blank
RejsRejsRejs » Seneste indlæg » Rejsemål » Sydamerika » Bolivia » Bolivia: 5 steder, du skal opleve
Bolivia Amazonas rejser
Bolivia

Bolivia: 5 steder, du skal opleve

Har du hørt om Bolivia? Og har du måske undret dig over, hvad man kan lave i et land uden kystlinje midt i Andesbjergene? Her er vores guide til fem steder, du i hvert fald skal opleve.

Af Katrine Øland Frandsen

bolivia kort - rejser

Til Bolivia med rygsæk

Jeg besøgte Bolivia på min rygsæksrejse rundt i Sydamerika. Landet ligger inde i midten af kontinentet og grænser op til fem andre lande: Peru, Chile, Argentina, Paraguay og Brasilien. Jeg ankom til La Paz med en bus fra Peru. Men hvad skal man egentligt se i et land, der ingen kystlinje har og er placeret midt i Andesbjergene? Her er min fem bud, steder du skal opleve på din rejse til Bolivia.

Rejsetilbud: Amazonas, indianere og flodsejlads

la paz bolivia rejser

1. Wrestling i La Paz

Godt nok er det den noget mindre by Sucre, der er Bolivias konstitutionelle hovedstad, men ellers ses La Paz som landets hovedstad. Byen er verdens højest beliggende storby og ligger 3.640 meter over havets overfalde – og de fleste vil nok opleve åndenød. Højderne vil få dig til at føle, at du svæver halvvejs mellem skyerne og fortovet. Grundet beliggenheden i de tyndere luftlag kommer byens temperatur sjældent over 20 grader.

Hvad gør man, når man er blevet forpustet nok af at spadsere rundt til de bolivianske markeder? Man tager ind og oplever andre blive forpustet. ‘Cholitas-wrestling’ har været populær siden 1950’erne, og det var en af de aktiviteter, jeg fandt utrolig underholdende. Der er både mandlige og kvindelige wrestlere i traditionelle klæder, og de wrestler med hinanden. En anbefalelsesværdig aftenunderholdning, når du besøger La Paz i Bolivia.

Rejsetilbud: Naturrejse til Argentina og Chile

Bolivia _ Death Road - rejser

2. En tur langs Death Road

Hvis du ikke allerede har åndenød og har brug for mere action – så kan du besøge den verdenskendte ‘Death Road’. Navnet Death Road stammer fra det notorisk høje dødstal derfra. Vejen blev skåret ud i bjergkæden Cordillera Oriental af fængselsfanger fra Paraguay under ‘Chacokrigen’ i 1930’erne. Vejen strækker sig 69 km fra La Paz til Coroico og binder storbyen sammen med regnskoven Amazonas.

En cykeltur gennem højderne på Death Road er den mest populære aktivitet i La Paz. Så hvis du er fan af højder og cykler, kan du tage en dagsudflugt med cykel til Death Road. Jeg har kun hørt godt om turen, men da jeg personligt lider af frygt for højder og stenterræn, valgte jeg at undgå Death Road. Jeg fik dog oplevet Death Road på anden vis…

Her er et godt flytilbud til La Paz i Bolivia – tryk på “Se tilbud” inde på siden for at få den endelige pris

Banner - Backpack - 1024
Bolivia Amazonas rejser

3. Amazonfloden

Man tænker måske ikke i første omgang på Amazonas, når man hører navnet Bolivia. Men mit besøg til Amazonas er min absolut allerfedeste oplevelse fra Bolivia – og klart den, jeg vil anbefale alle at tage på. Udover at jeg vil anbefale denne tur, så vi jeg også guide dig til, hvordan du skal komme derhen. Det var ikke den måde, jeg selv gjorde det på.

Via et lokalt rejsebureau kan du bestille en udflugt til Amazonas; jeg valgte en 3-dages tur. Bureauerne kan du finde på ethvert gadehjørne, og de fleste overnatningssteder kan også hjælpe dig med at bestille din tur. Den del er let nok. Du kan vælge en flyve på et par timer dertil eller en 20 timers bustur. Jeg valgte en af hver. Mit bedste råd er at skippe busturen og flyve i stedet – du betaler mere, men det er det hele værd.

