Banner
RejsRejsRejs » Seneste indlæg » Rejsemål » Europa » Østrig » Zillertal: Aktivferie i bjergene
Østrig - vandring bjerge Zillertal
Østrig

Zillertal: Aktivferie i bjergene

blank
Visit Austria Vinter Banner Rejser

Der er en god grund til, at en af Østrigs top-destinationer er Zillertal. Dalen ligger lige midt i Tyrol, tæt på Innsbruck og på vejen til Italien. Zillertal er omgivet af fotovenlige bjerge, der rager mere end tre kilometer op, og den smukke og solfyldte dal har et væld af adrenalinfremkaldende aktiviteter for de eventyrlystne, og masser af muligheder for afslapning for hele familien.

Det er med andre ord en ret oplagt pakkeløsning for en nem og aktiv ferie.

Østrig - vandring bjerge Zillertal

Bjergvandring i og omkring dalen

For vandrere er mulighederne nærmest uendelige i Zillertal. I dalen ligger de relativt flade ruter, hvor hele familien kan være med, mens panoramaturene er anlagt højt oppe i bjergene. Man har endda etableret over 100 kilometer særlige stavgangs- og løberuter. Hvis klassisk vandring ikke udfordrende nok, kan man prøve kræfter med de rå klippesider, både med deciderede klatreruter samt en række via ferrata-ruter. Her sikres man på de stejleste passager via stålwirer, der er boltet fast til klipperne, og ferrata-ruterne er niveaudelte, så man kan medbringe børn på de letteste.

Og netop børnene er der tænkt meget på. Aktivitetsparker som Erlebnisberg Spieljoch samt Fichtenschloss hitter blandt familiens yngste. Sidstnævnte er en stor aktivitetspark med reb- og klatrebane, hængebro samt vandløb, mens Familienberg Spieljoch byder på klippeklatring, guldgravereventyr, minizoo og Flying Fox – en vild svævetur, hvor man er koblet på en udspændt stålwire.

Østrig - cykling bjerge - rejser

Kør ud på cyklen og tag toget hjem

Der er mere end 1.200 kilometer cykelspor og -veje, så der er rigeligt at kaste sig over, uanset om man er til mountainbiking, downhill-kørsel eller landevej. Hvis man skal udfordres kan man nuppe den stejle og vanskelige Isskogel Single Trail, der byder på kørsel med stejle kurver, hop og gode stigninger. Hvis der skal hygges er Zillertaler Radweg oplagt til familieudflugt, for ruten er anlagt langs Ziller-floden, hvor man oplever det smukke og frodige landskab i dalen helt tæt på. Langs ruten kører også Zillertalbahns lokaltog, og det koster ikke ekstra at medbringe cyklen, så mange vælger at køre ud på cykel og returnere med toget. I Zillertal vil man gerne have alle med – også dem, der har brug for lidt ekstra hjælp i det kuperede terræn – så overalt er der udlejning af elcykler, og i dalen finder man mere end 30 ladestationer. Du kan få hjælp til planlægning, hvor du bor, og en lang række ruter er beskrevet med længde, højdeprofil og GPS-data. Du kan læse mere om cykling i Østrig i denne artikel:

På cykel gennem flade Østrig

 

Sådan kommer du nemt til Zillertal i Østrig

Der er en stribe danske rejsebureauer, der har rejser til Østrig, bl.a. Aktiv Rejser, Vitus og FDM Travel.

De fleste store flyselskaber har ruter direkte til Østrig, men ofte kun Wien, der ikke ligger tæt på. Du skal kigge efter Innsbruck eller Salzburg, se eksempel her. Du kan også sagtens køre derned.

Det er oplagt at kombinere Zillertal med Salzburg – få tips til chokoladebyen her

En aktiv ferie med liftture, entréer og transport kan hurtigt belaste budgettet, men med et Zillertaler Activcard i hånden kan der spares mange penge. Kortet kan fås til seks, ni eller tolv dage, og det giver adgang til ti af områdets lifte, seks forskellige friluftsbade samt Zillertals offentlige transportmuligheder. Desuden gives gode rabatter.

Det østrigske turistbureau har masser af gode tips til Zillertal, Tyrol og resten af Østrig for hele familien. Se meget mere på deres danske hjemmeside her.

Hvis du har brug for tips og tricks til, hvordan du planlægger din rejse til Østrig, kan du læse vores store rejseguide her. Du kan også tilmelde dig vores nyhedsbrev, der kommer 1-2 gange om måneden, hvis du vil holde dig opdateret med tips og tricks til Østrig og de andre lande i regionen.

I denne boks er der links til en eller flere af vores samarbejdspartnere. Hvis du vil læse mere om, hvordan det foregår, så se her.

Vand! Gletchere, vandfald og badesøer

I bunden af den 47 kilometer lange dal slynger Ziller-floden sig, og vandet har man udnyttet til glæde for alle, der er vandglade. Der er fx oplevelses-termalbadet Zillertal, ligesom badesøen Schlitters er meget populær. Zillertal er også beriget med hele 15 forskellige vandfald, hvor vandmasserne vælter ud over kanten og forstøves i solens stråler. Endelig kan man – selv midt i sommerferien – mærke vandet i frossen tilstand ved at tage på udflugt til Hintertux-gletsjeren. Gletsjeren og de omkringliggende bjerge byder på vandrestier med panoramaudsigt, hytter som serverer solide, lokale frokoster samt et unikt dyreliv, hvor man kan opleve fløjtende murmeldyr (!) og bjerggemser – en slags bjerggeder. Der er flere canyoning-ture, hvor man på skift klatrer på klipperne samt rappeller og springer i vandfaldene, eller rafting-ture, hvor man i fuld fart suser forbi klippestykker og strømhvirvler.

Østrig - paragliding bjerge - rejser

Flyv som en ørn

Spieljoch er også paraglidernes paradis. Faktisk betragtes Zillertal som et af Europas bedste spots til paragliding, og i flere omgange har man afviklet VM for paraglidere i området. Erfarne piloter er velkomne til selv at sætte skærmen op, mens mindre erfarne kan booke tandemture ved et af de mange adventurebureauer i dalen.

I luften svæver de store rovfugle på udkig efter dagens måltid, og vil man opleve de fascinerende dyr helt tæt på, er der fine ørne- og falkonershow på Ahorn-bjerget ved Mayrhofen. Her – i mere end to kilometers højde – kan man opleve de flotte fugle vise deres færdigheder i jagt og luftakrobatik, mens falkonererne fortæller om opdræt og træning. Det er en stor oplevelse.

God rejse!

Om rejseskribenten

Redaktionen Rejs Rejs Rejs

Redaktionen Rejs Rejs Rejs

Læs mere om redaktionen her

Kommentér

Kommentér