Banner
RejsRejsRejs » Seneste indlæg » Rejsemål » Europa » Østrig » På cykel gennem flade Østrig
Østrig - mountainbike - rejser
Østrig

På cykel gennem flade Østrig

Østrig er fladere end man lige skulle tro, i hvert fald hvis man kigger efter de rigtige cykelruter. God læselyst!
blank

Østrig er måske ikke det første land, du tænker på, hvis du planlægger at skulle ud og lufte din cykel på sommerferien.

Som danskere er vi vant til fladt terræn og fine cykelstier, og det kan godt være et andet og mere udfordrende projekt at skulle klatre over alperne på to hjul. Men fortvivl ikke – Østrig er meget andet end bjerge.

Se mere om forfatteren Jens Skovgaard Andersen her

Visit Austria Vinter Banner Rejser

Ruter af høj standard

Landet har en stribe cykelruter af meget høj standard og i utroligt smukke omgivelser. Der findes selvfølgelig ruter for de bjergglade cykelryttere, og hvis du er til mountainbike og godt med højdemeter på ruten, så er Østrig det rene Slaraffenland. Der er også masser af steder hvor man kan leje el-cykler, der kan hjælpe dig hurtigt afsted.

Vil du vide mere?

Der er flere danske rejsebureauer, som kan hjælpe dig med rejsen til Østrig, uden at det bliver dyrere af den grund. Find dem her: Rejsetilbud

Se mere om cykelruterne i Østrig hos Østrigs Turistbureau her. Du kan også læse om flere cykelruter (på engelsk og tysk) her på denne side.

Kør til Østrig

Køretiden fra Danmark til Salzburg er på cirka 12 timer, så det er et oplagt sted at køre til på sommerferie eller tage et ophold, hvis du skal længere sydpå.

Fly til Østrig

Hvis du vil flyve til Østrig, så er der direkte ruter mellem København og Wien eller med mellemlanding i eksempelvis Tyskland på vejen. Prøv dig frem her på Momondo.

Hvis du vil have flere tips til flybilletter, hotel og billeje kan du finde dem her i vores guide

Hvis du er på udkig efter bæredygtige rejser, så se her: Rejs bæredygtigt

Hvis du har brug for tips og tricks til, hvordan du planlægger din rejse, kan du læse vores store rejseguide her. Du kan også tilmelde dig vores nyhedsbrev, der kommer 1-2 gange om måneden, hvis du vil holde dig opdateret med tips og tricks til rejser

I denne boks er der links til en eller flere af vores samarbejdspartnere. Hvis du vil læse mere om, hvordan det foregår, så se her.

Kør langs floderne

Hvis du hellere vil cykle i adstadigt tempo og godt kan nøjes med at kigge på bjergene i stedet for at køre rundt i dem, så kan du tage på tur langs floderne og i lavlandet.

Østrig har noget for enhver, og en af de bedst anbefalede cykel-ruter er ruten rundt om Hallstätter See i Salzkammergut, som passende kunne tage udgangspunkt i hyggelige Salzburg.

Østrig Kort Hallstat Zee

Se mere om Salzburg og omegn her

Cykel langs Donau

En anden populær rute løber langs med Donau. Da ruten er flad og følger floden og dermed ikke kræver superfysik eller navigationsevner, er den god til de lidt mindre rutinerede cyklister.

Den østrigske del af ruten løber mellem den tyske grænseby Passau, gennem byerne Linz og Wien og til den slovakiske grænse, hvor der er meget kort til Slovakiets hovedstad Bratislava. Det er selvfølgelig muligt at nøjes med kortere ture langs ruten, hvis man ikke har lyst til hele turen.

Østrig - Donau, cykel, efterår - rejser

Motioner ben og smagsløg i Steiermark

Hvis du er til vin og motion, så er der en oplagt cykelrute i Steiermark i det sydøstlige Østrig, som har udgangspunkt i landets næststørste by Graz.

Her får du både mulighed for at motionere benene og smagsløgene, når du cykler gennem vinmarker og smuk natur.

Østrig - Styrien, vinmarker - rejser

Hvis du skulle være blevet fristet af en cykelferie til sommer så er Østrig et mere oplagt valg, end man lige skulle tro.

God cykeltur!

Se 15 oversete rejsemål i Europa her

Om rejseskribenten

Jens Skovgaard Andersen, redaktør

Jens Skovgaard Andersen, redaktør

Jens er en glad rejsenørd, der har rejst i over 60 lande fra Kirgisistan og Kina til Australien og Albanien. Jens er uddannet i Kinastudier, har boet i Kina i 1½ år og er medlem af De Berejstes Klub. Han har en omfattende erfaring med rejseverdenen som rejseleder, foredrag, rådgiver, forfatter og fotograf. Og naturligvis vigtigst af alt: Som rejsende. Jens går ofte efter steder, hvor der også er mulighed for at se en god fodboldkamp i selskab med andre inkarnerede fans og har en særlig forkærlighed for Boldklubben FREM, hvor han sidder i bestyrelsen. For de fleste er det oplagt at se op til Jens (han er knap to meter høj), og så er han 14-dobbelt mester i TV-quizzen Jeopardy og stadig single, så hvis du ikke kan finde ham ude i verden eller på et fodboldstadion, kan du nok finde ham ude at turnere i det københavnske quiz-miljø.

Kommentér

Kommentér