Banner
RejsRejsRejs » Seneste indlæg » Rejsemål » Afrika » Namibia » Sådan ændrede Namibia mit syn på livet
Namibia - gepard, Maries billede - rejser
Namibia

Sådan ændrede Namibia mit syn på livet

blank

De fleste kender det nok. Dag ud og dag ind møder du op på det samme arbejde, ser de samme kollegaer og oplever egentlig ikke de store forandringer i hverdagen. Der er selvfølgelig de obligatoriske 5 ugers ferie, hvor der som regel er planlagt en charterferie, en skiferie og en juleferie hjem til bedsteforældrene.

Jeg håber sådan, at alle dem, der har oplevet dette eller stadig gør, endelig har taget beslutningen om at stoppe med at spilde livet.

Bo i Namibia

Hvis du flyver til Namibias hovedstad Windhoek, kan du bo på det populære Rivendell Guest House, hvor du både finder private værelser både med eget bad og med delte badefaciliteter. Se også de mange andre muligheder på eksempelvis Booking.com.

Fly til Namibia

Namibia har ligesom resten af det sydligste Afrika sommer, når vi har vinter, og omvendt. Du finder de billigste billetter uden for højsæsonen, som er i december til januar, og mange forbindelser går via Johannesburg i Sydafrika. Prøv dig frem på Momondo og se, hvordan det passer dig bedst.

I denne boks er der links til en eller flere af vores samarbejdspartnere. Hvis du vil læse mere om, hvordan det foregår, så se her.

Namibia var et af de første lande, jeg rejste til, som ifølge mine forældre og venner lå alt for langt væk, hvis man skulle rejse alene som kvinde.

Jeg anede faktisk ikke helt, hvad jeg skulle forvente efter at have booket rejsen. Det eneste, jeg vidste, var, at jeg ville blive hentet i lufthavnen for så at blive kørt direkte ud i naturen for at deltage i en 3-dages campingtur i nationalparken Etosha.

Se mere om forfatteren Marie Meier her

På intet tidspunkt var der adgang til internettet, så dem derhjemme anede reelt ikke, om jeg var landet i god behold.

Dog må jeg erkende, at det var noget af den mest befriende tur, jeg nogensinde har været på.

Namibia - løver, Maries billede - rejser

Når man lander i lufthavnen, mærker man straks, at verden vender helt på hovedet i forhold til derhjemme. Af en eller anden årsag følte jeg, at jeg kunne stole på dem, jeg mødte på min vej. Og ja, chaufføren, der hentede mig i lufthavnen, ville selvfølgelig rigtig gerne have mit telefonnummer. Men på trods af denne episode følte jeg mig på intet tidspunkt utryg.

Gruppen på campingturen bestod af 3 rejsende, en chauffør og en kok. Dette betød, at vi fik en helt ekstremt personlig oplevelse, og at turen stort set blev skræddersyet efter vores behov. På samme tid fik man mulighed for helt at komme væk fra hverdagen og få tid til at tænke over livet og tilværelsen.

Namibia - løve i træ, Maries billede - rejser

Turen til nationalparken blev efterfulgt af frivilligt arbejde på gården Harnas, hvor dagligdagen gik ud på at fodre alt fra skildpadder til geparder og løver og sørge for, at deres tilværelse var så naturlig som muligt. Harnas har taget sig af en masse skadede dyr og været med til at vænne dem til at komme tilbage i det fri igen. Et virkelig fedt projekt!

Efter at have tilbragt cirka 6 uger i dette skønne land, har mit syn på livet ændret sig gevaldigt. Selvom det på ingen måde overrasker, at det er noget af et kulturchok at besøge den anden side af globen, har det alligevel været imponerende, hvad denne kulturforskel kan lære en på så kort tid.

Blandt andet lærte jeg hvor ligeglad man kan blive med den materialistiske hverdag, vi er vant til herhjemme. I realiteten tror jeg på, at man er langt lykkeligere, hvis ens fokus flytter sig fra, hvad man ejer, til hvem man er rent personligt. Det er nok også den eneste gang, at jeg blev forelsket i en person uden at vide noget om, hvad han ejede derhjemme eller havde opnået i sit liv udover at have et fantastisk godt hjerte.

Nemibia - gepard, Maries billede - rejser

At se løvernes, gepardernes og leopardernes hverdag gør, at man får et indblik i de forskellige styrker og svagheder, hver enkelt har. Geparden er muligvis det hurtigste dyr i verden, dog er leoparden fysisk meget stærkere. Man kan muligvis være dårlig til én ting her i livet – dog betyder dette ikke, at man er dårlig til alt.

Når man bor hjemme i Danmark, hvor ens hverdag primært går ud på at tjene penge for blandt andet at kunne købe ting, der viser prestige, findes der ikke noget bedre end at få et afbræk og se, hvordan verden i virkeligheden ser ud.

Namibia - Sossusvlei, ørken - rejser

Får man en dag lyst til at rejse til Namibia, er der 5 ting, som man helt klart bør se og opleve:

Etosha National Park

Nationalparken, hvor der er rig mulighed for at se The Big 5 og falde i søvn til løvernes brøl om aftenen, mens man kigger på stjernerne i Mælkevejen.

Kalahari

Røde sanddyner i massevis og en blå himmel med rig mulighed for også at opleve vilde løver. Kalahari betyder ”Den store tørst”, hvilket er en ret god beskrivelse af ørkenen.

Sossusvlei

Lidt som Kalahari finder du her røde sanddyner og har mulighed for at nyde udsigten i en varmluftsballon og kigge efter dyr, du ikke finder derhjemme.

Skeleton Coast

Tæt på Swakopmund – en af Namibias kystbyer – finder du Skeleton Coast. Her er der rig mulighed for at være aktiv og prøve sandboarding eller skydiving.

Swakopmund

Et strandresort i den vestlige del af Namibia, hvor du får set eksempler på arkitektur, der stammer tilbage fra tiden, hvor det var en tysk koloni.

Sådan fik jeg åbnet mine øjne for alvor, da jeg var 19 år gammel og rejste til Namibia. Hver evig eneste dag husker jeg på alle de ting, jeg lærte dernede. Dette har givet mig inspiration til at fortsætte med at rejse så ofte som muligt, hvilket jeg har gjort i adskillige år nu og altid prioriterer.

Om rejseskribenten

Marie Meier

Marie Meier

Marie er solorejsende og blogger, og hun startede med at udforske verden som 19-årig og har indtil videre rejst i over 40 lande. I 2015 blev hendes blog Marie's Travels udvalgt som en af de bedste rejseblogs i Danmark.

I dag bor hun i København, hvor hun udover at studere forbereder de næste mange rejser ud i verden. Hun har en særlig kærlighed for det sydlige Afrika og kontinentets dyreliv, dykning og safari har en særlig plads.

Kommentér

Kommentér