visit østrig, visit austria, banner
RejsRejsRejs » Rejsemål » Europa » Østrig » St. Johann in Salzburg – østrigsk idyl til familien

Nyhedsbrev

Nyhedsbrevet sendes ud flere gange om måneden. Se vores datapolitik her.

Inspiration

Facebook coverbillede rejsetilbud rejser

Rejsebilleder fra Instagram

Få de bedste rejsetips her

Nyhedsbrevet sendes ud flere gange om måneden. Se vores datapolitik her.

ski - østrig - st. johann in Salzburg - alpendorf - rejser -
Østrig

St. Johann in Salzburg – østrigsk idyl til familien

St. Johann in Salzburg er en oplagt destination beliggende centralt i Østrig. Området byder på aktiviteter for både store og små og er derfor et perfekt valg til børnefamilier.
visit østrig, visit austria, banner

St. Johann in Salzburg – østrigsk idyl til familien er skrevet af Stefan Slothuus

Østrig - ski, selfie - rejser

Hvorfor St. Johann in Salzburg?

Hvis du leder efter den optimale skiferie til familien i de fantastiske østrigske alper, så er St. Johann in Salzburg stedet for dig. St. Johann in Salzburg er tidligere kendt under navnet ‘Sankt Johann im Pongau’.

Banner, engelsk banner, top banner

Området egner sig især til begyndere og øvede, hvilket er perfekt, hvis børnene skal have ski på fødderne for første gang. Området tilbyder dog også både udfordringer og aktiviteter til alle ildsjæle, som ikke kan få nok af livet i sneen.

Østrig, Salzburg, Kort over Østrig, St Johann im Pongau, St Johann in Salzburg

Hyggelig alpeby i charmerende omgivelser

Byen St. Johann in Salzburg – ikke at forveksle med St. Johann in Tirol – ligger kun 60 kilometer fra Salzburg og er en hyggelig alpeby omringet af store bjerge. Her er charmerende gamle huse, små butikker, hestetrukne kaner og et lille torv – alt sammen indrammet i sne.

Få kilometer mod syd ligger Alpendorf; en mindre by med mange overnatningssteder og få – men tilstrækkelige – indkøbsmuligheder. Fra hotellerne og skihytterne kan du åbne hoveddøren, klikke skiene direkte på og så sætte afsted på pisten.

Se de bedste rejsetilbud her

Find de billigste flybilletter til destinationen her

Ski - lift, sne - rejser

St. Johann in Salzburg – perfekt til børnefamilier

St. Johann in Salzburg er et super valg for børnefamilier. Til at starte med kan bjerget ’Hahnbaum’ midt i St. Johann in Salzburg være et oplagt valg, hvor de basale bremse- og drejeteknikker enten kan læres eller forbedres. Der er også danske skiskoler med mange danske børn og danske skilærere, så børnene føler sig trygge og kan få en god oplevelse.

Skiområdet byder generelt på mange brede, overskuelige blå og røde pister, der kan bruges til at øve teknikker og ellers nyde det billedskønne sceneri i Alperne.

Der er også sjove og spændende pister til børnene: Prøv eksempelvis ‘Djævleruten’ Teufelsweg, der er en skovsti gennem Geisterberg, og den nye skimovie-strækning, og som har et eventyrligt præg med forskellige sagnfigurer og funslopes.

Her er et godt flytilbud til Salzburg fra København – tryk på “se tilbud” inde på siden for at få den endelige pris

ski - østrig - st. johann-alpendorf - rejser -

Aktiviteter for alle i St. Johann in Salzburg

Selvom området egner sig mest til børnefamilierne, så får alle uden tvivl en herlig skiferie. Der er forskellige funparks, hvor de modige snowboardere og skiløbere kan prøve kræfter med freestyle-parken ’Betterpark Alpendorf’.

Hvis pistekilometerne i St. Johann in Salzburg ikke er tilstrækkelige, så kan liftkortet også anvendes i nabobyerne Wagrain og Flachau, der begge er en del af ‘Snow Space Salzburg’ med i alt 120 kilometer og 45 velsmurte lifter.

Dermed burde der være pister til alle niveauer af ski-entusiaster. Der går ofte busser til disse områder, som ligger inden for kun 15 kilometer.

Se meget mere om at rejse i Østrigs forskellige regioner

Banner Østrig, 2020-21
visit østrig, visit austria, banner
Østrig - St. Johann-Alpendorf - rejser

En vinterdestination med et hav af muligheder

Har de tilsyrede lårmuskler brug for en pause, så arrangeres der også lettilgængelige kælketure i området. Og har du lyst til en mere rolig dag, så kan det alpine skiområde udskiftes med snesko eller langrend-ski med 14 kilometers langrendsspor fordelt på tre strækninger. Der er med andre ord mange muligheder.

Efter en lang og udmattende dag i sneen kan afterski ofte virke tillokkende. Det kan du finde både i skiterrænet og i St. Johann in Salzburg, hvor der tordner klassisk tyrolermusik ud af højtalerne, mens der langes fadøl og flügels over disken på adskillige barer.

St. Johann in Salzburg er altså et bredtfavnende område – både for små og store, begyndere og øvede.

Se meget mere om at rejse i Østrig her

God skiferie til Østrig! 

Dette indlæg indeholder links til nogle af vores samarbejdspartnere. Hvis du vil se, hvordan det foregår med samarbejder, så kan du trykke her.

nyhedsbrev rejsrejsrejs banner rejser

Banner, engelsk banner, top banner

rejsebureauer, rejsrejsrejs, grafik 2022
rejsebureauer, rejsrejsrejs, grafik 2022
rejsebureauer, rejsrejsrejs, grafik 2022
rejsebureauer, rejsrejsrejs, grafik 2022
rejsebureauer, rejsrejsrejs, grafik 2022
rejsebureauer, rejsrejsrejs, grafik 2022

Om rejseskribenten

Stefan Slothuus

Stefan har fra barnsben af rejst en del – ofte i Frankrig med sine frankofile forældre. Efter studenterhuen var sikret, blev de typiske europæiske kulturer skiftet ud med en større udflugt med 16 forskellige landebesøg på knap 5 måneder, der inkluderede Vesteuropa og Sydøstasien.

Siden bliver de fleste opsparinger ved siden af studiet brugt på rejser – ofte til mere fremmede kulturer til billige penge, som eksempelvis østeuropæiske destinationer kan byde på. Rejse-bucketlisten er nærmest uendelig, men rejser til Latinamerika og fjerntliggende stillehavsøer vægtes særligt højt.

Derudover studerer Stefan Medievidenskab i Odense, elsker sport og har nok set lidt flere film og tv-serier, end hvad sundt er.

Kommentér

Kommentér