RejsRejsRejs » Seneste indlæg » Rejsemål » Asien » Malaysia » Rejser til Malaysia: Fra Kuala Lumpur til Tioman
Malaysia - KL, nat - rejser
Malaysia

Rejser til Malaysia: Fra Kuala Lumpur til Tioman

En personlig fortælling om et uddannelsesophold, der udviklede sig til en fantastisk rundrejse i Malaysia.

Rejser til Malaysia: Fra Kuala Lumpur til Tioman er skrevet af Jesper Munk Hansen.

Malaysia, kort over malaysia

Klar til rundrejse i Malaysia

Malaysia byder på alt fra kultur, storbyferie, ø-liv, regnskov og palmestrande. Det var dog i første omgang uddannelse, der bragte mig til landet. Men helt ærlig, så var det svært udelukkende at holde interessen til skolebøgerne, når jeg nu befandt mig på den anden side af Jorden.

Jeg var afsted med en klassekammerat, og vi endte faktisk også med at skrive hovedopgave sammen om en dansk virksomheds muligheder på det malaysiske marked. Tilfældigt? Ikke helt. Vi var nemlig tilmeldt en skole i Kuala Lumpur, hvor planen var at gå i skole i et par måneder og derefter vende tilbage til Danmark og færdiggøre uddannelsen.

Men hvor tit er det lige, at man rejser til Malaysia? Når vi nu alligevel var der, skulle vi selvfølgelig på rundrejse i Malaysia, opleve landet, og se hvad det havde at byde på – udover Kuala Lumpur.

Nyhedsbrevet sendes ud flere gange om måneden. Se vores datapolitik her.

Det perfekte udgangspunkt for en rundrejse i Malaysia

Efter et par dages tilvænning til landet og tidsforskellen og den nye lejlighed – vi boede på 36. etage midt i Kuala Lumpur – ville vi se, hvad landet og byen kunne tilbyde.

Efter nogle snakke med lokale, andre turister og udvekslingsstuderende samt noget research viste det sig, at man kan komme mange steder hen med Kuala Lumpur som udgangspunkt. Cameron Highlands – Tanah Tinggi Cameron på lokalsproget – var kun 3 timers bustur væk, og den lille bounty-ø Tioman kunne man nå med en flyvetur på kun 45 minutter.

På Tioman oplevede vi den mindste lufthavn, vi nogensinde havde set. Det var en ”spændende” landing i det mindste fly, vi havde fløjet i. Landingsområdet var en enkelt bane, og selve lufthavnsområdet var på størrelse med et dansk sommerhus og havde ingen former for paskontrol eller lignende. Det kan måske hænge sammen med, at det var en indenrigsflyvning, da vi fløj fra en af Kuala Lumpurs mindre lufthavne.

Men tilbage til det senere.

Find de billigste flybilletter her

Se månedens bedste rejsetilbud her

Malaysia, Kuala Lumpur, Asien, rejser til malaysia

Kuala Lumpur – nærmest uundgåelig på rejser til Malaysia

Kuala Lumpur er en lille by målt på asiatiske tilstande. Befolkningstallet er kun på 1,5 millioner, så det er en meget lille asiatisk by og hovedstad, hvis man sammenligner med byer som Bangkok, Shanghai, Beijing, Ho Chi Minh og Jakarta.

Byens størrelse gjorde, at det var forholdsvis let at finde rundt uden at fare vild.

Vejret ved ankomsten i januar var fornuftig i forhold til det kolde Danmark, vi forlod. Man kunne dog godt forvente regn indimellem, og som man kender det fra ens rejser til Asien, er det ikke bare en kort byge. Det er konstant regn i store mængder i flere timer, når det regner. Det var på en måde meget hyggeligt, medmindre man var ude i byen. Men hvis man var hjemme, imens det begyndte at regne, var det meget hyggeligt at bo helt oppe på 36. etage og kigge udover byen, mens regnen gjorde sit indtog.

Kuala Lumpur blev gået tynd, og nye oplevelser kom ind på nethinden, hver gang muligheden var der.

Find billige flybilletter til Kuala Lumpur her

Den Blå Moské – et højdepunkt på rejser til Malaysia

Lige udenfor byen ligger Sultan Salahuddin Abdul Aziz Mosque eller ”Den Blå Moské”, som er indehaver af rekorden for Asiens største tempelkuppel, og den er verdens næsthøjeste moske.

Generelt er moskéer meget synlige i Malaysia, hvor hovedreligionen er islam. Vi skulle selvfølgelig også besøge flere moskéer, når vi var der. Noget vi hurtigt lærte, og som vi hermed giver videre: Husk at tage skoene af udenfor, og snak ikke for højt inde i moskéen. Man skal huske, at vi er gæster i landet og i særdeleshed gæster i en anden religion, som man skal respektere.

Endnu en grund til at vise respekt i netop denne tid var, fordi der hjemme i Danmark florerede nogle tegninger af en profet, som provokerede muslimer verden over. Skal man sige, at man er dansker, når man befinder sig i et muslimsk land netop på dette tidspunkt?

Dette var dog kun spekulationer for os, for vi mærkede absolut intet til det. Medierne hjemme i Danmark gjorde det farligt at være dansker i et muslimsk land, men det var det ikke. Malaysia er det mest mangfoldige land, jeg nogensinde har været i.

