RejsRejsRejs » Seneste indlæg » Rejsemål » Europa » Østrig » Oplevelser i Zillertal – meget mere end ski og jægerte
Zillertal-østrig-bjerg
Østrig

Oplevelser i Zillertal – meget mere end ski og jægerte

En hyggelig dal i midten af Østrig. Smuk natur med gode muligheder for ski og meget andet.
Østeuropa - julebanner - rejser blank

Oplevelser i Zillertal – meget mere end ski og jægerte er skrevet af Martin Bøglid

opøvelser i Zillertal, Østrig, Kort over Østrig

Vinter i Zillertal

Som alle andre skisportsområder i Tyrol er naturen omkring Zillertal i den flotteste liga. På skyfrie dage strækker de sneklædte bjerge sig så langt øjet rækker, når du forvilder dig op på de øverste tinder – det perfekte sted at nyde middagsmaden eller varme sig på en jæger-te, når benene trænger til pause.

Kommer du om sommeren, er landskabet som forvandlet. De sneklædte bjerge er nu blevet grønne og tilbyder de besøgende vandring, mountainbike og klatring i frodige og idylliske omgivelser. Uanset årstiden er her noget for både de magelige og de eventyrlystne. Med 180 lifte og 530 pistekilometer tager det lidt tid, før man bliver træt af at stå på ski i Zillertal.

De fleste pister ligger i cirka 2.000 meters højde, men går helt op til 3.250 meters højde, og derfor er der snegaranti hele vinteren. Her er både noget for børnefamilierne, avancerede skiløbere og alt derimellem, og verdensmesterskaberne i slalom, styrtløb og Super-G har endda været afholdt her.

Visit Austria Vinter Banner Rejser

Trænger du til en pause fra skiløb, kan du tage en tur i klatrecentret i Zillertal eller i klatrehallen ved Camping Aufenfeld, hvor du finder klatrevægge med forskellige sværhedsgrader og op til 16 meters højde.

Skal pausen være lidt mere afslappende, kan du besøge termalbadet i Fügen. Foruden wellness byder Fügen også på sjov for de små og andre legeglade eksempelvis med en 133 meter lang vandrutschebane.

Her er også noget for feinschmeckerne, og både i skiområderne og dalen finder du madoplevelser af høj kvalitet. I byen Hochfügen ligger fx restauranten Alexander, som serverer mad i den gode ende. Det samme gælder for restauranten på Hotel & Chalet Wedelhütte, hvor du sammen med maden kan nyde stedets smukke panoramaudsigt.

oplevelser i Zillertal

Sådan kommer du nemt til Zillertal 

Der er flere danske rejsebureauer, der har kvalitetsrejser til de østrigske alper. Se et rejsetilbud her.

München Lufthavn er den lufthavn, der ligger nærmest Zillertal.
Der er flyafgange direkte fra Danmark til München: Her er et eksempel fra Momondo.

Vil du køre i bil eller tage toget er der også gode muligheder.
Hvis du er på udkig efter bæredygtige rejser, så se her: Rejs bæredygtigt

Du kan læse mere om familieaktiviteter i området her

Østrig - oplevelser i Zillertal

Oplevelser i Zillertal og sommer i Tyrol

Tyrol tiltrækker langt flere skientusiaster end sommergæster, og Zillertal er ingen undtagelse. Flere og flere danskere får dog øjnene op for sommerens mange muligheder på disse kanter.

Området omkring Zillertal har over 1.000 kilometer vandreruter i smukke omgivelser. Det er balsam for sjælen, når du går og nyder udsigten over de græs- og træklædte bjerge, som indrammes af den blå himmel på toppen og Zillertal-floden i bunden.

Og apropos himmel og vand er her både gode forhold for paraglidere og badegæster. På bjerget Spieljoch er der særdeles fine betingelser for paraglidere, og for nybegyndere er det muligt at prøve en tandemflyvning med en garvet paraglider. I dalen kan du slappe af og bade ved friluftsbadet Fügen og badesøen Schlitters.

Er du mere til pedalsport, har Zillertal 800 kilometer velbeskrevne ruter, hvor højdeprofiler, distancer og GPS-data fremgår, og gør planlægningen af cykelturen nem.

Her kan du både leje mountainbike og racercykel, og for de mere magelige er her elcykler, så de mindre motionslystne kan nyde omgivelserne på to hjul.

Uanset årstiden er der masser af oplevelser i Zillertal – god fornøjelse og Viel Spaß!

Denne artikel indeholder links til en eller flere af vores samarbejdspartnere. Se hvordan det foregår her.

Bornholm banner 930

Om rejseskribenten

Martin Bøgild

Martin Bøgild

Martin er en rejselysten journaliststuderende med stor kærlighed til Afrika og Sydamerika. Han er tidligere uddannet cand.merc., og de lange sommerferier blev brugt på at udforske fjerne egne af verden.

Kommentér

Kommentér