RejsRejsRejs » Rejsemål » Europa » Norge » Ferie i Norge: 15 steder du skal rejse hen
Norge

Ferie i Norge: 15 steder du skal rejse hen

Norge er og bliver en populær rejsedestination blandt danskerne, da det er et imponerende rejseland og nemt at komme til.
Skodsborg banner Tropical islands Berlin

Ferie i Norge: 15 steder du skal rejse hen er skrevet af Redaktionen RejsRejsRejs.

Bjerge - Vej - Landskab

Norge som sommerdestination

Norge er et af de steder, hvor man nemt kan finde sine egne små hyggelige yndlingssteder og store imponerende naturoplevelser. Vi har flere artikler om nogle af vores egne favoritter i det store land såsom nordlys i Alta og verdens længste fjord, Sognefjorden.

Men vi er selvfølgelig også interesseret i vores læseres favoritter. Vi har en masse berejste mennesker inde i vores rejsefællesskab på Facebook, som kan anbefale gode byer og destinationer i hele verden og selvfølgelig også Norge. Læs med her og få tips til vinter- og sommerferie i Norge.

Bergen-norge-flag

Bergen er Norges vådeste by

Beliggende på Norges vestkyst finder du Bergen, som er Norges næststørste by med masser af købstadscharme i form af farverige bygninger og smalle brostensgader. Byen er omgivet af ‘De syv fjelde’ og bliver kaldt ‘Vestlandets hovedstad’.

Ud over det er Bergen kendt for sine mange regnvejrsdage – op til 239 dage om året – men trods det byder byen på en masse dejlige oplevelser.

Bryggen i Bergen er optaget på UNESCOs verdensarvsliste for sin karakteristiske arkitektur, der leder os tilbage til 1200-tallets markeder og liv på havnen.

I dag danner Bryggens bygninger ramme for museer og små specialforretninger, gallerier og spisesteder, der alle er velbesøgte af både turister og lokale.

tog - bergen

Med Bergensbanen fra Oslo til Bergen

Når du skal til Bergen, kan du tage Bergensbanen fra hovedstaden Oslo til Bergen. Jernbanen er en af de højest beliggende i Europa og tager dig med op over Hardangervidda i 1237 meters højde.

På den 7 timer lange togtur kommer du fra Oslos kulturelle tilbud gennem smuk natur med søer, dale, bjergskråninger og dybe skove. Du kan vælge at stige af undervejs og riverrafte i Voss, zipline i Geilo eller tage på Norges flotteste cykeltur ‘Rallarvegen’ i Finse, som er det højeste stop på ruten, inden toget kører videre mod Bergen og kysten.

find et godt tilbud banner 2023
Sørøya Norge flag

Ferie ved Norges smukkeste ø – Sørøya

Sørøya er kendt som en af Norges smukkeste øer med sin flotte norrøne natur og fjorde. Øen har 1100 beboere, og her kan du blandt andet vandre over engene til det 12,5 høje varetegn fra 1853, som befinder sig på kanten af et bjerg som styrter ned i havet.

Ikke nok med at du kommer til at koble helt af i den smukke natur, så er du faktisk også koblet fra internetdækning, da signalet fra fastlandet simpelthen ikke når øen. Helt perfekt, hvis din ferie i Norge skal være et afbræk fra hverdagen. Tag kort med og orienter dig om forholdene på øen.

Lillehammer Norge flag

OL i Lillehammer

Trods navnet har den tidligere OL-værtsby Lillehammer en stor palet af oplevelser at byde på – især for børnefamilier. Blandt andet kan du sammen med dine børn opleve Garmo Stavkirke fra 1300-tallet, Hunderfossen Eventyrpark, Lillehammer Kunstmuseum eller Norges Olympiske Museum.

Når I har fået nok af de mange forskellige oplevelser, kan I nyde godt af den lækre lokale gastronomi. Lillehammer er kendt for sit smagfulde køkken, som baserer sig på gode friske råvarer fra lokalområdet.

