Hans og Grete, svæve på Svæverævens svævebane og talrige andre farverige påfund.

Se de bedste rejsetilbud her

Find de billigste flybilletter til destinationen her

Arkæologisk vandring i Schladming-Dachstein

Er du mere til historiske fortællinger, er der ved Burgstall i Ramsau am Dachstein en ‘arkæologisk vandresti’. Her kan både børn og voksne gå ombord i fortidens fæstningsværk, slotte og bakkede terræn. En sikker rundtur, som uden tvivl vil vække den forhistoriske interesse hos de små poder.

Udgravningen blev etableret i 1997. Ved hjælp af skiltning langs ruten vil arkæologisk nysgerrige opleve datidens folkevandringer, som førte til, at romersk kultur og det latinske folkeslag forsvandt herfra i det fjerde århundrede. Ruten går tæt forbi vandfaldet Luserwasserfall, som ligeledes er et besøg værd.

Se meget mere om at rejse i Østrigs forskellige regioner

Banner Østrig, 2020-21
østrig-schladming-river-rafting-båd-rejser

Adrenalinrus til lands og til vands

Blot 15 minutters kørsel fra Schladming finder du den nervepirrende rutsjebane Rittisberg Rollercoaster. Med en længde på 1300 meter og en topfart på 40 km i timen, er der lagt op til ekstatiske hyl og grin fra juniorer helt ned til 3 år. Er ungerne under 125 cm i højden, skal de dog ledsages af en voksen.

Floden Enns, som strækker sig fra Mandling til Schladming, er ideel til riverrafting. Omgivet af frodig skov og lysglimt, der sniger sig ind mellem trækronerne i vandkanten, er scenen sat til 10 kilometer, der både imponerer æstetisk og kilder i maven.

I og omkring Schladming-Dachstein er der et hav af ferielejligheder, hoteller og hytter. Og også campingpladser som Dachstein Camping, der ligger i Ramsau Hierzegg kun 2 km fra Dachsteinstrasse, der fører til den majestætiske Dachstein-gletsjer.

Her er der udsigt til bjerge, skove og skovsøer og gode muligheder for, at hele familien kan boltre sig i den uspolerede natur.

For den aktive familie er der vandreture, mountainbikes eller langrendsski. Og for de mindste er der afhængig af årstiden ‘mountain gokarts’ eller kælkebakker.

Her er et godt flytilbud til München – tryk på “se tilbud” inde på siden for at få den endelige pris

kælk-skov-vinter-rejser

Klatring i skoven nær Schladming-Dachstein

I Gröbming – 20 minutter fra Schladming-Dachstein – ligger Abenteuerpark. Her kan børn ned til tre år klatre rundt i den udendørs klatrepark.

En guide lærer børnene, hvordan de skal bruge udstyr, og hvordan de passer på sig selv, så de på egen hånd kan kaste sig frygtløst ud i klatring mellem træerne. Alle iføres sikkerhedsseler, og der er såmænd installeret specialbaner for børn, hvor forældre kan følge banen fra skovbunden. For de mindste er der legepladser, klatrestativer og legeområder.

Se meget mere om Østrig som rejseland her

Udover de fremhævede aktiviteter, byder området i øvrigt på en masse skisport – for begyndere, øvede, børn, voksne og alt derimellem. Schladming-Dachstein er flere gange kåret til at være den mest familievenlige feriedestination.

Tag bare familien med – det vil de takke dig for.

Dette indlæg indeholder links til nogle af vores samarbejdspartnere. Hvis du vil se, hvordan det foregår med samarbejder, så kan du trykke her.

nyhedsbrev rejsrejsrejs banner rejser

Banner, engelsk banner, top banner

rejsebureauer, rejsrejsrejs, grafik 2022
rejsebureauer, rejsrejsrejs, grafik 2022
rejsebureauer, rejsrejsrejs, grafik 2022
rejsebureauer, rejsrejsrejs, grafik 2022
rejsebureauer, rejsrejsrejs, grafik 2022
rejsebureauer, rejsrejsrejs, grafik 2022

Om rejseskribenten

Jens Skovgaard Andersen, redaktør

Jens er en glad rejsenørd, der har rejst i over 60 lande fra Kirgisistan og Kina til Australien og Albanien. Jens er uddannet i Kinastudier, har boet i Kina i 1½ år og er medlem af De Berejstes Klub. Han har en omfattende erfaring med rejseverdenen som rejseleder, foredrag, rådgiver, forfatter og fotograf. Og naturligvis vigtigst af alt: Som rejsende. Jens går ofte efter steder, hvor der også er mulighed for at se en god fodboldkamp i selskab med andre inkarnerede fans og har en særlig forkærlighed for Boldklubben FREM, hvor han sidder i bestyrelsen. For de fleste er det oplagt at se op til Jens (han er knap to meter høj), og så er han 14-dobbelt mester i TV-quizzen Jeopardy og stadig single, så hvis du ikke kan finde ham ude i verden eller på et fodboldstadion, kan du nok finde ham ude at turnere i det københavnske quiz-miljø.

Kommentér

Kommentér

Nyhedsbrev

Nyhedsbrevet sendes ud flere gange om måneden. Se vores datapolitik her.

Læs mere om:

Inspiration

Facebook coverbillede rejsetilbud rejser

Rejsebilleder fra Instagram

Få de bedste rejsetips her

Nyhedsbrevet sendes ud flere gange om måneden. Se vores datapolitik her.