RejsRejsRejs » Seneste indlæg » Rejsemål » Asien » Malaysia » Rundrejse i Malaysia – Kuala Lumpur til Tioman
Malaysia, Kuala Lumpur, Asien
Malaysia

Rundrejse i Malaysia – Kuala Lumpur til Tioman

En personlig fortælling om en fantastisk rundrejse i Malaysia.
Østeuropa- kulturbanner - rejser blank

Af Jesper Munk Hansen

Malaysia, Kuala Lumpur, Asien

Klar til rundrejse i Malaysia

Turen gik til Malaysia og var i forbindelse med uddannelse. Af samme grund var vi også tilmeldt en skole i Kuala Lumpur, hvor planen var at gå i skole i et par måneder og derefter vende tilbage til Danmark og færdiggøre uddannelsen.

Men hvor tit er det lige, man er i Malaysia?

Jeg var der med en klassekammerat, som jeg stadig snakker med i dag. Vi skrev også vores hovedopgave sammen, som handlede om en dansk virksomheds muligheder på det malaysiske marked.

Men, som sagt, hvor tit er man i Malaysia? Når vi nu var der, skulle vi selvfølgelig på rundrejse i Malaysia opleve landet, og hvad det havde at byde på – også udover Kuala Lumpur.

Find billige flybilletter til Kuala Lumpur her

Malaysia - rundrejse i Malaysia - Rejser

Perfekt udgangspunkt for rundrejse i Malaysia

Efter et par dages tilvænning til landet og tidsforskellen og den nye lejlighed – vi boede på 36. etage midt i Kuala Lumpur – ville vi se, hvad landet og byen kunne tilbyde.

Efter nogle snakke med lokale og andre turister/udvekslingsstuderende samt noget research viste det sig, at man kan komme mange steder hen med Kuala Lumpur som udgangspunkt. Cameron Highlands (Tanah Tinggi Cameron på lokalsproget) var kun 3 timers bustur væk, og den lille bounty-ø Tioman kunne man nå med en flyvetur på kun 45 minutter.

På Tioman oplevede vi den mindste lufthavn, vi nogensinde har set. Det var en ”spændende” landing i det mindste fly, vi havde fløjet i. Landingsområdet var en enkelt bane, og selve lufthavnsområdet var på størrelse med et dansk sommerhus og havde ingen former for paskontrol eller lignende. Det kan måske hænge sammen med, at det var en indenrigsflyvning, da vi fløj fra en af Kuala Lumpurs mindre lufthavne.

Men tilbage til det senere.

Rejsetilbud: Rundrejse i Malaysia: Storby, regnskov og bountyøer

Malaysia, kort over malaysia

Hovedstaden Kuala Lumpur

Kuala Lumpur er en lille by målt på asiatiske tilstande. Befolkningstallet er kun på 1,5 millioner, så det er en meget lille asiatisk by og hovedstad, hvis man sammenligner med byer som Bangkok, Shanghai, Beijing, Ho Chi Minh og Jakarta.

Byens størrelse gjorde, at det var forholdsvis let at finde rundt uden at fare vild.

Vejret ved ankomsten i januar var fornuftig i forhold til det kolde Danmark, vi forlod. Man kunne dog godt forvente regn indimellem, og som man kender det fra Asien, er det ikke bare en kort byge. Det er konstant regn i store mængder i flere timer, når det regner. Det var på en måde meget hyggeligt, medmindre man var ude i byen. Men hvis man var hjemme, imens det begyndte at regne, var det meget hyggeligt at bo helt oppe på 36. etage og kigge udover byen, mens regnen gjorde sit indtog.

Kuala Lumpur blev gået tynd, og nye oplevelser kom ind på nethinden hver gang, muligheden var der.

Rejsetilbud: Drømmerejse til Malaysia: Georgetown og Langkawi

Den Blå Moske

Lige udenfor byen ligger Sultan Salahuddin Abdul Aziz Mosque eller ”Den Blå Moske”, som er indehaver af Asiens største tempelkuppel og er verdens næsthøjeste moske.

Generelt er moskeer meget synlige i Malaysia, hvor hovedreligionen er islam. Vi skulle selvfølgelig også besøge flere moskeer, når vi var der, men husk at tage skoene af udenfor og snak ikke for højt inde i moskeen. Man skal huske, at vi er gæster i landet og i særdeleshed gæster i en anden religion, som man skal respektere.

Endnu en grund til at vise respekt i netop denne tid var, fordi der hjemme i Danmark florerede nogle tegninger af en profet, som provokerede muslimer verden over. Skal man sige, at man er dansker, når man befinder sig i et muslimsk land netop på dette tidspunkt?

Dette var dog kun spekulationer for os, for vi mærkede absolut intet til det. Medierne hjemme i Danmark gjorde det farligt at være dansker i et muslimsk land, men det var det ikke. Malaysia er det mest mangfoldige land, jeg nogensinde har været i.