Her er et godt hotel-tilbud i storbyen La Paz – tryk på “Se tilbud” for at få den endelige pris

Busturen til Amazonas er noget af en udfordring og er nok min mest nervepirrende rejse nogensinde. Jeg vågner om natten, mens resten af passagererne er ved at evakuere sig selv. Bussen sidder fast i en mudderpøl og tilter temmelig skråt ud over bjergkanten. Det var sådan, jeg oplevede det, jeg ellers havde forsøgt at undgå: Death Road. Vælg flyveturen, medmindre du er til ekstreme oplevelser.

Denne 3-dages udflugt er – trods transporten dertil – min yndlings hidtil. Turen forgår primært på båd, hvor man sejler rundt på Amazonfloden, og der er ikke det dyr, du ikke møder på vejen. Vi mødte alt fra de krokodillelignende kaimaner foran vores lodge til slanger, flagermus, nysgerrige aber, der hopper ombord på båden og de legesyge lyserøde delfiner, som vi svømmede med. En af de lyserøde delfiner bed mig endda i foden, og jeg har hermed verdens sejeste ar på min tå.

Klik her for et hyggeligt hotel i Sucre i Bolivia – tryk på “Se tilbud” for at få den endelige pris

Bolivia salar di uyuni rejser

4. Salar de Uyuni – verdens største saltslette

Da dinosaurerne strejfede vores planet, fandtes der en saltvandssø i midten af det sydamerikanske kontinent. Grundet bevægelser i jordens plader trak søen sig sammen og fordampede. I dag er stedet kendt som Salar de Uyuni og er verdens største saltslette på mere end 10.000 km2; et område på størrelse med Sjælland gange halvanden. Saltsletten grænser op til Chile, og du kan komme dertil fra Sucre.

At træde ud på den gigantiske slette er noget af en anderledes oplevelse. Ved første indtryk kan man nok ikke undgå at sammenligne det med sne. Det næste indtryk er nok ens forbløffelse over, at det er fuldstændig fladt til der, hvor øjet rækker. En guidet tur tager dig hen til lokale markeder og klippeformationer i dalen Rocky Valley.

Guiden hjælper dig også med at tage nogle sjove ‘trickbilleder’, hvor du virker større eller mindre end en fx en plasticdinosaurus eller en pickles-boks. Hvis der er vådt, og solen reflekteres, kan saltsletten ligne en sø.

Her er et tilbud på billeje i Sucre, så du selv kan køre til saltsletten i Salar de Uyuni

Bolivia copacabana lake titicaca rejser

5. Titicaca-søen og Isla del Sol

Titicaca er Sydamerikas største sø og deles af Peru og Bolivia. Det siges, at den bolivianske side af søen er den smukkeste. Tager du til storbyen Copacabana vil du opleve en hyggelig stemning ved søens bred – der er masser af lokale restauranter og barer. Om sommeren tillader temperaturerne, at du kan hoppe i vandet eller leje en båd.

En af de største attraktioner ved Titicaca-søen er den hellige inka-ø Isla del Sol. Du kan sejle til Isla del Sol fra Copacabana. Ifølge en inka-legende er Isla del Sol fødestedet for en af inkaernes guder; nemlig Solguden – deraf øens navn. Det siges, at solguden skabte sin egen søn og datter, og de blev de første inkaer, som rejste nordpå og fandt det, som blev til Inkariget ved Machu Picchu i Peru.

Efter min mening har Bolivia masser at byde på: Høflig lokalbefolkning, kultur, historie, dyreliv og naturskønne omgivelser. Det er et land i udvikling, og der er blandt andet kommet flere kabelbaner i storbyen La Paz, så det er lettere for de lokale og turisterne at komme rundt.

Her er der mange flere rejsetilbud til Sydamerika

God rejse til Bolivia!

Denne artikel indeholder links til en eller flere af vores samarbejdspartnere. Se hvordan det foregår her.

Om rejseskribenten

Katrine Øland Frandsen

Katrine Øland Frandsen

En munter jyde, bosat i København. Til dagligt er jeg en nysgerrig ekstrovert med begejstring for rejser, kreativitet og nye oplevelser. Jeg har backpacket i sammenlagt 19 måneder i hhv. Asien, Oceanien, Syd- & Central Amerika, Jeg har haft et udvekslingssemester i Indonesien, og er nu kommunikationspraktikant hos RejsRejsRejs. Jeg er typen der konstant søger efter den næste rejse.

Kommentér

Kommentér