Salzburgerland Banner 2022
RejsRejsRejs » Rejsemål » Sydamerika » Brasilien » Brasilien – Rio de Janeiro og vilde oplevelser i et vildt fedt rejseland
Brasilien

Brasilien – Rio de Janeiro og vilde oplevelser i et vildt fedt rejseland

Rio de Janeiro - Brasilien - Argentina - Rejser
Søger du inspiration til din rejse til Brasilien? I denne artikel er der samlet alt godt til rejsen dertil. Fra storbyer til naturoplevelser og Amazonas.
Montenegro banner    

Brasilien – Rio de Janeiro og vilde oplevelser i et vildt fedt rejseland er skrevet af Martin Bøgild.

Nyhedsbrevet sendes ud flere gange om måneden. Se vores datapolitik her.

Brasilien - Sydamerika - kort - rejser

Samba, karneval, caipirinha og fodbold – den farverige kultur i verdens 5. største land fortæller historien om fest, glade dage og imødekommende lokale. Og særligt sidstnævnte får du at føle fra første færd i Brasilien – landet, der som sangen The Girl from Ipanema har en særlig evne til at betage og stjæle de besøgendes hjerter.

Foruden kulturen og den gæstfrie befolkning, får du grønklædte bjergkæder, frodige regnskove, kridhvide sandstrande, paradis-øer, overdøvende vandfald og et rigt dyreliv. Flora og fauna findes ikke mere mangfoldigt end her.

Vi giver dig her et overblik over Brasiliens muligheder, så du kan få det bedste ud af din rejse til det kæmpestore land.

Brasilien - Rio de janeiro - udsigt - rejser

Vejr, klima og arrangementer – hvornår skal man besøge Brasilien?

Der er flere ting, du skal forholde dig til, når du skal vælge afrejsetidspunkt til Brasilien. Vejret er selvfølgelig en af dem, og på grund af landets størrelse er det ikke en helt nem opgave. Det meste af landet ligger syd for ækvator, og derfor er der koldest mod syd, men selvom brasilianerne beklager sig til tider, er deres svar på vinter som regel ganske mild, når man kommer fra Skandinavien.

Langs kysten er vejret næsten altid godt, og måske er det derfor, at størstedelen af Brasiliens befolkning er bosat her, hvor mange af landets mest besøgte byer også ligger. Ækvator går gennem det nordlige Brasilien, og her bliver der aldrig vinter. Mod nord skal du i stedet være opmærksom på regntiden, der varierer fra område til område.

Foruden vejret og din egen kalender er Brasilien også vært for en del arrangementer, som du bør overveje, når du skal beslutte dig for afrejsetidspunkt. Karneval er selvfølgelig det mest berømte. Hele landet fejrer begivenheden, som er en officiel ferie. De fleste turister vælger at opleve karnevallet i Rio de Janeiro, men da det forløber over 5 dage, er der mulighed for at opleve de forskellige traditioner fra region til region.

Nytårsaften er også ganske særligt i Brasilien. I Rio de Janeiro samles omkring to millioner hvidklædte mennesker på strandene Copacabana og Ipanema for at fejre nytår. Det er særdeles festligt med livekoncerter, sambadansere og storslået fyrværkeri.

Brasilien, Rio De jainero,sukkertoppen,  rejser

Rio de Janeiro

Der er mange spændende millionbyer i Brasilien, og derfor kommer denne oversigt kun omkring en brøkdel. Man kommer ikke uden om Landets vel nok mest kendte by, Rio de Janeiro. Byen har det hele, og hvis den skal beskrives med ét ord, må det være kontrastfuld. Diversiteten er slående. Her er grønklædte bjerge, skyskrabere og strand. Her er rige mennesker, som lever i overflod, og fattige, som lever i kæmpe slumområder. Og her er fest og glade dage men desværre også krig mellem narkobander.

Byen har nogle af verdens mest kendte seværdigheder: Den store Kristusstatue, strandene Copacabana og Ipanema og den karakteristiske klippe kaldet Sukkertoppen med udsigt ind over den smukke by. Her skorter heller ikke på kulturoplevelser. Foruden karneval er her små og store festivaller året rundt, og hver dag kan du finde sambakoncerter med lokale musikere.

Banner - Asien - 1024
sao paulo, rejser

Sao Paulo

Sao Paulo er landets største by og økonomiske kraftværk. Sammenlignet med Rio de Janeiro besøges byen primært i forretningsøjemed, men her er også noget for turisterne. Her er ikke store kendte seværdigheder, men storbystemningen er intens, hvorfor Sao Paulo også kaldes Sydamerikas New York. Stemningen fanges bedst ved at slentre gennem byen, observere og møde de lokale, besøge kulturcentrene, kunstgallerierne og tage ud og mærke det vibrerende natteliv.