Spørg efter elgkød, lokale grøntsager, fisk eller saltet kød, men tag ikke fra Lillehammer uden også at have prøvet brunost – Norges favorit-ost.

Norge flag Jotunheimen

Nordeuropas største fjeldområde – Jotunheimen

Snør vandrestøvlerne; du skal med ud i Nordeuropas største fjeldområde. Jotunheimen har både vandreruter for begyndere og for erfarne vandrere.

På din rute rundt i Jotunheimen vil du støde på vandfald, elve, søer, gletsjere og dale og høje fjelde, hvor landskabet med sine store vidder, friske luft og rislende lyde vil omslutte sig om dig, og tankerne kan få frit løb.

Skal vandrestøvlerne have en pause, er der også mulighed for rafting, cykling, ridning eller klatring. Du vil opleve naturen på en hel anden måde og finde ud af, hvad den mere har at byde på.

Bodø Norge flag

Ferie i Norge i mangfoldige Bodø

Ud over vandring og natur er Bodø storbyen i nord. Den lille by har alt fra musikfestivaler, kulturtilbud, gadekunst og lækre restauranter. Når du er mættet af byens farverige og smagfulde oplevelser, byder Bodø også på adrenalin-fyldt ‘RIB-tur’ til verdens stærkeste malstrøm.

Om det er sommer eller vinter, så vil Bodø på Norges nordvestkyst uden tvivl imponere dig. Om sommeren vil du opleve endeløse nætter, når midnatssolen aldrig går ned, mens du om vinteren kan se nordlyset danse på tværs af himlen. En magisk oplevelse.

Lofoten Norge flag

Lofoten – Norges natur-mekka

Lofoten er genialt for naturelskere. På hver vandretur bliver du belønnet med utrolig smukke udsigter, frisk bjergluft og røde kinder. Er du ikke til vandreture i Norges fjelde, så er der mulighed for fisketure på det nordlige Atlanterhav. Oplagt, hvis du leder efter en anderledes oplevelse på din sommerferie i Norge. Måske du kan fange en stor torsk?

Rondane

Norges eventyrlige Rondane

Rondane er Norges første nationalpark og byder på vandreoplevelser for hele familien. Børnene kan komme med på ture rundt i de norske fjelde og til toppen af Formokampen og opleve imponerende udsigter og krystalklare søer.

Stop op ved søerne og tag en forfriskende dukkert, ro en kanotur eller prøv om du kan fange en fisk – så er frokosten reddet.

Rondane byder også på smukke vandfald. Besøg vandfaldene Ulafossen og Brudesløret på en af dine vandreture rundt på fjeldet og lad dig inspirere af de eventyrlige omgivelser.

Rondane er en destination, du kan besøge året rundt; om vinteren foregår det blot på langrendsski, hvor du kan bevæge dig fra hytte til hytte og nyde lækre vafler, når du når frem.

Rjukan Norge flag

Rjukan er på UNESCOs liste

Norge byder på mere fra UNESCOs verdensarvsliste. Krossobanen fra 1928 tager dig med op over industriområdet, som er på listen, og du kan hurtigt komme op på toppen af fjeldene. Alternativt, kan du tage Gaustabanen til toppen af Gaustatoppen.

Gaustabanen er en spændende oplevelse – særligt for børn – når du kører med en sporvogn gennem bjerget og helt til tops. På toppen kan du opleve en smuk 360 graders panoramaudsigt ud over det sydlige Norge. En oplevelse lidt ud over det sædvanlige til din sommerferie i Norge.

Nyhedsbrevet sendes ud flere gange om måneden. Se vores datapolitik her.

Norge flag Skien Telemark

Skien og Telemark – oplev Norges klare vand

På en ferie i Norge, må du ikke snyde dig selv for også at opleve Norges natur fra vandsiden. Gå ombord på Henrik Ibsen i Skien, hvor du kan sejle gennem Telemarks kanaler og opleve det eventyrlige grønne landskab spejle sig i kanalen. Og særligt eventyr er regionen kendt for.