Her finder du gode tilbud på overnatninger

Banner - Asien - 1024
Malaysia - rundrejse i Malaysia - Kuala Lumpur, Rejser

Batu Caves

En anden ting, man nemt kan komme til på kort tid fra Kuala Lumpur, er klippehulerne Batu Caves, som ligger en kort taxatur fra byen. Her bliver man mødt af en stor guldstatue, Murugan, som vejer cirka 350 tons og er 42 meter høj. Der er blevet brugt 300 liter guld til at male statuen.

Batu Caves er grotter, og her kan du bare begynde at gå op af de mange trapper, før du når indgangen. Grotterne er efter sigende 400 millioner år gamle. Eller i hvert fald er stenene i grotterne omtrent på den alder, men selve byggeriet omkring Batu Caves var færdigt i 1891. Hvis man kigger den modsatte vej væk fra grotterne og statuen, har man en virkelig fantastisk udsigt udover Kuala Lumpur med Petronas Twin Towers og tv-tårnet som midtpunkt.

Find et godt tilbud på biludlejning her

Cameron Highlands: Vigtigt stop på rundrejse i Malaysia

Som tidligere nævnt var det også muligt at komme en tur til Cameron Highlands, som var 3 timers bustur væk. Det skulle vi selvfølgelig også på vores rundrejse i Malaysia. Vi blev dog lidt overraskede over, hvad Malaysia definerer som en bus. Så kunne 3 timer godt være lang tid. Godt nok var der søder i bussen, men der var ikke søder, som vi kender dem. Vi sad direkte ned på jernstole og derfor var en bustur på 3 timer meget lang tid.

Men vi klarede det og ankom til Cameron Highlands, hvor vi som noget af det første så børn løbe rundt og lege og spille fodbold. Det var et mindre kulturchok, men også meget interessant at se børn langt væk fra storbyen helt oppe i bjergene. Vi fik en guidet rundtur af en lokal guide, som viste os rundt, og vi fik set marker og lokale beboere, som bor på bjergskråninger i små træhytter.

Vi havde besluttet, at vi skulle være der i 2 dage, så vi skulle finde et hotel. Vi fandt et hotel, som stod i skærende kontrast til det primitive liv, som ellers havde set. På hotellet var der store værelser, mulighed for morgenmad og restaurant. Alt imens folk lige udenfor døren løb uden sko og legede.

Det var meget interessant at se den side af Malaysia, nu hvor vi havde været i og omkring Kuala Lumpur et stykke tid.

Rejsetilbud: Aktiv eventyrsrejse i Malaysia

Malaysia, rundrejse i Malaysia -Jungle, Asien

Tioman

Imens vi var der nåede vi som tidligere nævnt også lige en tur forbi Tioman. Det er en ret lille Robinson-ø ude midt i ingenting. Øen ligger i farvandet mellem fastlandet og Borneo. Der var næsten ingen biler på øen og en meget afslappet stemning.

Endnu en gang blev vi indlogeret på et godt hotel i de 2-3 dage, vi var på øen. Men som på de fleste øer var der mange dyr… også små insekter, som man helst vil undgå – især om natten. På hotelværelset fløj en masse små myg rundt om natten, og en ting er, at de kan stikke, men de larmede også voldsomt meget, så man blev tit vækket af en flok myg.

Tilbage i Kuala Lumpur fik vi også oplevet det kinesiske nytår, inden vi snart skulle hjem til Danmark.

Der var snak om, at vi kunne nå til Singapore og se Formel 1, men det bliver måske en anden gang. Nu skulle vi hjem til Danmark og færdiggøre uddannelsen efter flere måneders skole- og turistophold på vores rundrejse i Malaysia. Mest det sidste.

Her finder du alle vores rejsetilbud til Asien

Denne artikel indeholder links til en eller flere af vores samarbejdspartnere. Se hvordan det foregår her.

Bornholm banner 930

Om rejseskribenten

Jesper Munk Hansen

Jesper Munk Hansen

Jesper er 36 år, bor i Kolding og har rejst meget i sit liv. Især i Sydeuropa, hvor Italien og Spanien er hans favoritter. Jesper taler spansk og er også ved at lære italiensk. Han har været i Italien hele 19 gange indtil videre og besøgt Spanien ca. 10 gange. Derudover har han boet i Malaysia i 3 måneder og er også glad for at rejse i Thailand. Jesper er ude og rejse mindst 3 gange om året og i 2019 var han ude at rejse 4 gange. Hans kommende ture går til Lissabon, Tyrkiet, Island, Rom og Paris, mens Rimini, San Marino og Alabama også er på rejse-tegnebrættet i den nærmeste fremtid, når mulighederne byder sig.

Følg Jesper på hans mange rejser på hans instagram profil her: https://www.instagram.com/jemuha/

Kommentér

Kommentér