2021 bliver et brag af et rejseår! Se hvorfor og hvordan her

Banner - Asien - 1024
Malaysia - rundrejse i Malaysia - Kuala Lumpur, Rejser

Batu Caves – klippehuler tæt på byen

En anden ting, man nemt kan komme til på kort tid, når man rejser til Malaysia og Kuala Lumpur, er klippehulerne Batu Caves, som ligger en kort taxatur fra byen. Her bliver man mødt af en stor guldstatue, Murugan, som vejer cirka 350 tons og er 42 meter høj. Der er blevet brugt 300 liter guld til at male statuen.

Batu Caves er grotter, og her kan du bare begynde at gå op af de mange trapper, før du når indgangen. Grotterne er efter sigende 400 millioner år gamle. Eller i hvert fald er stenene i grotterne omtrent på den alder, men selve byggeriet omkring Batu Caves var færdigt i 1891. Hvis man kigger den modsatte vej, væk fra grotterne og statuen, har man en virkelig fantastisk udsigt udover Kuala Lumpur med Petronas Twin Towers og tv-tårnet som midtpunkt.

Her finder du alle vores rejsetilbud til Asien

Malaysia Cameron Highlands Landskab Rejser

Cameron Highlands – et vigtigt stop på en rundrejse i Malaysia

Som tidligere nævnt var det også muligt at komme en tur til Cameron Highlands, som var 3 timers bustur væk. Det skulle vi selvfølgelig også på vores rundrejse i Malaysia. Vi blev dog lidt overraskede over, hvad Malaysia definerer som en bus. Godt nok var der sæder i bussen, men der var ikke sæder, som vi kender dem. Vi sad direkte på jernstole, og busturen på 3 timer føltes pludseligt uendelig lang.

Men vi klarede det og ankom til Cameron Highlands, hvor vi som noget af det første så børn løbe rundt og lege og spille fodbold. Det var et mindre kulturchok, men også meget interessant at se børn langt væk fra storbyen helt oppe i bjergene. Vi fik en guidet rundtur af en lokal guide, som viste os rundt, og vi fik set marker og lokale beboere, som bor på bjergskråninger i små træhytter.

Vi havde besluttet, at vi skulle være der i 2 dage, så vi skulle finde et hotel. Vi fandt et hotel, som stod i skærende kontrast til det primitive liv, som vi ellers havde set. På hotellet var der store værelser, mulighed for morgenmad og restaurant. Alt imens folk lige udenfor døren løb uden sko og legede.

Det var meget interessant at se den side af Malaysia, nu hvor vi havde været i og omkring Kuala Lumpur et stykke tid.

Rejsetilbud: Aktiv eventyrsrejse i Malaysia

Malaysia, rundrejse i Malaysia -Jungle, Asien

Øen Tioman – klart anbefalet, når du rejser til Malaysia

Imens vi var der nåede vi som tidligere nævnt også lige en tur forbi Tioman. Det er en ret lille Robinson-ø ude midt i ingenting. Øen ligger i farvandet mellem fastlandet og Borneo. Der var næsten ingen biler på øen og en meget afslappet stemning.

Endnu en gang blev vi indlogeret på et godt hotel i de 2-3 dage, vi var på øen. Men som på de fleste øer var der mange dyr. Også små insekter, som man helst vil undgå – især om natten. På hotelværelset fløj en masse små myg rundt om natten, og en ting er, at de kan stikke, men de larmede også voldsomt meget. Det var derfor ikke usædvanligt, at man blev vækket af en sværm af myg.

Tilbage i Kuala Lumpur fik vi også oplevet det kinesiske nytår, inden vi skulle hjem til Danmark.

Der var snak om, at vi kunne nå til Singapore og se Formel 1, men det bliver måske en anden gang. Nu skulle vi hjem til Danmark og færdiggøre uddannelsen efter flere måneders skole- og turistophold på vores rejse til Malaysia. Mest det sidste.

Se meget mere om at rejse i Malaysia her

God rejse til Malaysia.

Dette indlæg indeholder links til nogle af vores samarbejdspartnere. Hvis du vil se, hvordan det foregår med samarbejder, så kan du trykke her.

Nyhedsbrevet sendes ud flere gange om måneden. Se vores datapolitik her.

Om rejseskribenten

Jesper Munk Hansen

Jesper bor i Kolding og har rejst meget i sit liv. Især i Sydeuropa, hvor Italien og Spanien er hans favoritter, hvor han har besøgt Spanien cirka 10 gange. Jesper taler spansk og er også ved at lære italiensk. Han har været i Italien intet mindre end 20 gange indtil videre og er ambassadør for Visit Italy. Derudover har han boet i Malaysia i 3 måneder og er også glad for at rejse i Thailand. Jesper er ude og rejse mindst 3 gange om året og i 2019 var han ude at rejse 4 gange. Hans kommende ture går til Norge, Italien og Tyrkiet, mens Rimini og San Marino også er på rejse-tegnebrættet i den nærmeste fremtid, når mulighederne byder sig.

Følg Jespers side om Italien på Instagram, hvor han fortæller om sine mange rejser til Italien: https://www.instagram.com/favoritalia/

Kommentér

Kommentér

Nyhedsbrev

Nyhedsbrevet sendes ud flere gange om måneden. Se vores datapolitik her.

Rejsebilleder fra Instagram

Error validating access token: The session has been invalidated because the user changed their password or Facebook has changed the session for security reasons.

Få de bedste rejsetips her

Nyhedsbrevet sendes ud flere gange om måneden. Se vores datapolitik her.