Det kan vi også godt forstå – besøg for eksempel Heddal Stavkirke og lad dig indfange af dens eventyrlige univers.

Norge flag Flåm

Flåm – Norges Grand Canyon

I Flåm kan du hoppe på en af verdens mest spektakulære togture i den storslåede norske natur. Toget tager dig til Aurlandsfjorden, som endnu engang placerer Norge på UNESCOs verdensarvsliste.

Gør holdt undervejs og tag et kig ud over Aurlandsfjorden, som smukt bevæger sig gennem landskabet 650 meter under dine fødder.

Vil du helt tæt på vandet, så skal du tage med på et fjordcruise. Du bliver forkælet med lækre retter ombord på båden, mens du sejler gennem Norges svar på Grand Canyon. Helt klart en oplevelse, der vil gøre din sommerferie i Norge uforglemmelige.

Er du til action, så skal du zipline over dalen. Det er Nordens længste svævebane med sine knapt 1.400 meter. Vær parat til høj fart; du kan nå op over 100 km i timen.

Trondheim

Trondheim – Norges Amsterdam

Når man har sagt Trondheim, har man også sagt cykel. Trondheim er cyklernes by, og cyklen er det foretrukne transportmiddel, når du skal rundt i den farverige, charmerende by. Brug formiddagen på at ose rundt i byens gader og kryds broerne over kanalerne.

Når sulten melder sig, så snup en frokost på en af de mange hyggelige caféer. Om eftermiddagen kan du kigge i alle de forskellige specialbutikker, inden du til aften spiser en lækker middag på en af gourmet-restauranterne – og dem er der mange af.

norge flag romsdalen

Romsdalen – vandreture i særklasse

Romsdalen er endnu en af Norges fantastiske vandredestinationer og en oplagt mulighed, hvis du overvejer at holde ferie i Norge. Om sommeren er de stejle bjergskråninger beklædt i frodige grønne farver, der danner rammerne for unikke vandreruter. Hvis du leder efter storslået natur og bjergtagende udsigter, er det her den perfekte destination til din sommerferie i Norge.

Udover flotte og friske vandreruter, så er Romsdalen også stedet, hvor klatrere og faldskærmsudspringere samles til adrenalinfyldte aktiviteter.

 ånsdalsnes

Åndalsnes har Norges bedste udsigt

Vi slutter de 15 favoritsteder af med Åndalsnes. Åndalsnes er et vandre-mekka for alt fra børn og nybegyndere til øvede vandrere. Det er den perfekte destination for en aktiv sommerferie i Norge. Også om vinteren er Åndalsnes en populær destination, der er nemlig rig mulighed for offpiste-skiløb.

Du må ikke forlade Åndalsnes uden at have oplevet en af Norges bedste panoramaudsigter. Tag op til udsigtsplatformen og se de 11 hårnålesving. Og er du rigtig sej, kan du snuppe dem på cykel.

Tak til læserne for gode tips til ferie i Norge.

Læsernes favoritter i Norge:

 • Bergen
 • Bergensbanen
 • Sørøya
 • Lillehammer
 • Jotunheimen
 • Bodø
 • Lofoten
 • Rondane
 • Rjukan
 • Skien
 • Flåm
 • Trondheim
 • Romsdalen
 • Åndalsnes

Om forfatteren

Redaktionen, RejsRejsRejs

RejsRejsRejs.dks faste redaktion deler både egne personlige tips og tricks og fortæller om alt det, der sker i rejseverdenen.
Vi skriver artikler og guides, laver konkurrencer og giver dig de bedste rejsetilbud, rejseforedrag og rejsesjov.

Tilføj kommentar

Kommentér her

Nyhedsbrev

Nyhedsbrevet sendes ud flere gange om måneden. Se vores datapolitik her.

Inspiration

Rejsetilbud

Facebook coverbillede rejsetilbud rejser

Få de bedste rejsetips her

Nyhedsbrevet sendes ud flere gange om måneden. Se vores datapolitik her.