RejsRejsRejs » Seneste indlæg » Rejsemål » Europa » Østrig » Salzburg – mød Mozart og Maria
blank
Østrig

Salzburg – mød Mozart og Maria

Østeuropa- kulturbanner - rejser blank

Østrig er stadig en stor favorit for danskere, der kan lide at stå på ski, og derfor tager mange turen til Alperne i vinterhalvåret. Men Østrig ligger der faktisk også resten af året, og landet er en lidt overset sommerdestination.

Se mere om forfatteren Jens Skovgaard Andersen her

Lav en ‘stop-over’ 

Hvis du tager bilen til eksempelvis Italien eller Kroatien, så kører du sandsynligvis igennem Østrig på vejen. Her er mange gode steder at holde pause og tanke energi op til resten af turen, men måske skulle du overveje mere end et kort stop. Det er ikke kun, når du flyver, at du kan udnytte et ’stop-over’ til at få nogle store oplevelser på vejen til noget andet.

Visit Austria Vinter Banner Rejser
Sådan kommer du til Østrig

Der er flere danske rejsebureauer, der har kvalitetsrejser hertil

Kør til Østrig

Køretiden fra Danmark til Salzburg er på cirka 12 timer, så det er et oplagt sted at køre til på sommerferie eller tage et ophold, hvis du skal længere sydpå

Fly til Østrig

Hvis du vil flyve til Østrig, så er der direkte ruter mellem København og Wien eller med mellemlanding i eksempelvis Tyskland på vejen. Prøv dig frem her på Momondo

Bo i Salzburg

Se en oversigt over hoteller og overnatningsmuligheder i Salzburg her på Travelmarket

Hvis du vil have flere tips til flybilletter, hotel og billeje kan du finde dem her i vores guide

Hvis du er på udkig efter bæredygtige rejser, så se her: Rejs bæredygtigt

Hvis du har brug for tips og tricks til, hvordan du planlægger din rejse, kan du læse vores store rejseguide her. Du kan også tilmelde dig vores nyhedsbrev, der kommer 1-2 gange om måneden, hvis du vil holde dig opdateret med tips og tricks til rejser

I denne boks er der links til en eller flere af vores samarbejdspartnere. Hvis du vil læse mere om, hvordan det foregår, så se her.

Kolde øl og vandreture

De østrigske alpelandskaber er oplagte til vandreture, hvis du trænger til at strække benene, ligesom der er cykelruter mange steder – også langs floder, hvor det ikke går op og ned hele vejen. Byerne byder på imponerende historiske oplevelser og god gammeldags hygge med kolde øl, fremragende lokal vin eller kage i verdensklasse.

Østrig - mountainbike - rejser

Charmerende Salzburg

Hvis du kører via München, er der ikke langt til den charmerende gamle by Salzburg, hvor Mozart havde hjemme, og hvor han stadig bliver dyrket i stor stil. Mozart-butikker er ikke svære at finde, men Mozart-kuglerne er altså noget billigere i supermarkederne… I det gamle Salzburgs gågader er der strenge regler for, hvordan man må udsmykke sine butiksfacader, og derfor må eksempelvis McDonald’s ikke benytte sine velkendte gule og røde farver til at tiltrække kunder men i stedet finde på anden udsmykning.

Østrig - Slazburg, McDonalds, skilt - rejser

Tag på en Sound of Music-tur

Hvis du har set og sunget med på Sound of Music, så kender du nok også byen Salzburg derfra, da det netop var i Salzburg, Maria og Familien von Trapp blev foreviget på film. Der er både arrangerede Sound of Music-ture og mulighed for selv at gå på opdagelse med musikken i ørerne.

Eller en skattejagt? 

Er du endnu mere eventyrlysten, så er en skattejagt gennem byen måske noget for dig. Salzburgs egen app ‘Snitzl‘, kan du downloade og bruge til at gå på opdagelse gennem byens gader.

Læs mere om Østrig her

Sommerfestpillene 

Årets store sommerbegivenhed ‘Sommerfestspillene‘ finder sted i Salzburg i juli og august, og der er blandt andet Strauss og selvfølgelig Mozart på programmet. Så hvis du alligevel er på vej gennem Europa i de dage, så er det oplagt at tænke denne festival ind i planerne.

Østrig - Hallstatt, sø - rejser

En overset perle i Europa 

I området Salzkammergut, som starter syd og øst for Salzburg, ligger søen Halstatt, som figurerer på lister over oversete perler i Europa, og området er i det hele taget imponerende smukt.

Salzkammergut er også oplagt som badedestination, da de utallige søer er kendte for deres ekstraordinært rene vand, så tag bare børnene med og tag en dukkert.

Ligger Østrig på vejen? 

Kig på kortet over køreturen og se, om ikke Østrig er et besøg værd. Vi kan i hvert fald anbefale det – god ferie. 

Bornholm banner 930

Om rejseskribenten

Jens Skovgaard Andersen, redaktør

Jens Skovgaard Andersen, redaktør

Jens er en glad rejsenørd, der har rejst i over 60 lande fra Kirgisistan og Kina til Australien og Albanien. Jens er uddannet i Kinastudier, har boet i Kina i 1½ år og er medlem af De Berejstes Klub. Han har en omfattende erfaring med rejseverdenen som rejseleder, foredrag, rådgiver, forfatter og fotograf. Og naturligvis vigtigst af alt: Som rejsende. Jens går ofte efter steder, hvor der også er mulighed for at se en god fodboldkamp i selskab med andre inkarnerede fans og har en særlig forkærlighed for Boldklubben FREM, hvor han sidder i bestyrelsen. For de fleste er det oplagt at se op til Jens (han er knap to meter høj), og så er han 14-dobbelt mester i TV-quizzen Jeopardy og stadig single, så hvis du ikke kan finde ham ude i verden eller på et fodboldstadion, kan du nok finde ham ude at turnere i det københavnske quiz-miljø.

Kommentér

Kommentér