Klik her for et godt tilbud på en pakkerejse til Brasilien

salvador brasilien

Salvador

Er du historisk interesseret, har Salvador meget at byde på. Her finder du den største samling af arkitektur fra kolonitiden i Latinamerika. Det føles som en rejse tilbage i tiden, når man går mellem de billedskønne, pastelfarvede kolonibygninger og på de brostensbelagte torve, hvor slavehandlen foregik. Byen er også omgivet af smukke sandstrande, så den historiske sightseeing kan kombineres med afslappende dage på stranden.

vandfald - Iguazú

Det østlige Brasilien

Det østlige Brasilien har mange naturskønne områder, som er et besøg værd. Her finder du blandt andet de storslåede Iguazú-vandfald, som strækker sig over 2,7 kilometer. Vandfaldene ligger på grænsen til Argentina, og du bør sætte to dage af, så du både kan opleve dem fra den brasilianske og den argentinske side. Den brasilianske side har den bedste panoramaudsigt, mens den argentinske er mere dramatisk og vild.

find et godt tilbud banner 2023

Længere mod nord finder du Campo Grande, hvorfra du kan tage bussen til Bonito. Her ligger en række store naturoplevelser inden for overskuelig målestok. Det kan eksempelvis anbefales at tage en snorkeltur i Nascente Azul – den blå kilde.

En tur til Gruta do Lago Azul kan også anbefales. Det er en stor grotte med en azurblå sø i bunden. Atter en tur mod nord finder du Pantanal, som er det sted i Brasilien, hvor der er størst chance for at se et bredt udsnit af landets eksotiske dyr. Pantanal er et kæmpestort vådområde på størrelse med England og udover dyrene, er naturen også usædvanligt fascinerende.

Bolivia Amazonas rejser

Amazonas

Amazonas er med længder verdens største regnskov og flodsystem. Området dækker over halvdelen af Brasilien, og det er hjemsted for otte af verdens 20 længste floder og en femtedel af alt ferskvand. Med sin størrelse og mytiske status er her meget at hente, for alle dem med en eventyrer gemt i maven.

Der er flere måder at opleve Amazonas på, men de fleste vælger enten at sejle mellem de få byer, der ligger placeret langs flodernes bredder, eller overnatte i en af de opsatte lejre, der ligger flere af. For de modige er det også muligt at tage på overlevelsestur med en guide, hvor du selv laver lejr og finder, fanger og tilbereder din mad.

De fleste starter deres Amazonas-eventyr i Manaus, som er en millionby midt inde i regnskoven. Man kan kun komme dertil med båd eller fly, og det giver en ganske særlig følelse at være så afskåret fra vejnet og omverdenen. Det er ikke nødvendigt at bestille sin tur i forvejen. Der er penge at spare ved at bestille i Manaus, og turistbureauerne ligger overalt. Byen er i sig selv et besøg værd, da den har sin helt egen kultur og rummer en bemærkelsesværdig diversitet.

Rejsetilbud: Brasiliens højdepunkter

 amazon floden - rejser

Øerne og feriebyerne i Brasilien

Brasiliens kystbyer har alle sammen én eller flere feriebyer og øer inden for rækkevide, og det vil være en skam ikke at udnytte den mulighed, for der er mange perler imellem.

Cirka 150 kilometer øst for Rio de Janeiro ligger Buzios – en ferieby, hvor de velstillede kommer og fester i deres weekender og ferier. Priserne er dyre i brasilianske målestok, og stemningen er en smule fancy.

Tager du i stedet 100 kilometer mod sydvest, kommer du til Ilha Grande – en paradisisk ferieø, hvor der både er mulighed for at feste, slappe af og udforske den smukke natur. Øen ligger også kun 200 kilometer fra Sao Paulo, og der er gode busforbindelser.

Du kan også vælge at tage op i det bjergerige område omkring Visconde de Maua 200 kilometer nord for Rio de Janeiro. Her er stemningen idyllisk og minder om en eksotisk afart af en østrigsk bjerglandsby, og her kommer der mange lokale.

Ud for smukke Salvadors kyst finder du ferieøen Morro de Sao Paulo. Øen har en smuk, tropisk natur og tilbyder alt det, man forbinder med ferie: idylliske strande, blåt havvand, god mad og festlige barer. Man kan også tage på bådtur for at se hvaler, og hvis man er heldig, oplever man en af pukkelhvalerne, som er på gennemrejse.

Mulighederne i Brasilien er mange – så du kan opleve både karneval og krokodiller på din rejse.

God rejse!

Dette indlæg indeholder links til nogle af vores samarbejdspartnere. Hvis du vil se, hvordan det foregår med samarbejder, så kan du trykke her.

Om forfatteren

Martin Bøgild

Martin er en rejselysten journaliststuderende med stor kærlighed til Afrika og Sydamerika. Han er tidligere uddannet cand.merc., og de lange sommerferier blev brugt på at udforske fjerne egne af verden.

Kommentér

Kommentér

Nyhedsbrev

Nyhedsbrevet sendes ud flere gange om måneden. Se vores datapolitik her.

Inspiration

Facebook coverbillede rejsetilbud rejser

Emner

Rejsebilleder fra Instagram

Cannot call API for app 591315618393932 on behalf of user 10223349763506603

Få de bedste rejsetips her

Nyhedsbrevet sendes ud flere gange om måneden. Se vores datapolitik her.