RejsRejsRejs » Seneste indlæg » Rejsemål » Europa » Østrig » St. Johann in Salzburg – østrigsk idyl til familien
ski - østrig - st. johann-alpendorf - rejser -
Østrig

St. Johann in Salzburg – østrigsk idyl til familien

En oplagt destination centralt i Østrig, med aktiviteter for både store og små.
   

Hvis du leder efter den optimale skiferie til familien i de fantastiske østrigske alper, så er St. Johann in Salzburg stedet for jer. St. Johann in Salzburg er tidligere kendt under navnet ‘Sankt Johann im Pongau’.

Østrig, Salzburg, Kort over Østrig, St Johann im Pongau, St Johann in Salzburg

Området egner sig især til begyndere og øvede – perfekt, hvis børnene skal have ski på fødderne for første gang. Området tilbyder dog også både udfordringer og aktiviteter til alle ildsjæle, som ikke kan få nok af livet i sneen.

Se mere fra skribent Stefan Slothuus her

Byen St. Johann in Salzburg – ikke at forveksle med St. Johann in Tirol – ligger kun 60 kilometer fra Salzburg og er en hyggelig alpeby omringet af store bjerge. Her er charmerende gamle huse, små butikker, hestetrukne kaner og et lille torv – alt sammen indrammet i sne.

Få kilometer mod syd ligger Alpendorf; en mindre by med mange overnatningssteder og få, men tilstrækkelige indkøbsmuligheder. Fra hotellerne og skihytterne kan du åbne hoveddøren, klikke skiene direkte på og så afsted på pisten.

Visit Austria Vinter Banner Rejser

Ski - lift, sne - rejser

Perfekt til børnefamilier

St. Johann in Salzburg er et super valg for børnefamilier. Til at starte med kan bjerget ’Hahnbaum’ være et oplagt valg midt i St. Johann in Salzburg, hvor de basale bremse- og drejeteknikker enten kan læres eller forbedres. Der er også danske skiskoler med mange danske børn og danske skilærere, så børnene føler sig trygge og kan få en god oplevelse.

Skiområdet byder generelt på mange brede, overskuelige blå og røde pister, der kan bruges til at øve teknikker og ellers nyde det billedskønne sceneri i Alperne.

Der er også sjove og spændende pister til børnene: Prøv eksempelvis Djævleruten, ‘Teufelsweg’, der er en skovsti gennem Geisterberg og den nye skimovie-strækning, og som har et eventyrligt præg med forskellige sagnfigurer og funslopes.

Artiklen fortsætter efter den grønne boks

Sådan kommer du til St. Johann in Salzburg

Der er flere danske rejsebureauer, som kan hjælpe dig med rejsen til Østrig, uden at det bliver dyrere af den grund. Find dem her:Rejsetilbud

Vil du køre i bil eller tage toget er der også gode muligheder.
Hvis du er på udkig efter bæredygtige rejser, så se her: Rejs bæredygtigt

Hvis du har brug for tips og tricks til, hvordan du planlægger din rejse, kan du læse vores store rejseguide her. Du kan også tilmelde dig vores nyhedsbrev, der kommer 1-2 gange om måneden, hvis du vil holde dig opdateret med tips og tricks til rejser.

Du kan læse om flere aktiviteter i St. Johann in Salzburg her

I denne boks er der links til en eller flere af vores samarbejdspartnere. Hvis du vil læse mere om, hvordan det foregår, så se her.

Aktiviteter for alle

Selvom området egner sig mest til børnefamilierne, så kan stedet tilbyde enhver en herlig skiferie. Der er forskellige funparks, hvor de modige snowboardere og skiløbere kan prøve kræfter med freestyle-parken ’Betterpark Alpendorf’.

Hvis pistekilometerne i St. Johann Salzburg ikke er tilstrækkelige, så kan liftkortet også anvendes i nabobyerne Wagrain og Flachau, der alle er en del af ‘Snow Space Salzburg’ med i alt 120 kilometer og 45 velsmurte lifter.

Dermed burde der være pister til alle niveauer af ski-entusiaster. Der går ofte busser til disse områder, som ligger inden for kun 15 kilometer.

Østrig - St. Johann-Alpendorf - rejserHar de tilsyrede lårmuskler brug for en pause, så arrangeres der også lettilgængelige kælketure i området. Og har du lyst til en mere rolig dag, så kan det alpine skiområde udskiftes med snesko eller langrend-ski med 14 kilometers langrendsspor fordelt på tre strækninger.

Der er med andre ord mange muligheder.

Læs mere om Østrig året rundt her

 

Efter en lang og udmattende dag i sneen kan afterski ofte virke tillokkende. Det kan du finde både i skiterrænet og i St. Johann in Salzburg, hvor der tordner klassisk tyrolermusik ud af højtalerne, mens der langes fadøl og flügels over disken på adskillige barer.

St. Johann in Salzburg er altså et bredtfavnende område; både til de små og store, begyndere og øvede.

God skiferie! 

Banner - Østrig, Visitaustria

Om rejseskribenten

Stefan Slothuus

Stefan Slothuus

Stefan har fra barnsben af rejst en del – ofte i Frankrig med sine frankofile forældre. Efter studenterhuen var sikret, blev de typiske europæiske kulturer skiftet ud med en større udflugt med 16 forskellige landebesøg på knap 5 måneder, der inkluderede Vesteuropa og Sydøstasien.

Siden bliver de fleste opsparinger ved siden af studiet brugt på rejser – ofte til mere fremmede kulturer til billige penge, som eksempelvis østeuropæiske destinationer kan byde på. Rejse-bucketlisten er nærmest uendelig, men rejser til Latinamerika og fjerntliggende stillehavsøer vægtes særligt højt.

Derudover studerer Stefan Medievidenskab i Odense, elsker sport og har nok set lidt flere film og tv-serier, end hvad sundt er.

Kommentér

Kommentér

Nyhedsbrev

Nyhedsbrevet sendes ca. to gange om måneden.